Καθηλωμένοι τα τελευταία δέκα έτη οι μισθοί των αστυνομικών ,όπως και των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων , αφότου υπέστησαν περικοπές της τάξης του 27,6% ενόσω στην ΕΕ πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις της τάξης 23,8%.

Αν συνυπολογίσουμε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή από τις 94,86 μονάδες το 2009 έχει φτάσει στις 114,48 μονάδες συμπεραίνουμε ότι η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σχεδόν 50%.

Οι μνημονιακές εποχές τελείωσαν το 2018, ως εκ τούτου η πολιτεία, πρέπει ολιστικά ,να ασχοληθεί και με τη διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Πλέον ο 13ος, ο 14ος μισθός και αύξηση του ονομαστικού μισθού είναι διεκδικήσεις απαραίτητες και πρέπει να εμφανιστούν , για την αύξηση του εισοδήματος, στην κορυφή της ατζέντας. Το ετήσιο εισόδημα ενός νέου αστυνομικού , ενός νέου εκπαιδευτικού, υπολείπεται του ετήσιου εισοδήματος εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα αμειβόμενου με τον κατώτατο μισθό. Η άρνηση διορισμού είναι φαινόμενο όχι σπάνιο.

Η ομοσπονδία μας πρέπει να λάβει όλα τα ανωτέρω υπόψη, να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι αλληλοβραβεύσεις δεν βοηθούν. Για να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας χρειαζόμαστε ουσιαστικές διεκδικήσεις και όχι χειροκροτήματα.



Άρθρο του Δημήτρη Νούτση.

Μέλους Ε.ΑΣ.Υ.Α,

μέλους Δ.Ε.Κ.Α


ΠΗΓΗ   policenet.gr