Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ο Νότης Μηταράκης απένειμε παράσημο στον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex


Ο Νότης Μηταράκης απένειμε παράσημο στον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex.


Η απονομή της Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής Β' Τάξης- Διαμνημόνευση Αξίας στον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), Φαμπρίς Λεζερί, έγινε χτες από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων στη Λιθουανία.

Ο κ. Λεζερί παρασημοφορήθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, «για τη σημαντική συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες». Η απονομή έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία στο Βίλνιους.

O κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της FRONTEX «υπό την ηγεσία του κ. Λεζερί, καθώς η επιχειρησιακή λειτουργία και η συνολική στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα, έχει επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει τα χαμηλότερα επίπεδα μεταναστευτικών ροών της τελευταίας δεκαετίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Λεζερί ευχαρίστησε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για αυτήν την κίνηση «που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από τη FRONTEX και ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Οι κ. Μηταράκης και Λεζερί συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Προστασία των Συνόρων που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βίλνιους. Η Ελλάδα είναι συνδιοργανώτρια χώρα μαζί με την Αυστρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Μείζον ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών χώρων της ΕΕ

Σκοπός της Διάσκεψης, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο, είναι να ξεκινήσει η αναγκαία συζήτηση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, των συνδεδεμένων κρατών Σένγκεν και των ευρωπαϊκών θεσμών για το μείζον ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών χώρων της ΕΕ έναντι των μεταναστευτικών ροών και της ανάγκης αποτροπής των παράνομων εισόδων, στο πλαίσιο και της διαπραγμάτευσης του νέου Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που είναι σε εξέλιξη.

Κοινή θέση των συμμετεχόντων κρατών είναι το γεγονός ότι η μεταναστευτική πίεση επηρεάζει την ΕΕ στο σύνολό της, καθώς οι πρωτογενείς ροές οδηγούν σε σημαντικές δευτερογενείς ροές.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της Διάσκεψης, όπως έχουν τεθεί από τις διοργανώτριες χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, η επισκόπηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη στα εξωτερικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, η εδραίωση μιας κοινής προσέγγισης για την εν λόγω θεματική μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση, και η αξιολόγηση της υποστήριξης των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών (FRONTEX και Οργανισμός της ΕΕ για το 'Ασυλο) προς τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής με αναζήτηση τρόπων βελτίωσης. Επίσης, θα διατυπωθούν προτάσεις συγκεκριμένης στρατηγικής για το μέλλον στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και της κοινής πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση. Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης θα αποτυπωθούν σε κοινή δήλωση των υπουργών, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σήμερα μετά το πέρας των εργασιών της, ενώ έχει προγραμματιστεί και σχετική συνέντευξη τύπου των υπουργών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, η κοινή δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν αποτελεί «κοινή ευθύνη», καθώς και ότι η προστασία των συνόρων είναι «υψηλής σημασίας για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης, της λαθροδιακίνησης μεταναστών, της εμπορίας ανθρώπων και των απειλών στη ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, καθώς και στη διατήρηση της εσωτερικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής». Οι συνδιοργανώτριες χώρες υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας «ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για την καθιέρωση αποτελεσματικού ελέγχου στη βάση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων σε όλο το μήκος των εξωτερικών συνόρων».ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Πώς το κύκλωμα «ψάρευε» κορίτσια μέσα από το Instagram, τα επίμαχα μηνύματα


Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη που έχει καταγγείλει η 24χρονη Γεωργία έχει οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, στην αποκάλυψη ολόκληρου κυκλώματος.


Το θάρρος και το κουράγιο της Γεωργίας Μπίκα να καταγγείλει τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι οδηγεί στην αποκάλυψη ενός ολόκληρου κυκλώματος που εντόπιζε κορίτσια ακόμα και μέσω Instagram έτσι ώστε να τα στέλνει σε πάρτι σαν αυτό που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κύκλωμα είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media και κινούνται γύρω από τον χώρο του θεάματος. Συχνάζουν σε γνωστά club, φωτογραφίζονται με καλλιτέχνες, το «παίζουν» φίλοι τους και δεν σταματούν να διαφημίζουν τις διασυνδέσεις τους, τα διαβόητα «κονέ».

Τα μηνύματα που τους «καίνε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το συγκεκριμένο κύκλωμα επέκτεινε τη δράση του από την ώρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα για τον κοροναϊό. Άρχισαν στην ουσία να υποκαθιστούν τα κέντρα διασκέδασης και να στήνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, διοργανώνοντας πριβέ πάρτι σε ξενοδοχεία, βίλες και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το κύκλωμα είχε συνάψει συμφωνίες μακροχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, ενώ πελάτες τους ήταν πλούσιοι νέοι από Ελλάδα και από Κύπρο.

