Σε αστυνομικό έλεγχο εντοπίστηκαν τέσσερις Σύροι μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι – Είχαν μαζί τους πλαστές κάρτες αιτούντος ασύλου

Χειροπέδες σε δύο άνδρες που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, ενώ είχαν και στην κατοχή τους και πλαστές κάρτες αιτούντος ασύλου πέρασαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Κατερίνης στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Αιγινίου.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε ένας 58χροςνος Γερμανός και ένας 26χρονος Σύρος ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα διαπιστώθηκε να μεταφέρουν τέσσερις Σύρους από τους οποίους δύο ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στην κατοχή των 2 ενήλικων αλλοδαπών που μετέφεραν στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πλαστές κάρτες αιτούντος ασύλου, που προμηθεύτηκαν από τον ένα συλληφθέντα. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, όπως και χρηματικό ποσό 2.910 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας.



ΠΗΓΗ    olympiobima.gr