Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Λαθρέμποροι μετέφεραν παράνομα μετανάστες από Τουρκία στην Ευρώπη ως... "διπλωμάτες"


Οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι εξάρθρωσαν ένα εγκληματικό δίκτυο που μετέφερε λαθραία μετανάστες στην ήπειρο πετώντας τους με ιδιωτικά αεροσκάφη από την Τουρκία με πλαστά διπλωματικά διαβατήρια.


Οι επίσημοι προορισμοί των ταξιδιών, συνήθως η Καραϊβική, δεν ακολουθήθηκαν ποτέ, δήλωσε η Eurojust, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια στάσεων σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι μετανάστες εγκατέλειψαν το αεροπλάνο, ξεφορτώθηκαν τα πλαστά διαβατήριά τους και ζήτησαν άσυλο.

Η Eurojust ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εκτιμά ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε λαθρομεταναστευτικές επιχειρήσεις μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Οι ύποπτοι λαθρέμποροι χρέωναν έως και 20.000 ευρώ ανά άτομο για επιβίβαση στα αεροπλάνα.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους στο Βέλγιο και την Ιταλία και κατέσχεσε δύο αεροπλάνα την Τρίτη καθώς και 173.000 ευρώ που είχαν παγώσει στην Ιταλία, ανέφερε το πρακτορείο. Οι αρχές των ΗΠΑ συμμετείχαν επίσης στην έρευνα.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ   capital.gr

Από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Γ.Ε.Δ. ΑττικήςΗ όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας


Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω της περιοχής του Έβρου, με σκοπό την εν συνέχεια προώθησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 15-9-2022, στις περιοχές της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί. Πρόκειται για ηγετικό μέλος του κυκλώματος και ενός ακόμα βασικού μέλους που φέρεται πως είχε συνάψει σημαντικό αριθμό συμφωνιών.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής δράσης, συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός, στερούμενος εγγράφων νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου ή εξόδου, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της πλαστογραφία. Παράλληλα στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα ακόμη 5 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε τα μέλη του κυκλώματος σε συνεργασία και με έτερες εγκληματικές ομάδες που δρουν στην Τουρκία, αναλάμβαναν τη διοργάνωση παράνομων προωθήσεων από την Τουρκία στην χώρα μας, μέσω της περιοχής του Έβρου.

Ακολούθως, μεριμνούσαν για τον εφοδιασμό των αλλοδαπών με τα απαραίτητα, παρέχοντάς τους ρουχισμό, φαγητό και εισιτήρια και την προώθηση τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είτε από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τα μέλη του κυκλώματος, αναλάμβαναν τη συνοδεία των μεταναστών στα αεροδρόμια, ώστε να επιτύχουν την επιβίβασή τους στις καθορισμένες αεροπορικές πτήσεις, ενώ σε περίπτωση μη επιτυχημένης επιβίβασής τους, επιχειρούσαν να τους προωθήσουν από άλλο αεροδρόμιο με τη χρήση άλλων διαβατηρίων.

Το κύκλωμα για τη κάλυψη της παράνομης δράσης του λειτουργούσε ως «βιτρίνες» ταξιδιωτικό γραφείο για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με τη χρήση των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τα οποία κατάρτιζαν, καθώς και κατάστημα εμπορίας ψιλικών ειδών (ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ), το οποίο λειτουργούσε ως γραφείο παράνομων εξωτραπεζικών συναλλαγών με τη μέθοδο «HAWALA» .

Από συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε ότι το κύκλωμα έχει συνάψει τουλάχιστον -570- συμφωνίες παράνομης προώθησης μεταναστών.

Μέσα από τη λειτουργία του συστήματος «HAWALA» διαφαίνεται ότι μόνο από το Μάιο έως το Νοέμβριο του 2021 το κύκλωμα παρέλαβε από υποψήφιους για προώθηση μετανάστες χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ.

Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

bordernews.gr 
Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που διέπραττε κλοπές


Συνελήφθη αλλοδαπός που διέπραττε κλοπές στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


Εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις


Συνελήφθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου βραδινές ώρες της 15-9-2022 στο Αεροδρόμιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται ύποπτα εντός του χώρου το αεροδρομίου. Στη συνέχεια στάθηκε κοντά σε έναν επιβάτη και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκείνος ήταν απασχολημένος, κατάφερε να του αφαιρέσει την τσάντα. Τότε οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Από την προανακριτική έρευνα, ο κατηγορούμενος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης σε άλλες -4- περιπτώσεις κλοπών.

