Χειροπέδες σε δύο φερόμενα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο στο εσωτερικό της χώρας, πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας οργάνωσε και υλοποίησε το απόγευμα της Τρίτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να συλλάβει μια Αλβανίδα και έναν Σαουδάραβα, οι οποίοι θα νοίκιαζαν αυτοκίνητο από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Καλαμάτα με πλαστά χαρτιά, για να το χρησιμοποιήσουν για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο συλληφθέντες θα νοίκιαζαν αυτοκίνητο από επιχείρηση στην Καλαμάτα, ενώ την συγκεκριμένη πρακτική χρησιμοποιούσαν και σε άλλες περιοχές της χώρας νοικιάζοντας αυτοκίνητα από διαφορετικά κάθε φορά γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Αλβανίδα, συνοδευόμενη από τον Σαουδάραβα, νοίκιασε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια οδήγησης, 8 αυτοκίνητα για λογαριασμό του κυκλώματος από διαφορετικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας -το ένα εξ αυτών από την Καλαμάτα. Κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν παρατημένα κοντά στα σύνορα, ενώ άλλα δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας αξιοποίησαν στοιχεία που συγκέντρωσε η υπηρεσία τούς προηγούμενους μήνες και το απόγευμα της Τρίτης περίμεναν οι δύο συλληφθέντες να εμφανιστούν στο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων κι αφού ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την ενοικίαση, να τους συλλάβουν.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στις δικαστικές αρχές Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Η Αλβανίδα φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να νοικιάζει τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν για την μετακίνηση των παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.