Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΈΚΤΑΚΤΟ: Αιματηρό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους – Πληροφορίες για νεκρό και δύο αστυνομικούς τραυματίες


Σενάριο από ταινία θυμίζει το αιματηρό περιστατικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια και κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους, με έναν νεκρό αλλά και τέσσρις τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στις 21.30 έπεσαν πυροβολισμοί στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε, στη συνέχεια έφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του και στο δρόμο, φέρεται να τραυμάτισε ακόμα ένα άτομο, άσχετο με το συμβάν.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Οι καταδίωξη κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους όπου ο άνθρωπος έπεσε τελικά νεκρός μετά από πυροβολισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ   newsit.gr

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς


Σε επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο και να ευνοήσουν την εκδήλωση και την επέκταση των πυρκαγιών, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται αύριο σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, αυξημένες θα είναι οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση. Η κ. Τζίμα είπε ότι αύριο θα είναι η πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου και προσέθεσε ότι βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. «Είμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγα καλούμε αμέσως το 199 ή το 112. Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», σημείωσε.

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Συστάσεις της ΓΓΠΠ και της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου

* Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει ότι για τις περιφερειακές Ενότητες: Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των συγκεκριμένων περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και το Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΠΗΓΗ  

Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε 50% πάνω σε μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020


 «Τριπλάσια πίεση σε σχέση με πέρυσι - 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών»

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορά της, όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση, ενώ σε σχέση με το 2020 είναι συν 50%» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Φανταστείτε, στην κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, και τη φετινή χρονιά έχουμε συν 50%. Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά».

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής». Όπως είπε, «τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας».

«Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και εστίασε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του Λιμενικού σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr

Σήκωσαν 15.800 ευρώ από λογαριασμούς δύο Αρτινών!


Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος πολιτών στην Άρτα.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι δράστες εντόπισαν αγγελίες πολιτών στο διαδίκτυο και αφού επικοινώνησαν μαζί τους παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους, κατάφεραν να τους αποσπάσουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής, προκειμένου δήθεν να καταθέσουν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στη συνέχεια, με τη χρήση αυτών μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων σε δικούς τους.

Συγκεκριμένα, στη μία περίπτωση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, οι οποίοι απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό -11.600- ευρώ, από ημεδαπό, που είχε αναρτήσει αγγελία για πώληση τιμονιέρας.

Στην άλλη περίπτωση
, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος απέσπασε χρηματικό ποσό -4.200- ευρώ από ημεδαπό, που είχε αναρτήσει αγγελία για ενοικίαση διαμερίσματος.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες:

• Για κατάθεση χρημάτων αρκεί μόνο να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας και τίποτα άλλο. Ποτέ μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς σας στο ebanking, τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που θα λάβετε εκείνη τη στιγμή.

• Σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος ισχυριστεί ότι έχει προβεί στην κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό σας, ελέγξτε οι ίδιοι το ακριβές ποσό και μη βασίζεστε σε τυχόν αποδείξεις που μπορεί να σας αποστείλει, καθόσον υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι πλαστές.


ΠΗΓΗ   epiruspost.gr

Διδυμότειχο: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν σήμερα (2-7-2022) το πρωί, στην Εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

O οδηγός - διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου .


bordernews.gr

Καστοριά: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 49χρονης Δήμητρας


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Δήμητρα Ιωάννου, 49 ετών εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καστοριάς, στις 30/06/22.


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε άμεσο κίνδυνο.

Η Δήμητρα Ιωάννου έχει ύψος 1,73 μ., είναι εύσωμη, έχει ξανθά καρέ μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε δεν γνωρίζουμε τι φορούσε. Έφυγε με το όχημά της, μάρκας Nissan Micra, χρώματος μπορντό, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας PAB 5885.


Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple


ΠΗΓΗ  fouit.gr
Ιόνια Νησιά: Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας-Συνελήφθησαν 42 άτομα (φωτογραφίες)


Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά


Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν -42- άτομα για διάφορα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν -275- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών, στα νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν από 18:00 ώρα της 01.07.2022 έως 02:00 ώρα της 02.07.2022 , διαδοχικοί αστυνομικοί έλεγχοι για:

 • την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων,
 • την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών,
 • την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και
 • τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.
Ελέγχθηκαν -618- οχήματα και -866- άτομα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά -42- ατόμων (-19- στη Ζάκυνθο, -11- στην Κεφαλονιά, -9- στην Κέρκυρα και -3- στη Λευκάδα).

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

 • -1- για κατοχή ναρκωτικών
 • -2- για κλοπή
 • -3- για παράνομη παραμονή στη Χώρα
 • -3- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
 • -15- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
 • -3- για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
 • -5- για ηχορύπανση και υπέρβαση ωραρίου μουσικής, κατά περίπτωση
 • -1- για κατάληψη αιγιαλού
 • -7- για στέρηση πιστοποιητικού υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • - 2 - για παραεμπόριο
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -275- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων:

-6- για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
-1- για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
-15- για ταχύτητα
-12- για ζώνη ασφαλείας
-37- για προστατευτικό κράνος
- 3- για χρήση κινητού κατά την οδήγηση
-2- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
- 17 - για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης
-2- για ασφαλιστήριο συμβόλαιο και
-4- για Κ.Τ.Ε.Ο.

Ακινητοποιήθηκαν συνολικά -36- οχήματα, για μη χρήση προστατευτικού κράνους, μέθη, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, φθαρμένα ελαστικά και ΚΤΕΟ. Στις ακινητοποιήσεις συμπεριλαμβάνονται -24- περιπτώσεις τετράτροχων μοτοσυκλετών στη Ζάκυνθο, για μη χρήση προστατευτικού κράνους και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.


Κατά τους ελέγχους σε καταστήματα, βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις σχετικές με την αντικαπνιστική νομοθεσία και -1- για στέρηση άδειας εργασίας.

Τέλος κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, -1- σπρέι πιπεριού, -2- μαχαίρια, -61- προϊόντα παραεμπορίου και -1- ι.χ.ε. αυτοκίνητο.


bordernews.gr

Ζάκυνθος: Έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- Συνελήφθησαν δύο άτομα (φωτογραφίες)


Έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζάκυνθο


Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Στοχευμένοι έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες χθες (Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 23 άτομα, εκ των οποίων 13 ημεδαποί και 10 αλλοδαποί.

Επιπλέον, από τους ελέγχους συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του ενός μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκατοστών και μήκους λάμας 11 εκατοστών και στην κατοχή του άλλου σπρέι πιπεριού και μεταλλική συσκευή εκπομπής δέσμης λέιζερ.


Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, των επαγγελματιών και των τουριστών του νησιού.


bordernews.gr

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές(φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές από mini market στη Κέρκυρα


Εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στη Βόρεια Κέρκυρα


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (01.07.2022), στην Κέρκυρα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας, δύο αλλοδαποί (άνδρας-γυναίκα), ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από καταστήματα- mini market .

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες εμπλέκονται σε πέντε περιπτώσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών από καταστήματα- mini market σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Πέμπτης (30.06.2022) έως το μεσημέρι της Παρασκευής (01.07.2022), συνολικής αξίας -1.165- ευρώ.


Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (01.07.2022) σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας και ήταν αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και αστυνομικής επιχείρησης που ακολούθησε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, κατασχέθηκε ένα ι.χ.ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ενώ τόσο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όσο και σε δωμάτιο όπου διέμεναν προσωρινά οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
 • -33- μπουκάλια αλκοολούχων ποτών
 • -12- κούτες με τσιγάρα
 • χρηματικό ποσό -361- ευρώ
 • -1- κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


bordernews.gr

Ευκαρπία: Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας - Συνελήφθησαν 2 άτομα


Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν (2) άτομα


Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά με τη με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (01-07-2022) σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος εισήλθε σε κατάστημα της Ευκαρπίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμείο που βρισκόταν σε γραφείο της εταιρείας. Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον 33χρονο ιδιοκτήτη ο οποίος με τη συνδρομή πελάτη τον ακινητοποίησαν, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανακτήσει τα χρήματα που αφαιρέθηκαν.

