Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Εντοπίσθηκε εργοστάσιο παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων- Συνελήφθησαν 11 άτομα(φωτογραφίες-βίντεο)


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παρασκευής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων


Συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα που αναζητούνται


Εντοπίσθηκε πλήρες εξοπλισμένο εργοστάσιο παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.089.000 τεμάχια τσιγάρων και πάνω από 13 τόνοι επεξεργασμένου καπνού

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3.473.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της βίας κατά υπαλλήλων καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί σημάτων, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα που αναζητούνται να συλληφθούν.


Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, από τον Νοέμβριο του 2021, με σκοπό την παρασκευή τσιγάρων με επιγραφές διάφορων επώνυμων εταιρειών, τα οποία διακινούσαν λαθραία στη χώρα μας και στο εξωτερικό αποφεύγοντας την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων , προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για την επίτευξη του σκοπού τους είχαν μισθώσει σε περιοχή της ανατολικής Αττικής χώρο, τον οποίο είχαν διαμορφώσει σε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων καπνικών προϊόντων. Στον χώρο αυτό, ο οποίος αποτελούνταν από πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παραγωγής τσιγάρων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εισέρχονταν φορτηγά με αλλοδαπές πινακίδες, παραλάμβαναν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και τα διακινούσαν στη χώρα μας και στο εξωτερικό.


Μάλιστα, για την αποφυγή εντοπισμού τους, είχαν εγκαταστήσει περιμετρικά του χώρου κλειστό κύκλωμα καμερών παρακολούθησης, που ελεγχόταν από οθόνες εγκατεστημένες σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο ( control room ) εξωτερικά της κεντρικής εισόδου του εργοστασίου.


Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, κατά την οποία εντοπίστηκαν δύο μέλη της οργάνωσης, που έλεγχαν τις κάμερες και εννέα αλλοδαποί , χειριστές των μηχανημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι διέμεναν και σιτίζονταν εντός του παράνομου εργοστασίου, ενώ απαγορευόταν ο προαυλισμός τους και η κατοχή κινητών τηλεφώνων.


Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 13.390 κιλά επεξεργασμένου- λεπτο κομμένο υ καπν ού,
 • 1.089.000 λαθραία τεμάχια τσιγάρων,
 • πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας τσιγάρων σε πακέτα,
 • πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή τσιγάρων (κόλλες, χαρτί περιτυλίγματος, ζελατίνες συσκευασίας, κ.λπ.)
 • 6 επικαθήμενα και τράκτορας,
 • 3 φορτηγά και αυτοκίνητο,
 • 2 ηλεκτρογεννήτριες και κλάρκ,
 • 2.360 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες των λαθραίων καπνικών προϊόντων εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 3.473.337 ευρώ.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.grτης Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


bordernews.gr

Έρχεται «καταιγίδα» προστίμων σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν έως και 30.000 ευρώ


«Βροχή» προστίμων αναμένεται να φέρει η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα η νέα υπηρεσία “MyAuto” που θα συνδέεται άμεσα με το Audit-Car.


Το MyAuto, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, αποτελεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι που εδώ και λίγες ώρες 
βρίσκεται σε ισχύ, περιλαμβάνοντας όλα τα στοιχεία για το σύνολο των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Ελλάδα, και ειδικότερα:

- τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
- αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
- στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
- το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
- στοιχεία ασφάλισης

Μέσω του MyAuto οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που αφορούν το αυτοκινήτό τους.

Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 30.000 ευρώ

Πρόσβαση, ωστόσο, θα έχουν και τα όργανα ελέγχου, τα οποία -μέσω της «συγγενικής» εφαρμογής Audit-Car- θα μπορούν να διαπιστώσουν εύκολα αν κάποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί ενώ είναι ανασφάλιστο, αν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή αν έχει τεθεί σε ακινησία.

