Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις απάτης. Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:
  • 42χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2020, ως ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης συσκευών τεχνολογίας, παρέλαβε χρηματικό ποσό για παραγγελία κινητού τηλεφώνου, χωρίς να αποστείλει το εν λόγω προϊόν.
  • 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2020 ανήρτησε σε ιστότοπο, δύο (2) ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, πείθοντας ισάριθμα άτομα, να του καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς να ολοκληρωθούν οι σχετικές πωλήσεις.
  • 42χρονης ημεδαπής, καθώς προέκυψε ότι, το Νοέμβριο του 2020, ενεργώντας από κοινού με έτερους συνεργούς, απέστειλαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) σε γυναίκα, το οποίο φαινόταν ότι απεστάλη από τράπεζα και παρέπεμπε σε LINK – Σύνδεσμο ( FISHING ). Η τελευταία πείστηκε και ακολούθησε το σύνδεσμο με αποτέλεσμα οι παραπάνω να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να πραγματοποιήσουν, στη συνέχεια, μεταφορά χρηματικού ποσού άνω των (10.000) ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την 42χρονη.
  • Δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 18 και 43 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), καθώς προέκυψε ότι τον Δεκέμβριο του 2020, ανήρτησαν ψευδή αγγελία πώλησης παιχνιδομηχανής σε ιστότοπο, πείθοντας άντρα να καταβάλει χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, χωρίς να παραλάβει το σχετικό προϊόν.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες :Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος 42χρονου αλλοδαπού, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με συνεργό, διέρρηξαν εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού και αφαίρεσαν ορειχάλκινα καλώδια συνολικής αξίας περίπου (8.000) ευρώ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, με τη συνδρομή της Υ.Β.Β.Ε.Α. της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, για περίπτωση κλοπής από οικία.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή astynomia.gr