Ο 41χρονος προσπάθησε να διαφύγει και εισήλθε σε αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε έξω από το κατάστημα, μαζί με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ο οποίος τον συγκρατούσε.

Ακολούθως, ο 45χρονος οδηγός έθεσε σε κίνηση το εν λόγω όχημα, ενώ ο 41χρονος τραυμάτισε ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας τον 33χρονο, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Δέλτα σε περιοχή των Διαβατών, εντοπίστηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Κέρκυρα: Σύλληψη ενός ατόμου για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών (φωτογραφίες)


 Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν συνολικά -11- δενδρύλλια κάνναβης και -230- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (01.07.2022), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας, καθώς, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αρχικά, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αυτής και σε ελαιώνα στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -11- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους -230- γραμμαρίων.


Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.bordernews.gr

Ηράκλειο: Σύλληψη δυο ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο


Κατασχέθηκαν σχεδόν 200 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερα από 500 γραμμάρια κάνναβης και 3 ζυγαριές ακριβείας


Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.260 ευρώ ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (01.07.2022) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ένας εκ των ημεδαπών να μεταβαίνει με δίκυκλη μοτοσυκλέτα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και στη συνέχεια προμήθευσε τον έτερο ημεδαπό με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους δύο ημεδαπούς βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

 • 14,56 γραμμάρια κοκαΐνης
 • 360 ευρώ ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
 • 3 κινητά τηλέφωνα
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία ενός απ΄τους ημεδαπούς όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • 183 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 563 γραμμάρια κάνναβης,
 • το χρηματικό ποσό των 8.900 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
 • 3 ζυγαριές ακριβείας

Δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.


bordernews.gr

Πολωνία: Έτοιμος ο φράχτης στα σύνορα με την Λευκορωσία - Στόχος να μην περνούν μετανάστες

 

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας επιθέωρησε τον σχεδόν έτοιμο φράχτη στα σύνορα της χώρας του με την Λευκορώσια

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας επιθέωρησε τον σχεδόν έτοιμο φράχτη στα σύνορα της χώρας του με την Λευκορώσια. Ο Ματέους Μοραβιέτσκι συνοδευόταν από τον υπουργό εσωτερικών και από τον επικεφαλής της συνοριοφυλακής. Ο φράχτης θεώρειται απάντηση στην μετανάστευση.

«Το πρώτο στάδιο του πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησε με την επίθεση του Λουκασένκο στα πολωνικά σύνορα. Αντλώντας έμπνευση από τον αφέντη του, τον Πούτιν, ο Λουκασένκο αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές μας στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ. Η στρατηγική του ήταν να φέρει μετανάστες από την Μέση Ανατολή, κυρίως μουσουλμάνους. Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια προωθήθηκαν στο πολωνικό έδαφος από Λευκορώσους συνοριοφύλακες» δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι

Στον φράχτη σύντομα θα τοποθετηθούν ηλεκτροφόρα καλώδια, κάμερες και αισητήρες κίνησης.

Η Βαρσοβία κατηγορεί τον Λουκασένκο για εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων, αλλά και ενεργή στήριξη της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανιας. Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν την Πολωνία για απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.

ΠΗΓΗ   gr.euronews.com

Αστυνομικός και αθλητής με αναπηρία, δίνει μαθήματα δύναμης και ζωής (VIDEO)

 

Διογένης Τσώνης

Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, έχει κάνει 18 χειρουργεία μετά από τροχαίο ενώ ετοιμάζεται για το 19ο και ασχολείται με τον παραθλητισμό


Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, έχει κάνει 18 χειρουργεία μετά από τροχαίο ενώ ετοιμάζεται για το 19ο και ασχολείται με τον παραθλητισμό. Ο Διογένης Τσώνης από τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, μετά την ατυχία που του άλλαξε τη ζωή, αλλά αντίθετα, βρήκε διέξοδο και δύναμη μέσα από τα αγαπημένα του αθλήματα.

