Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Θωμάς Μπόζιαρης: "Εισπράξαμε την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια του Frontex"


 Μέσα από ανάρτησή ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Θωμάς Μπόζιαρης αναφέρθηκε στην επιχείρηση επιστροφής των αλλοδαπών στις χώρες τους.


Συγκεκριμένα ο ίδιος γράφει τα εξής:

Δ/νση Αλλοδαπών - Ελ. Βενιζέλος - Τιφλίδα - Ισλαμαμπάντ - Τιφλίδα - Ελ. Βενιζέλος - Δ/νση Αλλοδαπών.

Τετάρτη απόγευμα, επιστρέψαμε... Κατάκοποι.. Αλλά ικανοποιημένοι !!!

Μετά από 19 ώρες πτήσης, 26 ώρες συνολικής διάρκειας επιχείρησης και 4 απογειώσεις και προσγειώσεις χωρίς διανυκτέρευση και ξεκούραση.


Άλλη μία επιχείρηση επιστροφής Αλλοδαπών Υπηκόων στις χώρες τους από την αρμόδια Υπηρεσία και το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό αυτής έλαβε τέλος με Επιτυχία.

Το προσωπικό της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής

- δεν έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνο τις καθημερινές δράσεις πρωί απόγευμα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή Αλλοδαπών που στερούνται εγγράφων,

- δεν έχει αναλάβει μόνο τη διαχείριση των προσαγομένων, την σύνταξη των Διοικητικών απελάσεων, τη Φύλαξη και Διαχείριση και Μεταγωγή των κρατουμένων, ενώπιον Δικαστικών Αρχών, Δομών και ΠΡΟΚΕΚΑ,

- ΑΛΛΑ και την εξ ολοκλήρου Μεταγωγή - Επιχείρηση Επιστροφής των Αλλοδαπών στις Χώρες τους.

Για άλλη μια φορά, εισπράξαμε την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια εκπροσώπων του φρόντεξ που ήταν παρών στην πτήση, για το Άψογο της Εκτέλεσής της Αποστολής.

Τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό που εκτελεί αυτές τις αποστολές και τα οποία χρήζουν Άμεσης Επίλυσης, έχουν μεταφερθεί και αναλυθεί διεξοδικά με Υπόμνημα του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής στην φυσική κ πολιτική Ηγεσία.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ΩΡΑ από τη πλευρά της Ηγεσίας για ''ΔΡΆΣΗ ''


bordernews.gr

Φλώρινα: Συνελήφθη 23χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Σύλληψη 23χρονου σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (27-05-2022) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 23χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Γερμανικών Αρχών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σοβαρών σωματικών βλαβών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.


bordernews.gr

Συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Τρικάλων με τον νέο Διευθυντή Αστυνομίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο Μήτραινα


Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, το Δ.Σ. της Ένωσής μας συναντήθηκε στη Δ.Α. Τρικάλων με τον νέο Διευθυντή Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο Μήτραινα, καθώς και με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.Α.  Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Αθανάσιο Καππά.


Η συζήτηση διεξήχθη κάτω από άριστο κλίμα. Τέθηκαν  θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Μετεώρων, καθώς και άλλων τμημάτων που υπηρετούν μέλη της Ένωσης.


Από την Ένωσή μας ζητήθηκε η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του γραφείου Τουριστικής Αστυνομίας του Α.Τ. Μετεώρων, ενόψει της επερχόμενης Τουριστικής περιόδου ,η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλη σε επισκεψιμότητα .

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού , όπως η ανάγκη εξεύρεσης λύσης κατάλληλου κτηρίου για την στέγαση του Α.Τ Μετεώρων ,θέμα που έχει ξεκινήσει σε προηγούμενο χρονικό διάστημα , σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων  την Δ.Α Τρικάλων και του Α.Τ Μετεώρων κάποιες ενέργειες , ώστε να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Διευθυντής μάς διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στήριξης για όλα τα παραπάνω θέματα και θα είναι δίπλα μας για οτιδήποτε χρειαστεί, είτε σε προσωπικό είτε σε υπηρεσιακό επίπεδο.


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας εύχεται στον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Τρικάλων κ. Δημήτριο Μήτραινα όπως επίσης και στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Αθανάσιο Καππά επί 
 τη ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων τους, καλή και εποικοδομητική θητεία με αγαστή συνεργασία σε θέματα, που αφορούν το σύνολο του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.


bordernews.gr

Φλώρινα: Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (27-05-2022) το απόγευμα στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας , 31χρονος αλλοδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.


bordernews.gr

Ηράκλειο: Σύλληψη τριών ατόμων για διάθεση και πώληση 22.647 απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη


Στοχευόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου


Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, στο Ηράκλειο

Εντοπίσθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων επωνύμων εταιριών

Κατασχέθηκαν πάνω από 22.500 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις από την 25.05.2022 έως και σήμερα 27.05.2022, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου τμήματος Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου/ΕΛΥΤ Αττικής Ηρακλείου/ΑΑΔΕ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.


