Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Λαμία: Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή


Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, για κλοπή από σταθμευμένο όχημα στη Λαμία


Συνελήφθησαν, χθες (17-06-2022) το μεσημέρι στη Λαμία, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή.

Ειδικότερα όπως προέκυψε οι ανωτέρω, νωρίτερα χθες το πρωί στη Λαμία, αφαίρεσαν από σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο τραπεζικές κάρτες.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


bordernews.gr

Αχαΐα: Σύλληψη δύο ατόμων για διάθεση και πώληση 3.283 απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν δύο αποθηκευτικοί χώροι όπου πωλούνταν απομιμητικά προϊόντα


Συνελήφθησαν δύο άτομα και κατασχέθηκαν 3.283 προϊόντα απομίμησης


Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αχαΐας δύο αποθηκευτικοί χώροι, όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης επωνύμων εταιριών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν δύο αποθηκευτικοί χώροι πώλησης απομιμητικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 3.283 απομιμητικά είδη επωνύμων εταιριών, ενώ παράλληλα σε βάρος των ιδιοκτητών των χώρων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ιδιοκτήτες των χώρων και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της πλαστογραφίας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


ΠΗΓΗ astynomia.gr


Ηράκλειο Κρήτης: Συνελήφθησαν 8 άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για τοκογλυφία και εκβίαση


Εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία και εκβίαση, στο Ηράκλειο


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων από τους οποίους συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα (4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί)


Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 22.170 ευρώ, (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, λοιπών αξιόγραφων καθώς επίσης και τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και αναβολικά σκευάσματα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17.06.2022) σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα (4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία και εκβίαση, την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραβάσεις της Νομοθεσίας του Κώδικα Αντιντόπινγ, περί όπλων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα από την οποία διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τριετία σε περιοχές του Ηρακλείου.

Ως προς τη μεθοδολογία ( modus operadi ) η εγκληματική ομάδα η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς –ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους ενώ σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους, γεγονός που απέτρεπε τους δανειολήπτες στην καταγγελία των σε βάρους τους πράξεων.

Η συνομολόγηση των δανεισμών γινόταν με τη χρήση γραμματίων για τη νομιμοφάνεια του δανεισμού, ενώ η αποπληρωμή πραγματοποιούνταν με διαφόρους τρόπους όπως με καταβολή τοις μετρητοίς ή «σπάσιμο» επιταγών, ή ενεχυρίαση πολυτελών αυτοκινήτων ή εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας ή με καταβολή οφειλών και δόσεων που είχαν δημιουργήσει σε καταστήματα οι δανειστές .

Όπως διαπιστώθηκε η ομάδα λειτουργούσε μέσω ρευστών-χαλαρών εγκληματικών δικτύων προκειμένου να εξασφαλισθεί η πολυμορφία, ευελιξία, χαμηλή ορατότητα και μέγιστο οικονομικό όφελος αλλά και η μακροβιότητα της. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της είχαν παράλληλα αναπτύξει αυτόνομη δράση εξωθώντας τους παθόντες δανειολήπτες σε διαδοχικό δανεισμό μεταξύ των υποομάδων με στόχο την αποπληρωμή χρέους προς τη μία ομάδα και με συνέπεια τη δημιουργία μεγαλύτερου χρέους στην άλλη εξασφαλίζοντας σταθερή ροή παράνομου χρήματος στα μέλη της ομάδας.

Από την έως τώρα έρευνα, με την συνδρομή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, έχουν εξακριβωθεί τριάντα (30) περιπτώσεις δανεισμού ατόμων ενώ διαπιστώθηκαν εισροές –εκροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων και η παράνομη νομιμοποίηση τους μέσω εξαργύρωσης κουπονιών ΟΠΑΠ, χρηματοδότησης νομιμοφανών επιχειρήσεων, όπως ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, αγοράς άνω των 30 οχημάτων ενοικίασης, ίδρυσης εταιρειών εισαγωγής εμπορίας αυτοκινήτων με ανύπαρκτες έδρες.

