Να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά ο ρόλος ορισμένων ΜΚΟ στην διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στη Χώρα.

Το 2015 οι ΜΚΟ μας είχαν προσπεράσει και επιχειρούσαν αυτές στην οριογραμμή και στα θαλάσσια σύνορα, "σώζοντας" ανθρώπινες ζωές. Μετά το 2019, όταν οι επίσημες και αρμόδιες Υπηρεσίες ξαναβρήκαν τον ρόλο τους στη συνοριακή γραμμή, αυτές οι ΜΚΟ, ανέλαβαν άλλο ρόλο προκειμένου να διατηρήσουν την παράνομη μετανάστευση. Ενημέρωναν πρώτοι τις Αρχές για το που και ποιοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια ώστε να τους περισυλλεξουμε και να έχουν νομική προστασία από την πρώτη στιγμή, λες και διαφορετικά δεν θα είχαν. Έτσι όμως είχαν το "προνόμιο" της γνώσης και της "προσφοράς τους" αυξάνοντας τα αριθμητικά τους δεδομένα στην επιχειρησιακή τους δράση.

Δεν μας είπαν όμως, με ποιον επικοινωνούσαν από απέναντι και πως γνώριζαν το σημείο εισόδου, τον αριθμό των μεταναστών και τα ονόματά τους ώστε να ενημερώνουν και τις Αρχές !

Οι δικαστικές Αρχές σήμερα όχι μόνο το επιβεβαιώνουν αυτό αλλά ασκούν και διώξεις για τέτοιες συμπεριφορές και ύποπτους ρόλους !

Επιτέλους σιγά σιγά να μαθαίνουμε τον ρόλο ορισμένων ΜΚΟ και της ..."προσφοράς" τους στην Χώρα.

Είναι καιρός νομίζω αυτές οι ΜΚΟ να μεταφερθούν απέναντι και να προσφέρουν υπηρεσίες από εκεί βοηθώντας τους μετανάστες και τις δομές εκεί. Εξάλλου από εκεί έρχονται τα μεταναστευτικά κύματα και κινδυνεύουν ζωές στη θάλασσα αλλά και τον ποταμό του Έβρου. 

Ας τους αποτρέψουν από τον κίνδυνο αυτό !


Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, ...ή δεν είναι τελικά για όλους ;


bordernews.gr