«Ψάρευε» σε γνωστά κοσμηματοπωλεία σε Βουκουρεστίου και Διονυσίου Αεροπαγίτου, κατάφερε τελικά να αρπάξει πανάκριβο ρολόι και να γίνει «καπνός»


Χειροπέδες πριν ξαναχτύπησει, προσπαθούν να βάλουν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, σε αλλοδαπό κλέφτη ρολογιών, που τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τρία γνωστά κοσμηματοπωλεία στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και αφαίρεσε χρυσό ρολόι, αξίας 38.000 ευρώ.

Οι δύο πρώτες του προσπάθειες ήταν αποτυχημένες σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, αλλά την τρίτη και φαρμακερή κατάφερε και έκλεψε μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων το πανάκριβο ρολόι.

Ο «μακρυχέρης» κακοποιός είναι αλλοδαπός, μιλάει σπαστά Αγγλικά, ηλικίας 40 με 45 ετών και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από τις κάμερες των τριών κοσμηματοπωλείων που επισκέφθηκε.

Αρχικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, εμφανίστηκε ως πελάτης σε κατάστημα στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, στη σκιά της Ακρόπολης. Ζήτησε από τον υπάλληλο να του δείξει μερικά χρυσά ρολόγια. Καθώς ο υπάλληλος του έδειχνε τα πανάκριβα ρολόγια, αντιλήφθηκε τον κλέφτη, ότι προσπάθησε να αρπάξει ένα από τα ρολόγια που ήταν πάνω στις προθήκες.

Ο δράστης κατάλαβε πως τον αντιλήφθηκε, άφησε το ρολόι και με το πρόσχημα ότι πάει στην τράπεζα να κάνει ανάληψη χρημάτων και θα επιστρέψει να το αγοράσει, έφυγε από το κατάστημα και δεν επέστρεψε ποτέ. Την επόμενη ημέρα, επισκέφθηκε κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου. Ζήτησε από τον υπάλληλο που τον εξυπηρετούσε, χρυσό ρολόι γνωστής εταιρείας.

Ο υπάλληλος του είπε πως δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, αλλά μπορεί να διαλέξει άλλο ρολόι. Αφού έμεινε για λίγο στο κατάστημα και είδε πως δεν μπορεί να εφαρμόσει το πανούργο σχέδιό του, βγήκε και πήγε σε άλλο κοσμηματοπωλείο στον ίδιο δρόμο. Και πάλι ζήτησε χρυσό ρολόι, και όταν ο υπάλληλος του έκανε την επίδειξη, ο κλέφτης άρπαξε το ρολόι αξίας 38.000 ευρώ και το έβαλε στην τσέπη από το σακάκι του. Προφασιζόμενος ότι πάει στην τράπεζα για να εκταμιεύσει χρήματα και θα επιστρέψει να αγοράσει το ρολόι, εγκατέλειψε το κοσμηματοπωλείο και έγινε άφαντος.

Όταν ο υπάλληλος πήγε να τοποθετήσει τα ρολόγια στις θήκες, κατάλαβε την κλοπή. Ενημέρωσε τον υπεύθυνο και από τις κάμερες είδαν τον τρόπο που ο δράστης έκλεψε το πανάκριβο ρολόι. Αμέσως τηλεφώνησαν στην αστυνομία, και την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής


ΠΗΓΗ  vradini.gr