Επιπρόσθετα, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και λοιπά αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr

22χρονος διακινητής αντιστάθηκε σθεναρά και συνελήφθη για παράνομη μεταφορά 10 αλλοδαπών


Συνελήφθη ημεδαπός που ενέχεται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς ατόμων στην ελληνική επικράτεια


Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 22χρονος ημεδαπός που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (16-09-2022) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας μετά τον κόμβο Βαγιοχωρίου, ο 22χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φορτηγό, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ακινητοποίησε το παραπάνω όχημα και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Επιπλέον
, στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι κατά την ακινητοποίηση του οχήματος εξήλθαν από αυτό και τράπηκαν σε φυγή.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr

Σε καταδίωξη πέταξαν από το παράθυρο του οχήματος συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 199 γραμμαρίων-Σύλληψη δύο ατόμων


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν σχεδόν 200 γραμμάρια κοκαΐνης


Συνελήφθησαν χθες (16 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες να επιβαίνουν σε όχημα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ωστόσο σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε και απέρριψαν από το παράθυρο του οχήματος μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 199 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και 2 τρίφτες κάνναβης.

Το παραπάνω όχημα ιδιοκτησίας του ενός ημεδαπού άνδρα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


bordernews.gr

Έβρος-Δράμα: Συνελήφθησαν τρείς διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 19 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (16-9-2022) σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, τρείς (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το πρωί στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.


Στη τρίτη περίπτωση, το βράδυ σε οικισμό της Δράμας, αστυνομικοί του Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.


Επισημαίνεται ότι οι δύο αλλοδαποί οδηγοί - διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.


bordernews.gr

Όλυμπος: Xασισοφυτεία-μαμούθ με πάνω από 5.000 δενδρύλλια

Xασισοφυτεία-μαμούθ με πάνω από 5.000 δενδρύλλια μέσα σε απάτητη πλαγιά - Δύο συλλήψεις


Κάτω από συνθήκες που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας ανακάλυψαν ένα δάσος από χασισόδεντρα σε μια απάτητη πλαγιά του Ολύμπου, στην Σκοτίνα. Οι αστυνομικοί αφού σχεδίαζαν τον τρόπο που θα κατάφερναν να πλησιάσουν την τεράστια φυτεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη (15/9) επιχείρηση και συνέλαβαν δύο άτομα. Πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στο παρθένο δάσος και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των χασισοκαλλιεργητών.


Παράλληλα δεν έχει τέλος η καταμέτρηση των δενδρυλλίων που από τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.000, ενώ υπάρχει και έκταση από την οποία έχουν ξεριζωθεί και άλλα. Οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει την πληροφορία για την ύπαρξη της υπερ-φυτείας όμως ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουν λόγω του δύσβατου της περιοχής. Τελικά ξεκίνησαν μια δύσκολη ανάβαση που διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες μέχρι να κατορθώσουν να πλησιάσουν. Όπως όμως είχαν προβλέψει τελικά έγιναν αντιληπτοί από τα μέλη της σπείρας, τα οποία έφυγαν τρέχοντας μέσα στο δάσος και κατάφεραν να συλλάβουν μόνο δύο.


Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως στη δασική αυτή περιοχή δεν υπήρχε μόνο η τεράστια φυτεία, αλλά μια «αλυσίδα» παραγωγής χασίς με χώρους για την αποξήρανση, τη διαλογή και τη συσκευασία του. Οι καλλιεργητές μετά από κάθε συγκομιδή ετοίμαζαν το τελικό προϊόν, γέμιζαν σάκους με 30 κιλά ο καθένας και στη συνέχεια περπατούσαν διαδρομή μέχρι και τεσσάρων ωρών μέχρι το κοντινότερο σημείο που μπορούσε να πλησιάσει όχημα για τη μεταφορά τους.


Όμως και μετά την ανακάλυψη της φυτείας οι αστυνομικοί είχαν πρόβλημα να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, όχι μόνο λόγω του πυκνού δάσους, αλλά και γιατί ανακάλυψαν ότι οι δράστες είχαν κατασκευάσει διάσπαρτες κρύπτες από κλαδιά, αόρατες στο μάτι, και έτσι δεν θα μπορούσαν να εντοπιστούν ούτε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτει ειδική θερμική κάμερα.


