Εκκενώνεται η κατάληψη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας - Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης για την εκκένωση της κατάληψης στα «προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 78 συλλήψεις, ενώ έχουν τραυματιστεί 7 αστυνομικοί -δύο εκ των οποίων είναι πιο σοβαρά.

Νωρίτερα το απόγευμα άνδρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της κρατικής και της δημόσιας ασφάλειας ανέβηκαν στην ταράτσα των προσφυγικών κτιρίων και προχώρησαν στην προσαγωγή δεκάδων ατόμων.

Σημειώνεται πως, λίγο πριν φτάσουν στην ταράτσα, άνδρες της αστυνομίας που προσπάθησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

78 άτομα συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, στην περιοχή των Προσφυγικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη ατόμου, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων (Σχετ. η από 22-11-2022 Ανακοίνωση). Αποτέλεσμα των έκνομων ενεργειών τους ήταν ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε μία ακόμη αστυνομική επιχείρηση, στην ίδια περιοχή όπου και συνελήφθη ένας 27χρονος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πρόκειται για τον φερόμενο ως δράστη της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real Group τον περασμένο Ιούλιο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος που συνελήφθη κινείται στον χώρο των αντιεξουσιαστών και φέρεται εκτός από τη φωτιά στα γραφεία της Real να έχει κάνει εμπρηστικές επιθέσεις και σε αυτοκίνητα.
Ο συλληφθείς φέρεται να έμενε στα «Προσφυγικά» το τελευταίο δίμήνο, καθώς εκτιμάται ότι προσπαθούσε να κρυφτεί, έχοντας υποψιαστεί ότι οι αστυνομικοί είναι στα ίχνη του και τον αναζητούν.

Πηγή protothema.gr