Αδειάζει την Τουρκία η Frontex και στηρίζει τις ελληνικές θέσεις. Γυμνοί ήρθαν στην Ελλάδα οι μετανάστες, αναφέρει

Παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας να κάνει το άσπρο- μαύρο σε σχέση με τους 92 μετανάστες που εμφανίστηκαν κοντά στα ελληνικά σύνορα, στον Εβρο, γυμνοί και με εμφανή τραύματα από ξυλοδαρμό, η προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Η Frontex με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τις ελληνικές καταγγελίες για τον τρόπο που μεταχειρίζεται η Άγκυρα τους μετανάστες και επιβεβαιώνει ότι οι 92 Αφγανοί και Σύροι μετανάστες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, ήταν γυμνοί και είχαν τραύματα προφανώς μετά τον ξυλοδαρμό τους από Τούρκους συνοριοφύλακες.

Η εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας, δήλωσε ότι "οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι "οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα", και πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί της Frontex συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αρχές, για να παράσχουν στους μετανάστες - κυρίως Αφγανούς και Σύρους - άμεση βοήθεια.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της υπηρεσίας για πιθανή παραβίαση δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της Frontex

Σήμερα, με ανακοίνωσή της η Frontex σημειώνει πως υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές και υπογραμμίζει ότι αρκετοί μετανάστες βρέθηκαν με εμφανή τραύματα.

"Στις 14 Οκτωβρίου, μόνιμοι αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου υποστήριξαν τις ελληνικές αρχές στη διάσωση μεγάλης ομάδας μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Οι αξιωματικοί του Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα. οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες.

Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων του Frontex για πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η γρήγορη αντίδραση στο περιστατικό κατέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και την ομαλή συνεργασία με τον Frontex".

Πηγή thetoc.gr