Όπως, μάλιστα, ανέφεραν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί, στην «τσιμπίδα» των ελεγκτικών αρχών αναμένεται να πέσουν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κυκλοφορούν παράνομα το αυτοκίνητό τους.

Ο εντοπισμός των εν λόγω οχημάτων από τους ελεγκτές θα γίνεται ταχύτατα χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαμεσολάβηση τρίτων υπουργείων.


Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς ειδικά σε όσους έχουν θέσει σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας online τις πινακίδες των ΙΧ τους, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν το αυτοκίνητό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπονται κυρώσεις που κυμαίνονται
από 10.000 ευρώ -εφόσον διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε κυκλοφορία παρότι έχει δηλωθεί σε ακινησία - έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα και ιδίως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Α.Α.Δ.Ε., της ΕΛΑΣ και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τέθηκε σήμερα και η υπηρεσία της ηλεκτρονικής μεταβίβασης που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν με φυσική παρουσία σε καμία υπηρεσία του δημοσίου.
ΠΗΓΗ  carandmotor.gr

Θωμάς Μπόζιαρης : Όλες οι προσπάθειες εισαγωγής Ναρκωτικών ουσιών σταματούν στο τείχος...


Όλες οι προσπάθειες εισαγωγής ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΏΝ σταματούν στο... ΤΕΙΧΟΣ...

Στις επιτυχίες των συναδέλφων του που εργάζονται στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας και Τάυρου αναφέρθηκε και τους συγχαίρει ο αντιπρόεδρος της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ και πρόεδρός των Συνοριακών Φυλάκων Αττικής ,Θωμάς Μπόζιαρης.

Συγκεκριμένα αναφέρει :

"Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα δύο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας  και Ταύρου, στον Τομέα των Ελέγχων για την αποτροπή των προσπαθειών να περάσουν ναρκωτικά στους κρατούμενους αλλοδαπούς από την αρχή του έτους μέχρι τώρα.

Ειδικά στο ΠΡΟΚΕΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ, το οποίο το τελευταίο διάστημα φιλοξενεί πάνω από χίλιους κρατούμενους, οι προσπάθειες εισαγωγής ναρκωτικών και οι αντίστοιχες αποτροπές είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Όλες οι προσπάθειες εισαγωγής ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΏΝ σταματούν στο... ΤΕΙΧΟΣ...που λέγεται , Προσωπικό ,Νέοι Συνοριακοί Φύλακες, Αστυνομικό Προσωπικό προερχόμενο από Συνοριακούς Φύλακες, Ειδικές Ομάδες.

Οι τρόποι πολλοί, μέσα σε ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ μέσα σε ΒΡΑΣΤΗΡΑ , μέσα σε ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ μέσα σε ΠΙΠΕΡΙΕΣ αλλά κ με άλλους τρόπους.

Όλες οι προσπάθειες εισαγωγής ναρκωτικών στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας έχουν αποτραπεί από το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ , οι ΟΠΟΊΟΙ, κυριολεκτικά έχουν ΛΙΩΣΕΙ τις αρβύλες τους στην προσπάθεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, Αποτροπής, Φύλαξης και Διαχείρισης των κρατουμένων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά όμως θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο Συνοριακό Φύλακα ΧΆΡΗ Π., Ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, με πολλές επιτυχίες αποτροπής ναρκωτικών στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέ
ζας, στο ενεργητικό του."


( ενδεικτικό το υλικό)bordernews.gr Κοζάνη: Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας


Aστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης


Τροχαίο ατύχημα με τραυματία έναν αστυνομικό σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7) στη Κοζάνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός της μηχανής είναι αστυνομικός της ομάδας “ΔΙΑΣ”, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία, και έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, συνοδεία δυο περιπολικών, με μεγάλη ταχύτητα.

Ο αστυνομικός έχει επιφανειακά τραύματα και εκδορές, τραύμα στην κλείδα και στο στέρνο, ενώ, ευτυχώς, η αξονική τομογραφία δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Θα παραμείνει, πάντως, για νοσηλεία στο Μαμάτσειο.