Επιπλέον, σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων αποτελούμενο από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, θερμική πρέσα εντύπωσης για καπέλα, θερμική πρέσα εντύπωσης για ποτήρια, θερμική πρέσα εντύπωσης για μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμένων, απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.


Από το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 170.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.


ΠΗΓΗ  astynomia.gr

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή στα σύνορά μας»


Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή στα σύνορά μας»

 • 40.000 μετανάστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τον Έβρο το 1ο τετράμηνο του 22’
 • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει αύριο στον Έβρο
Στην οχύρωση των συνόρων της χώρας απέναντι στα αυξημένα κύματα ροής παράνομων μεταναστών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πολύ σημαντικό έργο στα σύνορα της χώρας, έχοντας αποτρέψει, μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, την είσοδο πάνω από 40.000 παράνομων μεταναστών στη χώρα: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στην Χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο. Η γειτονική Χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να σεβαστούν απολύτως τα σύνορα και μην επιτρέπουν και εκείνοι τέτοιου είδους καταστάσεις», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρη η απάντηση της ελληνική κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα, από οποιοδήποτε σημείο της. Δεν υπάρχει επίσης καμία απολύτως δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στον Έβρο, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη διαφύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. : «Η Ελλάδα ως χώρα μέλος της Ε.Ε, σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα προασπίζει τα σύνορα της, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε. Στη φύλαξη των συνόρων μας συνδράμει και δύναμη του Frontex . Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι μας, θα πρέπει να αξιολογούν πολύ θετικά το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος κάνει ό,τι πρέπει για να μην μπαίνουν στη χώρα, άρα και στην Ε.Ε, παράνομοι μετανάστες».

Αναφορικά με τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι συνεχής μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της βιβλιοθήκης και άφησε αιχμές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη στάση της: «Θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαιτίας της απόγνωσης της και της αδυναμίας της να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να σταματήσει να δίνει πολική κάλυψη, σε αυτούς τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, γιατί εκτίθεται. Κάποιος που θέλει να λέγεται προοδευτικός οφείλει να ξεκαθαρίζει ότι είναι με την βιβλιοθήκη και όχι με τις βαριοπούλες και τα μπάζα από τις ψευτοκαταλήψεις».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργούς στις Η.Π.Α., καθώς, όπως είπε, «η παρουσία του ενίσχυσε το κύρος, την δυναμική και την αξιοπιστία της χώρας και αυτό φαίνεται ότι πραγματικά έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους γείτονες».


bordernews.gr

Ξάνθη - Έβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές- ένας αναζητείται- να μεταφέρουν παράνομα 14 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (27-5-2022) σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Όπως διαπιστώθηκε το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον σε μία ακόμη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Άνθειας – Αρίστηνου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να έχει εκτραπεί της οδού έχοντας προσκρούσει σε γέφυρα και εξωτερικά του οχήματος βρέθηκαν πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο οδηγός – διακινητής του αυτοκινήτου αναζητείται.

Ένας από τους διακινούμενους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Φερών Αλεξανδρούπολης.


bordernews.gr

Συνάντηση Μηταράκη με τον Βαυαρό ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό
Τον υπουργό Εσωτερικών, Αθλητισμού και Ένταξης της Βαυαρίας, Χοακίμ Χέρμαν, και μέλη του κοινοβουλίου του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας από το κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) υποδέχθηκαν, σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και Σοφία Βούλτεψη. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλου Γεωργιάδη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι προκλήσεις του Μεταναστευτικού και η ανάγκη εξεύρεσης κοινών αποτελεσματικών λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Βαυαρός υπουργός συνεχάρη την Ελλάδα για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην προστασία των συνόρων και τη διαχείριση του μεταναστευτικού τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας ότι η αποτελεσματική προστασία των συνόρων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο αποτελεί κοινή θέση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Κρατιδίου της Βαυαρίας. Νωρίτερα, η βαυαρική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη δομή της Μαλακάσας, στην οποία ξεναγήθηκε από το γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.


ΠΗΓΗ   myportal.gr

Απάτες μέσω Messenger – Πώς έκλεψαν χιλιάδες ευρώ από θύματα


Τέσσερις υποθέσεις απάτης εκ των οποίων οι δύο αφορούν σε περιουσιακή βλάβη γυναικών


Τέσσερις υποθέσεις απάτης εκ των οποίων οι δύο αφορούν σε περιουσιακή βλάβη γυναικών που πείσθηκαν από αετονύχηδες που τους «πούλησαν έρωτα» και ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα και χρειάζονταν την οικονομική τους βοήθεια, θα απασχολήσουν την συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 27η Μαΐου 2022.

