Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Γαλλία / Η κυβέρνηση επιθυμεί την απέλαση μεταναστών που διαπράττουν σοβαρές πράξεις


 Eνας αλλοδαπός στη Γαλλία που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εφόσον πληροί ορισμένες προϋποθέσεις

Η Γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί να καταστήσει εφικτή την απέλαση "κάθε αλλοδαπού", ο οποίος "έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις" αίροντας τον όρο της ηλικίας άφιξης στη Γαλλία, όπως αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Le Monde ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Σήμερα, ένας αλλοδαπός που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εφόσον πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η άφιξη στην εθνική επικράτεια πριν από την ηλικία των 13 ετών», είπε ο υπουργός.

«Θέλουμε να επιτρέψουμε την απέλαση οποιουδήποτε αλλοδαπού κριθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρής πράξης από τα δικαστήρια, όποια και αν είναι η κατάσταση που αφορά την παρουσία του στην εθνική επικράτεια», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να τροποποιήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς με τους LR (τους Ρεπουμπλικανούς, το συντηρητικό κόμμα), τους κεντρώους και ακόμη και με μέρος της αριστεράς» για να εγκριθεί αυτός ο νόμος, συνέχισε.


ΠΗΓΗ   avgi.gr

Θεοδωρικάκος: 1.201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 διακινητών και 313 για υποθέσεις ναρκωτικών

«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας.

Χαρακτηριστικά γράφει:

«Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 1201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 συλλήψεις διακινητών και 313 συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών είναι συνεχής και συστηματική.Μόνο την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 1201 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, 38 συλλήψεις διακινητών και 313 συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών.Συνεχίζουμε αποτελεσματικά! @hellenicpolice @yptpgr


ΠΗΓΗ   protothema.gr


Το drone Heron 1 ξεκινά περιπολίες για τη μετανάστευση στο Αιγαίο


Η πρώτη πτήση του drone Heron 1 που αναλαμβάνει ρόλο στην περιφρούρηση των θαλάσσιων συνόρων για τη μετανάστευση στο Αιγαίο


Η παρθενική πτήση για το UAV Heron 1 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τυμπάκι της Κρήτης, εκεί όπου θα είναι η βάση του, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό το ρόλο του που θα είναι αυτός του «συνοριοφύλακα» στο Αιγαίο, αναλαμβάνοντας περιπολίες απέναντι στην είσοδο μεταναστών στη χώρα.

Το Μη Επανδρωμένο Όχημα διατέθηκε από τη FRONTEX για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, με τη δράση του Heron 1 να εντάσσεται στη Μικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Η «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» πραγματοποείται από το Μάιο του 2008, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αφορά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX και υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε αυτή την πρώτη πτήση του Heron 1 παρευρέθησαν:

 • ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη,
 • η Εκτελεστική Διευθύντρια του FRONTEX (ad interim) Aija Kalnaja,
 • o Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης,
 • ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός,
 • ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευθύμιος Δουβής,
 • ο Τμηματάρχης Οργάνωσης και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλωτάρχης Λ.Σ. Διονύσης Χριστοφίλης,
 • ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Βιδάλης Αντώνιος,
 • η κα Ελεάνα Θεωνά εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης

Υπενθυμίζεται πως το drone Heron 1 είναι ισραηλινό και είναι μοντέλο κατασκευής του 1994, με το Ισραήλ να το εντάσσει σε επιχειρησιακούς σκοπούς το 2005. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, καθώς μια συμφωνία ενοικίασης είχε υπογραφεί το 2020 για το σκοπό αυτό.ΠΗΓΗ  armyvoice.gr

Βγήκε η προκήρυξη για τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών - Ποιοι μπορούν να μπουν


Για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Αρχιπυροσβεστών Γενικών και Ειδικών καθηκόντων παραγωγικής Σχολής, εκδίδεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), κατ’ έτος, προκήρυξη διαγωνισμού.