ΠΗΓΗ kozanimedia.gr
Τροχαίο ατύχημα με τραυματία έναν αστυνομικό σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7) στη Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μηχανής είναι αστυνομικός της ομάδας “ΔΙΑΣ”, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία, και έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, συνοδεία δυο περιπολικών, με μεγάλη ταχύτητα.
Ο αστυνομικός έχει επιφανειακά τραύματα και εκδορές, τραύμα στην κλείδα και στο στέρνο, ενώ, ευτυχώς, η αξονική τομογραφία δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Θα παραμείνει, πάντως, για νοσηλεία στο Μαμάτσειο.
Ο αστυνομικός έχει επιφανειακά τραύματα και εκδορές, τραύμα στην κλείδα και στο στέρνο, ενώ, ευτυχώς, η αξονική τομογραφία δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Θα παραμείνει, πάντως, για νοσηλεία στο Μαμάτσειο.
Ο αστυνομικός έχει επιφανειακά τραύματα και εκδορές, τραύμα στην κλείδα και στο στέρνο, ενώ, ευτυχώς, η αξονική τομογραφία δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Θα παραμείνει, πάντως, για νοσηλεία στο Μαμάτσειο.

Δικαστική Αστυνομία: Έρχονται 700 προσλήψεις – «Υλοποιείται όραμα δεκαετιών» λέει ο Τσιάρας


Κώστας Τσιάρας: Έτσι θα λειτουργήσει η Δικαστική Αστυνομία


Στη σημαντική μεταρρύθμιση της Δικαστικής Αστυνομίας και στα ζητήματα που θα αντιμετωπίζονται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αναφέρεται με δήλωσή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα ο Κ Τσιάρας αναφέρει:

 «Η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας που αποτελεί πραγματικότητα στις περισσότερες προηγμένες δυτικές χώρες σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης ως θεσμού και στην επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της.

Ένα όραμα δεκαετιών που εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ένα πάγιο αίτημα δικαστών εισαγγελέων αλλά και δικηγόρων υλοποιείται επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση που βρίσκεται στην τελική ευθεία της ψήφισής της από τη Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου δικαστών και εισαγγελέων με επιστήμονες και πραγματογνώμονες οι οποίοι θα παρέχουν με υπευθυνότητα τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε εκκρεμείς σύνθετες υποθέσεις. Περαιτέρω με την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας αναμένεται να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση αντίστοιχων εσόδων του Δημοσίου με σημαντικά ποσά αλλά και να εμπεδωθεί η ασφάλεια στα δικαστικά καταστήματα αποδεσμεύοντας παράλληλα προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ»
.

Ο αριθμός των στελεχών που πρόκειται να προσληφθούν άμεσα και ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΝΕΩΝ θα ανέλθει μόνο για αυτή την πρώτη περίοδο σε 600 άτομα για το ένστολο τμήμα και άλλα 100 άτομα για το πολιτικό τμήμα.

 

Εύοσμος : Σύλληψη 56χρονης που πουλούσε μέσω διαδικτύου θρησκευτικές εικόνες (φωτογραφίες)


Συνελήφθη 56χρονη η οποία μέσω διαδικτύου διέθετε προς πώληση θρησκευτική εικόνα που εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς


Έπειτα από έρευνα στην οικία της εντοπίστηκε μία ακόμη εικόνα που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της παραπάνω Νομοθεσίας


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, συνέλαβαν 56χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, η προαναφερόμενη, είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αγγελία που αφορούσε σε πώληση παλαιάς θρησκευτικής εικόνας. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πρωινές ώρες χθες (15-07-2022) στην περιοχή του Ευόσμου, κατασχέθηκε από την κατοχή της 56χρονης η συγκεκριμένη εικόνα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) τρίπτυχο εικόνων.


