Συνολικά τέσσερα άτομα, είχε κρύψει μέσα στο αυτοκίνητό του, 28χρονος από την Παλαιστίνη προκειμένου να τους «βοηθήσει» να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής, από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Ο 28χρονος συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται προκειμένου την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου να απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σπύρο Σαλαμαστράκη.

Πιο αναλυτικά όλα ξεκίνησαν προχθές (24 Νοεμβρίου) το απόγευμα όταν πριν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής για τον Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος από την Παλαιστίνη. Σε έλεγχο που έγινε σε αυτό διαπιστώθηκε ότι στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας αλλοδαπός και στη θέση των αποσκευών επιμελώς κρυμμένοι άλλοι τρεις, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων. Τελικός προορισμός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους αλλοδαπούς ήταν η ενδοχώρα και ο 28χρονος από την Παλαιστίνη φέρεται ως ο άνθρωπος που θα τους βοηθούσε.

Βάσει δε των καταθέσεων που έχουν δώσει οι παράνομοι μετανάστες, για αυτή τους τη μετακίνηση μέσα στο πλοίο, έχουν καταβάλει το ποσό των 2000 ευρώ έκαστος. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο είναι βουλγαρικό ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε Έλληνα, ο οποίος έχει δηλώσει την κλοπή τους σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Οι δε παράνομοι μετανάστες είναι ένας από την Παλαιστίνη και τρεις από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους Λιμενικούς ο 28χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα φέρεται να είπε ότι ήρθε στο νησί μας δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του μαζί με άλλον αλλοδαπό και δύο αυτοκίνητα με σκοπό ακριβώς να μεταφέρουν στον Πειραιά παράνομους μετανάστες. Ο ίδιος είπε πως για τη δουλειά του αυτή θα ελάμβανε όταν ολοκληρώνονταν, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ. Αναλυτικά εξηγήσεις ο 28χρονος Παλαιστίνιος θα δώσει στον ανακριτή Ρόδου την Τρίτη και μέχρι τότε κρατείται.



ΠΗΓΗ    rodiaki.gr