Οι «μεσάζοντες»

Οι επικεφαλής του κυκλώματος δεν εκτίθενται απευθείας στις κοπέλες. Άνδρες και γυναίκες από τον χώρο της διασκέδασης λειτουργούν ως «μεσάζοντες» έτσι ώστε να παρευρεθούν οι κοπέλες σε αυτά τα πριβέ πάρτι, με την ξέφρενη μουσική, τα ναρκωτικά και το άφθονο αλκοόλ.

Μάλιστα, η Realnews αναφέρεται και σε μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει επιχειρηματίας με γυναίκα – μεσάζοντα του κυκλώματος. Μερικά από τα μηνύματα:

«Δεν υπάρχει αυτή! Πρέπει σίγουρα να μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά».

«Φοβερό είναι! Πρέπει σίγουρα όταν ξανάρθεις για αυτήν».

«Ναι πρέπει να μιλήσει με Μ… Γιατί εκεί, αν θυμάσαι, μου έστελνε συνέχεια. Για ξεκίνα προεργασία. Θα έρθω αυτή την εβδομάδα».

«Τι λες, μου έφτιαξες τη μέρα. Ξεκινάω τώρα. Εννοείται, θυμάμαι, σχεδόν γυμνές σέλφι έστελνε όταν πρωτομιλήσατε».

«Για φτιάξε αυτό».

«Θα τη στείλω ότι θα κάνουμε μάζεμα το Σ/Κ και μετά θα την πω ότι έρχεσαι και εσύ και να έρθει να τη δούμε».

«ΟΚ, Ναι, μην πεις για μένα ακόμη. Γιατί μιλάει με Μ… Οι Κρητικές είναι πάνω;»

«Η Α… θα έρθει σε δύο εβδομάδες. Η άλλη η Κρητικιά, είναι εδώ και είναι μέσα για το πάρτι το Σ/Κ. Έτσι, εκεί ξεκίνησαν όλα».

Πώς σχετίζεται το κύκλωμα με τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί τρεις έρευνες για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ρεπορτάζ παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, όπου επιβεβαιώνεται ότι σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών.
ΠΗΓΗ in.gr


Έβρος: Διακινητές μετέφεραν μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες


Για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν διακινητές στον Έβρο. Σε άθλια κατάσταση οι μετανάστες.Αστυνομικοί καταδίωξαν και συνέλαβαν διακινητές μεταναστών σε δύο περιπτώσεις στον Έβρο, την ώρα που σοκάρουν οι φωτογραφίες από τις συνθήκες μεταφοράς των μεταναστών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν προχθές το πρωί 20 Ιανουαρίου, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μετανάστες.

Με ΙΧ

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος οικισμού Πετράδων), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περιπολικό χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και ο δράστης συνελήφθη. Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Και με φορτηγό

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μαυροκκλησίου – Πρωτοκκλησίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 7 παράτυπους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο δράστης – οδηγός παρουσίασε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
ΠΗΓΗ   in.gr

Η Ένωση Ακαρνανίας συγχαίρει την ΟΠΚΕ Αγρινίου


Ανακοίνωση των Αστυνομικών Ακαρνανίας:

 Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας εκφράζουμε τα δημόσια συγχαρητήρια μας στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ακαρνανίας/Υ.Α. Αγρινίου, για την σύλληψη ενός ημεδαπού για το αδίκημα της κλοπής καλωδίων χαλκού από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενήργησαν σε ΙΧΦ, βρήκαν ποσότητα καλωδίων χαλκού συνολικού μήκους 1000 μέτρων, βάρους 1700 κιλών και αξίας 19.000€. Τα κλαπέντα αποδόθηκαν αρμοδίως, το όχημα κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Παρόλο τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του covid -19, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ακαρνανίας, συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον και προσήλωση στο καθήκον τους, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!!! ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!!Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΔΙΩΤΗΣ ΝικόλαοςΠΗΓΗ bloko.gr

Η Τροχαία στο 36ο Δημοτικό Σχολείο και το "ευχαριστώ"


Το ευχαριστήριο του σχολείου


Δεν πήγαν για ... παράβαση στο χώρο του 36ου δημοτικού σχολείου, τα στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου, αλλά για ... πρόληψη! Επόμενος σταθμός της Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της "διαδρομής" ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας ήταν το 36ο δημοτικό Ηρακλείου. Εκεί τα παιδιά ενημερώθηκαν, με τρόπο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, για τον οδικό Πολιτισμό, την αμυντική στάση στο δρόμο και πολλά ακόμη, παίρνοντας τα πρώτα εφόδια, για να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς αλλά και πεζούς, στην πορεία.


