Κρήτη: Αστυνομικός έσωσε γυναίκα που "πνιγόταν" με μήλο - Προηγήθηκε η ιστορία με το ψαροκόκκαλο


Το περιστατικό συνέβη στα Χανιά και ο αστυνομικός είναι μέλος του Ερυθρού Σταυρού και εκπαιδευμένος

Το μήλο που έτρωγε της στάθηκε στο λαιμό και άρχισε να της κόβεται η αναπνοή. Βγήκε στον δρόμο για βοήθεια και τότε ένας περαστικός αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που είναι και στον Ερυθρό Σταυρό έκανε την απαιτούμενη κίνηση στο στομάχι, το μήλο πετάχτηκε και η αναπνευστική οδός της γυναίκας που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της απελευθερώθηκε. 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στα Χανιά με μια γυναίκα υπάλληλο καταστήματος που έτρωγε ένα μήλο. Το μήλο της... έκατσε στον λαιμό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει ούτε να καλέσει σε βοήθεια και για αυτό οι συνάδελφοι της κατάλαβαν ότι ίσως παθαίνει έμφραγμα. Βγήκε στον δρόμο τρέχοντας. Οι περαστικοί δεν ήξεραν τι να κάνουν και πως να τη βοηθήσουν. Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός που περνούσε με το όχημά του είδε τη γυναίκα, αναγνώρισε τα συμπτώματα από τροφικό πνιγμό και της έδωσε τις πρώτες βοήθειες σώζοντάς της κυριολεκτικά τη ζωή. Ανάλογη ήταν και η περίπτωση αστυνομικών στο Ηράκλειο που άνοιξαν τον δρόμο και μετέφεραν 7χρονη την περασμένη Τετάρτη στο ΠαΓΝΗ που πνιγόταν από ένα ψαροκόκκαλο που είχε “καθίσει” στον λαιμό της. Η συγκινητική ιστορία που έφερε στο φως το neakriti.gr έκανε τον γύρο της Ελλάδας.




Συγκεκριμένα, ο εφιάλτης της οικογένειας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα του μεσημεριανού φαγητού όταν η 7χρονη κατάπιε ένα ψαροκόκκαλο που στάθηκε στο λαιμό της. Οι γονείς της Μελίνας τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να φθάσουν στο ΠΑΓΝΗ. Όμως έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν είδαν τις ουρές χιλιομέτρων.

Απεγνωσμένη η μητέρα κάλεσε το 100 ζητώντας βοήθεια για να σωθεί το παιδί της. Λίγο αργότερα, μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν ήδη δίπλα τους και άρχισαν μια τιτάνια προσπάθεια να ανοίξουν το δρόμο και το παιδάκι να φτάσει εγκαίρως στα χέρια των γιατρών.

Εντέλει το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας με τη μητέρα της στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV να εκφράζει την συγκίνησή της.

ΠΗΓΗ   neakriti.gr