Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη


Σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο, υπάρχουν υποψίες ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο ύποπτος δράστης «εξουδετερώθηκε» μετά την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η βελγική αστυνομία, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Le Soir.

«Μία από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν στη συνέχεια ενισχύσεις. Ένας αστυνομικός από μια άλλη περίπολο χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον επιτιθέμενο».

Δικαστικός αξιωματούχος που δεν μπορούσε να αναφερθεί ονομαστικά επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε στο Associated Press ότι υπάρχει «υποψία τρομοκρατικής επίθεσης». Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες.

«Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η αστυνομία. Η Le Soir δήλωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε από τα τραύματά του.

Η εφημερίδα Het Laatste Nieuws ανέφερε ότι ο ύποπτος είχε πάει σε αστυνομικό τμήμα το πρωί της Πέμπτης προειδοποιώντας ότι θα σκότωνε έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Allahu akbar», την αραβική φράση που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 19:15 τοπική ώρα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο ανάρτησε μήνυμα στο Twitter στο οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αστυνομικού, και την ελπίδα ότι η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού θα εξελιχθεί καλώς.

«Οι αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών μας», ανέφερε. «Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει αυτό για άλλη μια φορά».

Η υπουργός Εσωτερικών Ανλίς Βερλίντεν δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον δήμαρχο των Βρυξελλών, τον αρχηγό της αστυνομίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας για να συντονίσει την αντίδραση στην επίθεση. «Τέτοια βία κατά του λαού μας είναι απαράδεκτη», δήλωσε η ίδια.

Σοκαρισμένη από τη δολοφονία του αστυνομικού στις Βρυξέλλες «την ώρα του καθήκοντος» δήλωσε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Βελγική Αστυνομία έχει δουλέψει τόσο στενά με το Ευρωκοινοβούλιο μέσα στα χρόνια που αυτό που έγινε το αισθανόμαστε ως προσωπικό. Όλες οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε αυτούς, τους αγαπημένους τους και όλους στο Βέλγιο», σημείωσε η κ. Μέτσολα.

ΠΗΓΗ   ertnews.gr