Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός μωρού, από δύσβατο σημείο στην περιοχή Θύμι Καρύστου το μεσημέρι της Δευτέρας 03-10.

Οι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ χρησιμοποιώντας σούπερ πούμα απεγκλώβισαν συνολικά πέντε άτομα. Στο σημείο εντόπισαν δύο άνδρες και μία τραυματισμένη γυναίκα με το μωρό της.

Η γυναίκα είχε τραυματιστεί μετά από πτώση στα βράχια, και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασφαλές σημείο προκειμένου να παραληφθεί από το ελικόπτερο, καθώς και η μεταφορά των υπολοίπων σε σκάφος του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα πυροσβέστες εντόπισαν και πέμπτο άτομο, μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε έτερο δύσβατο σημείο και άμεσα κατάφεραν να επιβιβάσουνε κι εκείνη στο διασωστικό σκάφος.

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το eviathema.gr πάνω από 40 άτομα λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 02-10 στην Κάρυστος.

Πολίτης αντιλήφθηκε τα άτομα να περιφέρονται στην περιοχή και άμεσα ειδοποίησε τις αρχές. Αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου, άμεσα έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν περί τα 40 άτομα Σύριοι στην καταγωγή ενώ περίπου 10 άτομα ξέφυγαν της σύλληψης και κρύφτηκαν στην περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως οι άτυχοι μετανάστες βρέθηκαν στη νότια Εύβοια ενώ όπως φαίνεται το σκάφος που τους μετέφερε έμεινε πλησίον της περιοχής του Κάβο Ντόρο.

Πηγή eviathema.gr