Εξαρθρώθηκε τριμελής ομάδα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο


Κατασχέθηκαν 213 γρ. κοκαΐνη, 487 γρ. κάνναβη, ζυγαριές ακριβείας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 10.000€ κ.α.


Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ομάδα αλλοδαπών που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022) τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατοχής φυσιγγίων πυροβόλου όπλου.

Επίσης
, δύο από συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο και διαμοίραζαν με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση πραγματοποίησαν χθες στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία αρχικά εντόπισαν το σημείο αποθήκευσης «καβάτζα» των ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε πάρκο της Ρόδου.

Στη συνέχεια προσήγαγαν τους δράστες και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • 212,5 γραμμάρια Κοκαΐνη
  • 486,7 γραμμάρια Κάνναβη
  • 3 ζυγαριές ακριβείας
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • 000 ευρώ
  • 7 κινητά τηλέφωνα
  • 25 φυσίγγια κρότου
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.


bordernews.gr