Από μικρή ηλικία στα αθλήματα, την κολύμβηση, το πόλο και την κωπηλασία, τα οποία όμως άφησε πίσω του στην ηλικία των 22 ετών, καθώς οι στρατιωτικές υποχρεώσεις και στη συνέχεια η πρόσληψη του στην Ελληνική Αστυνομία, δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια.

Το 2010 ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό τροχαίο έμελλε να αλλάξει τη ζωή του 50χρονου σήμερα Διογένη Τσώνη, από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε, τον έστελναν ξανά και ξανά στο χειρουργείο. Συνολικά 18 φορές υποβλήθηκε σε επέμβαση, πότε για τη σπονδυλική στήλη, πότε για τα κάτω άκρα, ενώ το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, τον Μάϊο του 2021, διέγνωσε 67% αναπηρία.

“Σκασμένος” στα φάρμακα, στους γιατρούς και τις φυσιοθεραπείες, μόλις τον Μάρτιο του 2021 ο Διογένης Τσώνης αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή του ή μάλλον να επιστρέψει σε μια αρκετά παλαιότερη και να αρχίσει να ασχολείται ξανά με τον αθλητισμό, ο οποίος, όπως θα ακούσετε να λέει ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί, του άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο.


Αρχικά με το κολύμπι και σύντομα και με τον στίβο και την κωπηλασία, ο 50χρονος αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, απέκτησε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλο και μεγαλύτερη εμπειρία ως παραθλητής, πετυχαίνοντας όμως και διακρίσεις ακόμη και σε αγώνες με αρτιμελείς αθλητές.


Ο πόνος και η δυσκολία της αρχής δεν τον λύγισαν. Με κάθε προπόνηση γινόταν όλο και πιο δυνατός, παθιαζόταν όλο και πιο πολύ και σήμερα έχει ήδη μετρήσει πολλές επιτυχίες, που τον κάνουν να ονειρεύεται ακόμη και διακρίσεις σε κάποια παγκόσμια διοργάνωση ή γιατί όχι και στην Παραολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.


Ο Διογένης Τσώνης λοιπόν, εν αναμονή του 19ου χειρουργείου που δεν φαίνεται να τον πτοεί καθόλου, ανοίγεται στο GRTimes και μοιράζεται την ιστορία του, δίνοντας το δικό του μάθημα δύναμης και ζωής σε όλους μας και ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα υγείας και ψάχνουν να βρουν το δικό τους στήριγμα.

ΠΗΓΗ   grtimes.gr


Μεταναστευτικό: Σημαντική αλλαγή στο σύστημα ασύλου από 1η Σεπτεμβρίου - Η πρόταση της κυβέρνησης στην ΕΕΣυνάντηση με την Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον είχαν οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Θεοδωρικάκος και Πλακιωτάκης.

Νέα πρόταση που ενσωματώνει θεμελιώδη δικαιώματα στο ελληνικό σύστημα ασύλου, παρουσίασαν υπουργοί της κυβέρνησης στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον , σύμφωνα με ανάρτηση της ιδίας, στο twitter.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων στην ανάρτηση της στο twitter, αναφέρει τα εξής:

«Υποχρέωση η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων»

«Μίλησα με τους Έλληνες υπουργούς, Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργο Πλακιωτάκη, για να συζητήσουμε για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση και τα θεμελιώδη δικαιώματα», δήλωσε η κα Γιόχανσον και συμπλήρωσε: «Η προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων από παράνομες εισόδους είναι υποχρέωση. Η βίαιη και η παράνομη απέλαση μεταναστών πρέπει να σταματήσει τώρα».