Σε ευχαριστήριό του, ο αναπληρωτής διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Διακάκης, απευθύνει ευχαριστίες στον διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στ.Καρακούδη αλλά και το προσωπικό της υπηρεσίας, και ιδίως τη Γ.Κασαμπαλάκου και τον Χ.Δασκαλάκη για την άψογη συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τη φιλική τους συμπεριφορά, το παιγνιώδες ύφος και την άριστη, παιδαγωγικά δομημένη, παρουσίασή τους.
ΠΗΓΗ cretalive.gr

Μελίσσια: Θρίλερ με Ρουμάνο – Βρέθηκε με taser και πλαστές αστυνομικές ταυτότητες


Μια υπόθεση – μυστήριο σημειώθηκε την Παρασκευή, 21.01.2022, στα Μελίσσια, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να συλλαμβάνουν έναν Ρουμάνο ο οποίος… υποδύονταν τον αστυνομικό.


Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όλα έγιναν όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον άνδρα μέσα σε ένα μεγάλο μαύρο όχημα. Κρίθηκε ύποπτος και του έκαναν έλεγχο, κατά τον οποίο ο άνδρας τους έδειξε μια ρουμανική ταυτότητα υποστηρίζοντας πως είναι αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών της Ρουμανίας.

Μάλιστα τους έδειξε και το σήμα του, με τους Έλληνες αστυνομικούς να συνεχίζουν τον έλεγχο και στο όχημα, καθώς οι υποψίες δεν είχαν «διαλυθεί».

Δείτε τα έγγραφα που επέδειξε


Κατά τον έλεγχο στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα όπλο taser, αλλά και έναν αστυνομικό φάρο, μια θήκη όπλου και σφαίρες.

Δείτε το taser


Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και προέκυψε πως έχει γεννηθεί το 1992 και είναι παντρεμένος με μία Ελληνίδα, γεννηθείσα το 1972, ενώ τα έγγραφα που επέδειξε ήταν πλαστά.

Η ΕΛΑΣ έστειλε σήμα στην Ιντερπόλ για να διαπιστωθεί αν εκκρεμεί κάποια υπόθεση με τον άνδρα, ωστόσο προέκυψε πως δεν απασχολεί τις Αρχές και πλέον το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι Έλληνες αστυνομικοί, είναι το γιατί ο άνδρας αυτός υποστήριζε πως είναι αστυνομικός.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης.ΠΗΓΗ newsit.gr

Η Ένωση Κοζάνης για την πρωτιά στη σκοποβολή

Ανακοίνωση τής Ένωσης Κοζάνης:

 Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει δημόσια τα συγχαρητήρια της στον συνάδελφο μας ΖΕΜΠΙΛΗ Αθανάσιο ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία Production Optics L , καθώς συμμετείχε στην ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος που κατέκτησε την πρώτη θέση στον αγώνα σκοποβολής 5.11 Hellenic Challenge 2022 που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα την 15 και 16 Ιανουαρίου 2022

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών και ο δικός μας ΣΑΚΗΣ ο οποίος διακρίθηκε για ακόμη μια φορά.

Συγχαρητήρια ΣΑΚΗ. Πάντα Επιτυχίες!!!Για το Διοικητικό Συμβούλιο


- Ο -

Πρόεδρος


Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ- Ο -

Γενικός Γραμματέας


Παναγιώτης ΒΑΖΟΥΡΑΣΠΗΓΗ bloko.grΠυροβολισμοί στη Βούλα - Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση


Αναστάτωση στη Βούλα, καθώς άγνωστος άνδρας πυροβόλησε έξω από έναν φούρνο κρατώντας μία καραμπίνα


Αναστάτωση δημιουργήθηκε στη Βούλα, όπου άγνωστος άνδρας πυροβόλησε έξω από έναν φούρνο, το απόγευμα του Σαββάτου, 22/01.

Συγκεκριμένα στη Βούλα, στην οδό Ερμού 5, μετά από διαπληκτισμό ατόμων έξω από φούρνο της περιοχής, το ένα άτομο έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί!

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί δύο άνδρες από τις σφαίρες, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια για το συμβάν.