Στην προκήρυξη αναγράφονται και καθορίζονται:

α. Ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων (κατόπιν προηγούμενης εισήγησης του Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος [Α.Π.Σ.] με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες και τα εκτιμώμενα υφιστάμενα κενά στις θέσεις των βαθμών του Αρχιπυροσβέστη Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων). β. τα απαιτούμενα προσόντα, προϋποθέσεις και κωλύματα συμμετοχής των υποψηφίων, γ. ο τόπος, η προθεσμία υποβολής και τα όργανα παραλαβής των αιτήσεων συμμετοχής και των απαραίτητων δικαιολογητικών, δ. η εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων, η οποία ορίζεται μετά από γνώμη του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, ε. ο τόπος ο χρόνος και το πρόγραμμα διενέργειας των γραπτών εξετάσεων. στ. Κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με τη διενέργεια των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) για την εισαγωγή στη σχολή Αρχιπυροσβεστών κατόπιν εξετάσεων, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

 1. Οι Πυροσβέστες γενικών και ειδικών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων των προερχόμενων εκ Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη στο βαθμό του Πυροσβέστη ή να φέρουν τον βαθμό, ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας, του Υπαρχιπυροσβέστη ή του Αρχιπυροσβέστη μη παραγωγικής σχολής.
 2. Για τους ανωτέρω υποψηφίους επιπροσθέτως ισχύουν τα κάτωθι: α) Να μην τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή να μην έχουν παραπεμφθεί ενώπιον πειθαρχικού συμβουλίου, β) να μην έχουν τιμωρηθεί κατά την τελευταία πενταετία με την ποινή της «αργίας δια προσκαίρου παύσεως» ή της «αργίας δι’ απολύσεως», γ) να μην τελούν σε μακρά αναρρωτική άδεια, δ) να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα προσβολής του πολιτεύματος, εμπρησμού (με πρόθεση ή από αμέλεια), πλαστογραφίας, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης, κοινή και στην υπηρεσία, απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
Τα ανωτέρω υπό α, β, γ, και δ κωλύματα πρέπει να μην συντρέχουν τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στον ως άνω διαγωνισμό, όσο και κατά την ημερομηνία εισαγωγής τους στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών.

Δείτε τι αναφέρει το ΦΕΚ:


ΠΗΓΗ  policenet.gr

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε φυτεία 2.040 δενδρυλλίων κάνναβης (φωτογραφίες-βίντεο)


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο


Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δυο χιλιάδες σαράντα (2040) δενδρύλλια κάνναβης


Εντοπίστηκε σήμερα (09.07.2022) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (09.07.2022) οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συνολικά δύο χιλιάδες σαράντα (2040) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρου στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


bordernews.gr

Μυτιλήνη: Σύλληψη δυο ατόμων για ληστεία


Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στη Μυτιλήνη, κατηγορούμενοι για ληστεία


Συνελήφθησαν, χθες (08-07-2022) στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) ημεδαποί (41χρονος και 48χρονος), οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ληστείας και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, απογευματινές ώρες χθες σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού και κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και ακολούθως ένας εξ’ αυτών (41χρονος) αφού του επιτέθηκε προκαλώντας και φθορές στα ρούχα του, αφαίρεσε από την κατοχή του με χρήση βίας το όχημα, σε εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ και -2- ζευγάρια γυαλιά αξίας -110- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ο 48χρονος συλληφθείς, κατείχε κυνηγετικό όπλο χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης και σε βάρος του 61χρονου, μετά από σχετική καταγγελία, για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργούν -κατά περίπτωση- αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.


bordernews.gr

Συμμορία έσυρε αστυνομικό στο δάσος για να τον σκοτώσει αλλά δεν υπολόγισε τον αστυνομικό σκύλο

Μια συμμορία που είχε βάλει στόχο να σκοτώσει έναν αστυνομικό από το αστυνομικό τμήμα του Λονγκ Μπιτς στο Μισισιπή εμποδίστηκε από έναν συνάδελφό του που έτυχε να είναι σκύλο


Ο αστυνομικός Τοντ Φράζιερ έκανε περιπολία όταν είδε κάποιον που φαινόταν να είναι αναίσθητος στο αυτοκίνητό του.

Όταν τον πλησίασε για να δει αν είναι καλά, τον πλησίασαν 2 άλλοι άντρες.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν παγίδα που είχε στήσει μια τοπική συμμορία που κατάφερε να αναισθητοποιήσει τον αστυνομικό. Στην συνέχεια, τον πήγαν σε ένα δάσος με σκοπό να του κόψουν τον λαιμό.

«Του είπαν ότι θα του κόψουν τον λαιμό και τον έσυραν στο δάσος», ανέφερε ένας συνάδελφός του στο Goodfullness.


