Mε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, στο γραφείο του στην Αθήνα, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, παρουσία και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκου.

Η κ. Τζατζανά, αφού συνεχάρη τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στον Νομό Ροδόπης αστυνομικοί και τα οποία οφείλονται κυρίως στις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες της περιοχής οι οποίες εκ των πραγμάτων δημιουργούν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και κατ΄ επέκταση αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και προβληματικών έως επισφαλών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση εκ μέρους της δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη:
 
- ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με ικανό αριθμό αστυνομικών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις του Ιανουαρίου του 2023,

- ανανέωσης του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων (περιπολικά, βαν μεταφοράς κρατουμένων και παράνομων μεταναστών, δικύκλων, κ.λπ.),

- παροχής σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού,

- άμεσης επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών ή τη μεταστέγαση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, καθώς οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις είναι επισφαλείς τόσο για τους υπηρετούντες εκεί αστυνομικούς όσο και για τους προσερχόμενους πολίτες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών,

- άμεσης εκδήλωσης όλων των απαιτούμενων ενεργειών για τη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη στελέχωση των νεοϊδρυθεισών Υπηρεσιών.

Όπως η ίδια αναφέρει, “ο κ. Γενικός Γραμματέας αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας και αφουγκραζόμενος την αγωνία μας τόσο για τη διεκδίκηση και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας, όσο και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία του Νομού Ροδόπης, μας ενημέρωσε ότι από αναλήψεως των νέων του καθηκόντων επιβλέπει προσωπικά την εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και την επίσπευση αυτών, ώστε πολύ σύντομα να υλοποιηθεί η αναβάθμιση ή η μεταστέγαση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών, καθώς επίσης για τη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής. Μας υποσχέθηκε επίσης ότι θα επιδείξει προσωπική μέριμνα για τη σύντομη επίλυση και των υπολοίπων αιτημάτων μας”.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τον κ. Γενικό Γραμματέα “για τη θετική προσέγγιση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας”, και επίσης, τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο “για την αδιάλειπτη στήριξή του σε όλα μας τα δίκαια αιτήματα και για τις δυναμικές του παρεμβάσεις ώστε να εξευρίσκονται λύσεις και να δρομολογείται η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι αστυνομικοί της Ροδόπης”.

Εξάλλου, και σε αυτή τη συνάντηση, όπως επισημαίνει η κ. Τζατζανά,“ο κ. Γερακαράκος στήριξε τα δίκαια αιτήματά μας παρεμβαίνοντας δυναμικά για την σε άμεσο χρόνο επίλυσή τους”.



ΠΗΓΗ    inkomotini.news