Χθες (17.06.2022) πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με τη συνδρομή μελών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου, την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, την Ομάδα Πεζών Περιπολίων Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, γραφεία και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ανωτέρω ημεδαποί και αλλοδαποί κατά τη διάρκεια των οποίων βρεθήκαν συνολικά και κατασχεθήκαν:

 • Χρηματικό ποσό 22.170 ευρώ
 • Δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
 • Πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, λοιπών αξιόγραφων, τιμολογίων και λοιπών παραστατικών
 • Ποσότητα αναβολικών ουσιών
 • Πιστόλι
 • Σπαθιά, λόγχες, μαχαίρια, σιδερογροθιές
 • Πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και για τη διερεύνηση τέλεσης κι άλλων αξιόποινων πράξεων ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


bordernews.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής για μεταφορά 17 μη νόμιμων μεταναστών

 


Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για μεταφορά (17) παράτυπων μεταναστών, που σκόπευαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα


Συνελήφθη χθες (17-06-2022) πρώτες πρωινές ώρες σε παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων αλλοδαπός, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιόκτητο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν (17) αλλοδαποί, στερούμενοι των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι αλλοδαποί είχαν επιβιβαστεί στο όχημα λίγες ώρες νωρίτερα από περιοχή της Πελοποννήσου με προορισμό την ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε στη συνέχεια να εξέλθουν από τη χώρα, έχοντας καταβάλει πιο πριν ο καθένας χρηματικό ποσό -300- ευρώ σε άγνωστο άτομο.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


bordernews.gr

Ροδόπη: Συνελήφθησαν 2 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα 15 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (17 και 18-6-2022), σε περιοχές της Ροδόπης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.


Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή , διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.


Σημειώνεται ότι ο οδηγός ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στο ύψος του οικισμού Ανθοχωρίου και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα αφού κινήθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικά κολωνάκια, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.


bordernew.gr

Πιθανή η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022


 Με «ρυθμούς χελώνας» κινείται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρά το γεγονός ότι απομένουν 19 ημέρες για τη λήξη της προθεσμίας, έξι στους δέκα φορολογούμενους δεν έχουν «πατήσει το κουμπί». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατ. υπόχρεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι όπως συμβαίνει παραδοσιακά ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία λόγω και του γεγονότος ότι η φορολογική δήλωση είναι για πολλούς απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας προκειμένου οι «αργοπορημένοι» να μην χρεωθούν με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής χωρίς όμως να αλλάξει το ημερολόγιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης στο τέλος Ιουλίου

Στο μεταξύ η ΑΑΔΕ άνοιξε και την πλατφόρμα για την δήλωση των αναδρομικών ποσών του 2020. Έτσι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έλαβαν το 2021 αναδρομικές αποδοχές οι οποίες αφορούν το 2020 μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις αναγράφοντας τα συγκεκριμένα εισοδήματα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ενώ θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο που θα βεβαιωθεί με νέο εκκαθαριστικό σημείωμα έως τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά. Ο υπόχρεος μπαίνει στον λογαριασμό του και επιλέγει τα έτη στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά που εισέπραξε το 2021. Συγκεκριμένα για τα αναδρομικά που αφορούν το φορολογικό έτος 2020 θα επιλέξει ως έτος υποβολής δήλωσης το έτος 2021. Αμέσως μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου.

Όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση και να την αποπληρώσουν σε έως 24 έντοκες δόσεις. Ειδικά οι συνταξιούχοι μπορούν μετά από αίτηση στην ΑΑΔΕ να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος από τα αναδρομικά που αναγράφεται στο νέο εκκαθαριστικό σημείωμα σε έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται στην πάγια ρύθμιση ενώ οι δόσεις είναι έντοκες με το επιτόκιο να είναι μικρότερο για όσους επιλέξουν την εξόφληση των αναδρομικών σε έως 12 δόσεις και να αυξάνεται για περισσότερες δόσεις.

