Εκτεταμένη σύσκεψη υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο έγινε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο οποίος θα ξεκινά από την περιοχή του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου και θα επεκτείνεται μέχρι την Κορνοφωλιά Σουφλίου.


Οι απειλές της Τουρκίας, με την πιο πρόσφατη να έρχεται δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε με πόλεμο για την επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη, έχουν σημάνει συναγερμό στη χώρα μας, η οποία προσπαθεί να «θωρακιστεί» στα συνοριακά της σημεία, στα οποία εντάσσεται – μεταξύ άλλων – και ο Έβρος, όπου και θα κατασκευαστεί και ο νέος φράχτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου και του τηλεοπτικού σταθμού, Open, η επέκταση του – 35 χιλιομέτρων – φράχτη ξεκινά και αναμένεται να αρχίσει από την περιοχή των Ψαθάδων και θα επεκτείνεται μέχρι και μετά το Σουφλί, στην Κορνοφωλιά.. Το συγκεκριμένο κομμάτι επιλέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς είναι ένα σημείο στα σύνορα της Ελλάδας της Τουρκίας, που δέχεται μεγάλη «πίεση» από τα μεταναστευτικά κύματα, τα οποία ξεκινούν από τη γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, στο σημείο υπάρχουν πάρα πολλά μεταναστευτικά μονοπάτια, γεγονός που έχουν διαπιστώσει και από τους ελέγχους τους και οι Συνοριοφύλακες. Άξιο αναφοράς σχετικά με το έργο της επέκτασης του φράχτη είναι ότι με το νέο χρόνο και πιο συγκεκριμένα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Το έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θέλει αμέσως μετά τη συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία να ξεκινήσει το έργο και να συνεχιστεί ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, που οι συνθήκες δε θα είναι και οι πιο ευνοϊκές.

Μάλιστα, χθες στο υπουργείο έγινε εκτεταμένη σύσκεψη, υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο όπου και συζητήθηκε το θέμα και τέθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του έργου. Η βασική προϋπόθεση που τέθηκε, τέλος, στη σύσκεψη ήταν να διαμηνυθεί στις κατασκευαστικές εταιρείες που θα κληθούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό με πρόσκληση, όπως έγινε και για τα 27 χιλιόμετρα στην περιοχή των Φερών, να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και μέχρι την αρχή της άνοιξης, η επέκταση του φράχτη να έχει ολοκληρωθεί.


ΠΗΓΗ   evros-news.gr