Τραύματα σε κοιλιά και στήθος

Οι δύο τραυματίες αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο ένας έχει χτυπήσει από σφαίρα στην κοιλιά, ενώ ο άλλος έχει τραυματιστεί στο στήθος.

Αμφότεροι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Δυνάμεις της αστυνομίας κατευθύνθηκαν αμέσως στο σημείο και έχουν αρχίσει οι έρευνες για το δράση και τα αίτια.ΠΗΓΗ lawandorder.gr

Ψηφιακά οι ανανεώσεις άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου


Ένα ακόμα βήμα στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε την περασμένη Τετάρτη, καθώς η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω του gov.gr.


Εξέλιξη που αναμένεται να απελευθερώσει από τη γραφειοκρατία σημαντικό αριθμό αστυνομικών, αλλά και να γλιτώσει τους πολίτες από μετακινήσεις και περιττή αναμονή στις υπηρεσίες Τροχαίας.

Πιο αναλυτικά, τη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου τους μέσω του gov.gr έχουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Επικρατείας - Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η αίτηση για την ανανέωση γίνεται με πολύ απλό τρόπο μέσω του gov.gr, στην ενότητα “Πολίτης και καθημερινότητα” και την υποενότητα “Μετακινήσεις”.

ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ

Ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης, καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr, στη θυρίδα του πολίτη.

Στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της Τροχαίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις υπηρεσίες της Τροχαίας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Ο πολίτης θα λαμβάνει ηλεκτρονικά και τη βεβαίωση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) από το gov.gr. Ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email για να τη λάβει μέσω της θυρίδας του.

Σε δηλώσεις τους οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισαν πως η ψηφιοποίηση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απλούστευσης των διαδικασιών μέσω της ψηφιοποίησής τους, ώστε “η Αστυνομία να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες, διαθέτοντας τους ανθρώπινους και υλικούς της πόρους για την ενίσχυση της ασφάλειας”.Νίκος Καραδήμας για νέο βαθμολόγιο: Άκρως αποκαλυπτικό το μηνιαίο εκκαθαριστικό για τον Φεβρουάριο


Ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: 

Σας είχα επισημάνει όταν το π.δ του βαθμολογίου είδε το φως της δημοσιότητας το δυσμενές σενάριο για πολλούς με αποτέλεσμα τις συσσωρευμένες επικρίσεις σε βάρος μου.


Το μηνιαίο εκκαθαριστικό που αναρτήθηκε στο Pol για την μισθοδοσία Φεβρουαρίου είναι άκρως αποκαλυπτικό!

Συνάδελφος μου έστειλε το εν λόγω εκκαθαριστικό του! Ο Ιάκωβος που αποχωρεί τέλος του έτους λόγω ορίου ηλικίας είδε να μειώνεται το εισόδημα του κατά 200 περίπου ευρώ. Είχε 235 ευρώ προσωπική διαφορά προ βαθμολογίου την οποία και εισέπρατε αυτούσια. Με την προαγωγή του αλλάζοντας και κλιμάκιο είδε στα χαρτιά μια αύξηση 130 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό βεβαίως αφαιρέθηκε από την προσωπική διαφορά η οποία παρέμεινε στα 100 ευρώ. Απο το πόσο αυτό των 130 ευρώ βέβαια τώρα θα παρακρατούνται εισφορές για ορισμένα ταμεία, για την σύνταξη και το εφάπαξ. Όσο ήταν το ποσό αυτό εγκλωβισμένο στην προσωπική διαφορά δεν κρατούνταν καμία εισφορά. Τώρα και λόγω της αναδρομικότητας των 4 μηνών επειδή το π.δ εφαρμόστηκε από 30/10/21 και έχουν λάβει με προηγούμενες μισθοδοσίες την διαφορά των 130 ευρώ την επιστρέφουν πίσω με αντιλογισμό. Συν τις επιπλέον εισφορές λόγω προαγωγής αυτόν το μήνα ή απώλεια θα ειναι μεγαλύτερη.

Αυτοί δε που προήχθηκαν και ήδη αποχώρησαν λόγω ορίου ηλικίας την 31/12/21 θα δουν μεγαλύτερες απώλειες. Ήδη πληρώνονται ως εν ενέργεια. Θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τους επί πλέον 2-3 ακαθάριστους μισθούς πίσω συν την επιστροφή της προσωπικής διαφοράς. Θα πληρώσουν και τις εισφορές για τον νέο βαθμο που δεν έχουν ήδη διανύσει στην ενέργεια. 