Με ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα ξεκινήσει όμως η μεταφορά των χιλιάδων δενδρυλλίων που ξεριζώνονται προκειμένου να καταστραφούν, ενώ συνεχίζεται και εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

ΠΗΓΗ   makthes.gr
Άγιος Παντελεήμονας: Σεσημασμενος Αφγανός έδεσε σεντόνι από το μπαλκόνι για διαφυγή και συνελήφθη από ΔΙΑΣ


Συνελήφθη από πληρώματα της ΔΙΑΣ από αναζητήσεις στο κέντρο της Αθήνας Αφγανος σεσημασμένος για διάρρηξη και κλοπή από διαμέρισμα


Ο 34χρονος σεσημασμενος για κλοπές από το Αφγανιστάν έγινε αντιληπτός από καθαρίστρια μετά από διάρρηξη και κλοπή (14/09-10.00) σε διαμέρισμα επί της οδού Σμύρνης στον Άγιο Παντελεήμονα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, έδεσε σεντόνι από το μπαλκόνι και κατέβηκε στο ισογειο, ενω συο σημείο έδινε άφιξη το πλήρωμα της ΔΙΑΣ Αγίου Παντελεήμονα.

Ακολούθησε καταδίωξη με το δράστη να εισβάλλει σε πολυκατοικία επι της Μιχαήλ Βόδα όπου συνελήφθη στο κλιμακοστάσιο ενώ είχε απορρίψει τσάντα γεμάτη χρυσαφικά τα οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από το διαμέρισμα.

Ο Αφγανος συνελήφθη ως δράστης διάρρηξης και κλοπής και με την ποινική σε βάρος του δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ
Αλεξίου Νάντια

Σέρρες: Αναβιώνει στο Εφετείο οπαδικό επεισόδιο κατά το οποίο καθηλώθηκε αστυνομικός σε αναπηρικό αμαξίδιο


Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερις άνδρες


Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει αιματηρό οπαδικό επεισόδιο, που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2015 στις Σέρρες και είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερις άνδρες, 28 έως 32 ετών σήμερα, στους οποίους πρωτόδικα είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών (κατά περίπτωση), μεταξύ άλλων για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Εκτός από τον 40χρονο (πρώην) αστυνομικό, θύμα της επίθεσης ήταν και ο 41 ετών φίλος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι περνούσαν έξω από σύνδεσμο οπαδών στη διάρκεια νυχτερινής τους βόλτας για διασκέδαση. Φτάνοντας στο σημείο, φώναξαν κάποια συνθήματα υπέρ άλλης ομάδας, χτυπώντας παράλληλα την πόρτα του συνδέσμου. Στο άκουσμα των συνθημάτων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που βρίσκονταν μέσα στον σύνδεσμο πετάχτηκαν έξω, τους ακολούθησαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια με ξύλινα στειλιάρια, γροθιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους στον δρόμο.

Καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι και απαντώντας με νεύματα στις ερωτήσεις του προέδρου του Δικαστηρίου, ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τίποτα από το επεισόδιο. «Η κατάσταση της υγείας μου δεν βελτιώθηκε. Δεν πονάω, αλλά δεν μπορώ να κινηθώ» ήταν οι απαντήσεις που καταγράφηκαν στα πρακτικά της δίκης.

Από την πλευρά του, ο φίλος του ανέφερε πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ήταν σε εύθυμη κατάσταση, όχι όμως μεθυσμένοι. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ήταν τόσο δυνατή η ξυλιά, που άρχισα να ζαλίζομαι. Κάθισα στον δρόμο. Σήκωσα τα χέρια μου για να καλύψω το κεφάλι μου και δέχθηκε νέα χτυπήματα», σημείωσε, ενώ περιέγραψε τα κατάγματα που υπέστη. «Έκανα να δουλέψω δύο χρόνια και η όρασή μου υπέστη βλάβες», συμπλήρωσε.

Διά των συνηγόρων τους, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη τους για τις προκληθείσες σωματικές βλάβες. Ανέφεραν δε, ότι δεν επιδίωξαν αυτό το αποτέλεσμα.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.


ΠΗΓΗ   thestival.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση σε αστυνομικούς στο Φρούριο της Λάρισας!


Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο που αποτυπώνει μέρος από την πρόσφατη επίθεση ομάδας ατόμων σε δύο περιπολούντες αστυνομικούς στην περιοχή του Φρουρίου στη Λάρισα, φέρνει στη δημοσιότητα το onlarissa.gr


Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου, ξημερώματα Κυριακής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία ένας 35χρονος επιβαίνων σε ποδήλατο εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, ο 35χρονος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς.

Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας:Πρέπει να σημειωθεί πως το βίντεο – ντοκουμέντο αποτυπώνει ένα μέρος των όλων όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ και όχι το σύνολο του πρωτοφανούς περιστατικού.