Ωστόσο, τα μέλη της συμμορίας δεν υπολόγισαν ότι ο αστυνομικός Φράζιερ είχε ενισχύσεις και μάλιστα όχι συνηθισμένες.Ο αστυνομικός είχε στην ζώνη του μια συσκευή που του έδινε πρόσβαση σε ένα ανοιχτό κλουβί σκύλου όπου ήταν ο συνάδελφός του ο Λούκας.

O γενναίος σκύλος πρέπει να κατάλαβε ότι ο φίλος του βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο, γιατί μόλις ο αστυνομικός πάτησε το κουμπί ο Λούκας έτρεξε προς το μέρος του.

«Το ήξερε. Τον άκουγα να έρχεται. Δεν μπορούσα να δω τίποτα γιατί τα μάτια ήταν γεμάτα αίματα, αλλά τον άκουγα να κάνει ήχους…ακουγόταν σαν λύκος», ανέφερε ο αστυνομικός Φράζιερ.

Ο Λούκας τα έβαλε με τα μέλη της συμμορίας και κατάφερε να σώσει τον αστυνομικό.
«Είχα 3 ανθρώπους πάνω μου και δεν είμαι πολύ μεγαλόσωμος. Ευτυχώς, είχα αυτή την συσκευή στην ζώνη μου και ξεπήδησε ο Λούκας από το αυτοκίνητο και με έσωσε. Επιτέθηκε και στους 3 και αυτοί άρχισαν να τρέχουν. Γι’ αυτό είναι ο ήρωάς μου», ανέφερε ο αστυνομικός.


ΠΗΓΗ   m.newside.gr

Βόλος: Σύλληψη ενός ατόμου για ναρκωτικά


Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -136,12- γραμμάρια κάνναβης, -1- ζυγαριά και -1- τρίφτης


Συνελήφθη, χθες (08-07-2022) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν κοντά στην οικία του στην πόλη του Βόλου.

Ακολούθως, στην κατοχή του, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -136,12- γραμμαρίων,
 • -1- ηλεκτρονική ζυγαριά,
 • -1- τρίφτης,
 • -2- ναρκωτικά δισκία και
 • το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.


bordernews.gr


Νεκρός αστυνομικός 52 ετών – Πέθανε από ανακοπή

Κομοτηνή: Νεκρός αστυνομικός 52 ετών

Κομοτηνή: Νεκρός αστυνομικός 52 ετών – Πέθανε από ανακοπή


Εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου μέσα στο κατάστημα που διατηρεί η σύντροφος του – Υπηρετούσε στο Τελωνείο Νυμφαίας

Θλίψη στο αστυνομικό Σώμα της περιοχής προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου από ανακοπή ενός Αστυνομικού, ηλικίας 52 ετών, το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στις 9 περίπου το πρωί και ο Αστυνομικός εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνος του σε κατάστημα που διατηρεί η σύντροφος του στην πόλη της Κομοτηνής.

Τον αστυνομικό εντόπισε λιπόθυμο προμηθευτής του καταστήματος, ο οποίος ειδοποίησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον 52χρονο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν συνάδελφοι του, ο Αστυνομικός ήταν υγιέστατος και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο άτυχος άντρας είχε δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο του ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΠΗΓΗ   fonirodopis.gr

Φλώρινα: Συνελήφθη 57χρονη αλλοδαπήΣυνελήφθη 57χρονη αλλοδαπή στη Φλώρινα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών


Συνελήφθη χθες (08-07-2022) το βράδυ στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 57 χρονη αλλοδαπή , διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης - 7 - ετών, για παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


bordernews.gr

Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης-παραποίησης ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε στον Άγιο ΠαντελεήμοναΣυνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 7-7-2022 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 7-7-2022, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα να εξέρχεται από αυτοκίνητο κρατώντας σακίδιο και σε έλεγχο που του διενήργησαν βρέθηκαν, πλαστό δελτίο αιτούντος ασύλου, 40 λευκές κάρτες για δημιουργία πλαστών αδειών διαμονής, πολυμηχάνημα και συσκευή αναγνώρισης πλαστών εγγράφων.

Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου και συνελήφθη.