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας Γάλλος ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι, στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2018 έως την 24η Οκτωβρίου 2018, αφού ξεκίνησε να συνομιλεί με μια Ελληνίδα κάτοικο της Ρόδου, μέσω της εφαρμογής Messenger του Facebook, παρέστησε εν γνώσει του σ’ αυτήν ψευδώς ότι βρέθηκε στο Μάλι για επαγγελματικούς λόγους, ότι είναι χήρος με ένα τέκνο, ότι συνελήφθη από τις αρχές του Μάλι, ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι είναι μεγάλη ανάγκη να του καταθέσει τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.133,75 ευρώ, ενώ όλα τα ανωτέρω ήταν ψευδή, πείθοντας την να του καταθέσει τμηματικά το εν λόγω συνολικό χρηματικό ποσό μέσω των εταιρειών WESTERN UΝΙΟΝ και MONEYGRAM.

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας Τούρκος, κάτοικος Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου 2019 έως 9 Μαΐου 2019, αφού απέκτησε επικοινωνία με μια Ελληνίδα κάτοικο της Ρόδου, μέσω της ίδιας ως άνω διαδικτυακής εφαρμογής, παριστάνοντάς της ψευδώς ότι ήταν γιατρός με καταγωγή από το Αφγανιστάν και υφαρπάζοντάς της τεχνηέντως τα προσωπικά στοιχεία, έπεισε αυτήν ότι προϋπόθεση για να έρθει εκείνος στην Ελλάδα για να τη συναντήσει ήταν να πληρώσει εκείνη και να παραλάβει ταχυδρομικό δέμα αγνώστου περιεχομένου που θα της έστελνε.

Με διάφορα τεχνάσματα επικαλούμενος δυσκολίες αποστολής του δέματος από την εταιρεία ταχυμεταφορών την έπεισε να του καταβάλει μέσω 8 τραπεζικών εμβασμάτων το ποσό των 20.500 ευρώ.

Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενοι για απάτη κατά συναυτουργία είναι 3 Έλληνες, κάτοικοι Αιγάλεω και Πειραιώς και ένας αλλοδαπός κάτοικος Γαλατσίου.

Τους αποδίδεται ότι την 23η Αυγούστου 2019 παρέστησαν ψευδώς σε μια κάτοικο της Ρόδου, αρχικά μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας που ανήρτησαν στην ηλεκτρονική σελίδα «tsigkounis.com.gr» με διαχειριστή τον δεύτερο κατηγορούμενο και εν συνεχεία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 2 αριθμούς συνδέσεων που συνόδευαν την αγγελία, των τρίτου και τέταρτης των κατηγορουμένων, αντίστοιχα ότι διαθέτουν και προτίθενται να προβούν στην πώληση μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας μάρκας SAMSUNG S10+, έναντι του χρηματικού ποσού των 600€, πείθοντάς την, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να καταβάλει το ανωτέρω ποσό την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέσω τραπεζικής κατάθεσης σε λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώτο κατηγορούμενο.

Στην τέταρτη υπόθεση κατηγορούμενος για απάτη (τριγωνική) κατ’ εξακολούθηση κατηγορούμενος είναι ένας Έλληνας, κάτοικος του Αρχαγγέλου.

Κατηγορείται ειδικότερα για το ό,τι στο χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2019 έως 8 Ιουλίου 2019, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του υπαλλήλου της εγκαλούσας εταιρείας και παρότι τελούσε σε καθεστώς αναρρωτικής άδειας, μετέβη στις εγκαταστάσεις της συνεργαζόμενης με την ανωτέρω ΑΕ εταιρείας κι αφού δήλωσε ψευδώς στους αρμοδίους υπαλλήλους της Ο.Ε ότι ενεργούσε τάχα στο όνομα και για λογαριασμό της εγκαλούσας, παρήγγειλε και παρέλαβε ο ίδιος εμπορεύματα συνολικής αξίας 8.700 ευρώ χρεώνοντας το τίμημα για την αγορά τους στην εγκαλούσα ΟΕ, η οποία ουδέποτε είχε προβεί στις σχετικές παραγγελίες, ούτε είχε εγκρίνει τις εν λόγω αγορές εμπορευμάτων και φυσικά ουδέποτε παρέλαβε τα αντίστοιχα εμπορεύματα, τα οποία ο κατηγορούμενος ενσωμάτωσε στην περιουσία του εν αγνοία της.

ΠΗΓΗ   thestival.gr

Συνάντηση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη


Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου μέσα από το δελτίο τύπου αναφέρεται στην συνάντηση με τον κ. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος


Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου:


bordernews.gr


Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Καβάλας δύο άτομα για λαθρεμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων


Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 άτομα που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων και διαφόρων προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος και εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων.


Κατασχέθηκαν 4.660 δισκία και 596 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων, 2.624 συσκευασίες και αναλώσιμα ηλεκτρονικού καπνίσματος, 1.686 κενές συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, 1.817 ηλεκτρικοί φορτιστές και 365 θήκες κινητών τηλέφωνων, χρηματικά ποσά και δύο οχήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δύο συλληφθέντες από την πώληση των λαθραίων προϊόντων κυμαίνεται στις 180.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν την 25-5-2022 το μεσημέρι σε περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο άτομα που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων και διαφόρων προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος και εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον έναν από τους δράστες να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό και να μεταβαίνει σε χώρο στάθμευσης περιοχής της Καβάλας.