Μετά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης εντός τριών εργάσιμων ημερών προκειμένου να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα διακανονισμού.

Η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής και την λήψη αναγκαστική μέτρων είσπραξης εφόσον ο οφειλέτης:

Δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς και δεν καταβάλει την τυχόν μία εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την προσαύξηση 15% μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

Δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους.

Δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά.

Έχει υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση. Ως ελλιπής νοείται η μη υποβολή των απαραίτητων ή των τυχόν συμπληρωματικά στοιχείων ή πληροφοριών.

ΠΗΓΗ   cnn.gr

Πεδίο μάχης το κέντρο της Πάτρας - Επεισόδια αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία (φωτογραφίες-βίντεο)


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής.


Από νωρίς το απόγευμα ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε, για ακόμη μία φορά, να διοργανώσει πάρτι στην πλατεία Όλγας, με τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν την πλατεία και να μην επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.


Λίγο μετά τις 12 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε συγκεντρωθεί σε μέρος της πλατείας, επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας βροχή από μπουκάλια και πέτρες και δημιουργώντας "εμπόλεμο" κλίμα.Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, ενώ έγινε χρήση χειροβομβίδας κρότου - λάμψης.

Τα επεισόδια των αντιεξουσιαστών συνεχίστηκαν, με τους ίδιους να οπισθοχωρούν μέχρι το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή φορά που απευθύνουν κάλεσμα για πάρτι στην πλατεία Όλγας, βράδυ Παρασκευής, με τους κατοίκους της περιοχής ανάστατοι να καταγγέλλουν ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού το πάρτι κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη μουσική στη διαπασών και νεαρούς να καταναλώνουν άφθονες ποσότητες αλκοόλ.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια:ΠΗΓΗ tempo24.newsΘεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες κλοπές


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και οχημάτων


Σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί


Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 17.500 ευρώ

Η επισταμένη έρευνα και η συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και οχημάτων, καθώς και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 24, 22, 27 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες από μέσα Μαΐου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε κλοπές κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης προέβησαν σε έξι διαρρήξεις οικιών, μία κλοπή οχήματος, δύο διαρρήξεις αυτοκινήτων και τρεις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, στις περιοχές Τριαδίου, Πεύκων, Ασβεστοχωρίου και Πυλαίας.


Για τις μετακινήσεις τους προς και από τα σημεία των εγκληματικών τους ενεργειών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Πρωινές ώρες χθες (17-06-2022) αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές Ευόσμου, Διαβατών και Μενεμένης όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, καθώς και το «επιχειρησιακό» όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες πράξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 22χρονος, ο 27χρονος και ο 26χρονος έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικά ληστειών και κλοπών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.


bordernews.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δίνουμε αγώνα για να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού


Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαστε ενωμένοι για να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, τρομοκρατίας και εγκλήματος»


 • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέτινε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους αστυνομικούς Νεκτάριο Σάββα και Γιώργο Ανδριτσόπουλο που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος
 • «Δίνουμε αγώνα για να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρέστη σε τρισάγιο που τελέσθηκε στα Πατήσια, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, στη μνήμη δύο αστυνομικών, του Νεκτάριου Σάββα και του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η Πολιτεία αποτίνει φόρο τιμής σε δύο παλικάρια, σε δύο άξια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που χάθηκαν, πριν από 13 χρόνια ο Νεκτάριος και πριν 9 χρόνια ο Γιώργος. Ο Νεκτάριος από πυρά τρομοκρατών και ο Γιώργος από πυρά εγκληματιών- δολοφόνων. Έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ασφάλεια των πολιτών».