Συνεπώς δεν θα δουν ούτε τους μέσους όρους αποδοχών να αυξάνονται αλλά ούτε και στο εφάπαξ το επιπλέον ποσό των κάποιων χιλιάδων ευρώ που τους προανήγγειλαν...


ΠΗΓΗ   bloko.gr

Μητροπολίτες Θράκης: Νέο “ΟΧΙ” στην επέκταση ή ενίσχυση ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου – “Υπάρχουν εθνικοί λόγοι”

Με κοινή τους δήλωση οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης επαναλαμβάνουν προς την Κυβέρνηση την αντίθεση τους στην έναρξη των έργων για επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστώνΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ


21 Ἰανουαρίου 2022 \

Δ Η Λ Ω Σ Η


Οἱ Μητροπολίτες τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Θράκης, ἔχοντας την συναίσθηση τῶν ποιμαντικῶν θεμάτων τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Ἐπαρχιῶν μας, τα ὁποῖα συμπλέκονται ἄρρηκτα με την ἐθνικῶς εὐαίσθητη περιοχή τῆς πατρίδας μας, ἐκφράζουμε σταθερή από ἐτῶν ἄποψη για την θέση τῆς Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικῆς πολιτικῆς.

Κατα το παρελθόν ἔτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Ὑπουργό Μετανάστευσης και Ἀσύλου κ. Νότη Μηταράκη, ἐκφράσαμε την ξεκάθαρη ἀντίθεσή μας στην πρόθεση τῆς Κυβερνήσεως για ἐπέκταση και ἐνίσχυση τῶν Περιφερειακῶν Ὑπηρεσιῶν τῆς Ὑπηρεσίας Ὑποδοχῆς καὶ Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Ἕβρου, ἀλλα και σε ὁποιαδήποτε ἄλλη περιοχή τῆς Θράκης, για εὐνόητους ἐθνικούς λόγους.

Την ἴδια ἄποψη ἐκφράζουμε ἀμετακίνητα και σήμερα, ἐφιστῶντας την προσοχή ὅλων τῶν κρατικῶν φορέων και τοῦ λαοῦ στην ἀνάγκη διατήρησης τοῦ διαλόγου και στην οἰκοδόμηση κλίματος ὁμονοίας και ὁμοφροσύνης.

Ἄς μην ξεχνοῦμε ὅτι ἡ σύμπραξη τοῦ λαοῦ, τοῦ Κλήρου και τοῦ ἐπισήμου κράτους ἀπέτρεψε την ἀθρόα εἰσβολή και ἀνέδειξε διεθνῶς την μεθόδευση τῆς γείτονος για τη χρησιμοποίηση τῶν δυστυχῶν αὐτῶν συνανθρώπων μας ὡς ἐργαλεῖο ἀποσταθεροποίησης.

Ἡ διαφύλαξη τῆς πατρίδας μας ἀπαιτεῖ ὁμοφροσύνη.


Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός
Ὁ Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων
Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος
Ὁ Μαρωνείας και Κομοτηνῆς Παντελεήμων.


ΠΗΓΗ   uniformnews.gr


Ν. Μηταράκης από Βίλνιους: “Η Ε.Ε. έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ


Ν. Μηταράκης από Βίλνιους: “Η Ε.Ε. έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Αυτά δεν μπορούν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τη φύση ή την τοπογραφία τους, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μία πτυχή άσκησης κυριαρχίας – Οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων τεχνολογικών εργαλείων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας φυσικών φραγμών όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες αφίξεις.’’


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων που διεξήχθησαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στην οποία συμπροέδρευσαν η Υπουργός Εσωτερικών της Λιθουανίας, κ. Agnè Bilotaitè και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειονότητας των κρατών-μελών Ε.Ε. και Schengen και παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), της Europol, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA) και του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA).

Σκοπός της Διάσκεψης ήταν να ξεκινήσει η αναγκαία συζήτηση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε, των συνδεδεμένων κρατών Σένγκεν και των ευρωπαϊκών οργάνων (Επιτροπή, αρμόδιοι οργανισμοί) για το μείζον ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών χώρων της Ε.Ε. έναντι των μεταναστευτικών ροών και της ανάγκης αποτροπής των παράνομων εισόδων.

Μετά το πέρας της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι ”τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές μεταναστευτικές κρίσεις, όπως αυτές που αντιμετώπιζε η Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια από το 2015 και όπως βίωσαν πρόσφατα η Λιθουανία και η Πολωνία.’’