Στη συνέχεια ο δράστης συναντήθηκε με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος μετέβη στο σημείο με έτερο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς τη στιγμή που ο δεύτερος παρέδωσε στον πρώτο ένα σακίδιο που περιείχε 4.640 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.400 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε αποθήκες που χρησιμοποιούσε ο ένας από τους δράστες ως χώρους αποθήκευσης των λαθραίων εμπορευμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 596 συσκευασίες και 20 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων
 • 1.686 κενές συσκευασίες κινητών τηλεφώνων
 • 1.817 ηλεκτρικοί φορτιστές κινητών τηλεφώνων
 • 365 θήκες κινητών τηλεφώνων
 • 2.624 συσκευασίες και αναλώσιμα ηλεκτρονικού καπνίσματος.
Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, καθώς επίσης 700 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δύο συλληφθέντες από την πώληση των λαθραίων προϊόντων κυμαίνεται στις 180.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


ΠΗΓΗ e-evros.gr

Νέες προαγωγές Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Απόφαση με την οποία προάγονται πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.


Παραθέτουμε την σχετική απόφαση:


Το bordernews.gr συγχαίρει τους προαχθέντες Αξιωματικούς!!!


ΠΗΓΗ policenet.gr

Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής ληστείας στο Μενίδι


Στη σύλληψη 22χρονου Ρομά που ευθύνεται για την αιματηρή ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μενίδι προχώρησαν οι Αρχές.

 Ταυτοποιήθηκε από υλικά κλειστών κυκλωμάτων από την ευρύτερη περιοχή.


Ταυτοποιήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος Ρομά που ευθύνεται για την αιματηρή ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, χθες το απόγευμα στο Μενίδι, σε βάρος μίας 51χρονης Κινέζας, μέσα στο κατάστημά ενδυμάτων που διατηρεί το θύμα επί της οδού Φιλαδελφείας 17.

Ο δράστης που είναι παλιός γνώριμος της 
Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αφού είναι σεσημασμένος για ληστείες, ταυτοποιήθηκε από υλικά κλειστών κυκλωμάτων από την ευρύτερη περιοχή.

Αρχικά, μάρτυρες είχαν δώσει περιγραφή του δράστη ως πιθανόν ανήλικου αλλά αυτό οφειλόταν στην σωματική του διάπλαση καθώς είναι εξαιρετικά μικροκαμωμένος.

Το θύμα, φαίνεται στην προσπάθειά της να αντιδράσει, δέχτηκε το πλήγμα από τον δράστη, ο οποίος αφού σώριασε στο έδαφος αιμόφυρτη την γυναίκα, πλήττοντας την με μαχαίρι στο στήθος, τράπηκε σε φυγή με την αλυσίδα που τράβηξε από τον λαιμό της.

Η γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση. Αν και οι πρώτες 48ωρες θεωρούνται κρίσιμες για την υγεία της, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι στους αστυνομικούς και πως μάλλον θα διαφύγει τον κίνδυνο.


ΠΗΓΗ news247.gr

Ροδόπη: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη σήμερα (27-5-2022) το πρωί, στον οικισμό Ιάσμου Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 23-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


bordernews.gr

Σέρρες: 22χρονη κατήγγειλε πως τη βίαζε ο πατέρας της από το 2016

Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Η νεαρή ζητά την ποινική δίωξη τόσο του πατέρα της όσο και της μητέρας της


Τον εφιάλτη που ζούσε επί χρόνια από τον ίδιο της τον πατέρα κατήγγειλε μια 22χρονη από τις Σέρρες.


Από μικρή ηλικία, το κορίτσι φέρεται πως βιαζόταν από τον πατέρα της ενώ όπως καταγγέλλει, η μητέρα της ήξερε όσα συνέβαιναν και δεν έκανε τίποτα.

Στην κατάθεση της, η 22χρονη αναφέρει πως δεν έλαβε ποτέ αγάπη από την οικογένεια της και δεν ενδιαφέρθηκε κάνεις για το πώς μεγαλώνει.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο πατέρας την πλησίασε για πρώτη φορά με σκοπό όπως της έλεγε να της μάθει να μιλάει, να ανοίγεται και να γίνει πιο κοινωνική.

Τον Αύγουστο του 2016, ήταν η πρώτη φορά που την άγγιξε σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Εκεί, η κοπέλα καταθέτει πως έπιασε το χέρι της με σκοπό να της δείξει πώς να ικανοποιεί, όπως της είπε τον εαυτό της, ενώ ακολούθησαν και άλλες άσεμνες πράξεις.

Είπε ακόμη, πως έχει την υποψία πως η μητέρα της είχε καταλάβει τα πάντα αλλά δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει. Η ίδια μάλιστα καταγγέλλει πως ο πατέρας προέβαινε σε πράξεις ακόμα και στο ίδιο τους το σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους, απειλώντας την ίδια να μην μιλήσει.

Η μητέρα την έδιωξε μαζί με τον πατέρα από το σπίτι

Το Σεπτέμβριο του 2016 μετά από ένα ταξίδι των γονιών της στα εξωτερικό και μετά από καυγάδες, η μητέρα της έδιωξε τον πατέρα της από το σπίτι λέγοντας του να πάρει μαζί του και την μεγάλη κόρη.