Παράλληλα, η Επίτροπος σημείωσε: «Οι υπουργοί παρουσίασαν μια νέα πρόταση για την ενσωμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ασύλου. Χαίρομαι που αυτή η πρόταση θα τεθεί σε εφαρμογή ως την 1η Σεπτεμβρίου. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό συνδέεται με την ορθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ».


ΠΗΓΗ   iefimerida.gr

Ραφήνα: Στη φυλακή οι δύο 24χρονοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Δημήτρη

Ραφήνα,δολοφονική επίθεση

Μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους δύο κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου


Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι δυο 24χρονοι που απολογήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους δύο κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανακρίτρια επεκτείνει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος ακόμη δυο νεαρών, που στο στάδιο της προδικασίας είχαν καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες.

Σήμερα ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χτύπησε το θύμα στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας, ενώ ο συγκατηγορούμενός του επικαλείται εθισμό του θύματος στο αλκοόλ και επιβαρυμένη κατάσταση υγείας του 42χρονου.

Οι δράστες προσήχθησαν με αλεξίσφαιρο γιλέκο και φέρονται να αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία. Ο ένας υποστήριξε ότι στην προανακριτική ότι βρισκόταν σε άμυνα και ο φίλος του άνοιξε πυρ. Αντίστοιχη είναι και η κατάθεση και του δεύτερου κατηγορούμενου, που ισχυρίστηκε ότι ενώ ο 42χρονος έπεφτε αιμόφυρτος εκείνος βρισκόταν μέσα στο νυχτερινό κέντρο με φίλους.

Το θύμα με τον ξάδερφό του και δύο κοπέλες, διασκέδασαν στο μαγαζί μέχρι τη στιγμή που πήγε τουαλέτα και από λάθος έσπρωξε ένα μέλος της άλλης παρέας.

Υπήρξε ένταση και διαπληκτισμός μέσα στο μαγαζί, ωστόσο, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλοι νόμιζαν ότι το περιστατικό έληξε εκεί. Τελικά έκαναν λάθος και η συνέχεια δόθηκε έξω από το μαγαζί. Ο 42χρονος κατευθύνθηκε προς ένα στενό ανάμεσα σε δυο μαγαζιά. Εκεί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αγριότητα με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξει.

ΠΗΓΗ   thetoc.gr

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ρόδος: Ιστιοφόρο με τούρκους διακινητές προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού


Το πλοίο με τους τούρκους διακινητές ακινητοποιήθηκε μετά από προειδοποιητικά πυρά, που έριξαν οι άνδρες του λιμενικού


Ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας, προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όταν οι άνδρες του Λιμενικού είχαν μια πληροφορία ότι ένα ιστιοφόρο, αποβιβάζει πέντε μετανάστες στην περιοχή της Αφάντου.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση και εντοπίστηκε το ιστιοφόρο, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια.


Προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού

Το σκάφος του Λιμενικού προέβη αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιήσει το ιστιοφόρο. Όμως, ο κυβερνήτης του, αντί να συμμορφωθεί, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν ρίψεις προειδοποιητικών βολών, σε ασφαλή τομέα και τότε κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.
 Συνελήφθησαν 5 μετανάστες και οι 4 διακινητές.Η ανακοίνωση του λιμενικού

«Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, καθώς και των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η οικεία Λιμενική Αρχή, ότι Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) αποβιβάζει εντός της θάλασσας τους πέντε (05) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ν. Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το Ι/Φ, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια ο κυβερνήτης του πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος. Κατόπιν των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε.

Στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος επέβαιναν δύο (02) εκ των αλλοδαπών διακινητών, ενώ ο 37χρονος συνόδευε τους πέντε (05) αλλοδαπούς και ο 24χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο και τη διαμονή τους στη χώρα. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος έφερε δελτίο αιτούντος ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος».