Σε έρευνες που επακολούθησαν σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος εντοπίσθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης-παραποίησης ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη
- εκτυπωτής
- συσκευή πλαστικοποίησης
- πρέσα
- 4 usb
- 8 άδειες διαμονής αλλοδαπών Αρχών
- 2 δελτία αιτούντος ασύλου
- διαβατήριο
- πλήθος από μήτρες κατάρτισης ταξιδιωτικών εγγράφων
- 19 θήκες διαβατηρίων
- φωτογραφίες
- πλήθος από κενά έγγραφα
- το χρηματικό ποσό των -100- ευρώΟ συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ  astynomia

Καστοριά: Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα 4 αλλοδαπών


Συνελήφθη 21χρονος διακινητής σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια τεσσάρων αλλοδαπών


Συνελήφθη χθες (08-07-2022) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 21χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων (4) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 21χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα, σε περιοχή της Καστοριάς και συνελήφθη ο ανωτέρω οδηγός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα, τεσσάρων (4) αλλοδαπών, ηλικίας από 18 έως 26 ετών , οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 4 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες SIM .


Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο 21χρονος με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς


bordernews.gr

Φέρες: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (8-7-2022) το πρωί, στον οικισμό Φερών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Επιπλέον προέκυψε ότι οι πινακίδες που έφερε το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκουν σε άλλο όχημα, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε επίσης μία πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, πινακίδες κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


bordernews.gr

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο σε παρεκκλήσι στην αυλή του (ΦΩΤΟ)


Χειροπέδες πέρασαν χθες αστυνομικοί σε 44χρονο, ο οποίος έκρυβε σε καμουφλαρισμένο παγκάρι στο παρεκκλήσι, στην αυλή του σπιτιού του, ολόκληρο οπλοστάσιο. Κατασχέθηκαν υποπολυβόλο, περίστροφο, φυσίγγια, πομποδέκτες και κουλούρες χαλκού.

Αναλυτικά οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τη σύλληψη ατόμου για κατοχή οπλισμού.

Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (08-07-2022) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του στην περιοχή των Διαβατών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων όπου σε χρηματοκιβώτιο επιμελώς κεκαλυμμένο ως παγκάρι παρεκκλησίου στην αυλή της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 υποπολυβόλο με 4 γεμιστήρες και 53 φυσίγγια.


Επιπλέον, σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 περίστροφο,

17 φυσίγγια,

2 πομποδέκτες επικοινωνίας,
Ηλεκτρονικές συσκευές,
Διαρρηκτικά εργαλεία και
Κουλούρες χαλκού συνολικού βάρους 150 κιλών, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ   grtimes.gr


Με κλεμμένη μηχανή στα σύνορα, επιτέθηκε σε αστυνομικούς


Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή, πλαστογραφία, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν όταν εκείνος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ζεύγος γάντια και κατσαβίδι.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Αττικής και επιπλέον έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσε σε ίδια μάρκα και τύπο μοτοσικλέτας.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ   epiruspost.gr 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Air Τractors: Το νέο όπλο της Πυροσβεστικής στην εναέρια πυρόσβεση

 

Air Tractors

Αεροσκάφη με μεγάλη διάρκεια παραμονής στον αέρα και μεταφοράς 3 τόνων νερού


Αεροσκάφη με μεγάλη διάρκεια παραμονής στον αέρα και μεταφοράς 3 τόνων νερού - Έχουν μοιραστεί σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα για άμεση προσβολή της φωτιάς - Σε βάση τους στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα νέο εργαλείο αποτελεί από φέτος το καλοκαίρι την αιχμή του δόρατος του Πυροσβεστικού Σώματος στην εναέρια πυρόσβεση. Πρόκειται για τα 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors (11 αμφίβια και 4 με τροχούς) με τα οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει το στόλο των εναέριων μέσων κατά το σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Δίπλα στα θρυλικά Canadair, τα PZL και τα ελικόπτερα, οι κάτοικοι των περιοχών που έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες βλέπουν να εκτελούν ριψοκίνδυνες ρίψεις τα νέα αεροσκάφη τα οποία είναι ευέλικτα, γρήγορης ανταπόκρισης, με μεγάλη διάρκεια πτήσεων (έως και 3,5 ώρες) και δυνατότητα μεταφοράς 3 τόνων νερού.