Η νεαρή κοπέλα άλλαξε σχολείο αφού άλλαξε και τόπο διαμονής μαζί με τον πατέρα της όπου επίσης υπέστη bullying από τους συμμαθητές καθώς ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας και δεν μιλούσε με κανένας.

Η διαβίωση με τον πατέρα της χαρακτηρίζεται από την νεαρή σήμερα κοπέλα ως βασανιστήριο καθώς καθημερινά την βίαζε και την χτυπούσε.

Όπως είπε στην κατάθεση της πως ο άνδρας έμπαινε στο δωμάτιο της όποτε ήθελε και προχωρούσε σε ασελγείς και βίαιες πράξεις πάνω της.

Σε πολλές των περιπτώσεων ο πατέρας της όπως καταγγέλλει την υποχρέωσε να κάνει και χρίση ναρκωτικών ουσιών όπως ινδικής κάνναβης ώστε να ζαλίζεται και να μην αντιδρά.

Μετά από ένα καυγά με τον πατέρα της , η νεαρή κοπέλα έφυγε από το σπίτι. Ο πατέρας της κοπέλας συνέχισε να την ενοχλεί ζητώντας της να γυρίσει πίσω ενώ τους πρώτους μήνες του 2022 την προσέγγισε και η μητέρα της καθώς είχε ενημερωθεί πως η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να καταγγείλει τον πατέρα της για όλα αυτά τα οποία της είχε κάνει.

Η μητέρα της φέρεται να την απέτρεψε να κάνει καταγγελία

Στην κατάθεση της η κοπέλα αναφέρει στους αστυνομικούς πως ομολόγησε όλη την αλήθεια στην μητέρα και την αδερφή της , και αντί να την υποστηρίξουν και να την βοηθήσουν της ζήτησαν να μην προχωρήσει σε καμία καταγγελία. Η ίδια μετά από αυτή την εξέλιξη θύμωσε και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έχασε την γη κάτω από τα πόδια της, νιώθοντας πόνο, θυμό και απελπισία.

Η νεαρή απευθύνθηκε και στο κέντρο κακοποιημένων γυναικών Σερρών ζητώντας βοήθεια.

Αυτό που ζητά είναι η ποινική δίωξη τόσο του πατέρα της όσο και της μητέρας της.


ΠΗΓΗ cnn.gr

Κεφαλονιά: Σύλληψη ενός ατόμου που είχε στην κατοχή του πιστόλι με γεμιστήρα


Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή στην Κεφαλονιά


Κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα


Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (27.05.2022), στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην πόλη του Αργοστολίου και συνελήφθη, καθώς, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Ο ημεδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.


ΠΗΓΗ astynomia.gr

Ηράκλειο: Τους έπιασαν με περίπου μισό κιλό κάνναβη έξω από σχολείο


Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο.


Κατασχέθηκαν σχεδόν 500 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (26.05.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (26.05.2022) το απόγευμα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί πέριξ σχολικού συγκροτήματος και πραγματοποιήθηκε έλεγχος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια τσάντα η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 466 γραμμαρίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


ΠΗΓΗ astynomia.gr

Φλώρινα: Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης


Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (26-05-2022) βραδινές ώρες στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, 48χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας του 3ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


bordernews.gr

Κύκλωμα καρουζέλ σε ζωοτροφάδικο στην Ημαθία έπιασε το ΣΔΟΕ

Κύκλωμα απάτης με βιτρίνα επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και σιτηρών ξεσκέπασαν οι αξιωματικοί του ΣΔΟΕ στην Ημαθία, με την εν λόγω επιχείρηση να στρεβλώνει την τοπική αγορά και να φοροδιαφεύγει τουλάχιστον 1,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τιμολόγια που έλεγξαν οι αρχές.

Μαύρο χρήμα και κύκλωμα καρουζέλ έπιασε το ΣΔΟΕ σε ζωοτροφάδικο στην Ημαθία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έχει εντείνει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις εισαγωγής – εμπορίας σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών, εστιάζοντας – εκτός της καταπολέμησης της απάτης και της προστασίας των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. – και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή – εμπορία σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις περιπτώσεις αυτές ερευνάται νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με χρήση εικονικών τιμολογίων, η υποτιμολόγηση στις πωλήσεις και η απάτη Φ.Π.Α. από φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, από μαρτυρίες δε περιοίκων δεν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ ο διαχειριστής της επιχείρησης, που αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας του, τυγχάνει άγνωστος.

Με τη συνδρομή του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έλεγχος στην έδρα της επιχείρησης, όπου κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων και λοιπών σημειώσεων. Τα κατασχεμένα στοιχεία της επιχείρησης επεξεργάσθηκαν και διαπιστώθηκε μη απόδοση Φ.Π.Α. τουλάχιστον 1.280.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στους προμηθευτές και πελάτες της ελεγχόμενης για την εικονικότητα των φορολογικών στοιχείων που εξέδωσε και έλαβε η ελεγχόμενη.