Δεδομένου ότι από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα 139 αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο: « Η στήριξη του Έλληνα αστυνομικού από την Πολιτεία, από αυτήν την Κυβέρνηση, δεν είναι μια δέσμευση απλώς αλλά είναι κάτι που γίνεται πράξη καθημερινά. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα, να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, κάθε μορφή τρομοκρατίας και εγκλήματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το επάγγελμα τους αστυνομικού είναι ένα επικίνδυνο, είναι το κατ’ εξοχήν επικίνδυνο επάγγελμα και όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα να έρθει η στιγμή που αυτό θα αναγνωριστεί και επισήμως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος.


ΠΗΓΗ  policenet.gr

Κως: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων


Εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην Κω αλλοδαπός που αναζητούνταν από τις γερμανικές διωκτικές Αρχές


Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων


Εντοπίστηκε στην Κω και συνελήφθη χθες 16 Ιουνίου 2022, ένας αλλοδαπός ο οποίος αναζητούνταν, από τις γερμανικές διωκτικές Αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και παράλληλα με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση των διωκτικών Αρχών στη Γερμανία, αφού εντοπίστηκε ο διωκόμενος σε κατάλυμα, όπου διέμενε προσωρινά, επετεύχθη η σύλληψη του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σημειώνεται ότι, κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε σθεναρά και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο διωκόμενος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.


bordernews.gr

Κορωπί: Συνελήφθη 43χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών


Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών και ημεδαπού


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 15-6-2022 στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών και 38χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι στο πλαίσιο επιχείρησης που είχε πραγματοποιηθεί μεσημβρινές ώρες της 22-2-2022 στο Δήμο Κρωπίας για τον εντοπισμό δραστών που είχαν προβεί σε προγενέστερο χρόνο σε πυροβολισμούς σε βάρος ημεδαπού, αναζητούμενων με σχετικά εντάλματα σύλληψης, στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο, κινήθηκε με το όχημα του με ανθρωποκτόνο πρόθεση, παρασύροντας και τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς και έναν 38χρονο ημεδαπό.

Ο 43χρονος κατελήφθη από κοινού με δύο έτερους ημεδαπούς ( 42χρονο και 50χρονο) να έχουν στην κατοχή τους -2,7- γραμμ. ηρωίνης, εντός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Κρωπίας, το οποίο σχημάτισε σχετική δικογραφία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Μυτιλήνη: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη αλλοδαπός στη Μυτιλήνη, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από -90- γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθη, χθες (16-06-2022)
στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων , πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “ KULLO ”, στην οικία του συλληφθέντα στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -4- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης (σε μορφή βράχου) συνολικού βάρους -91,8- γραμμαρίων,
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • το χρηματικό πόσο των -500- ευρώ και
 • κινητό τηλέφωνο.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι , οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.


bordernews.gr

Μουζάκι Καρδίτσας: Σύλληψη ενός ατόμου για ναρκωτικά


Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο όπου επέβαινε, καθώς και σε νομότυπη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -127,65- γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, σήμερα (17-06-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, -1- ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, όπου επέβαινε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στην τάπα δεξαμενής καυσίμου ποσότητα κάνναβης, βάρους -1,55- γραμμαρίων, μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, βρέθηκε επιπλέον σε -3- γυάλινα βάζα και -1- συσκευασία από αλουμινόχαρτο και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, βάρους -126,1- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας


bordernews.gr

Πρέβεζα: Σύλληψη ενός ατόμου για διακεκριμένες κλοπές


Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο άλλοι (4) συγκατηγορούμενοί του


Συνελήφθη χθες (16-06-2022) στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για διακεκριμένες κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε ταυτοποιηθεί ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για την εμπλοκή του σε κλοπές – διαρρήξεις, στο πλαίσιο της οποίας είχαν συλληφθεί την 12/04/2022 (4) ακόμη συγκατηγορούμενοί του (σχετικό το από 12/04/2022 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


bordernews.gr


Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 54χρονος για κλοπή και υπεξαίρεση


Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής και υπεξαίρεσης που διαπράχθηκε στην Πτολεμαΐδα, για την οποία συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός


Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού


Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής και υπεξαίρεσης που διαπράχθηκε την 15-06-2022 τις μεσημβρινές ώρες, στην Πτολεμαΐδα, για την οποία συνελήφθη χθες (16-06-2022) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, 54χρονος ημεδαπός, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 15-06-2022 τις μεσημβρινές ώρες, ο 54χρονος μαζί με τον ανήλικο αφού ιδιοποιήθηκαν παράνομα -2- κάρτες αναλήψεως τραπεζών, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και 59χρονης ημεδαπής, αντίστοιχα, προέβησαν σε αγορές συνολικού ποσού -832,26- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


bordernews.gr

Έβρος-Ροδόπη: Συνελήφθησαν 3 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα 11 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (16-6-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας επικίνδυνα. Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά το όχημα να έχει ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε δέντρα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Σαπών αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.


bordernews.gr

Ποινή “μαμούθ” σε Τούρκο διακινητή για το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών σε ναυάγιο με πρόσφυγες ανοικτά της Κω

Η τραγωδία είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2015

ιακίνηση μεταναστών: Την πρωτοδίκη ποινή που είχε επιβληθεί στον 51χρονο Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο που είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια, στην περιοχή Ψαλίδι της Κω και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών από το Ιράκ επέβαλε και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το Εφετείο επέβαλε συνολική ποινή δεκαπέντε φορές ισόβια, όσοι δηλαδή όσοι και οι πρόσφυγες επέβαιναν στη βάρκα καθώς και φυλάκιση έξι μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.400.000 ευρώ.

Η υπόθεση για την παράνομη διακίνηση μεταναστών είχε εκδικαστεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οπότε και στον 51χρονο είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης 15 φορών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Η τραγωδία είχε συμβεί στις 4 Νοεμβρίου του 2015 όταν ένα σκάφος τεσσάρων μέτρων με 15 πρόσφυγες προερχόμενο από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας, βυθίστηκε.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να σώσουν 13 άτομα ωστόσο ανέσυραν νεκρό ένα 4χρονο κοριτσάκι που ταξίδευε μαζί με τον πατέρα της και τα τρία αδελφάκια της.

Οι λιμενικοί διέσωσαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που έχει καταγωγή από το Ιράκ ηλικίας 10 και 9 ετών.

Η 4χρονη ενταφιάστηκε στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Κω, ενώ ο 6χρονος αδελφός της αγνοείται μέχρι σήμερα παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή debater.gr

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Χίο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της εξύβρισης και της βίας κατά υπαλλήλων

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη στις 15-06-202 στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τα αδικήματα της εξύβρισης και της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην παραπάνω περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:
 • αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους 0,9 γραμμαρίων,
 • αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους 0,5 γραμμαρίων, αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), βάρους 0,7 γραμμαρίων και 14 ναρκωτικά χάπια διαφόρων τύπων.
Ο δράστης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εξύβρισε αστυνομικό και προσπάθησε να του επιτεθεί με χρήση σωματικής βίας.

Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου.

Πηγή alithia.gr

Σχέση στοργής αλλά και σε πλήρη ετοιμότητα, o Τρικαλινός Αστυνομικός με τον Κ9 Flexy

Δεν υπάρχει κάτοχος σκύλου που να μην πιστεύει σθεναρά ότι μέσα στο τεράποδό του κρύβεται υπέροχα παγιδευμένο κάτι το βαθύτατα ανθρώπινο.” Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του. 
Κοντά στο σκύλο γίνεσαι περισσότερο άνθρωπος!”.

