Την πρακτική τους εξάσκηση θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι 240 νέοι Συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν για το νομό Έβρου και ήδη εκπαιδεύονται εντατικά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Ήδη μάλιστα έχει καθοριστεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού Έβρου που θα κάνει την πρακτική του εξάσκηση κάθε ένας ή καθεμιά από τους νεοπροσληφθέντες Συνριοφύλακες και εννοούμε τα Τμήματα Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ισαακίου Διδυμοτείχου, Χειμωνίου, Μεταξάδων και Κυπρίνου.

Να ξεκαθαρίσουμε πάντως, ότι τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που θα εκπαιδευτούν πρακτικά οι 240 νέοι Συνοριοφύλακες, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως εκεί θα τοποθετηθούν όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους. Οι θέσεις που θα βρεθούν για να ξεκινήσουν την κανονική τους καριέρα ως Συνοριοφύλακες, θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι 125 από τους νέους Συνοριοφύλακες θα τοποθετηθούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (Ισαάκιο, Κυπρίνος, Χειμώνιο, Μεταξάδες) και οι υπόλοιποι 115 στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες). Οι περισσότεροι μάλιστα θα ανήκουν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, αλλά δυστυχώς οι 70 από τους συνολικά 240 νεοπροσληφθέντες, προορίζονται για να επανδρώσουν θέσεις στα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αλλά και στη νέα δομή που ουσιαστικά δημιουργείται ακριβώς απέναντι από όλα αυτά και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Αν σε αυτούς τους 70 προστεθούν και κάποιοι που επίσης από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου χρησιμοποιηθούν στα δυο Τελωνεία Ορμενίου, Καστανεών και το ένα συνοριακό σημείο διάβασης της Κυπρίνου-Ιβαήλοβγκραντ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς, πως… ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι οι 240 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες για υπηρεσία στην… πρώτη γραμμή, προκειμένου να γίνεται αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα μας. Μπορεί τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και άλλοι υπουργοί της Κυβέρνησης να επικαλούνται την πρόσληψη των 240 λέγοντας ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα φρούρησης και αποτροπής των ελληνοτουρκικών συνόρων, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Evrow-news.gr, τουλάχιστον το 1/3 από αυτούς μόνο εκεί δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Πηγή evros-news.gr