Αξιολογώντας τα στοιχεία της έρευνας και τις σχετικές πληροφορίες, διενεργήθηκαν έρευνες σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους προσώπων που υποκρύπτονται των εμπλεκομένων εταιριών, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, και κατασχέθηκαν:

Σε επιχείρηση εκμετάλλευσης Πρακτορείου ΠΡΟΠΟ κατασχέθηκαν σφραγίδες επιχείρησης που συνδέεται με τη δράση του «κυκλώματος CAROUSEL».

Σε όχημα που κατασχέθηκε πλησίον της επιχείρησης εκμετάλλευσης Πρακτορείου ΠΡΟΠΟ κατασχέθηκαν πλήθος σφραγίδων επιχειρήσεων (12 ελληνικές επιχειρήσεις), πλήθος φορολογικών στοιχείων των εταιριών που συνδέονται με τη δράση του «κυκλώματος CAROUSEL», πλαστές εξουσιοδοτήσεις που έφεραν σφραγίδες Δημόσιας Αρχής, εκτυπωτής για την έκδοση των φορολογικών στοιχείων εντός του οχήματος, κάρτες πιστωτικών ιδρυμάτων διαφόρων προσώπων (διαχειριστές των εταιριών), τρεις επιταγές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, Αστυνομική Ταυτότητα και άδεια οδήγησης ημεδαπού προσώπου, φωτογραφίες διαβατηρίων των φερόμενων ως «εγκεφάλων» της εγκληματικής ομάδας και 13 κάρτες καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις έχουν εκδώσει φορολογικά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έτσι το ποσό των φόρων που δεν έχουν αποδοθεί εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, διενεργήθηκε έρευνα σε 13 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι 9 εξ αυτών δεν ήταν σε λειτουργία και συστήθηκαν με μόνο σκοπό τη λήψη και έκδοση εικονικών τιμολογίων, απαραίτητος κρίκος στην απάτη Φ.Π.Α. και στη δημιουργία κυκλώματος CAROUSEL.

Σε 4 επιχειρήσεις κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία για τον προσδιορισμό της ζημίας για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του ανωτέρω κυκλώματος ήταν να πραγματοποιούν εισαγωγές μέσω ενδιάμεσων ανύπαρκτων εταιριών και εν συνεχεία να πραγματοποιούν υποτιμολογημένες πωλήσεις στους τελικούς παραλήπτες των εμπορευμάτων χωρίς να αποδίδουν τους φόρους που αναλογούν (Φ.Π.Α. – Εισόδημα).

Επιπλέον, με τη δράση τους οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις επέφεραν στρέβλωση και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι λοιπών νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών, καθώς παρατηρήθηκε ότι οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα πώλησης των εμπορευμάτων σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Από τα ευρήματα και την επεξεργασία των στοιχείων που κατασχέθηκαν, έχουν συνδεθεί με την παράνομη δράση του κυκλώματος επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται από 7 ημεδαπούς και 9 αλλοδαπούς εκπροσώπους των εταιριών ή υποκρυπτόμενα πρόσωπα.

Η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με τη συμμετοχή και λοιπών επιχειρήσεων που έλαβαν τιμολόγια από τις ανύπαρκτες επιχειρήσεις που εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια, καθώς και τις χρηματικές ροές για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου (δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών), ενημερώνοντας άμεσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (Γραφείο Οικονομικού Εισαγγελέα).

Η Υπηρεσία μας θα ενημερώσει τις Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. για τον καταλογισμό των φόρων που διέφυγαν της καταβολής.

Η έρευνα επεκτείνεται και στη δράση νομικών και φυσικών προσώπων σε άλλα κράτη-μέλη, με σκοπό τη συλλογή ικανών στοιχείων για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με όπλα της τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη για την προστασία και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Πηγή agronews.gr

Στρατιωτικός βρήκε πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα και το παρέδωσε στην κάτοχό του

Πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα, αλλά κυρίως με προσωπικά έγγραφα, ταυτότητες και τραπεζικές κάρτες βρήκε και παρέδωσε σε συμπολίτισσά μας ένας στρατιωτικός που υπηρετεί στο νησί μας.
Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βλαχογιώργο, επιλοχία Πυροβολικού που υπηρετεί σε μονάδα του νησιού μας και ο οποίος βρήκε το πορτοφόλι και το παρέδωσε στην κα Βούλα Λορέτζου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» η κάτοχος του πορτοφολιού, δεν πίστευε με τίποτα ότι θα κατάφερνε να βρει ξανά το πορτοφόλι που είχε χάσει την προηγούμενη ημέρα, στην περιοχή των Κοσκινού. Για καλή της τύχη, όμως, το πορτοφόλι της βρέθηκε από έναν έντιμο συμπολίτη μας, ο οποίος έσπευσε λίγες ώρες αργότερα να την αναζητήσει και να της το παραδώσει.

Η ίδια, πάντως, ευχαρίστησε δημόσια τον Ευάγγελο Βλαχογιώργο για το ήθος και την εντιμότητά του και δεσμεύτηκε να ενημερώσει και την υπηρεσία του.

