Πρόεδρος  Ε.Σ.ΦΥ.Σάμου : Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το έργο των Συνοριοφυλάκωνστο στο νησί μας αλλά και προς το πρόσωπο μου 


Προς αποκατάσταση της αλήθειας έπειτα από συνεχείς αναφορές στο έργο των Συνοριοφυλάκων στο νησί μας αλλά και προς το πρόσωπο μου.

Με έκπληξη και λύπη ενημερώθηκα πως, για ακόμη μια φορά με εμμονή, κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν και να απαξιώσουν το έργο αλλά και την δουλειά των συναδέλφων μου. Με μεγάλη έκπληξη επίσης ενημερώνομαι πως γίνεται εκτενής αναφορά στο πρόσωπο μου κατακρίνοντας παλαιότερες δηλώσεις μου που αφορούν στην επιτήρηση των συνόρων μας ως ψευδείς λόγω πρόσφατων αφίξεων, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τους παράγοντες που τυχόν το προκάλεσαν αυτό αλλά και δίχως να είναι η αρμοδιότητα τους να γνωρίζουν. Αποφεύγοντας τεχνηέντως, φυσικά, να κάνουν αναφορά και στις επιτυχίες....γνωστή άλλωστε η "καφενειακή" στρατηγική τους.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ως πρωτοβάθμια Ένωση και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, εκπροσωπούμε το σύνολο των Συνοριοφυλάκων στο νησί της Σάμου. Η βαρύτητα της θέσης μου αλλά και η σημαντικότητα του έργου μας, δεν μου επιτρέπει να διαδίδω ψευδείς ειδήσεις, μιας και στην μικρή έως τώρα πορεία μου στον συνδικαλισμό έχω ως φάρο τον επαγγελματισμό, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια προς όλους.

Μερικοί έχουν βασίσει την καριέρα τους σε συκοφαντίες και λασπολογία με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης δημιουργώντας ψεύτικες εντυπώσεις. Δεν θα παίξω το παιχνίδι των εντυπώσεων. Προτιμώ να κάνω το καθήκον μου ευρισκόμενος δίπλα στους συναδέλφους μου στην πρώτη γραμμή. Τιμώντας με κάθε ευκαιρία το εθνόσημο που φέρω όντας περήφανος που μπορώ να προσφέρω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως τα σύνορα φυλάσσονται. Είναι κοινή διαπίστωση της Πολιτικής αλλά και της Φυσικής μας ηγεσίας πως η συμβολή των Συνοριακών Φυλάκων στην αποτελεσματικότερη Φύλαξη των Συνόρων της Χώρας μας και κατ΄ επέκταση των Ευρωπαϊκών Συνόρων, είναι καθοριστική και αναγκαία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως διάφορες εκθέσεις του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ( Frontex ), αποφαίνονται πως η Φύλαξη των Συνόρων μας είναι αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη από ποτέ, ανακτώντας εκ νέου την αξιοπιστία της Χώρας μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας. Με μια απλή αναδρομή στα επίσημα στοιχεία τόσο του αρμόδιου υπουργείου μας όσο και του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ( Frontex ), μπορείτε να ενημερωθείτε για τους ακριβείς αριθμούς.

Η κριτική είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη από όπου και αν προέρχεται, αν και εφόσον αυτή υποστηρίζεται με σοβαρά επιχειρήματα χωρίς να θίγει και να προσβάλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα μέσα για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης τόσο εμού όσο και των συναδέλφων μου. 

Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό πάντοτε για να λύσω οποιαδήποτε απορία.



Ο πρόεδρος της Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου - ΕΣΦΥΣ
Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος

bordernews.gr