ΠΗΓΗ  tanea.gr

Συνελήφθησαν 3 άτομα μέλη συμμορίας για κλοπές μοτοσυκλετών στην Αθήνα (βίντεο)


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών


Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές μοτοσυκλετών και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικός αναγνώστης εγκεφάλου οχημάτων και εξαρτήματα μοτοσυκλετών


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες προχθές, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, τρεις ημεδαποί, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές μοτοσυκλετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας εμπλέκονται στην αφαίρεση από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου και από το Μοσχάτο τουλάχιστον δύο μοτοσικλετών, τις οποίες μετέφεραν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μοσχάτο, πλησίον συνεργείου που διατηρούσαν.

Μάλιστα, για να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό των μοτοσικλετών από τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση ύπαρξης συσκευής γεωεντοπισμού, αρχικά τις μετέφεραν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, όπου τις στάθμευαν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο συνεργείο, οικίες καθώς και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • 2 κλεμμένες μοτοσυκλέτες,
 • ηλεκτρικός αναγνώστης εγκεφάλου οχημάτων με καλώδιο σύνδεσης,
 • θήκη γυαλιών,
 • μπρελόκ,
 • 3 κινητά τηλέφωνα,
 • 2 πινακίδες κυκλοφορίας,
 • συμβόλαιο αγοροπωλησίας με συμβαλλόμενο, έναν εκ των συλληφθέντων,
 • 9 αυτοκόλλητα επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ με ταυτόσημη την ημερομηνία επανελέγχου,
 • εξαρτήματα μοτοσυκλέτας (μπαγκαζιέρες, ντεπόζιτο, πλαστικά καλύμματα και μέρη τιμονιού, κινητήρας, ηλεκτρονική συσκευή, βάση σέλας) και
 • μπουτόν γκαραζόπορτας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.bordernews.gr

Αρχαία Ολυμπία: Σύλληψη δύο ατόμων για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν 37 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και 37,5 γραμμάρια της ίδιας ουσίας


Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν, σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, σε αγροτεμάχιο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, καλλιεργούσε 37 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα 170 εκατοστά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε επαρχιακή οδό της Αρχαίας Ολυμπίας, τον καλλιεργητή των ναρκωτικών, να οδηγεί αυτοκίνητο με συνεπιβάτη τον συγκατηγορούμενο του και σε έρευνα, που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 37, 5 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

bordernews.gr


Βούλα: Συνελήφθη 35χρονος για αρπαγή 33χρονου, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη


Συνελήφθη 35χρονος, για υπόθεση αρπαγής 33χρονου από την περιοχή της Βούλας


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρπαγής 33χρονου, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 27ης Ιουνίου 2022 στην περιοχή της Βούλας.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ακόμη τριών ατόμων, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 31χρονης, σύμφωνα με την οποία 4 άτομα με χρήση σωματικής βίας, tazer και την απειλή μαχαιριού προέβησαν στην αρπαγή του 33χρονου, αφαιρώντας παράλληλα και το όχημα στο οποίο επέβαινε. Ακολούθως, την Τρίτη 28 Ιουνίου, το θύμα αφέθη ελεύθερο στην περιοχή της Γλυφάδας, αφού προηγουμένως, συγγενικό του πρόσωπο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο οι δράστες απαίτησαν ως οφειλόμενο ποσό από οικονομικές διαφορές.

Από την μεθοδική μελέτη των στοιχείων της προανακριτικής διαδικασίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής ταυτοποίησαν τον 35χρονο για την εμπλοκή του στην υπόθεση και σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 29 Ιουνίου, συνελήφθη στην περιοχή της Βούλας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 1,5 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 20 ναρκωτικά δισκία,
 • 2.040 ευρώ,
 • χειροπέδες,
 • ηλεκτρονικός ζυγός ακριβείας και μηχανή καταμέτρησης χρημάτων,
 • κλειδιά και εγκέφαλος αυτοκινήτου,
 • συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων.
Παράλληλα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ιδιοκτησίας του βρέθηκε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Μάρτιο από την περιοχή της Βούλας.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει και έχει εκτίσει σχετικές ποινές στο παρελθόν για βαριά ποινικά αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


