Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσληψη Συνοριοφυλάκων: Οι τελικοί πίνακες με αυτούς που προσλαμβάνονται στον Έβρο


Δημοσιεύθηκε ο πίνακας των υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί από τις επιτροπές προκαταρκτικών εξετάσεων στο πλαίσιο διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Πρόκειται για 240 νέους και νέες στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τον Έβρο, που σε λίγους μήνες θα αναλάβουν υπηρεσία στα σύνορα.

Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

Συνελήφθη 41χρονος για ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής


Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής


Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών σε τράπεζες και μία (1) σε ταχυδρομικό κατάστημα


Συνελήφθη, χθες 23-9-2022 το μεσημέρι, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες κατά εξακολούθηση και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, λίγο πριν τη σύλληψη του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου, του εισήλθε σε κατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Κολωνού και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.

Ο 41χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ. σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν στα καταστήματα, έχοντας πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση καπέλο, χειρουργική μάσκα, γυαλιά ηλίου, κράνος, κουκούλα τύπου full - face και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία. Σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσε να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό αφού το τοποθετήσουν μέσα σε φάκελο. Στη συνέχεια εξανάγκαζε υπάλληλο να του ανοίξει τη διπλή θύρα ασφαλείας της κύριας εισόδου από την οποία και διέφευγε.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 • αεροβόλο πιστόλι
 • το χρηματικό ποσό των -7.960- ευρώ (που είχε αφαιρέσει κατά τη ληστεία)
 • υφασμάτινη μάσκα προστασίας
 • γυαλιά ηλίου και
 • πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί (5) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και μία (1) σε ταχυδρομικό κατάστημα, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


bordernews.gr

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο μελών εγκληματικής ομάδας για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες


Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών από οικίες


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2) άτομα


Τα μέλη της συμμορίας στις περισσότερες των περιπτώσεων εισέρχονταν στις οικίες κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων

Η επιστάμενη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 49χρονος αλλοδαπός και 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση Νόμου περί όπλων.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη περίπου του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ’ επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους
, κατά το χρονικό διάστημα από 22-07-2022 έως 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο (2) ληστειών και δώδεκα (12) κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από οικίες στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο (2) εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2022) στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης, οι παραπάνω. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • (1) πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε (5) φυσίγγια,
 • (1) εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,
 • (1) εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και
 • Το χρηματικό ποσό των (725) ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.


bordernews.gr
 

Συλλήψεις πέντε ατόμων για παράνομη μεταφορά 13 αλλοδαπών


Συνελήφθησαν συνολικά (5) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Βόλβης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (5) άτομα για τρεις (3) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:

 • Πρωινές ώρες χθες (23-09-2022), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός άντρας, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε σε αστυνομικό έλεγχο, μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρείς (3) αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
 • Πρωινές ώρες της 23-09-2022, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος διοδίων Αναλήψεως, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, καθώς μετέφερε παράνομα, με Ι.Χ.Φ. όχημα, οκτώ (8) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Επιπρόσθετα, σε σημείο της Εγνατίας Οδού που θα ήταν και ο τελικός προορισμός της παράνομης μεταφοράς, εντοπίστηκαν να αναμένουν και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 47 και 21 ετών.
 • Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Σταθμού, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο (2) αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Οι πέντε (5) συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαποί για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν -8- δενδρύλλια κάνναβης και συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 800 γραμμαρίων


Στη σύλληψη δύο ημεδαπών -ενός άνδρα και μιας γυναίκας- προχώρησαν χθες (23-10-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα να προβαίνει στην περιποίηση -8- δενδρυλλίων, φυτεμένων σε χαντάκι ανάμεσα από αγροτεμάχια, το ύψος των οποίων κυμαίνονταν από 2 έως 3 μέτρα.

Εκτός από τα δενδρύλλια, κατασχέθηκε ακόμη συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 801,9 γραμμαρίων, που βρέθηκε σε σημείο αποξήρανσης στο χώρο της καλλιέργειας, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σπίτι της ημεδαπής και στο σπίτι της.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή του συγκατηγορούμενού της, ο οποίος συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


bordernews.gr

Κοζάνη: Χασισοφυτεία πήγε να "περιποιηθεί" με την χρήση ψαλιδιού κλαδέματος-Συνελήφθη ο καλλιεργητής της


Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια -8- δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (23-09-2022) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 49χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών .

Συγκεκριμένα
, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί κατέλαβαν σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης τον 49χρονο να προσεγγίζει φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από οχτώ (8) δενδρύλλια, ύψους έως -2,80- μέτρων, στα οποία προέβη αρχικώς στην περιποίηση αυτών με την χρήση ψαλιδιού κλαδέματος και ακολούθως στη συγκομιδή μέρους δενδρυλλίου κάνναβης , ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • αποσπάσματα φυτού κάνναβης, βάρους -205- γραμμαρίων ,
 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -7- γραμμαρίων και
 • γεωργικό εργαλείο ψαλίδι κλαδέματος δέντρων.
Ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


bordernews.gr

Ροδόπη-Καβάλα: Συνελήφθησαν τρείς διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (23/24-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού Μωσαϊκού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν
τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


bordernews.gr

Έφοδος της Αστυνομίας και του Λιμενικού τα ξημερώματα σε παραλία και πάρκα της Ρόδου: Συνελήφθησαν 114 παράνομοι αλλοδαποί


Με μια συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και με τη συνδρομή του δήμου Ρόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα έφοδος σε παραλίες και πάρκα της Ρόδου, προκειμένου να συλληφθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν εντοπισεί να κυκλοφορούν μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την επιχείρηση, είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες , ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, καθώς τις προηγούμενες δύο ημέρες συνεργάστηκε με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή, τον κ. Τσακιράκη «προκειμένου όπως σημείωσε να βάλουμε μία τάξη στο θέμα των παράνομων καταλήψεων σε πολλές περιοχές του νησιού», όπως είπε.

Συνολικά συνελήφθησαν 114 άτομα (μεταξύ των οποίων και παιδιά) οι οποίοι τώρα θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής στις ειδικές δομές μεταναστών που βρίσκονται στο νησί της Κω.


ΠΗΓΗ    rodiaki.gr

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση παραγωγής και εμπορίας παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Για την υπόθεση συνελήφθη βασικό μέλος της οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα πέντε μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το έτος 2015, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, παρασκευή, διακίνηση και εμπορία σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, καθώς και παράνομων και πλαστών φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τα μέλη της οργάνωσης ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) ως ακολούθως:διαρθρώνονταν σε δύο τριμελείς πυρήνες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρούσαν και έτερους πυρήνες σε Ευρώπη, Η.Π.Α και Ασία,
παρασκεύαζαν τα αναβολικά σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους – παρασκευαστήρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη,
προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες από τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία, μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρειών ταχυμεταφορών,
εμπορεύονταν τα προϊόντα μέσω ιστοσελίδων που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης, καθώς και μέσω κρυπτογραφημένων διευθύνσεων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας,
τοποθετούσαν τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα σε δέματα με στοιχεία αποστολέων ανύπαρκτα πρόσωπα και εταιρείες,
μετέφεραν τα δέματα με οχήματα της οργάνωσης και πραγματοποιούσαν την αποστολή τους μέσω ελληνικών ταχυδρομείων, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία αποστολέα,
χρησιμοποιούσαν για τις πληρωμές εταιρείες μεταφορών χρημάτων, ενώ για την περαιτέρω διακίνηση των εγκληματικών εσόδων τη μέθοδο πληρωμών « Hawala »,
χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένες διαδικτυακές εφαρμογές και ψευδώνυμα για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο Γερμανία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Χιλή, Μολδαβία, Κίνα, Ισραήλ, Λίβανο, Κολομβία, Σιγκαπούρη, Ιρλανδία και Αυστραλία) όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αποστολών δεμάτων.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή στελέχους της Europol , χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, σε περιοχές της Αττικής.

Στις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο αποθηκευτικούς χώρους – παρασκευαστήρια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- 2.473.000 τεμάχια παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αμπούλες - δισκία – φιαλίδια),

- εξοπλισμός παρασκευής και είδη συσκευασίας,

- 3 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές και πλήθος φορητών ψηφιακών μέσων αποθήκευσης,

- αυτοκίνητο,

- δέματα έτοιμα προς αποστολή,

- πλήθος εγγράφων τραπεζικών συναλλαγών, αποδεικτικών αποστολής και χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης, καθώς και η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.ΠΗΓΗ   
bordernews.gr

«Σήμα κινδύνου» ΟΑΣΕ για την εμπορία ανθρώπων εν μέσω Ρωσοουκρανικής κρίσης: Στο 600% η αύξηση των σχετικών αναζητήσεων στο Google


