Είχε συλληφθεί στις 25 Νοεμβρίου μόλις αποβιβάστηκε στη Ρόδο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 35χρονος διακινητής με την Jaguar, που συνελήφθη από τους Λιμενικούς.

Η σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού από την Παλαιστίνη έγινε στις 25 Νοεμβρίου 2022 μόλις αφίχθηκε με το πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στον Πειραιά και άμεσα μεταφέρθηκε στο νησί μας. Στο ίδιο πλοίο βρισκόταν και το πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο ο 35χρονος κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομους μετανάστες προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σταύρο Σκάρο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως ήρθε στη Ρόδο μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του προκειμένου να συναντήσει κάποιο φίλο του για να συζητήσουν για δουλειά.

Ωστόσο, ο φίλος του είχε φύγει για την Αίγυπτο, χωρίς να το γνωρίζει ο 35χρονος και έτσι επέστρεψε στον Πειραιά. Αναφορικά με τα όσα τον κατηγορούν, ο Παλαιστίνιος εξήγησε ότι πράγματι κάποιος γνωστός του, του ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει για τον Πειραιά, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Οι ισχυρισμοί του όμως αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο 35χρονος αλλοδαπός.

Οι συλλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα ξεκίνησαν στις 24 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα, όταν πριν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής για τον Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισε το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος από την Παλαιστίνη. Σε έλεγχο που έγινε σε αυτό διαπιστώθηκε ότι στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας αλλοδαπός και στη θέση των αποσκευών επιμελώς κρυμμένοι άλλοι τρεις, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Τελικός προορισμός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους αλλοδαπούς ήταν η ενδοχώρα και ο 28χρονος από την Παλαιστίνη φέρεται ως ο άνθρωπος που θα τους βοηθούσε. Βάσει δε των καταθέσεων που έχουν δώσει οι παράνομοι μετανάστες, για αυτή τους τη μετακίνηση μέσα στο πλοίο, κατέβαλλαν το ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο ήταν βουλγαρικό ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε Έλληνα, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή τους σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Οι δε παράνομοι μετανάστες ήταν ένας από την Παλαιστίνη και τρεις από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 28χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα φέρεται να είπε ότι ήρθε στο νησί μας δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του μαζί με άλλον αλλοδαπό και συγκεκριμένα τον 35χρονο Παλαιστίνιο που απολογήθηκε χθες, και δύο αυτοκίνητα με σκοπό ακριβώς να μεταφέρουν στον Πειραιά παράνομους μετανάστες.

Ο ίδιος είχε πει πως για τη δουλειά του αυτή θα ελάμβανε όταν ολοκληρωνόταν, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, ενώ πρόσθεσε πως νωρίτερα είχε προλάβει και είχε επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής ο 35χρονος αλλοδαπός με τη Jaguar. Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου ενημέρωσε τους συναδέλφους του στον Πειραιά και έτσι μόλις το πλοίο κατέπλευσε εκεί, συνέλαβαν τον 35χρονο Παλαιστίνιο και κατασχέθηκε η ασημί Jaguar.

Ο 35χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε με πλοίο της γραμμής στις 26 Νοεμβρίου στη Ρόδο και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται – σύμφωνα με πληροφορίες- και μαρτυρίες παράνομων μεταναστών οι οποίοι αναφέρουν πως είχαν συνεννοηθεί για τη μεταφορά τους από τη Ρόδο στην ενδοχώρα και πως είχαν καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ, για αυτό τον σκοπό.

Τέλος σημειώνεται πως και ο 28χρονος Παλαιστίνιος μετά την απολογία του προχθές, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή rodiaki.gr