Λόγω της δυνατότητας που έχουν να πετούν πολλές ώρες, οι Air Tractors χρησιμοποιούνται από την Πυροσβεστική σε εναέρια περιπολία για επιτήρηση και άμεση προσβολή της φωτιάς σε πρώτο χρόνο. Αυτό συνέβη στην πρόσφατη πυρκαγιά του Πόρτο Γερμενού, αλλά και σε άλλες ανά την χώρα και για αυτό ελέγχονται πολύ γρήγορα βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Ενισχυτικά στη συνδρομή τους στην επέμβαση σε πρώτο χρόνο που έχει αποτυπωθεί ήδη στην αντιμετώπιση των φετινών πυρκαγιών λειτουργεί και το γεγονός ότι οι Air Tractors έχουν δυνατότητα μεταφοράς και επιβραδυντικού υγρού, που είναι σημαντικό όπλο στην καθυστέρηση εξάπλωσης της πυρκαγιάς
.


Ο σχεδιασμός του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος περιλαμβάνει τη διασπορά των αεροσκαφών αυτών σε όλη τη χώρα, ώστε να καλύπτουν όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έτσι 6 Air Tractors εδρεύουν στο Τατόι, 3 στη Ρόδο, 2 στο Βόλο, 2 στην Ανδραβίδα και 2 στην Αλεξανδρούπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα έχουν χαμηλό κόστος χρήσης και μικρές ανάγκες υποστήριξης.

Τα δύο αεροσκάφη που βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην ακριτική Θράκη επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την περιοδεία του στη Ροδόπη και τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Ο κ. Μητσοτάκης, που συνομίλησε με τους Έλληνες και ξένους (Καναδούς) πιλότους, χθες στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είχε τονίσει χαρακτηριστικά «κάναμε μία πολύ ειλικρινή “ακτινογραφία” των αδυναμιών μας και αλλάξαμε δραστικά και ουσιαστικά τον μηχανισμό και στον τομέα της πρόληψης και στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών και στο κομμάτι της ταχύτητας με την οποία προμηθευτήκαμε περισσότερα εναέρια μέσα και στα ζητήματα της επικοινωνίας τα οποία κι αυτά έχουν την σημασία τους όταν διαχειρίζεσαι τέτοιες φυσικές καταστροφές. 

Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας, αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έχουμε κάνει το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να θωρακίσουμε τη χώρα, απέναντι όμως -θα το τονίσω- σε φυσικά φαινόμενα τα οποία μερικές φορές ξεπερνούν και χώρες οι οποίες είναι πολύ πιο πλούσιες και ενδεχομένως καλύτερα οργανωμένες από μας».


ΠΗΓΗ   protothema.gr

Κινηματογραφική διάρρηξη σε εργαστήριο διαμαντιών στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σε εργαστήριο αδαμαντοδεσίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα ξημερώματα τέσσερις δράστες, αποσπώντας συνολική λεία αξίας 100.000 ευρώ μέσα σε μόλις 2 λεπτά


Σύμφωνα με βίντεο κάμερας ασφαλείας από παρακείμενο κατάστημα που βρίσκεται επίσης στην οδό Κλεισούρας, οι διαρρήκτες φαίνονται καρέ-καρέ να φτάνουν με ένα αυτοκίνητο μπλε χρώματος μάρκας Volskwagen, με τους τρεις να «ξηλώνουν» το ρολό της εισόδου με λοστούς και βαριοπούλες, ενώ ο τέταρτος έμεινε απ’ έξω κρατώντας έναν πυροσβεστήρα σε περίπτωση που καταφθάσει η αστυνομία πριν εξαφανιστούν από το σημείο.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι διαρρήκτες ήρθαν από την οδό Βενιζέλου και χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα για να αποσπάσουν από το εσωτερικό του εργαστηρίου χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα και πολύτιμα πετράδια, συνολικής αξίας περίπου 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Αφού φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου αποχώρησαν περίπου ένα λεπτό προτού φτάσουν στο σημείο οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στο βίντεοΣτη διάθεση της αστυνομίας βρίσκεται και δεύτερο βίντεο από τη ληστεία, αλλά από το πίσω μέρος του καταστήματος, όπου φαίνεται ένας από τους δράστες να αναζητά κι άλλα αντικείμενα αξίας στο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μπροστινή κάμερα του εργαστηρίου καταστράφηκε από τους δράστες κατά την άφιξή τους.Οι ιδιοκτήτες παρακολουθούσαν ζωντανά στο κινητό τους τις σκηνές τις διάρρηξης από την κάμερα ασφαλείας στο κατάστημά τους.


