Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών επιλέγουν την Ηγουμενίτσα κυρίως


Έχει ηρεμήσει η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας και πλέον η αχαϊκή πρωτεύουσα που ήταν στην καρδιά του προσφυγικού κύματος, με δεκάδες νόμιμους ή παράτυπους μετανάστες να καταφτάνουν, με την ελπίδα ότι θα βρουν έναν τρόπο για να ταξιδέψουν στην Ιταλία, δεν είναι το επίκεντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μεταναστών που ζουν μπροστά από το νέο λιμάνι, στα εγκαταλειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο τετράμηνο.

Από τα 160 και τα 180 άτομα που ήταν στις αρχές του έτους πλέον, με βάση τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του λιμενικού, αλλά και της αστυνομίας, είναι λιγότεροι από 80.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Το σημαντικό όμως είναι ότι φαίνεται πως έχει σταματήσει η εισροή ανθρώπων προς το λιμάνι της Πάτρας που έρχονται κυρίως από τις πιάτσες της Αθήνας, με στόχο να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία με τα πλοία της γραμμής.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στις συνεχείς προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τους χώρους του λιμανιού, με συχνές περιπολίες, προχωρώντας σε προσαγωγές και σε κρατήσεις όπου χρειαζόταν, στέλνοντας μήνυμα στα κυκλώματα διακίνησης ότι στην Πάτρα τα πράγματα πλέον δεν είναι έτσι όπως ήταν.

Έτσι, με βάση πηγές της αστυνομίας πλέον τα κυκλώματα που βγάζουν χιλιάδες ευρώ από τις ψεύτικες ελπίδες που πουλάνε σε όσους αλλοδαπούς ζουν με το όνειρο της Ευρώπης, επιλέγουν για την δραστηριότητα τους κυρίως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρά αυτό της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει τουλάχιστον δύο επεισόδια στους χώρους μπροστά από το νέο λιμάνι με μαχαιρώματα και πιστολιές μεταξύ μεταναστών. Από τότε όμως έχουν αλλάξει αρκετά.

Πηγή patrasevents.gr