Αξίζει λοιπόν να προσέξουμε αυτήν τη διαχεόμενη ζωοφιλία που δεν είναι βίτσιο, χούι, παραξενιά, αλλά ανθρώπινη συναισθηματική ευαισθησία χωρίς όρια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αστυνομικό σκύλο στα Τρίκαλα τον γνωστό και βραβευμένο FLEXY ,ο οποίος μπορεί να εργάζεται για την τοπική ΕΛΛΑΣ και όχι μόνο, ανήκει αποκλειστικά στον άνθρωπο που τον εκπαίδευσε και συζεί μαζί του ο Τρικαλινός Αστυνομικός Μιχάλης Σακομήτρος. 
Ο “κάτοχος” του σκύλου πριν απ’ όλα έχει την τύχη να αποκτήσει το προνόμιο ότι το τετράποδο, αναγνωρίζει από νωρίς τον αφέντη του και αφοσιώνεται σε αυτόν και μαζί έχουν επιφέρει ουκ ολίγες επιτυχίες που αφορούν την εξεύρεση ναρκωτικών ουσιών …
Μπορεί να παίζει με όλους, αλλά μόνο ο “ένας” ταράζει τα σωθικά του. Τον αναγνωρίζει, τον διαισθάνεται από απόσταση, ενίοτε τείνει να σπάσει την αλυσίδα του για να τον προϋπαντήσει. Ο FLEXY θεωρείται το ΄’άλλο μισό του Μιχάλη ενώ και οι δυο μαζί αποτελούν κομμάτι της οικογενείας αφού ο Τρικαλινός Αστυνομικός είναι και εξαιρετικός οικογενειάρχης με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά ….

Οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για την επιβολή του νόμου πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους σκύλους της Αστυνομίας ανά τον κόσμο. Αυτά τα εξαίρετα ζώα προέρχονται από γενεές σκύλων οι οποίοι ανατρέφονται για να φέρουν εις πέρας τις δύσκολες και απαιτητικές αποστολές που τους ανατίθενται από την Αστυνομία καθημερινά.
Πάντως πέρα από τις αποστολές ο Μιχάλης Σακομήτρος έχει εκπαιδεύσει τον σκύλο του να συμμετέχει και σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως πριν από λίγες ημέρες που εξήγησε στος λιλιπούτειους μαθητές του ΚΔΑΠ Πύλης την φιλικότητα και την λειτουργία του σκύλου με χτυπήματα απέναντι στην μάστιγα της εποχής …


Πηγή trikalaidees.gr

Σύλληψη αλλοδαπής διωκόμενης με Διεθνές Ένταλμα

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 15-6-2022 στο Γέρακα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή.

Ειδικότερα, η 40χρονη κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα της και εξαπάτησε -340- άτομα, λαμβάνοντας παράνομα καταθέσεις αξίας άνω των -30,51- εκατομμυρίων CNY (4.000.000 ευρώ περίπου), χωρίς την άδεια και την εξουσιοδότηση των ρυθμιστικών αρχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πηγή astynomia.gr


Μεταναστευτικό: Εκρηκτική αύξηση 1.600% στις μεταναστευτικές ροές σε Κω και Ρόδο!

Ποιοι είναι οι νέοι δρόμοι που επιλέγουν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών – 253% αυξήθηκαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων τον Μάιο, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2021

Οι νέοι δρόμοι που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών, αποκαλύπτονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το protothema.gr. Η σύγκριση των αριθμών μεταξύ του Μαΐου του 2021 και του Μαΐου 2022, αποτυπώνει την αλήθεια και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Έτσι, η αύξηση κατά 1600% των συλλήψεων παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων και ειδικότερα στη Ρόδο και την Κω δείχνει ότι οι διακινητές πλέον, χρησιμοποιούν κυρίως τη συγκεκριμένη θαλάσσια οδό, όπως επίσης και αυτή των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου, όπου παρατηρείται αύξηση 253%.