Πηγή rodiaki.gr

Περιπολίες μόνο από το στρατό, έρχονται ξένοι πυροσβέστες

Σύσκεψη εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την προετοιμασία και τις ενέργειες που έχουν γίνει συνολικά με εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς και απομάκρυνση συσσωρευμένης καύσιμης βιομάζας από ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα και για τη σημαντική αύξηση της επίγειας και εναέριας επιτήρησης επικίνδυνων περιοχών, με στόχο τόσο την αποτροπή εμπρησμών αλλά ταυτόχρονα και την έγκαιρη αναγγελία ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι τη φετινή περίοδο θα αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εναέριες περιπολίες από έμφορτα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Air Tractor και PZL τις ημέρες με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 ή 5, με σκοπό την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιάς και άμεση πρώτη προσβολή.

Υπογραμμίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν σημαντικά ενώ έχει γίνει πιο εξειδικευμένη στόχευση.

Παράλληλα, έχουν αξιοποιηθεί χορηγίες και χρηματοδότηση από το rescEU για την αύξηση του διαθέσιμου στόλου ενώ κομβικής σημασίας για την έγκαιρη μίσθωση των απαραίτητων εναέριων μέσων ήταν φέτος η οριστική επίλυση της οφειλής της χώρας προς την υπηρεσία NSPA.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με 500 Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). H συνολική δύναμη των ΕΜΟΔΕ φτάνει τα 590 στελέχη συμπεριλαμβανομένων των 90 ειδικά εκπαιδευμένων Πυροσβεστών.

Φιλοξενία πυροσβεστών από 6 χώρες

Επιπλέον, για πρώτη φορά, φέτος, η χώρα μας θα φιλοξενήσει εκ των προτέρων πυροσβέστες από έξι ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο αφενός την άμεση επιχειρησιακή τους ετοιμότητα χωρίς να χάνεται χρόνος για τη μεταφορά δυνάμεων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φιλοξενηθούν πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, και τη Νορβηγία. Οι μονάδες θα προεγκατασταθούν στην Αθήνα, τη Λάρισα και την Τρίπολη.

Αναβαθμισμένη είναι επίσης η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο Δήμοι και Περιφέρειες να αποκτήσουν ρόλο – κλειδί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Προς τον σκοπό αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, με τη συμμετοχή των κατά τόπους πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών καθώς και στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, ύστερα από θεσμική παρέμβαση, οι Δήμοι έχουν η δυνατότητα να διενεργούν άμεσα καθαρισμούς οικοπεδικών χώρων σε περίπτωση αμέλειας του ιδιοκτήτη ή αγνώστου ιδιοκτήτη.

Στο ίδιο πλαίσιο, για πρώτη φορά σχεδιάζονται και υλοποιούνται ασκήσεις πολιτικής προστασίας με έμφαση στην οργανωμένη απομάκρυνση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με μεγάλη τουριστική κίνηση αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή epiruspost.gr

H ΕΡΤ σε περιπολία του λιμενικού στη Σάμο – Καταδίωξη διακινητή (video)

Στη Σάμο το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες καθώς τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται αυξημένες ροές μεταναστών. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σε μια ολονύχτια περιπολία με θερμικές κάμερες και ραντάρ, για εντοπισμό τυχόν παράνομων μεταναστών. Επεισόδιο σημειώθηκε με προειδοποιητικές βολές σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου. Ένας 23χρονος διακινητής μεταναστών και χειριστής ταχύπλοου συνελήφθη, κατά την προσπάθειά του να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα πριν είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στην παραλία Αφάντου, εννέα αλλοδαπούς.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 «το 2022 έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα περαστικά, άρα υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση. Όμως τα στελέχη μας αντιδρούν με πολύ μεγάλη ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η Κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε μια από αυτές τις περιπολίες , ανοικτά της Σάμου.

Όπως ανέφερε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, ο Κυβερνήτης υποπλοίαρχος Σπυριδων Ζουλινος «το πλοίο διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα για τον έγκαιρο εντοπισμό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ακατάλληλων λέμβων με υπεράρυθμους, χωρίς στοιχειώδη μέσα ασφαλείας και σωστικό εξοπλισμό».

Πρόκειται για δυο σύγχρονα ραντάρ και μια θερμική Κάμερα ενώ κατέχει και οπλικά σύστημα με πιο ισχυρό το oto melara των 30mm , μια σύγχρονη έκδοση πυροβόλου ελαφρού οπλισμού με μεγάλη ικανότητα βολής.

Εκτός από τους λιμενικούς, όπως μεταδίδει από τη Σάμο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, επί ποδός βρίσκεται και η ελληνική αστυνομία με τους συνοριοφύλακες.

Συνολικά στα νησιά τόσο του ΒΑ Αιγαίου, όσο και στα Δωδεκάνησα, βρίσκονται και υπηρετούν 800 συνοριοφύλακες. Από αυτούς 175 βρίσκονται στη Σάμο, στη Λέσβο 280 και στη Χίο 160.