Αναφορικά με την τρέχουσα συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν,την συνεχιζόμενη διαπραγμάτευσης για ένα νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου,αλλά και την έννοια της προστασίας των συνόρων, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι ‘’η διασφάλιση της έγκαιρης πρόληψης των παράνομων αφίξεων στην ΕΕ,αποκτά μια νέα δυναμική και γίνεται βασικό σημείο, καθώς η προστασία των συνόρων είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να λειτουργήσει σωστά οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου, και να είναι σε θέση να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των δευτερογενών μετακινήσεων εντός του Χώρου Σένγκεν”.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε, παράλληλα ότι,  ‘’οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν κατάλληλο έλεγχο στα σύνορα, να κάνουν χρήση των διαθέσιμων τεχνολογικών εργαλείων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας φυσικών φραγμών όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες αφίξεις.’

‘’Πρέπει να είμαστε σαφείς ότι η ΕΕ έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Τα χερσαία σύνορα μπορούν να προστατευθούν με φυσικά εμπόδια και τεχνολογία. Στη θάλασσα, ισοδύναμα, έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, διασφαλίζοντας την προστασία της ζωής στη θάλασσα. Η ΕΕ έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα.  Τα σύνορα δεν μπορούν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τη φύση ή την τοπογραφία τους, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μία πτυχή άσκησης  κυριαρχίας.”, κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Η Κοινή Δήλωση της Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων υπεγράφη από συνολικά 16 συμμετέχοντα κράτη-μέλη (Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία).


bordernews.gr 


Σέρρες: Συμμορία «ξάφριζε» σπίτια και αυτοκίνητα


Μία σύλληψη ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τριών συνεργών του


Παραβίασαν οχήματα, διέρρηξαν οικία, αποθήκη, ακόμα και τα μεταλλικά δοκάρια από αγρόκτημα επιχείρησαν να αφαιρέσουν. Ο λόγος, για έναν άνδρα από τις Σέρρες, που συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και δρούσε σύμφωνα με την αστυνομία, με τους τρεις συνεργούς του, στην ευρύτερη παροχή των Σερρών.

Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τριών συνεργών του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου σε περιοχή των Σερρών, παραβίασαν τρία οχήματα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, εργαλεία και άλλα αντικείμενα αξίας περίπου 1.200 ευρώ.

Με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, εντοπίσθηκε άμεσα ο ένας άνδρας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας. Επιπλέον, σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικό εργαλείο, καθώς και μέρος των παραπάνω κλεμμένων αντικειμένων με τα χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 9 έως 16 Ιανουαρίου 2022 σε περιοχές των Σερρών, διέπραξαν επίσης, διάρρηξη αποθήκης ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητήρα και λάστιχα οχήματος αξίας 1.900 ευρώ και κλοπή από αγρόκτημα ημεδαπού, αφαιρώντας μεταλλικά δοκάρια αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία εγκατέλειψαν κατά τη διαφυγή τους. Οι δράστες επίσης διέρρηξαν οικία ημεδαπής, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα άγνωστης αξίας και ένα όχημα, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.


ΠΗΓΗ in.gr

Χαλκιδική: “Οπλοστάσιο” το σπίτι 55χρονου


Συνελήφθη χθες (21 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας 55χρονος Έλληνας, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει στην οικία του, 10 κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχε κατά περίπτωση μετατρέψει και αλλοιώσει τα στοιχεία τους, καθώς επίσης δεν τηρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξής τους.


Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κάννες κυνηγετικών όπλων και διάφορα άλλα εξαρτήματα όπλων.


ΠΗΓΗ thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν στο σπίτι του κοκαΐνη και κάνναβη


Συνελήφθη χθες (21 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 47χρονος Έλληνας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης βάρους 945 γραμμαρίων,
  • κοκαΐνη βάρους 7,7 γραμμαρίων και
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Επιπλέον, από την κατοχή του κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.


ΠΗΓΗ thestival.gr

Χρήσιμες Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας


Με διάφορες μεθόδους οι επιτήδειοι εξαπατούν τους πολίτες και τους αποσπούν χρήματα


Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους πολίτες: 


bordernews.gr


Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά


Το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό και την επόμενη ημέρα το πήγαν σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος κάλεσε το ΕΚΑΒ -Συνελήφθησαν μάνα και γιαγιά για αμέλεια - Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του


Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, όταν ένα βρέφος διακομίστηκε απνοϊκό και χωρίς σφυγμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα κοριτσάκι 15 μηνών το οποίο διακομίστηκε από το κέντρο της Αθήνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο συνοδευόμενο από τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους έκαναν μπάνιο πριν από τρεις ημέρες το κοριτσάκι, χρησιμοποιώντας ωστόσο καυτό νερό, προκαλώντας του εγκαύματα.

