Συνελήφθησαν τρία άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο ερευνών για άτομα που διαβιούν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, εντοπίστηκαν συνολικά (8) αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων, να διαμένουν σε δύο οικίες στην περιοχή του Δενδροποτάμου


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν συνολικά τρία (3) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα:

  • Πρωινές ώρες χθες (07-10-2022), στην περιοχή των Διαβατών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν 45χρονο ημεδαπό, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Σημειώνεται ότι ο 45χρονος άντρας προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος προσπάθησε εκ νέου, αυτή τη φορά πεζός να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (07-10-2022), στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο άτομα που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Ο 21χρονος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τόσο με το όχημα όσο και πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
  • Ξημερώματα σήμερα (08-10-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, εντόπισαν μοτοσικλέτα, ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός της οποίας μετέφερε αλλοδαπό που στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το όχημα μεταφοράς είχε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και ο οδηγός στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που διαβιούν παράτυπα στη χώρα, σε δύο οικίες στην περιοχή του Δενδροποτάμου εντοπίσθηκαν οκτώ (8) συνολικά αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, έξι (6) από αυτούς εισήλθαν προ 2 εβδομάδων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διέμεναν στην προαναφερόμενη οικία, μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.


bordernews.gr