 ΟΑΣΕ: Κατακόρυφα έχει αυξηθεί παγκοσμίως η αναζήτηση στο διαδίκτυο των όρων «Ουκρανές "συνοδοί" (escorts)», «πορνό με Ουκρανούς πρόσφυγες», «βιασμός Ουκρανών»

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί παγκοσμίως η αναζήτηση στο διαδίκτυο των όρων «Ουκρανές “συνοδοί” (escorts)», «πορνό με Ουκρανούς πρόσφυγες», «βιασμός Ουκρανών», έκανε γνωστό ο Ειδικός Αντιπρόσωπος και Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο των εργασιών της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τα σχετικά στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση των εν λόγω αναζητήσεων, της τάξης του 200-600% από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι αναφορές δόθηκαν με τη συγκέντρωση για πρώτη φορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Εκτιμάται ότι καταδεικνύουν τη συμπεριφορά των ανδρών ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, κάτι εξόχως ανησυχητικό.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται ότι η ζήτηση μοιραία θα χρησιμεύσει ως ισχυρό κίνητρο για τους διακινητές, στο να στρατολογούν και να εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερες Ουκρανές γυναίκες εφεξής.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, έχουν δρομολογηθεί περισσότερες διαδικτυακές μυστικές επιχειρήσεις από τις αρμόδιες κατά τόπους εθνικές αρχές.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να στοχεύουν άτομα που επιθυμούν να αγοράσουν υπηρεσίες σεξ από ανήλικους, να στρατολογούν ευάλωτα άτομα για εμπορία ανθρώπων, είτε και και να βλάψουν ενήλικες.

Να σημειωθεί ότι, προς την ίδια κατεύθυνση, και μια σειρά από ΜΚΟ έχουν αναπτύξει λογισμικό ανάλυσης δεδομένων που μπορεί να υποστηρίξει την ταυτοποίηση
των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, μέσα από πλατφόρμες διάθεσης υπηρεσιών σεξ και υπηρεσιών «συνοδείας».


ΠΗΓΗ    ertnews.gr

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά δισκία και ασύρματος πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά δισκία και ασύρματος πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικής Αρχής και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο και ξιφολόγχη

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (22-09-2022), στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 39χρονος ημεδαπός άντρας, για παράνομη κατοχή όπλων, ειδών οπλισμού και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κινούμενος με επιβατικό αυτοκίνητο, του έγινε σήμα για αστυνομικό έλεγχο κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή του:

- πυροβόλο όπλο-πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια,

- ναρκωτικά δισκία που έφερε χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

- φορητός πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και
(5.000) ευρώ,


ενώ σε έρευνα που ακολούθησε την επόμενη ημέρα στην οικία του στα Μάλγαρα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πολεμικό τυφέκιο με γεμιστήρα που περιείχε (27) φυσίγγια, το οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο στον αύλειο χώρο της οικίας του,

- Στρατιωτική ξιφολόγχη,

- Σιγαστήρας πιστολιού,

- (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

- Κάρτα sim και
- Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι , μαζί με τον 39χρονο άντρα, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός 34χρονη ημεδαπή γυναίκα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς την απαραίτητη από το νόμο ιατρική συνταγή, η οποία επίσης συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ   astynomia.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ταξί με διαμορφωμένη κρύπτη χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη διακίνηση ναρκωτικών-Σύλληψη 4 ατόμων(φωτογραφίες-βίντεο


Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών


Συνελήφθησαν (4) άτομα


Κατασχέθηκαν -1.505- γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ταξί, το χρηματικό ποσό των -3.204,8- ευρώ, συσκευή καταγραφής και -5- κάμερες ασφαλείας

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (22-9-2022) στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικός σκύλος.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 22-9-2022 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 31 και 53 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 34 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 36χρονος ημεδαπός.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Ειδικότερα, ο 31χρονος να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό των ανωτέρω κατηγορούμενων, εντός οχήματος δημόσιας χρήσης (ταξί) τρεις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη βάρους -1.240- γραμμ. και μία νάιλον συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από την οθόνη στερεοφωνικού συστήματος του οχήματος, που περιείχε -265- γραμμ. ηρωίνη.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 31χρονος παρέλαβε τις ανωτέρω ποσότητες από την οικία του 53χρονου και της 50χρονης, δια χειρός της 34χρονης και 36χρονου (μη συλληφθέντα συγκατηρούμενου) και τις απέκρυψαν στο ταξί με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Το ταξί με την διαμορφωμένη κρύπτη χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη διακίνηση των ναρκωτικών, αποβλέποντας στην αποφυγή εντοπισμού των διακινηθέντων ποσοτήτων και την επακόλουθη κατάσχεση αυτών.


Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν (5) έρευνες σε οικίες όπου συνολικά κατασχέθηκαν:
 • -1.505- γραμμάρια ηρωίνης,
 • ζυγαριά ακριβείας,
 • δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ταξί ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
 • το χρηματικό ποσό των -3.204,8- ευρώ,
 • (5) κινητά τηλέφωνα,
 • συσκευή καταγραφής
 • και -5- κάμερες ασφαλείας
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.bordernews.gr

Σύλληψη πέντε ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης-κάνναβης στην Αργολίδα και την Αττική(φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην Αργολίδα και την Αττική


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, περί βεγγαλικών και κροτίδων, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (22.9.2022) το μεσημέρι, στην Αργολίδα και στην Αθήνα, πέντε (5) ημεδαποί, -4- άνδρες, ηλικίας από 38 έως 41 ετών και μία 38χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά


Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης-κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και της Αθήνας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (22.9.2022) το μεσημέρι στην Αργολίδα και στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αργολίδας, της Μεσσηνίας και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα ναρκωτικά και τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, περί βεγγαλικών και κροτίδων, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς .

Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -884- γραμμαρίων,
 • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -159,6- γραμμαρίων,
 • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -42,44- γραμμαρίων,
 • -367- γραμμάρια ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται,
 • -2- δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται
 • -2- αεροβόλα πιστόλια,
 • -1- συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης «teaser»,
 • -37- κάλυκες,
 • -18- φυσίγγια,
 • -154- κροτίδες,
 • -14- θραύσματα πήλινων αγγείων,
 • -10- τρίφτες κάνναβης,
 • -5- ζυγαριές ακριβείας,
 • -7- κινητά τηλέφωνα,
 • -1- όχημα και -1- δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
 • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, καθώς και
 • το χρηματικό ποσό των -8.865- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.


bordernews.gr

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 49χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου


Συνελήφθη άμεσα 49χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα


Σήμερα (23-09-2022) το πρωί στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνέλαβαν 49χρονο ημεδαπό για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου ημεδαπού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (23-09-2022) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πτολεμαΐδα , ο 49χρονος ημεδαπός, με τη χρήση αιχμηρού αγροτικού εργαλείου, τραυμάτισε τον προαναφερόμενο ημεδαπό .

Αιχμηρό αγροτικό εργαλείο κατασχέθηκε.

Προανάκριση
για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


bordernews.gr

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία (fotos)


Την 22-09-2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου.


Η προσέλευση σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη φορά, κάτι που μας γεμίζει χαρά και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια κ. Παππά,όπως και όλο το προσωπικό που απαρτίζει την μονάδα της αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς με την άψογη συμπεριφορά τους αλλά και με τον επαγγελματισμό τους κάνουν την διαδικασία της αιμοδοσίας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. 

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες και τους συναδέλφους που με την προσφορά τους βοηθούν σημαντικά το έργο των νοσοκομείων, ιδίως στις μέρες μας όπου η ανάγκη για αίμα είναι πολύ υψηλή. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα καταστήματα The Cuppers και Αρτόγλυκο από το 1981-Αρτοποιείο & Ζαχαροπλαστείο για την προσφορά τους.

bordernews.gr 

Βουλγαρία: Κήρυξε τα σύνορά της με Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό

Σε κατάσταση “ μερικής έκτακτης ανάγκης” λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής κίνησης πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο


Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο περιφερειάρχης της περιοχής του Χάσκοβο, η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία.

Ωστόσο, οι ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί και καθώς αυξάνονται, καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου για κλοπές, επιθέσεις, εμπρησμούς κ.α παραπτώματα που αποδίδουν στους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα.


ΠΗΓΗ   eleftherostypos.gr

Δήθεν αστυνομικός λήστεψε Αφγανό και τον παρέσυρε με τη μηχανή του στο Γκάζι

Απίστευτο περιστατικό το βράδυ με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο ο οποίος παρίστανε τον αστυνομικό και προσπαθούσε να ελέγχει μετανάστες με σκοπό να τους ληστέψει.