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνονται και από τις συλλήψεις διακινητών που παρατηρείται ανάλογη αύξηση 800% για τα νησιά της Ρόδου και της Κω και κατά 200% για τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Με απλά λόγια, διακινητές επέλεξαν τον Μάιο του 2022 συγκριτικά με τον Μάιο του ’21 τη ζώνη των Δωδεκανήσων για την προώθηση των μεταναστών.
Την ίδια ώρα, από τον Έβρο, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα σε κάποιες περιοχές και χειρότερα σε κάποιες άλλες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021 πέρασαν 335 παράνομοι μετανάστες ενώ τον Μάιο του ’22 589. Δηλαδή καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 75,8%. Από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υπήρξε μια μείωση 6% και από την Ορεστιάδα μια μεγάλη αύξηση 248%. Βέβαια, η αύξηση μπορεί να είναι στατιστικά μεγάλη, όμως ο πραγματικός αριθμός είναι σχετικά μικρός καθώς ανέρχεται σε 310 άτομα τον Μάιο του 2022 έναντι 89 που κατεγράφησαν τον περασμένο Μάιο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια μείωση στις συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην ελληνοβουλγαρική και ελληνοαλβανική μεθόριο. Αυτό σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποδίδεται στην άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ελληνικών, αλβανικών και βουλγαρικών αρχών. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασία του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ουσιαστικά την επέκταση του φράκτη στον Έβρο με χρήματα που θα αντληθούν από κοινοτικά κονδύλια και πακέτα.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.). Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη, ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις). Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή kostoday.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα - μαμούθ διακινητών από Τουρκία (video)

 


Η έδρα του κυκλώματος των παράνομων διακινητών είναι η Τουρκία και όπως αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι παράτυποι μετανάστες έφταναν στη χώρα μας είτε μέσω του Έβρου είτε από τα νησιά.


Εικόνες από την αποθήκη - τρώγλη στην οποία στοιβάζανε τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να τους δώσουν πλαστά έγγραφα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μια ισόγεια αποθήκη, στην περιοχή του Πειραιά, όπου το κύκλωμα. κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, έκρυβε τους παράτυπους μετανάστες, με σκοπό να τους αρπάξουν όσα χρήματα μπορούσαν και να τους δώσουν τα πλαστά έγγραφα, με τα οποία έφευγαν από τη χώρα.

Επίσης, στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο από το εργαστήριο που κατασκεύαζαν τα πλαστά έγγραφα και τα πουλούσαν έναντι αδράς αμοιβής.


Η έδρα του κυκλώματος των παράνομων διακινητών είναι η Τουρκία και όπως αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι παράτυποι μετανάστες έφταναν στη χώρα μας είτε μέσω του Έβρου είτε από τα νησιά και μέσω παράνομων διαδρομών έφταναν μέχρι την Αθήνα, όπου το κύκλωμα τους εφοδίαζε με τα πλαστά έγγραφα.

Από το πρωί της Πέμπτης 100 αστυνομικοί κι εννέα εισαγγελείς έκαναν έφοδο σε 50 σπίτια και καταστήματα, ενώ έχουν συλληφθεί 20 άτομα και εξετάζονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Όσο για τα χρήματα που έπρεπε να δώσει ο κάθε παράτυπος μετανάστης, σύμφωνα με πληροφορίες, έφταναν και τα 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ   cnn.gr


FRONTEX: Μεγάλη αύξηση των παράτυπων μεταναστών στην ΕΕ - Έως και 213% περισσότεροι από πέρuσι

AP Photo/Petros Giannakouris

Πάνω από 40.000 από τις παράτυπες εισόδους, αριθμός διπλάσιος από ότι το αντίστοιχο πεντάμηνο της περασμένης χρονιάς, καταγράφηκαν μέσω της λεγόμενης οδού των δυτικών Βαλκανίων, που ακολουθούν κυρίως Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες


Ο αριθμός των ανθρώπων που εισήλθαν παράτυπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο αυξήθηκε στους 86.420, ή κατά 82% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Τον Μάιο, ο αριθμός των παράτυπων εισόδων αυξήθηκε κατά 75% σε ετήσια βάση, στις 23.500, σύμφωνα με ανακοίνωση του FRONTEX, που δημοσιοποιεί ακόμη προκαταρκτικά δεδομένα.

Ο οργανισμός διευκρινίζει ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι εισέρχονται στην ΕΕ κυρίως μέσω χερσαίων συνοριακών διελεύσεων, δεν συμπεριλαμβάνονται στους υπολογισμούς αυτούς.