«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις τους κόπους μίας ζωής να χάνονται μέσα σε δύο λεπτά και να πρέπει να αντικατασταθούν καθώς και να αποζημιωθούν και οι πελάτες», δηλώνει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Βάνα Σαββαΐδου, σύμφωνα με το voria.gr.

«Στις 3 παρά 20 μας ενημέρωσε η εταιρεία σεκιούριτι πως χτυπούσε ο συναγερμός του καταστήματος. Άμεσα μπήκαμε στις κάμερες από τα τηλέφωνά μας και είδαμε να έχουν σπάσει τις τζαμαρίες του μαγαζιού μας και να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο», λέει η κ. Σαββαΐδου και συνεχίζει τονίζοντας πως μπήκαν στο αμάξι και έφθασαν κατευθείαν στο σημείο.

«Μιλούσαν ελληνικά καθώς τους άκουσα να λένε "πάμε, πάμε, πάμε". Η σιγουριά των κινήσεών τους φανερώνει πως ήξεραν πού πήγαιναν», προσθέτει η ίδια.

ΠΗΓΗ   efsyn.gr

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών


Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

 • Το νέο όριο διαμορφώνεται στις 64 ώρες τον μήνα, από τις 48 που ήταν μέχρι σήμερα - Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ενστόλων


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega ». Μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε στη μάχη που δίνεται καθημερινά από την Αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αύξηση της νυχτερινής αμοιβής των αστυνομικών, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, την θωράκιση των συνόρων για την απόκρουση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Στις 64 ώρες από τις 48 η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Οικονομικών αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών. «Οι αστυνομικοί μας, λοιπόν, θα έχουν ως όριο όχι τις 48 ώρες το μήνα, όπως είχαν ως τώρα, αλλά τις 64. Γιατί οι αστυνομικοί μας τις εργάζονται αυτές τις ώρες. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, όπως και άλλα που έχουμε επιλύσει κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναγνώριση της επικινδυνότητα του επαγγέλματος

«Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».

2.500 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας

«Καθημερινά 2.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι στους δρόμους, δίπλα σε όλους τους πολίτες, στις γειτονιές, προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά της, με βάση τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει. Ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε μορφή εγκλήματος και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο στα Πατήσια. Γι’ αυτό εκφράζω την ικανοποίηση μου άλλη μία φορά για τον τρόπο που αντέδρασαν αυτά τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον τρόπο που αντέδρασε συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. Είναι σημαντικό ότι αυτοί που είναι νεκροί είναι κακοποιοί, είναι εγκληματίες και δεν είναι οι αστυνομικοί μας».

Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης

«Βελτιώνουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών και τους ενισχύουμε με τα κατάλληλα μέσα και τις κατάλληλες υποδομές για να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Και αυτό έχει φανεί: Από τη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα σε σχέση με την εποχή πριν από την καραντίνα του κορωνοϊού. Αυτά είναι αναμφίβολα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα και είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και σταθερής προσπάθειας που γίνεται από όλους μας».

Καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο σε 1.000 παράνομους μετανάστες

«Η απειλή στον Έβρο είναι καθημερινή. Περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες προσπαθούν καθημερινά να μπουν παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Για να έχετε πλήρη εικόνα, μόνο το πρώτο 6μηνο της χρονιάς που διανύουμε, του 2022, έχουν υπάρξει 90.000 αποτροπές παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό. Η Αστυνομία φυλάει τα σύνορα με ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο. Μόνο το πρώτο 6μηνο, σε ολόκληρη την χώρα, υπάρχουν 500 συλλήψεις, πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών. Διακινητών που εμπορεύονται την ανθρώπινη ζωή κάνοντας ένα έγκλημα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε αυτή την δράση μαζί με τον σοβαρό έλεγχο για τους παράνομους μετανάστες που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το τελευταίο 6μηνο η Αστυνομία έχει προβεί σε πάνω 1.500 συλλήψεις, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνολικά τον τελευταίο 1,5 χρονο έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους περίπου 9.000 παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται, επομένως, για μια συνολική παρέμβαση, οργανωμένη παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».


bordernews.gr