Δείτε το βίντεο:


Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης όπου καταδικάστηκε σε 37μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η δίκη δύο γυναικών που φέρεται να συμμετείχαν στο περιστατικό.

Σημειώνεται τέλος, πως θέση για το συμβάν πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το οποίο με ψήφισμά του (το οποίο δεν ενέκρινε μόνον η προσκείμενη στον ΚΚΕ “Λαϊκή Συσπείρωση”) «καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης στο λόφο του Φρουρίου, από ομάδα ατόμων και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ένστολων».ΠΗΓΗ onlarissa.gr

Συνελήφθησαν πέντε μέλη συμμορίας ανηλίκων για 28 ληστείες και 13 κλοπές στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών


Εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων ημεδαπών που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και κλοπές στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών


Συνελήφθησαν (5) μέλη ηλικίας από 12 έως 15 ετών


Εξιχνιάστηκαν -28- ληστείες και -13- κλοπές

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 15-9-2022 στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πέντε ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας από 12 έως 15 ετών μέλη της εγκληματικής ομάδας που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τεσσάρων ταυτοποιημένων μελών της συμμορίας που αναζητούνται, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας τα μέλη της οποίας διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον πέντε ημεδαποί που συνέδραμαν την εγκληματική δράση της συμμορίας ως συνεργοί.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και κλοπών στην προαναφερθείσα περιοχή με παρόμοιο τρόπο δράσης, που χαρακτηρίζονταν από εκδήλωση βίας σε βάρος των παθόντων, αποκαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε η δράση συμμορίας ανηλίκων με αδιάλειπτη δράση, συγκεκριμένη δομή και κατανομή εναλλασσόμενων ρόλων στα μέλη της.

Αρχηγικό ρόλο κατείχαν δύο μέλη της ομάδας (13χρονος και 15χρονος), οι οποίοι ανέλαβαν τα «επιχειρησιακά ηνία» της διεύθυνσης της συμμορίας από προηγούμενα ενήλικα μέλη που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί σε προγενέστερο χρόνο.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας στοχοποιούσαν και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, είτε εμφανιζόμενοι αιφνιδιαστικά στη μέση του δρόμου, έχοντας προηγουμένως αναπτυχθεί αθέατα στο σημείο, είτε τοποθετώντας διάφορα εμπόδια στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας περικύκλωναν το όχημα και με χρήση βίας αφαιρούσαν από τον εκάστοτε οδηγό προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Σε κάποιες περιπτώσεις θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας έπεσαν θύματα οδηγοί ταξί, τους οποίους καλούσαν, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω εφαρμογών, καθώς και διερχόμενοι διανομείς.

Την ίδια μεθοδολογία της αιφνιδιαστικής επίθεσης ομάδας μελών της συμμορίας ακολουθούσαν και σε βάρος διερχόμενων πεζών πολιτών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν:

 • -17- ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων,
 • -7- ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί,
 • -3- ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών,
 • -1- ληστεία σε βάρος μαθητών έξωθεν σχολικού συγκροτήματος,
 • -8- κλοπές από οδηγούς ταξί και οχημάτων,
 • -3- κλοπές από διερχόμενους πεζούς,
 • -1- κλοπή από οικία και
 • -1- κλοπή από σχολικό κτίριο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.


bordernews.gr

Σύρος: Σύλληψη δύο μελών εγκληματικής ομάδας για διακεκριμένες κλοπές και οπλοκατοχή


Εξαρθρώθηκε συμμορία ημεδαπών που διέπραττε κλοπές στη Σύρο


Συνελήφθησαν (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι (2) συνεργοί τους


Εξιχνιάστηκαν (11) περιπτώσεις κλοπής

Κατασχέθηκαν (2) οχήματα, το χρηματικό ποσό των 1.396€ κ.α.

Τέλος στη δράση συμμορίας ημεδαπών που διέπρατταν κλοπές στη Σύρο κατάφεραν να βάλουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης.

Ειδικότερα, χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας), διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών που περιλαμβάνει άλλους δύο συνεργούς τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι από τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει συμμορία και με τη χρήση συγκεκριμένων μεταφορικών μέσων, προέβαιναν συστηματικά, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, σε διαρρήξεις και κλοπές χρημάτων, αντικειμένων και δίκυκλων ακολουθώντας κοινή μεθοδολογία.

Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς και την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν σε επτά επιχειρήσεις, έναν ιερό ναό, δύο δίκυκλα και μια λουόμενη συνολικής εκτιμώμενης αξίας 18.185 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων δραστών βρέθηκαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 • Δύο οχήματα (αυτοκίνητο – μοτοσικλέτα) που χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης διάπραξης κλοπών
 • Το χρηματικό ποσό των 1.396 ,40 ευρώ
 • Μικροποσότητα κάνναβης
 • Όπλο πιστόλι κρότου ( replica )
 • Πέντε κινητά τηλέφωνα
 • Δύο μαχαίρια
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.


bordernews.grΡόδος: Συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες για εννέα κλοπέςΣυνελήφθησαν δύο ημεδαποί διαρρήκτες στη Ρόδο


Εξιχνιάστηκαν (9) περιπτώσεις κλοπών


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρήματα

Συνελήφθησαν χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) πρώτες πρωινές ώρες στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 47 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες κατά το τελευταίο πενθήμερο με τη μέθοδο της εισόδου από ανασφάλιστες διόδους ή της διάρρηξης προέβησαν από κοινού σε εννέα κλοπές αντικειμένων, ρουχισμού, χρημάτων από κατοικίες και αποθήκες στην πόλη της Ρόδου, η αξία των οποίων εκτιμάται συνολικά στις 20.900 ευρώ.

Σε υπαίθριο χώρο απόκρυψής «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.


bordernews.gr

Σύλληψη 44χρονου για καλλιέργεια 27 δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή χασίς(φωτογραφίες)


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 44χρονο άντρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Εχεδώρου, ενώ στην περιοχή της Σίνδου εντοπίστηκε υπόγειος χώρος που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την αποξήρανση των φυτών


Στη σύλληψη 44χρονου ημεδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση του που αφορά σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και περαιτέρω διακίνησής τους.


Αναλυτικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες 15-09-2022, έγινε έλεγχος στον προαναφερόμενο άντρα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μονοκατοικία που διαμένει και σε υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσε στην περιοχή της Σίνδου, αλλά και σε αγροτική περιοχή του Δήμου Εχεδώρου - η οποία λόγω θέσης ήταν μη ορατή και δύσκολα προσβάσιμη-, όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • (27) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,98 έως 2,52 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν,
 • (201) ημιαποξηραμένα κλαδιά κάνναβης συνολικού βάρους 10 κιλών και 700 γραμμαρίων εντός του υπόγειου χώρου που χρησιμοποιούταν για την αποξήρανση,
 • Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,
 • Φύλλα και κλαδιά του φυτού που είχε συλλέξει,
 • εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και
 • κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Έβρος: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι με βάρκα μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (15-9-2022) το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή Λυκόφης Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.


bordernews.gr

Δείτε πως γίνονται οι καταδιώξεις τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό (+video)


Σπάνιο υλικό από καταδίωξη ελληνικού σκάφους που κλήθηκε να απομακρύνει τουρκική μηχανότρατα. Δείτε πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις το κατάλληλο όχημα για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες συνθήκες…


Ένα νέο video – ντοκουμέντο βγάζουμε σήμερα στη δημοσιότητα και αφορά στις παραβιάσεις των τουρκικών σκαφών στα εθνικά χωρικά ύδατα. Σε προηγούμενο άρθρο του Newsauto είχατε διαβάσει τις διαφορές που έχουν τα ελληνικά σκάφη του λιμενικού Σώματος με αυτά του τουρκικού. Η σύγκριση αφορούσε σε ταχύπλοα που συνήθως εμπλέκονται σε τέτοιου είδους εχθροπραξίες.

Αυτή τη φορά αποκαλύπτουμε τι γίνεται και σχεδόν σε καθημερινή βάση στα θαλάσσια σύνορα της χώρα μας που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά, το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος έχει ειδοποιηθεί να απομακρύνει μία τουρκική μηχανότρατα. Την ώρα που κατευθύνεται στο σημείο κάνει την εμφάνισή του ένα τουρκικό σκάφος Kaan33 το οποίο κινείται απειλητικά.

Το Rafnar του λιμενικού Σώματος ξεκινά την καταδίωξη με σκοπό απομακρύνει το βαρύ και όπως θα δείτε, δυσκίνητο τουρκικό σκάφος.

