Συνάντηση της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. με Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιο


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.

Με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Έβρου κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιο συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, προκειμένου να συζητηθούν το μεταναστευτικό και μια σειρά ζητημάτων, που απασχολούν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α ,το Κ.Υ.Τ. 

Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση , σε εγκάρδιο κλίμα και αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα. 

• Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων κατά τους προηγούμενους μήνες, τις πιέσεις που δέχθηκαν οι Υπηρεσίες μας και οι συνάδελφοι και τα προβλήματα που προκάλεσαν. 

• Επισημάναμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα τονίσαμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί με στοχευμένες δράσεις, με συνεχή εκπαίδευση των συναδέλφων, με προμήθεια εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε να διατηρηθεί η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχο των υπηρεσιών μας. 

• Έγινε εκτενή αναφορά στον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία. 

• Έγινε αναφορά στην πρόσληψη των 250 νέων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην εξέλιξη των συμβασιούχων συνοριακών φυλάκων σε διαφορετικό καθεστώς που θα δημιουργεί ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και θα άρει τις θεσμικές ανισότητες. Καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση, ότι οι επικείμενες προσλήψεις νέων Συνοριακών Φυλάκων θα τονώσουν τόσο το αίσθημα ασφάλειας όσο και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

•Καταθέσαμε την ανάγκη ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό συνοριακών φυλάκων το Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στο άμεσο χρονικό διάστημα και ενόψει της λειτουργίας των υπό κατασκευή δομών. 

•Αναλύσαμε τους επιτακτικούς λόγους παραμονής στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης των 150 αστυνομικών, που ενισχύουν εθελοντικά τις δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας του Έβρου και τον τερματισμό της υπηρεσιακής ομηρίας που τελούν, μέσω της αύξησης των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και της Δ.Α. Ορεστιάδας. 

• Τέλος, αναλύσαμε θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων. 


Ο κ. Βουλευτής εξήρε το σπουδαίο έργο των στελεχών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ότι θα βρίσκεται διαρκώς και ενεργά στο πλευρό των Συναδέλφων, που υπηρετούν στο τόπο μας καθώς και για τις δικές του παρεμβάσεις στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου και θα επιδιώξει την επίτευξη της ιδανικότερης λύσης τους. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου συνεχίζει, στο δρόμο της ενημέρωσης, της ενότητας και της συνεργασίας όλων των φορέων.


Ο Πρόεδρος ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. Γραμματέας  ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


bordernews.gr