Διέσωσαν συμπολίτες σε φλεγόμενη πολυκατοικία στο Λουτράκι

Σε εκδήλωση του υπουργείου για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, βραβεύτηκαν αστυνομικοί για τις πράξεις τους.

Μεταξύ των βραβευθέντων για τις εξαίρετες πράξεις τους και τον ηρωισμό τους ήταν και ο Αστυνομικός από την Πρέβεζα, Αρχιφύλακας Δημήτρης Πάσχος.
Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στους αστυνομικούς είπε μεταξύ άλλων «θα ήθελα, ας μου επιτραπεί να κάνω μία ξεχωριστή μνεία στους συναδέλφους σας οι οποίοι διακρίθηκαν, για τις εξαιρετικές πράξεις τους. Ακούσαμε τις προσωπικές τους ιστορίες και μάς παρακολουθούν από την πρώτη σειρά. Είμαι σίγουρος, κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ, ότι είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των πολλών προσωπικών ιστοριών, οι οποίες κάθε μέρα δίνουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια».

Όσον αφορά στον Δημήτρη Πάσχο να θυμίσουμε πως τιμήθηκε για την πράξη του να μπεί σε φλεγόμενο κτίριο και μαζί με συνάδελφό του να διασώσουν ανθρώπους που κινδύνευαν από την φωτιά.

Το περιστατικό είχε συμβεί στο Λουτράκι όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2021 ξεσπά πυρκαγιά σε πολυκατοικία.

Ο Δημήτρης Πάσχος, που ήταν αποσπασμένος στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας φτάνουν μαζί με τον συνάδελφό του και με δύο ακόμα πυροσβέστες πρώτοι στην πολυκατοικία που είχε εκδηλωθεί φωτιά.

Τα όσα περιγράφει τότε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο Δημήτρης Πάσχος στο PREVEZANEWS, τις σκηνές τρόμου που έζησαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, αλλά και τις προσπάθειες τις δικές του, του συναδέλφου του και των δύο πυροσβεστών όταν έφτασαν στον δεύτερο όροφο, συγκλονίζουν.

«Ήταν μια κόλαση… δεν το σκεφτήκαμε λεπτό…» είχε πει μεταξύ άλλων στο PREVEZANEWS 15 μήνες πριν.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Γεώργιος Δούβαλης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Κωνσταντίνος Δούβαλης (φωτό).


Πηγή prevezanews.gr