Στην συνέχεια, και προφανώς λόγω των τραυμάτων που είχε, χθες, Πέμπτη το μετέφεραν σε ιδιώτη παιδίατρο ο οποίος αφότου το εξέτασε κάλεσε ο ίδιος το ΕΚΑΒ στις 19:25. Ο ιατρός, περιέγραψε το περιστατικό ως λιποθυμία βρέφους και κυάνωση. Στις 19:30 βρέθηκε στο ιατρείο πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο αφότου είδε το περιστατικό, κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο με την σειρά του έφτασε στο σημείο στις 19:40. Το βρέφος βρισκόταν στο νοσοκομείο Παίδων στις 19:59.

Κατά την παραλαβή του από τους εφημερεύοντες ιατρούς διαπιστώθηκε πως το βρέφος ήταν νεκρό, ωστόσο κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Την ίδια ώρα ωστόσο λόγω των τραυμάτων που έφερε το βρέφος, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία φτάνοντας στο σημείο, συνέλαβε την 32χρονη μητέρα και την 60χρονη γιαγιά του άτυχου βρέφους για αμέλεια.ΠΗΓΗ protothema.gr

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ληστεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου


Συνελήφθησαν εχτές (21-01-2022) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας


Ειδικότερα, προχθές (20-12-2021) το βράδυ, οι δράστες προσέγγισαν αιφνιδιαστικά αλλοδαπή γυναίκα που κινούταν πεζή στην πόλη του Βόλου και με τη χρήση σωματικής βίας, την έριξαν στο έδαφος, επιχειρώντας να αφαιρέσουν την τσάντα της, χωρίς να τα καταφέρουν. Ωστόσο, της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο κρατούσε στο χέρι.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο ακολούθως αποδόθηκε στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.ΠΗΓΗ policenet.gr

Ιωάννινα: 1η η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών στον αγώνα σκοποβολής


Ανάρτηση τής ΓΕΠΑΔ Δυτικής Μακεδονίας: 

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος στον αγώνα σκοποβολής που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα την 15 και 16 Ιανουαρίου 2022, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοΐου.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών συμμετείχε και ένας αστυνομικός από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, ο Ανθυπαστυνόμος ΖΕΜΠΙΛΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία του, καθώς επίσης συμμετείχε στην ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.ΠΗΓΗ bloko.gr

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Η αστυνομική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια του 48χρονου Αλέξανδρου


Στο πένθος βυθίστηκε η αστυνομική οικογένεια της Λάρισας, για την απώλεια του Αλέξανδρου Αλτάνη που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο


Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε ανάρτησή της εκφράζει τη λύπη και τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του 48χρονου συναδέλφου Αλέξανδρου Αλτάνη, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο αύριο 22/01/2022 στις 12:00.

Το bordernews.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος bordernews.grΗμαθία: Συνελήφθη 38χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων – Είχε 3.017 πακέτα στην κατοχή του


Συνελήφθη χθες (20/1/2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.


Πιο συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε περιοχή της Ημαθίας και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του και σε όχημα που χρησιμοποιούσε, στα οποία εντοπίστηκαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά 3.017 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 60.340 τεμάχια τσιγάρων) και 18 συσκευασίες με καπνό των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.


Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε και το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.ΠΗΓΗ ertnews.gr

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου - "Δώσε Ζωή, Είναι Στο Αίμα Σου"
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που χάσαμε έναν αγαπημένο συνάδελφο σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Για πολλούς από εμάς ο Ραφαήλ, ήταν γνωστός, ήταν φίλος, ήταν κολλητός, ήταν δικός μας άνθρωπος.

Για όλους μας όμως ήταν Συνάδελφος!!!


Στην μνήμη λοιπόν του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, αιμοδοσία από την Δευτέρα 31/01/2022 έως και την Παρασκευή 04/02/2022 στο Γ.Ν. Σάμου <<Αγ. Παντελεήμων>>.

Όσο περισσότεροι δώσουμε αίμα, τόσο περισσότερους συνανθρώπους μας, που το έχουν πραγματικά ανάγκη, θα βοηθήσουμε. 


"ΔΩΣΕ ΖΩΗ, ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ"


Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Σάμου


Απο την σελίδα στο FB της Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου 

bordernews.gr 

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2022 στην πόλη της Κοζάνης


Τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, δώρισε σήμερα (21-01-2022) το πρωί ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2022 στην πόλη της Κοζάνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, σε θέματα οδικής ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.


O Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμος Β΄ Ελευθέριος ΚΑΡΑΔΙΣΟΓΛΟΥ, παρέδωσε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στην οικογένεια ΠΟΥΤΟΓΛΙΔΗ, δίνοντας τις ευχές στο νεογέννητο μωρό της οικογένειας, τονίζοντας ότι η σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος και των ζωνών ασφαλείας μπορούν να μειώσουν τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα και ότι η έγκαιρη ευαισθητοποίηση από τη νεαρή ηλικία προστατεύει αποτελεσματικά τους μελλοντικούς οδηγούς, διότι τα σωστά ενημερωμένα παιδιά του σήμερα σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα είναι καλοί και ασφαλείς οδηγοί του αύριο.ΠΗΓΗ efkozani.gr

Κοκαΐνη σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά εντόπισε το ΣΔΟΕ


Οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την 19-01-2022 στα πλαίσια διϋπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, κατάσχεσαν 22 ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 13 κιλών & 75 γραμμαρίων που εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη εντός εμπορευματοκιβωτίου, στο λιμάνι Πειραιά, προερχόμενου από τον Ισημερινό έμφορτο με μπανάνες.


Η ανακάλυψη και κατάσχεση της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης έγινε κατόπιν συστηματικών ελέγχων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από χώρες υψηλού κινδύνου, με σκοπό τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών και την αποφυγή της διασποράς των στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή επικράτεια, με τη χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος (X-RAY) ελέγχου και σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Κατά τη διάρκεια επακόλουθων ενεργειών με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και οι έρευνες συνεχίζονται.ΠΗΓΗ korinthostv.grΤρόμος για δύο γυναίκες σε Παλλήνη και Γλυφάδα από επίθεση ληστών


Επίθεση από ληστές μέσα στα σπίτια τους δέχθηκαν δύο γυναίκες σε Παλλήνη και Γλυφάδα. Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν βία σε βάρος των θυμάτων τους και στις δύο περιπτώσεις για να τους αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr η πρώτη ληστεία έγινε στην Παλλήνη πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Τρεις άνδρες που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι μιας γυναίκας ενώ ήταν μόνη της στις 9 το πρωί. Οι δύο από αυτούς την ακινητοποίησαν και ο τρίτος την απειλούσε προκειμένου να τους πει που είχε κρυμμένα χρήματα στο σπίτι της.

Η γυναίκα τρομαγμένη και υπό την απειλή του ξυλοδαρμού αποκάλυψε στους ληστές το σημείο που είχε χρήματα, οι ληστές τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στη Γλυφάδα δέχθηκε επίθεση από ληστή στις 3:30 το μεσημέρι, ο οποίος την απείλησε για να του δώσει χρήματα. Η γυναίκα του επαναλάμβανε ότι δεν είχε κρυμμένα χρήματα στο σπίτι και τότε ο κακοποιός άρπαξε με την βία την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της και εξαφανίστηκε.ΠΗΓΗ enikos.gr

Συνελήφθη ιερέας - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθη χθες (Πέμπτη) το απόγευμα, με ένταλμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής,36χρονος ιερέας, με τρία παιδιά κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.


O ιερέας λειτουργεί σε ναό στα Κάτω Πατήσια.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.ΠΗΓΗ policenet.gr

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Αιμοδοτών της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Πέμπτη 20/01/2022, στο Γ.Ν Χιου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, σε συνεργασία με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Χίου, τηρώντας όλα τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της COVID-19. 

Η προσφορά μιας φιάλης αίματος είναι η κορωνίδα του εθελοντισμού και μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης. Ευχαριστούμε όσους πρόσφεραν απλόχερα αυτό που για εκείνους είναι δεδομένο,αλλά για κάποιους άλλους είναι η ίδια η ζωή. 

Ευχαριστούμε όλους τους Συνοριακούς Φύλακες, που στις δύσκολες αυτές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγο της πανδημίας, προσήλθαν για να αιμοδοτησουν, αποδεικνύοντας ότι εκτός της συμβολής τους στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών της νήσου Χίου, ο εθελοντισμός και η προσφορά στον συνάνθρωπο, είναι πολύ ψηλά στις δικές τους αξίες. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους πολίτες της Χίου, που προσήλθαν και πρόσφεραν μια μονάδα αίματος για τον Σύλλογό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. 

Τέλος ευχαριστούμε το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν Χίου για την άψογη συνεργασία. 


Η Επιτροπή του συλλόγου αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων


bordernews.gr