.....τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος


Μπούμεραγκ γύρισε για την Τουρκία η προσπάθεια να προκαλέσει επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, όταν τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η Frontex χαρακτηρίζει το περιστατικό ως ιδιαίτερο περιστατικό και προχωρά σε ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την αναφορά του πληρώματος ιταλικού σκάφους της Frontex που ήταν παρών στο επεισόδιο και δικαιώνει τη θέση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το πλήρωμα του ιταλικού σκάφους συνέταξε επίσημη αναφορά την οποία απέστειλαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού οργανισμού στη Βαρσοβία, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης (SAR).

Κατόπιν αυτού, ο ευρωπαϊκός Οργανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, βάζει στο μικροσκόπιο το περιστατικό με στόχο να υπάρξει ένα ακριβές πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη ανοιχτά της Σάμου.

Η έρευνα αυτή θα τρέξει παράλληλα και σε συνεργασία με αυτή του Λιμενικού και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός αναμένεται να ζητήσει επιπλέον πληροφορίες από το Λιμενικό προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   cnn.gr