bordernews.gr

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στον Κάβο Κέρκυρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες (30.06.2022), κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, -2- άτομα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -19,7- γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση για τις υποθέσεις πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


bordernews.gr

Λέσβος: Συνελήφθη 41χρονος για διάρρηξη-κλοπή


Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικίες στη Λέσβο


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε οικίες ημεδαπών, στην περιοχή του Κάτω Τρίτους στη Λέσβο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη χθες (30-06-2022), 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες χθες, ο δράστης μπήκε στις προαναφερόμενες οικίες παραβιάζοντας εισόδους και αφαίρεσε χάλκινα μαγειρικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ και κόσμημα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας.


bordernews.gr

Αλεξανδρούπολη: Μετέφερε με το ταξί 4 μη νόμιμους μετανάστες-Σύλληψη ενός ατόμου


Συνελήφθη ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (30-6-2022) το πρωί, στην Εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.


bordernews.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Αττική

Συνελήφθησαν 6 άτομα και εξιχνιάστηκαν 46 περιπτώσεις απατών, 7 απόπειρες απάτης, 6 κλοπές και 3 ληστείες, με παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διάπραξη απατών, διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, σε περιοχές της Αχαΐας και της Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, καθώς και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμα δύο ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης απατών, διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας σταχυολογήθηκαν, αναλύθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα, τα οποία κατέδειξαν την «επαγγελματική» δομή της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τον ρόλο κάθε μέλους σε αυτήν.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης συνδέονταν μεταξύ τους με φιλικούς και συγγενικούς δεσμούς, δεν ασκούσαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα και είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε αυτή με σαφείς και διακριτούς ρόλους, με πολυετή και διαρκή δράση, η οποία τοποθετείται τουλάχιστον από το 2015.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης τους, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα (κυρίως γυναίκες), στα οποία συστήνονταν ψευδώς ως φιλικά πρόσωπα, λογιστές ή απεσταλμένοι συγγενών τους και με προφάσεις όπως η περαίωση οικονομικών υποθέσεων, επιστροφής ή αποζημίωσης χρηματικού ποσού από την εφορία, τους έπειθαν να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, που παραλάμβαναν από τραπεζικά καταστήματα ή από τις οικίες τους.

Στην περίπτωση που οδηγούσαν τα θύματα στις οικίες τους και αυτά εξέφραζαν αμφιβολίες, μετέβαλαν τον τρόπο δράσης τους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα με άλλα προσχήματα ή ακόμη και ασκώντας λεκτική ή σωματική βία.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης κατά τη δράση τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης χρησιμοποιώντας οχήματα, τα οποία αντικαθιστούσαν συχνά. Κατά την προσέγγιση θυμάτων δε, χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, όπου στο πρώτο επέβαινε το μέλος που τα προσέγγιζε, ενώ στο δεύτερο και σε μικρή απόσταση επενέβαιναν οι συνεργοί του, με σκοπό να επιτηρούν και να εποπτεύουν τον χώρο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου δράση τους είναι ότι κατά τη μετάβαση σε τράπεζες, το μέλος που προσέγγιζε τα θύματα, τους ζητούσε να απενεργοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο, με το πρόσχημα ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά ή σε τοποθέτηση βηματοδότη, ώστε να εξασφαλίσει την ανάληψη και παράδοση των χρημάτων, χωρίς να διακόψει την πράξη κάποιο συγγενικό πρόσωπο με τηλεφώνημά του.

Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει τουλάχιστον 46 περιπτώσεις απατών, 7 απόπειρες απάτης, 6 κλοπές και 3 ληστείες με λεία που ξεπερνά τις 300.000, ενώ από το σύνολο των περιπτώσεων οι μισές από αυτές έχουν τελεστεί το τελευταίο έτος. Μάλιστα, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, αρχηγικού μέλους, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές και ληστείες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό άνω των 23.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και προσωπικά αντικείμενα σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οχήματα των δραστών, καθώς και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Πηγή astynomia.gr