Ο FRONTEX σημειώνει πως έχουν εισέλθει στην επικράτεια της ΕΕ από την Ουκρανία και από τη Μολδαβία 5,5 εκατ. υπήκοοι της εμπόλεμης χώρας αφότου άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.


Πάνω από 40.000 από τις παράτυπες εισόδους, αριθμός διπλάσιος από ότι το αντίστοιχο πεντάμηνο της περασμένης χρονιάς, καταγράφηκαν μέσω της λεγόμενης οδού των δυτικών Βαλκανίων, που ακολουθούν κυρίως σύροι και αφγανοί πρόσφυγες.

Τη θαλάσσια οδό της κεντρικής Μεσογείου πήραν πάνω από 16.000 μετανάστες, κυρίως από την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και την Τυνησία.

Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων μέσω της ανατολικής Μεσογείου ήταν 13.000 και πλέον, αυξήθηκε κατά 116% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Στην Κύπρο, αυξήθηκαν κατά 213% και αντιπροσωπεύουν τις δύο στις τρεις παράτυπες εισόδους μέσω αυτής της διαδρομής.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που την ακολούθησαν είναι υπήκοοι Νιγηρίας, Συρίας και ΛΔ Κονγκό.

Στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων υπερτετραπλασιάστηκε από την αρχή της χρονιάς και έφθασε τις 2.155. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που ακολούθησαν αυτή την οδό ήταν Ουκρανοί, Ιρακινοί και Λευκορώσοι.

Οι παράτυπες διελεύσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις στη Μάγχη αυξήθηκαν κατά 122% σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με τον FRONTEX.


ΠΗΓΗ cnn.gr

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών


Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.)


Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με σκοπό την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη, ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις).

Η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ ήδη χορηγούνται στους υποψήφιους τα δελτία υγειονομικών εξετάσεων.

Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.


bordernews.gr

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφωνΣυνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (15.6.2022) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Μπέργκαμο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.


bordernews.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για ληστείες και σωματικές βλάβες


Σύλληψη αλλοδαπού για ληστείες και σωματικές βλάβες με χρήση αιχμηρού αντικειμένου σε βάρος δύο ομοεθνών του


Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (15-06-2022) έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας «Ζ», 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε περιστατικά ληστειών και σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ομοεθνών του στην περιοχή του Μνημείου Λευκού Πύργου.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 26χρονος απογευματινές ώρες χθες στην προαναφερόμενη περιοχή, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από δύο ομοεθνείς του 26 και 31 ετών τα κινητά τους τηλέφωνα, τραυματίζοντάς τους.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ένα μαχαίρι,
 • μικροποσότητα κάνναβης και
 • το κινητό τηλέφωνο που αφαίρεσε από τον 31χρονο.
Οι παθόντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Άκτιο: Συνελήφθη αλλοδαπή που αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol


Συνελήφθη στον Αερολιμένα Ακτίου αλλοδαπή που αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol


Συνελήφθη, χθες στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου, μια αλλοδαπή γυναίκα, που αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol .

Ειδικότερα, η αλλοδαπή γυναικά αφίχθη στον Αερολιμένα Ακτίου, με πτήση από Χώρα του εξωτερικού και σε έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol δυνάμει του οποίου αναζητούνταν για να συλληφθεί από Αρχές των ΗΠΑ για τα εξής αδικήματα:
 1. Συνομωσία προς διάπραξη εξ αποστάσεως απάτης 2. Διάπραξη απατών, με μέγιστη πιθανή ποινή για κάθε αδίκημα τα 20 έτη.


Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής - Στερεάς Ελλάδας.


bordrenews.gr

Ιωάννινα: Σύλληψη ενός ατόμου για διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (15-06-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (339) γραμμαρίων,
 • (3) ζυγαριές ακριβείας,
 • χρηματικό ποσό -535- ευρώ και
 • (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


bordernews.gr