Έπειτα από την επίδειξη των εικόνων σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας Πόλης Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι πρόκειται για ρώσικη φορητή εικόνα και τρίπτυχο εικόνων, που χρονολογούνται στο 18ο – 19ο αιώνα και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

H συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Μυτιλήνη: Σύλληψη ενός ατόμου για ληστεία


Συνελήφθη ημεδαπός στη Μυτιλήνη, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας


Συνελήφθη, στις (14-07-2022) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρωινές ώρες χθες στην παραπάνω περιοχή, ο συλληφθείς αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας από την κατοχή ημεδαπού, κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.


bordernews.grΜεσσηνία: Συνελήφθησαν 11 άτομα για ναρκωτικά (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν έντεκα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -80- γραμμάρια κάνναβης καθώς και μικροποσότητες κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, χθες (15.7.2022), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας, έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων -8- ημεδαποί και -3- αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 55 ετών, για ναρκωτικά.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, του Τελωνειακού Κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες (15.7.2022) , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε παραθαλάσσιο αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών, βρέθηκαν, συνολικά, στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
 • -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,8- μέτρου, περίπου,
 • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -81,1- γραμμαρίων,
 • μικροποσότητες κοκαΐνης,
 • τσιγαριλίκι κάνναβης,
 • ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -216- γραμμαρίων,
 • -13- πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.bordernews.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης στον Στρατηγό ε.α., Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη


Απονομή Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης, στον Στρατηγό ε.α., Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχάλη Καραμαλάκη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη


N. Mitarachi: Τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που νυχθημερόν επιχειρούν τόσο στα χερσαία σύνορα μας, όσο και στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης


Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης, απένειμε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στον Στρατηγό ε.α., Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον δραστικό περιορισμό των παράνομων ροών προς τη χώρα μας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.


“Στο πρόσωπο του, τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που νυχθημερόν επιχειρούν τόσο στα χερσαία σύνορα μας, όσο και στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης” ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συμπληρώνοντας: “Είχα την τιμή να είμαι τακτικός συνομιλητής του, ειδικά τις δύσκολες μέρες του 2020. Εκτίμησα, όπως όλοι μας, την αίσθηση καθήκοντος που τον διακρίνει. Την αγάπη του για το προσωπικό της ΕΛΑΣ”.


Ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι

“τα γεγονότα του 2020, κατέδειξαν μια διαφορετική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης. Την εργαλειοποίηση, για γεωπολιτικά οφέλη του ανθρώπινου πόνου. Με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με στόχο πολιτικά ανταλλάγματα, όπως αυτά που δέχθηκαν το 2016. Η εργαλειοποίηση του 2020 επανεπιβεβαίωσε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης κατέληξε λέγοντας πως

“η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Παρά τις προσπάθεια κάποιων στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς και στο εσωτερικό να απαξιώσουν το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας, αναμασώντας fake news και προπαγάνδα”.


Ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Στρατηγός ε.α., κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, με τη σειρά του, είπε:

“Εκτιμώ πως κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την απόπειρα αθρόας εισβολής μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020, όπου η Ελληνική Αστυνομία «εν μία νυχτί» κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μία νέου είδους απειλή, μια υβριδική απειλή και να υπερασπιστεί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, διασφαλίζοντας όχι μόνο την εθνική μας ακεραιότητα αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας, καθώς τα σύνορά μας, αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης”.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι

“με κοινό βηματισμό, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και λοιποί συναρμόδιοι κατά περίπτωση φορείς, πετύχαμε αυτά τα τρία έτη, κατά την άποψή μου, μια αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και των επιπτώσεών του στο κοινωνικό σύνολο, σχεδόν μηδενίζοντας τις εισερχόμενες ροές και λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για την ομαλή διαβίωση των παρατύπως εισερχομένων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους όσο και την ασφάλεια του πολίτη, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και φαινόμενα βίας”.