To τουρκικό Kaan33 είναι ένα βαρύ σκάφος το οποίο είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Είναι σα να θέλεις να οδηγήσεις σπορ αυτοκίνητο στο χώμα…

Βγήκαν με τα όπλα…

Μετά από αρκετή ώρα οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται πως το σκάφος τους δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, σταματούν και βγαίνουν έξω με όπλα.Τα σύγχρονα σκάφη του Λιμενικού Σώματος είναι ευέλικτα και επιχειρούν πολύ γρήγορα…

Σκάφη για άλλες δουλειές…

Στις καθημερινές επιχειρήσεις που διεξάγονται και όπως άλλωστε φαίνεται και από το συγκεκριμένο video, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν σκάφη που δεν φημίζονται για την ευελιξία τους. Εκεί είναι που φαίνεται και η διαφορά, συγκριτικά με τα ταχύπλοα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για να καταλάβουμε τι διαφορά μιλώντας στην «αυτοκινητιστική γλώσσα», είναι σα να θέλουμε να πάμε για οδήγηση στο βουνό με ένα καθημερινό όχημα πόλης (βλέπε τουρκικό σκάφος) αντί με ένα 4×4 (ελληνικό σκάφος).

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό video και θα καταλάβετε…ΠΗΓΗ   newsauto.gr

Θεσσαλονίκη: 19χρονος Μαροκινός έκλεβε κρατικές πινακίδες από αυτοκίνητα στα Διαβατά


Κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων είχε στο στόχαστρο ένας 19χρονος Μαροκινός στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη


Κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων είχε στο στόχαστρο ένας 19χρονος Μαροκινός στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας μαζί με έναν συνεργό, ο οποίος ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπής κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα στην περιοχή των Διαβατών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος υπήκοος Μαρόκου, σε βάρος του οποίου, αλλά και συνεργού του τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα 6 έως 10-09-2022, προέβησαν σε δεκατέσσερις (14) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν ανάλογες πινακίδες σε άλλες δύο περιπτώσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ   lawandorder.gr

Φλώρινα - Ηρωίνη και κοκαΐνη,νέα επιτυχία από την Ειδ.Ομ. του Τ.Σ.Φ. Κ. Κλεινών

Συνεχόμενες οι επιτυχίες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών


Συνελήφθη την 14-09-2022 το απόγευμα στη Φλώρινα , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας , 28 χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκ αν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης .Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

bordernews.gr 

Συλλήψεις για παραποιημένο όπλο και λαθραία τσιγάρα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 90 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επιπλέον, στην κατοχή του ενός ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, καθώς διαπιστώθηκε να έχει προβεί στην τροποποίηση του.

Πηγή epiruspost.gr

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά 19 προσφύγων

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στο Κιλκίς για παράνομη μεταφορά 19 προσφύγων, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μπει παράνομα στη χώρα μέσω Έβρου

τη σύλληψη ενός 36χρονου που μετέφερε παράνομα με όχημα τύπου 19 πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικους, ύστερα από σχετικό αστυνομικό έλεγχο που έγινε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο Κιλκίς.

Η Αστυνομία και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας ακινητοποίησαν και δεύτερο όχημα, το ποοίο φέρεται να λειτουργούσε ως «προπομπός», με οδηγό έναν 29χρονο, ενώ στη θέση του συνοδηγού καθόταν ένας 14χρονος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το υπερφορτωμένο όχημα κινούνταν προς τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Όπως κατέθεσαν οι Σύροι διακινούμενοι, είχαν εισέλθει τα προηγούμενα 24ωρα παράτυπα στη χώρα μέσω του Έβρου και στόχος τους ήταν να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Εκτός από τον 36χρονο συνελήφθησαν και οι επιβάτες του δεύτερου οχήματος (όλοι Έλληνες) και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή flash.gr

Θεοδωρικάκος: Κάθε βράδυ 2.000 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο

Την αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση της χώρας στον πλέον προκλητικό τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επιχειρεί την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων των παράτυπων, παράνομων μεταναστών τους όποιους ουσιαστικά σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «η κατάσταση στον Έβρο έχει πάρει μεγάλη ένταση ξανά, είναι αντίστοιχο του Μαρτίου του 2020» τονίζοντας πως «κάθε βράδυ 1.500 με 2.000 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, όμως υπάρχει ισχυρή αποτρεπτική παρουσία». «Τα σύνορα στον Έβρο θα ενισχυθούν με επιπλέον 250 νέους συνοριοφύλακες και ο φράχτης θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ποταμού» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΜΚΟ “Human Rights 360°” και την «εσφαλμένη πεποίθηση», ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν οι 38 πρόσφυγες βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη, όχι στην κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, αλλά στους ακρίτες μας και τους αστυνομικούς και όλη την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά, φυλάσσοντας τα σύνορα».