Αποστολή – Σάμος: Κάτια Νιάκαρη
Πηγή ertnews.gr

Προκήρυξη εξετάσεων για την προαγωγή Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα, στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη εξετάσεων για την προαγωγή Αστυφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα, στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για την κάλυψη υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων, έτους 2022.


Δείτε την προκήρυξη εδώΠΗΓΗ  policenet.gr

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

H επιστροφή Καραμαλάκη στην Κατεχάκη και ο νέος γραμματέας Πολιτικής Προστασίας


Το όνομα που ακούγεται για τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας


Αλλαγές σε επίπεδο γενικού γραμματέα βρίσκονται προ των πυλών στο μέγαρο της Κατεχάκη, όπου στην θέση του νυν γραμματέα Κώστα Τσουβάλα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί ο τέως αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, όπως μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Τι γράφει το big mouth

Από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορούμαι ότι βρίσκονται προ των πυλών αλλαγές σε επίπεδο γενικού γραμματέα στο μέγαρο της Κατεχάκη. Με βάση το ρεπορτάζ, μαθαίνω ότι στην θέση του νυν γραμματέα Κώστα Τσουβάλα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί ο τέως αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η ίδια πηγή που σπάνια πέφτει έξω στη μετάδοση τέτοιου είδους πληροφοριών, μου έλεγε ότι η σχετική αλλαγή ενθαρρύνεται (μεταξύ των άλλων) και από τον υπουργό Θεοδωρικάκο, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την ιδιαίτερη εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του Καραμαλάκη. Με αφορμή τη σχετική πληροφορία περί ανασχηματισμού στην Κατεχάκη, πληροφορήθηκα και για το πολύ βαρύ βαρομετρικό που καταγράφεται στις σχέσεις του Τσουβάλα., συνολικά με τα διάφορα συστήματα…!

Για την θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ακούγεται το ονοματεπώνυμο του τέως υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Δασκαλάκη
, ο οποίος ακόμη προσπαθεί (πίνοντας κρητική γκαζόζα) να χωνέψει τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του. Βλέπετε, μέχρι και την τελευταία στιγμή πίστευε στο θαύμα. Όμως λογάριαζε (αν και παλιός χωροφύλακας), χωρίς τον ξενοδόχο.ΠΗΓΗ  parapolitika.gr

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Δράμας


Στη Δράμα σήμερα 25 Μαΐου και ώρα 17:00 συνήλθε το νέο Δ.Σ. όπως προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές της Ένωσής μας που έγιναν 11 & 12 Μαΐου 2022, έπειτα από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος συμβούλου Μουστακίδη Ισαάκ, σε Τακτική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα του καταστατικού της Ένωσης και έπειτα από ψηφοφορία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μουστακίδης Ισαάκ
 • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαυρίδης Ελευθέριος
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: Καϊμακτσίδης Γεώργιος
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: Παπαδόπουλος Πολυχρόνης
 • ΤΑΜΙΑΣ: Εργίνης Νικόλαος
 • ΑΝΑΠΛ. Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κρανάς Νικόλαος
 • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μουχτάρης Γεώργιος

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στις εκλογές της Ένωσής μας εκλέχτηκαν με σειρά προτίμησης για τη Ελεγκτική Επιτροπή:

 1. Τεπελίδης Γεώργιος
 2. Μουρζάς Θωμάς
 3. Μιχαηλίδης Σάββας
Αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκλέχτηκαν με σειρά προτίμησης:

 1. Μουστακίδης Ισαάκ
 2. Εργίνης Νικόλαος
 3. Μαυρίδης Ελευθέριος
 4. Καϊμακτσίδης Γεώργιος
 5. Μουχτάρης Γεώργιος
 6. Παυλίδης Χαράλαμπος
 7. Βασλής Νικόλαος
 8. Παπουτσής Χαράλαμπος
 9. Βέττος Δημήτριος
 10. Καλαντίδης Χαράλαμπος
 11. Παπαδόπουλος Πολυχρόνης
 12. Αλαβάνος Ιωάννης
 13. Κιαπίδης Παναγιώτης
 14. Δημητριάδης Δημήτριος

bordernews.gr

Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.: Εν ενεργεία 50χρονος αστυνομικός "έφυγε" από τη ζωή


Σοκ στην τοπική αστυνομία προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Υπαστυνόμου Β Ηλία Παπαδημητρίου, σε ηλικία 50 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο Γ΄Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.


Ο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είχε μεταβεί σε ένα κτήμα στην περιοχή της ΒΙΠΕ όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ενημέρωσε συγγενικό του πρόσωπο ενώ έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.


Οι συνάδελφοί του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια ενός αγαπητού και υποδειγματικού ένστολου.

Χθες μάλιστα είχε υπηρεσία στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα, το προσωπικό του οποίου είναι συγκλονισμένο από τον απροσδόκητο χαμό του.

Ο Ηλίας Παπαδημητρίου πριν λίγους μήνες είχε χάσει την σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, 9 και 15 ετών, τα οποία έμελλε να χάσουν το στήριγμά τους.

Το bordernews.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος


ΠΗΓΗ  gnomip.gr