ΠΗΓΗ migration.gov.gr

Συνελήφθησαν 7 μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών και εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων(φωτογραφίες)


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων


Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αποκαλυφθεί η δράση και είχαν ταυτοποιηθεί τα μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση κυρίως ανήλικων μεταναστών από την Ελλάδα προς Ευρωπαϊκή χώρα, στη διευκόλυνση διαμονής και στην απόκρυψη μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 13-7-2022, στις περιοχές της Πετρούπολης, Αιγάλεω, Νίκαιας και Πειραιά, συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου- εξόδου από το Ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, διευκόλυνσης παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτης χώρας και παράβασης του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής δράσης, συνελήφθησαν τρεις επιπλέον αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Από τα στοιχεία της έρευνας προσδιορίστηκε ότι η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε από τις αρχές του 2021, με το ηγετικό μέλος να διοργανώνει παράνομες προωθήσεις κυρίως ανήλικων μεταναστών, τους οποίους εφοδίαζε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κατάλληλα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι διακινήσεις πραγματοποιούνταν με τη συνδρομή μελών του κυκλώματος, οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη συνοδεία των ανήλικων, προσποιούμενοι ότι είναι δήθεν μέλη της οικογένειας τους και επιστρέφουν στη χώρα που διαμένουν.

Επίσης εντοπίστηκε οικία στην περιοχή του Πειραιά, η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να διευκολύνεται η διαμονή και η απόκρυψη αλλοδαπών που στερούνται νομίμων εγγράφων στην Ελλάδα, έναντι του ποσού των 140 ευρώ μηνιαίως, ανά άτομο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις παράνομης διακίνησης τουλάχιστον 7 μεταναστών, δραστηριότητα από την οποία αποκόμισαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ανά άτομο.

Ως προς τη δραστηριοποίησή τους στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, το ηγετικό μέλος της οργάνωσης είχε δημιουργήσει εκτενές δίκτυο διανομής, αποτελούμενο από συνεργούς, τους οποίους εφοδίαζε τακτικά και σε ποσότητες χονδρικής, με λαθραία καπνικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδε ο ίδιος με αυτοκίνητο σε προσυμφωνημένα σημεία, στις περιοχές κυρίως του Αιγάλεω, της Νίκαιας και του Πειραιά.


Οι συνεργοί του αναλάμβαναν την περεταίρω διακίνηση στους τελικούς παραλήπτες σε ποσότητες είτε χονδρικής είτε και λιανικής. Για το σκοπό αυτό, διατηρώντας ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης, διακινούσαν τα καπνικά προϊόντα σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια που τα απέκρυπταν. Ακόμα χρησιμοποιούσαν σταθμευμένα οχήματα ως χώρους προσωρινής αποθήκευσης, ώστε να ανταποκρίνονται στις ημερήσιες ανάγκες ζήτησης κυρίως σε λιανικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, είχαν ιδρύσει και λειτουργούσαν 3 καταστήματα εμπορίας ψιλικών ειδών (ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ), μέσω των οποίων επίσης διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα.

Τα μηνιαία έσοδα του κυκλώματος, από τη δραστηριότητα αυτή, υπολογίζεται ότι υπερέβαιναν τις 50.000 ευρώ.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, σε περιπτώσεις μεμονωμένων συλλήψεων μελών του κυκλώματος, από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, ανέστελλαν προσωρινά τις παράνομες δραστηριότητες τους και ανασυντάσσονταν αλλάζοντας τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούνταν, για τη διανομή των λαθραίων καπνικών προϊόντων, καθώς και τα σημεία παράδοσης τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, διενεργήθηκαν 4 έρευνες σε κατοικίες, 3 σε κατάστημα και 2 σε οχήματα. Συνολικά κατασχέθηκαν:

 • -9.083- πακέτα των 20 τσιγάρων έκαστο
 • -784- συσκευασίες των 50 γραμμ. καπνού
 • το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ
 • -11- κινητά τηλέφωνα
 • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


bordernews.gr

Καστοριά: Σύλληψη 47χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης


Συνελήφθη χθες (14-07-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς, 47χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης .

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων , πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε δύο (2) οικίες του 47χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -7- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 37 εκατοστών περίπου, τα οποία ο ίδιος καλλιεργούσε σε γλάστρες,
 • -1- αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 68 εκατοστών περίπου και
 • -570- γραμμάρια ποσότητα αποξηραμένων κλώνων και φύλλων κάνναβης.
Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


bordernews.gr

Συνελήφθησαν 5 διακινητές (ο ένας προπομπός) να μεταφέρουν παράνομα αλλοδαπούς στο πορτ μπαγκάζ


Συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της ανωτέρω Διεύθυνσης, συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς και έναν 49χρονο ημεδαπό για δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα :

 • Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-07-2022) εντοπίστηκαν στην Εγνατία Οδό, δύο (2) οχήματα τα οποία ελέγχθηκαν πλησίον των πλευρικών διοδίων του Κόμβου Προφήτη. Στο εσωτερικό του ενός εντοπίστηκε αλλοδαπός οδηγός και τέσσερις (4) μεταφερόμενοι αλλοδαποί (3 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών) που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στο έτερο όχημα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων , επέβαιναν τρεις (3) συνεργοί (1 ημεδαπός – 2 αλλοδαποί) του παραπάνω οδηγού.
 • Πρωινές ώρες χθες (14-07-2022) στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 30χρονος αλλοδαπός οδηγός και δύο (2) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων (στο χώρο των αποσκευών), ενώ εντοπίστηκε έπειτα από αναζητήσεις ένας (1) ακόμη παράτυπος μετανάστης, ο οποίος κατά την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή.
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα.


bordernews.gr

Κοζάνη: Σύλληψη 49χρονου για ναρκωτικά


Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (14-07-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 49χρονο από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -40,8- γραμμαρίων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που
 σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


bordernews.gr

Έβρος-Ροδόπη: Συνελήφθησαν 2 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (14-7-2022) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης , συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


bordernews.gr

Σύγκλιση του Δ/ Σ της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Χίου


Πραγματοποιήθηκε σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα 14/07/2022 της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Χίου στα γραφεία της Ένωσης όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των συνθηκών στην επιτήρηση αλλά και στην διαχείριση του μεταναστευτικού .

Οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα συζητηθούν με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου προκειμένου το έργο μας να γίνει αποτελεσματικότερο , ασφαλέστερο με μοναδικό σκοπό το μέγιστο της επιτήρησης των συνόρων μας .

bordernews.gr

Θεσσαλονίκη: Έκανε 15 ληστείες και τον πρόδωσε ο… σκύλος του

Πήγε να ληστέψει κατάστημα αλλά είχε μαζί του τον σκύλο του, ράτσας Τσόου Τσόου 


Σκύλος φαίνεται να «πρόδωσε» τον ιδιοκτήτη του, αποκαλύπτοντας την εγκληματική του δράση. Πρόκειται για ένα σκυλί ράτσας τσόου – τσόου, το οποίο ο 31 ετών ιδιοκτήτης φαίνεται να είχε μαζί του, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ζώου αξιοποιήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα στοιχεία, από την αστυνομία, που ερευνούσαν τον τελευταίο καιρό τους δράστες πανομοιότυπων ληστειών. Σε αυτές τις συνθήκες, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τόσο τον ίδιο όσο και τον 40χρονο συνεργό του, οδηγώντας τους στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συγκεκριμένο δίδυμο φέρεται να διέπραξε από τον περασμένο Απρίλιο 15 ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, «χτυπώντας» κυρίως καταστήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ανάλογα με την περίπτωση, απειλούσαν τα θύματά τους είτε με σύριγγες είτε με μαχαίρι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Η «λεία» τους φαίνεται να ξεπέρασε τις 3500 ευρώ.

Οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν, ενώ με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Οι ίδιοι επικαλέστηκαν την τοξικομανία τους για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.


ΠΗΓΗ   protothema.gr

Συνέχεια συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ακτίου για πλαστά έγγραφα


Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ακτίου καθώς χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Σταθμού Αερολιμένα συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες ηλικίας 26 και 30 ετών επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, επιδεικνύοντας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, έγγραφα στα οποία αναγράφονταν διαφορετικά στοιχεία από τα δικά τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το διαβατήριο του ενός ήταν πλαστό, ενώ του άλλου ήταν κλεμμένο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.


ΠΗΓΗ   sinidisi.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη – Έσπασαν περιπολικό


Επίθεση από τσιγγάνους δέχτηκε το πλήρωμα ενός περιπολικού στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Μενεμένη.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο για μα ελέγξουν καταγγελία για διατάραξη. Οι τσιγγάνοι που γλεντούσαν ενοχλήθηκαν από την παρουσία του περιπολικού και κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών. Χτύπησαν τον έναν στο σαγόνι ενώ έσπασαν και το παρμπρίζ του περιπολικού.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη προσέτρεξε για να συνδράμει το πλήρωμα που δέχτηκε επίθεση. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου συνελήφθησαν.


ΠΗΓΗ   thestival.gr

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης(φωτογραφίες-βίντεο)

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας απέτρεψαν σήμερα το πρωί τη διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη επανείσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν επί της Ιόνιας Οδού και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 68 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 128,5 κιλών.


Επιπλέον, ο ένας από τους συλληφθέντες κατείχε πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο και η πλαστή ταυτότητα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.bordernews.gr

Σύλληψη ενός ατόμου για βιασμό και εκδικητική πορνογραφία


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για βιασμό και εκδικητική πορνογραφία


Προσέγγιζε γυναίκες μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και απαιτούσε σεξουαλική συνεύρεση ή μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, με την απειλή δημοσιοποίησης προσωπικών τους φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκαν δύο καταγγελίες, 29χρονης και 28χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με τις οποίες διαχειριστής προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με την απειλή δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών τους στιγμών, ζήτησε από την πρώτη την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης με ερωτικό περιεχόμενο και από τη δεύτερη την αποστολή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου. Επιπλέον, με την ίδια απειλή καθώς και με την πρόφαση διαγραφής του υλικού, είχε εξαναγκάσει την 29χρονη σε ερωτική συνεύρεση χωρίς τη συναίνεσή της, απαιτώντας στη συνέχεια και νέα συνεύρεση.

Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την αξιοποίηση του υλικού που συλλέχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, διακριβώθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού, στη διαχείριση του επίμαχου προφίλ, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου της οικίας και του χώρου εργασίας του.

Στο πλαίσιο αυτό, μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο ημεδαπός, κατά τη μετάβασή του σε σημείο που είχε υποδείξει στην 29χρονη, με σκοπό νέα συνεύρεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή, όπου βρέθηκε πλήθος αρχείων οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζονταν διάφορες γυναίκες σε προσωπικές τους στιγμές, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία της 29χρονης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες ομοειδείς - συναφείς πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
 • Τηλεφωνικά: 11188
 • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
 • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
 • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


bordernews.gr

Πέλλα: Σύλληψη 52χρονου για καλλιέργεια 15 δενδρυλλίων κάνναβης


Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός άνδρας που διαπιστώθηκε να τα καλλιεργεί.


Δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης σε αγροτική παραποτάμια περιοχή της Πέλλας αστυνομικοί του τμήματος Αλμωπίας.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός άνδρας που διαπιστώθηκε να τα καλλιεργεί.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37,1 γραμμάρια κάνναβης και 15 σπόροι κάνναβης.


ΠΗΓΗ voria.gr