Απίστευτο περιστατικό το βράδυ με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο ο οποίος παρίστανε τον αστυνομικό και προσπαθούσε να ελέγχει μετανάστες με σκοπό να τους ληστέψει.
Ο άνδρας αυτός χτύπησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης στο Γκάζι και συγκεκριμένα στη συμβολή των λεωφόρων Κωνσταντινουπόλεως και στην Ιερά Οδό

Εντόπισε νεαρό άνδρα από το Αφγανιστάν, του έκανε σωματικό έλεγχο και του άρπαξε το πορτοφόλι που κατά τον Αφγανό είχε μέσα 550 €. Ο νεαρός αντιστάθηκε όταν κατάλαβε ότι ο άνδρας αυτός δεν ήταν αστυνομικός και τότε ο 35χρονος τον χτύπησε και τον παρέσυρε με την μοτοσυκλέτα του στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας Δίας και είναι στη διάθεση των αρχών ενώ το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου εξακολουθεί και νοσηλεύεται.

ΠΗΓΗ   ertnews.gr

Κως: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή-διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών στην Κω


Κατασχέθηκαν 223 γραμμ. κάνναβης, δενδρύλλιο και ζυγαριά


Συνελήφθησαν χθες (22 Σεπτεμβρίου 2022) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κατοχή-διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στους δράστες κατά τους οποίους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • Στην κατοχή και την κατοικία του 28χρονου, κάνναβη βάρους 10,9 γραμμαρίων και δενδρύλλιο ύψους 68 εκατοστά που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρα.
 • Στην κατοχή και την κατοικία του 34χρονου, κάνναβη βάρους 212 γραμμάρια και ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.


bordernews.gr

Διδυμότειχο: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (22-9-2022) το βράδυ, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός διότι διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


bordernews.gr

Έβρος-Ξάνθη-Ροδόπη: Συνελήφθησαν 7 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 30 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν 7 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (22-9-2022) σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, επτά (7) διακινητές, πέντε αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεσαι ότι ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.


Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική οδό του οικισμού Μοναστηράκι Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Λεύκης – Πετροχωρίου Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τέταρτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.


Στην πέμπτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.


bordernews.gr

Θεοδωρικάκος με Βούλγαρο ομόλογό του για μεταναστευτικό: Υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης στην Αλεξανδρούπολη, οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στον φράχτη, ο οποίος -όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση- μέσω της συνεργασίας των δύο χωρών θα είναι κοινή υπόθεση

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στη φύλαξη των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης καθώς και η πλήρης ένταξη της γειτονικής χώρας στη Ζώνη Σέγκεν ήταν τα θέματα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

«Η συνάντησή μας εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της συνεργασίας μας και συντονισμού των προσπαθειών μας προκειμένου να προασπίσουμε το Διεθνές Δίκαιο, να προασπίσουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος συμπληρώνοντας ότι «μέσα απ’ όλα τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο Έβρος δεν είναι απλώς ένα γεωγραφικό σύνορο, αλλά είναι και το σύνορο μεταξύ του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από εδώ και της εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων από την άλλη πλευρά. Είναι ένα σύνορο ανάμεσα στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ανάμεσα στην καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου από την άλλη πλευρά».

Χαρακτήρισε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ως μία πολύ σημαντική κοινή πρόκληση «καθώς Ελλάδα και Βουλγαρία έχουμε τα σύνορά μας με την Τουρκία, τα οποία είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία […] και δυστυχώς όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία οργανωμένη επιχείρηση εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράνομων μεταναστών, η οποία εξελίσσεται και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία η Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων της. «Με όλους τους δυνατούς τρόπους, προχωράμε στην κατασκευή του φράχτη κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, αυξάνουμε τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και πάνω απ’ όλα οι Έλληνες ενωμένοι θ’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση όπως το χουμε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο με τη στήριξη και τη συνεργασία και των Βουλγάρων φίλων μας».

Αναφορικά με το θέμα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σέγκεν, ο Έλληνα υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει απολύτως το αίτημα της γειτονικής χώρας, θεωρούμε ότι είναι απολύτως έτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη Σέγκεν», διαβεβαιώνοντας ότι στις επικείμενες σχετικές με την ένταξη διαδικασίες «η θέση μας θα είναι σαφής και ξεκάθαρη υπέρ της ένταξης της Βουλγαρίας στη ζώνη Σέγκεν».

Από την πλευρά του ο κ. Ντεμερτζίεφ δήλωσε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία οφείλουν να συνεργάζονται στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεδομένου ότι φυλάνε όχι μόνο τα δικά τους σύνορα αλλά και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την άποψη ότι το εν λόγω ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αν οι δύο χώρες δεν αλληλοβοηθηθούν. Διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη για πολύ στενή συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας προτίθεται να αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα με την τουρκική πλευρά και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι η πίεση στα σύνορα των δύο χωρών θα μειωθεί εάν αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και σε συνεργασία τα κυκλώματα διακίνησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σέγκεν, ο κ. Ντεμερτζίεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς για ακόμη μία φορά η Ελλάδα επιβεβαίωσε την υποστήριξή της για την ένταξη ενόψει και της επικείμενης και τελευταίας αξιολόγησης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης στην Αλεξανδρούπολη οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στον φράχτη, ο οποίος όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση μέσω της συνεργασίας των δύο χωρών θα είναι κοινή υπόθεση.

Πηγή skai.gr

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε ξύλινο σκάφος νοτιοδυτικά της Πύλου - Έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Ευρεία επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών μετά τον εντοπισμό ξύλινου σκάφους σε δυσχερή θέση στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός επιβαινόντων αλλοδαπών.
Το σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «NORDIC ANNA» σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλλεξε ογδόντα δύο άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο «KOOL BALTIC» σημαίας Λιβερίας.
Τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι διασωθέντες θα μεταφερθούν με ιδιωτικά μέσα στο λιμάνι. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συμμετέχει ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Πηγή gr.euronews.com

Θεοδωρικάκος: 1.500 άτομα προσπάθησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

«Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό»

Οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό» τόνισε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εντυπωσιασμένη η Βουλγαρία από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Όπως είπε, ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και είπε πως η χώρα του εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

Πηγή evros24.gr

Αγορά Επιχειρησιακού Εξοπλισμού για την Ομάδα ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου

Οι αστυνομικοί του Ηρακλείου Κρήτης μέσω του ετήσιου χορού συγκέντρωσαν λεφτά τα οποία θα διατεθούν στην αγορά ειδικού επιχειρησιακού εξοπλισμού. Μάλιστα όπως επισημαίνουν, αγόρασαν 36 επιγονατίδες μάρκας Dainese.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Όπως είχαμε ανακοινώσει τμήμα των κερδών του ετήσιου χορού μας, μεταξύ άλλων, θα διατεθεί για την αγορά ειδικού επιχειρησιακού εξοπλισμού. Για τον λόγο αυτό προβήκαμε στην αγορά 36 επιγονατίδων μάρκας ‘DAINESE’.

Τα υλικά παρέλαβαν ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας Α/Α’ κος. Πικράκης Γεώργιος και ο Προϊστάμενος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου Α/Α’ κος. Χριστοδουλάκης Κωνσταντίνος, τα οποία θα τα παραδώσουν στους Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου. Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος για την προσωπική ασφάλεια των συναδέλφων μας που στελεχώνουν την Υπηρεσία αυτή πρώτης γραμμής.

Στόχος της Ένωσης μας είναι να συνεχίσει τις προσπάθειές της ώστε ο Αστυνομικός να μπορεί να εργάζεται, όσο το δυνατόν, σε καλύτερες συνθήκες ασφαλείας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αστυνομική καθημερινότητα.

Πηγή lawandorder.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Συνέχεια των επαφών για την Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου με εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΗ Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου σε συνέχεια των ενημερώσεων πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, 
κ. Σπυρόπουλο Ανδρέα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

Έγινε μία ειλικρινή συζήτηση για το μεταναστευτικο και για τα καθημερινά προβλήματα των Υπηρεσιών και των Συναδέλφων μας. Καταλήξαμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία.

Συνεχίζουμε..

bordernews.gr 

Εντοπίστηκε εργαστήριο με 3.800 απομιμητικά προϊόντα και 30.000 εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών-Σύλληψη 5 ατόμων


Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας


Κατασχέθηκαν περίπου (3.800) απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών και (30.000) εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών


Το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς των εταιριών υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα (τέσσερις ημεδαποί - ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.


Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.


Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 • (30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
 • (2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
 • (1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
 • (1) εκτυπωτή («φούρνος»)
 • (3) ηλεκτρικές πρέσες
 • (1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας
 • (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
 • (1) ένας εκτυπωτής

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.110) Ευρώ.


Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


bordernews.gr