«Η Ελλάδα είναι η χώρα κράτος της ΕΕ που έχουμε χρηματοδοτήσει με πάνω από 3 δισ. ευρώ» για το μεταναστευτικό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε, Μαργαρίτης Σχοινάς

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της Ε.Ε, Μαργαρίτη Σχοινά, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη έγινε ενόψει της έκτακτης συνόδου της ΕΕ που θα γίνει αύριο Παρασκευή (25/11) στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Με κυρίαρχο ζήτημα το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου για το οποίο η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Νότης Μηταράκης θέτει δύο στόχους: την ουσιαστική μείωση ροών και την δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης στα κράτη πρώτης υποδοχής. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε ανακοίνωσε την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για τη χώρα μας και το μεταναστευτικό ύψους 1,9 δισ εύρω για το μεταναστευτικό. Χρήματα που θα στηρίξουν το σύστημα υποδοχής ασύλου και ένταξης στην Ελλάδα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

«Η ΕΕ προωθεί το νέο σύμφωνο το οποιο είναι απαραίτητο για τη μείωση των ροών και τη δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού στήριξης στα κράτη πρώτης υποδοχής. Ουσιώδης η συμβολη του Σχοινα στην έγκαιρη έγκριση απο το ευρωπαϊκό ταμείο μετανάστευσης 1,9 δισ. Κονδύλια που βοηθούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι «η Ελλάδα ειναι η χώρα κράτος της ΕΕ που έχουμε χρηματοδοτήσει με πάνω από 3 δισ. ευρώ. Προαναγγελουμε 1,9 δισ. επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την τρέχουσα περίοδο. Αύριο (25/11) στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών μετανάστευσης θα συζητηθεί πλαίσιο 20 δράσεων για να δοθούν λύσεις. Ευκαιρία να επαναδιατυπώσουμε ότι στο μεταναστευτικό ο μόνος δρόμος είναι η ευρωπαϊκή ενότητα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».


Πηγή ertnews.gr