Είναι η πρώτη φορά που υπουργός προστασίας του πολίτη, ξεκαθαρίζει για το ζήτημα του επαγγέλματος του αστυνομικού πως θεωρείται ότι είναι επικίνδυνο


Στην τηλεόραση του Σκαϊ και στον Γιώργο Αυτιά, το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την ενίσχυση των αστυνομικών ο Υπουργός ξεκαθάρισε, «στον αστυνομικό χρωστάμε πολλά και το επάγγελμά του δεν χρειάζεται συζήτηση αν είναι επικίνδυνο». 

Στην συνέχεια στην τηλεοπτική εκπομπή, συμμετέχοντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνοριακών Φυλάκων Χαρέλας Παναγιώτης, επεσήμανε ξανά αυτό που είπε ο Υπουργός, λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος τόσο ξεκάθαρα και πλέον αυτό που απομένει θα πρέπει να είναι η αναζήτηση των οικονομικών πόρων για την ένταξη του επαγγέλματος του αστυνομικού στην κατηγορία των επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΥΦΥ, ήδη επεσήμανε πως την Περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε συνάντησή της που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, έθεσε το ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού και τόνισε πως αυτό ούτε αμφισβητείται ούτε και διαπραγματεύεται. Η τεκμηρίωσή του αποτυπώνεται από όλους τους αστυνομικούς που έχουν χάσει τη ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια. 

 Απόρροια όλων αυτών ήταν η δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υπουργού στην τηλεοπτική εκπομπή πως το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χωρά συζήτηση ότι είναι επικίνδυνο.