Όσον αφορά την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια και την συνάντηση με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) που είχε την Πέμπτη (15/9) ο ίδιος ανέφερε πως «οι Ο.Π.Π.Ι είναι εκεί για την αντιμετώπιση φαινομένων εμπορίου ναρκωτικών, βίαιων περιστατικών και γενικά παράνομων φαινομένων» ενώ τόνισε πως «καμία σχέση δεν θα έχουν με τις φοιτητικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις των φοιτητών», υπογραμμίζοντας πως «η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη μόνο σε τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την παρουσία και ΜΑΤ μαζί με την πανεπιστημιακή αστυνομία ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και καθώς δεν φέρουν οπλισμό, μέχρι έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών αλλά και η περιφρούρηση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων είναι, όπως τόνισε, καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε όλα όσα είπε:

Πηγή thestival.gr

Παναγιώτης Χαρέλας: Η αλήθεια άργησε ακριβώς... ένα μήνα

Η αλήθεια άργησε ακριβώς ... ένα μήνα!


Πριν από ένα μήνα στις 15 Αυγούστου, πολλοί μας προέτρεπαν να πάμε να "διασώσουμε" 38 μετανάστες από νησίδα ελληνική στον Έβρο.

Να τους εντοπίσουμε, να τους "διασώσουμε" (με μισό μέτρο νερό το ποτάμι) και να έχουμε χαρακτηριστεί από πολλούς τότε ως απάνθρωποι και σκληροί. Αν οι Συνοριοφύλακες τότε και κάτω από το βάρος της πίεσης των μέσων, των ΜΚΟ αλλά και ιδιωτών "διασωστών" προέβαιναν σε αναζήτηση αυτών των μεταναστών πηγαίνοντας σε τουρκική νησίδα, σήμερα δυστυχώς θα μιλούσαμε υπό άλλες συνθήκες με μια Τουρκία που αναζητεί διακαώς θερμό επεισόδιο. 

Αν η Ηγεσία υπό το βάρος αυτό δεν αναζητούσε με υπευθυνότητα από επίσημες αρχές την κυριότητα της νησίδας ώστε να επιχειρήσει αν και μόνον αν ήταν ελληνική και συναινούσε στις προτροπές της ΜΚΟ να πάει η αστυνομία σε δήθεν ελληνική νησίδα, για εντοπισμό και περισυλλογή μεταναστών , σήμερα τέτοια λάθη δεν θα συγχωρούνταν. Τέτοιες ομολογίες "συγνώμη λάθος" δεν συγχωρούνται όταν πρόκειται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την φύλαξη των συνόρων με μια Τουρκία δίπλα μας. 

Για αυτό επιμένουμε, πως στην πρώτη γραμμή των συνόρων δεν έχουν καμία δουλειά ΜΚΟ και ιδιώτες, είτε πρόκειται για στεριά είτε για θάλασσα. Και με ένα "συγνώμη λάθος" σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορείς να πάρεις "άφεση αμαρτιών". 

Ήδη έχετε πλήξει ένα ολόκληρο Σώμα συνοριοφυλάκων , αστυνομικών , λιμενικών αλλά και στρατιωτικών. Πόσο δε μάλλον όταν τέτοια κατασυκοφάντηση προέρχεται εκ των έσω!!!

Δείτε εδώ την ομολογία από την ΜΚΟ

BORDERNEWS

Διάσωση του σκύλου με το περιπολικό!


 Τις δημόσιες ευχαριστίες του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας εισπράττουν αστυνομικοί από το Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Οι αστυνομικοί έγιναν αποδέκτες της έκκλησης πολίτη για τραυματισμένο σκύλο μετά από τροχαίο ατύχημα.

Οι ίδιοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέφεραν τον σκύλο για την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη.

Η συμβολή τους στην διάσωση του ζώου ήταν καθοριστική!


ΠΗΓΗ    epiruspost.gr

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης, με (2.440) δενδρύλλια σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς Μαγνησίας(φωτο)


Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης, με (2.440) δενδρύλλια σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς Μαγνησίας

Η συγκομιδή από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων θα έφθανε τους 2,5 τόνους κάνναβης περίπου

Εντοπίσθηκαν επιπλέον, τρία αποξηραντήρια και κατασχέθηκαν (13) κιλά κάνναβης πρόσφατης συγκομιδής

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την διακίνηση της κάνναβης κυμαίνεται από 7.360.000 ευρώ μέχρι και 9.810.000 ευρώ

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των καλλιεργητών, που αναζητούνται για να συλληφθούν

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, που αναζητούνται, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 13-9-2022, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς Μαγνησίας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, της Ο.Π.Κ.Ε και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν (2440) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, τρία αποξηραντήρια και (13) κιλά της ναρκωτικής ουσίας, πρόσφατης συγκομιδής.

