Ο υπουργός, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως οι λύσεις στο μεταναστευτικό έφεραν και λύσεις στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, κατά κύριο λόγο, αλλά και της ενδοχώρας



Για τα βίντεο με τους διακινητές μεταναστών ο υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχουν κυκλώματα που βγάζουν χρήματα, είτε εγκληματικές οργανώσεις είτε ΜΚΟ. Έχουμε ωστόσο, μειωμένες ροές την τελευταία τριετία, από 92.000 άτομα που έμεναν σε 133 δομές πλέον ζουν 15.000 σε 33. Θυμάστε την Ειδομένη και την Μόρια. 

Από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έχουν φύγει από τη χώρα πολλοί περισσότεροι μετανάστες από όσοι έχουν έρθει. 

Όσα κυκλώματα υπάρχουν παρακολουθούνται από την Αστυνομία. Νιώσαμε στα νησιά μας την μεταναστευτική κρίση. Η παλιά δομή στο Βαθύ Σάμου, είναι πλέον πίσω στο Δήμο».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και το μεταναστευτικό δήλωσε: «Το μεταναστευτικό αποτέλεσε έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης στα νησιά ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες πλέον αισθάνονται ασφάλεια. Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού».

ΠΗΓΗ   ethnos.gr