Οι δράστες θα είχαν συνολική συγκομιδή κάνναβης, τουλάχιστον δύο -2- τόνων και τετρακοσίων σαράντα -440- κιλών, ενώ το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος (μαζί με τις κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης) θα κυμαίνονταν από -7.360.000- έως -9.812.000 -ευρώ.

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη, από πυκνή δασώδη βλάστηση, συνολικής έκτασης πέντε στρεμμάτων, χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, ενώ οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές συλλογής υδάτων, που τροφοδοτούνταν από χείμαρρο.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Παραπλεύρως των καλλιεργήσιμων επιπέδων εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές με εννέα αυτοσχέδια κρεβάτια, πλήθος ενδυμάτων και κλινοσκεπασμάτων. Επίσης ανευρέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων αλλά και με φιάλες και εστίες υγραερίου.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τόσο από τον χώρο καλλιέργειας των φυτών, όσο και από τον χώρο της προσωρινής διαμονής και εστίασης των δραστών και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
ΠΗΓΗ   astynomia


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Συνελήφθη 37χρονος για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας-Κατείχε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ με έτερο αλλοδαπό


Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις ανθρωποκτονίας 39χρονου που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα


Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός δράστης των ανωτέρω περιπτώσεων ανθρωποκτονίας


Επίσης, ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της ανωτέρω ανθρωποκτονίας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης

Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες το μεσημέρι στο Χαϊδάρι από κοινού με έτερο 23χρονο αλλοδαπό διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (2) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, -94- φυσίγγια και μαχαίρι -18,5- εκατοστών

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποθέσεις ανθρωποκτονίας 39χρονου που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος αλλοδαπός δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας 39χρονου που τέλεσε ο 37χρονος δράστης, άνδρας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Όσον αφορά την υπόθεση ανθρωποκτονίας
39χρονου ημεδαπού που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα, ο 37χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα που βρισκόταν το θύμα και τον πυροβόλησε. Το θύμα προσπάθησε να διαφύγει με τον 39χρονο να τον καταδιώκει, συνεχίζοντας να πυροβολεί εναντίον του.

Αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, ο 37χρονος προσέγγισε πεζός τον 36χρονο αλλοδαπό παθόντα που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο καφετέριας και πυροβόλησε εναντίον του. Ο 36χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια με μοτοσυκλέτα, με τον 37χρονο δράστη να τον πυροβολεί, τραυματίζοντας τον.

Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (14 Σεπτεμβρίου 2022) στο Χαϊδάρι, από κοινού με έτερο 23χρονο αλλοδαπό, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε αρχικά μαχαίρι μήκους -18,5- εκατοστών. Σε επακόλουθη ενδελεχή έρευνα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τις ταπετσαρίες του πορτ-παγκάζ δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και σε κρύπτη στο ταμπλό δύο γεμιστήρες και σακούλα με -94- φυσίγγια διαμετρήματος -7,62- mm .

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διέμενε ο 37χρονος αλλοδαπός βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα -8- φυσιγγίων.

Οι ανωτέρω αναφερόμενοι έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, κλοπές, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και λοιπά αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr

Προσέκρουσε με αυτοκίνητο σε προστατευτικές μπάρες και αντιστάθηκε για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών-Σύλληψη 27χρονου


Συνελήφθη ημεδαπός που ενέχεται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς ατόμων στην ελληνική επικράτεια


Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (14-09-2022) 27χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό (διόδια Ασπροβάλτας) να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παρά τα σήματα στάθμευσης που του έγιναν, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, προκαλώντας υλικές ζημιές σε μπάρες πλευρικών διοδίων Προφήτη, ενώ στη συνεχεία προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επέβαιναν (2) αλλοδαποί οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη Χώρα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr

Συνάντηση τις Ε.Σ.ΦΥ. Δωδεκανήσου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστ/κό Δ/ντή Νοτίου ΑιγαίουΗ Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο & τον Αστυνομικό Διευθυντή της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Ταξίαρχο ΘΑΝΟ Λουκά, ενόψει της επισκέψεως του Γενικού στο νησί της Κω.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Συνοριακούς Φύλακες που Υπηρετούν στα νησιά της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου προς επίλυση τους.

bordernews.gr 

Συνελήφθη αλλοδαπός στα σύνορα για ανθρωποκτονία με πρόθεση


Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης στην Κακαβιά Ιωαννίνων


Συνελήφθη σήμερα (15-09-2022) πρώτες πρωινές ώρες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr