Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών στη Γερμανία


Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των παράνομων εισόδων στη Γερμανία αυξήθηκε μαζικά φέτος.

Από την αρχή του έτους και μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εντόπισε περίπου 56.800 άτομα να εισέρχονται στη Γερμανία χωρίς άδεια, ανέφερε η εφημερίδα “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ.

Αυτό θα αποτελούσε αύξηση άνω του 60%. Πέρυσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αναφέρει λίγο κάτω από 35.000 μη εξουσιοδοτημένες εισόδους στις 30 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πριν από την πανδημία, είχαν περάσει από τα γερμανικά σύνορα 40.600 άτομα σε ολόκληρο το 2019.

Hotspot είναι τα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία

Η εφημερίδα επικαλείται τώρα έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε: “Το επίκεντρο βρίσκεται επί του παρόντος στα γερμανο-τσεχικά σύνορα, με περισσότερες από 11.827 καταγεγραμμένες παράνομες εισόδους το 2022 (από τις 28 Σεπτεμβρίου), εκ των οποίων περισσότερες από 6.500 μόνο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022”.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης: “Αφού η μεταναστευτική πίεση από τη Λευκορωσία είχε αρχικά μειωθεί στα τέλη του 2021, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε εκ νέου αύξηση από τον Απρίλιο του 2022 σε ένα μεσαίο τριψήφιο μηνιαίο αριθμό”.


ΠΗΓΗ   grland.info

Ροδόπη-Δράμα-Ξάνθη-Έβρος: Συνελήφθησαν 6 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 34 μη νόμιμους μετανάστες(φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (30-9-2022), σε περιοχές της Ροδόπης, της Δράμας, της Ξάνθης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, δύο ημεδαποί και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί επίσης στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 29-9-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.


Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου - Κεφαλαρίου Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι για το όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 13-9-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.


Στην πέμπτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιπλέον στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.


Στην έκτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Ξάνθης και Διδυμοτείχου.


bordernews.gr

Πολυτεχνειούπολη: Φώτο-ντοκουμέντο: Σημάδευαν περιπολικό από το μπαλκόνι της εστίας


Στα μπαλκόνια των φοιτητικών εστιών περνούσαν πολλά από τα καλοκαιρινά τους βράδια τα μέλη της συμμορίας με έδρα την Πολυτεχνειούπολη.


Από την εξέταση των κινητών τους τηλεφώνων αλλά και των προφίλ τους στα social media οι αστυνομικοί συνέλεξαν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο, που τους εμφανίζουν να ποζάρουν με όπλα και μετρητά. Αίσθηση προκαλεί μία από τις φωτογραφίες, που εμφανίζει μέλος της συμμορίας να στοχεύει με όπλο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. από το μπαλκόνι φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης.

Το μέλος της συμμορίας που φέρεται να έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία κατηγορείται για σωρεία ληστειών. Περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «επαγγελματίας». Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε ληστεία έκανε αναζητήσεις στο Google για να δει εάν η επίθεση έγινε θέμα στα media και με ποιο τρόπο προβλήθηκε.

Αποκαλυπτική είναι και η φωτογραφία στην οποία «πρωταγωνιστούν» τα όπλα της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Εκτός αυτού, όμως, οι αστυνομικοί συνέλεξαν πλήθος στοιχείων από την εξέταση των sms που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες.

Σε μία από τις φωτογραφίες αποτυπώνεται συνομιλία του Σ., ο οποίος ζητάει από τον Β. να του βάλει «λίγο» εννοώντας μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Σε απάντησή του ο Β. αποκρίνεται πως θα του βάλει «ένα ολόκληρο».

Σε άλλη συνομιλία αναφέρεται:

Β.: Πόσα θες εσύ σήμερα για να είσαι οκ ζέμρα; Έχω ένα 60 σύνολο.

Χ: Πέρνα από εδώ γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα ξυπνήσω.

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που είχε με την 35χρονη αστυνομικό που δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι και εν συνεχεία πυροβόλησε εναντίον του.

Η 35χρονη είχε καλέσει φίλο της για να την πάρει από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης, διότι ένιωσε αδιαθεσία. Την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει ο 30χρονος έμπαινε στην Πολυτεχνειούπολη από την πύλη. Πριν προλάβει η αστυνομικός να ενημερώσει για την παρουσία του στο σημείο, ο 30χρονος προσέγγισε το αυτοκίνητο και ρώτησε εάν ξέρει τι ώρα είναι. Η 35χρονη απάντησε αρνητικά και τότε ο 30χρονος «Τζούλιο» άρχισε να φωνάζει: «Ρε μ*** φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω».

Ο οδηγός και φίλος της 35χρονης (επίσης αστυνομικός στο επάγγελμα) αντιλήφθηκε ότι ο 30χρονος επιχειρεί να βγάλει κάτι από την τσέπη του και πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο.

Δείτε φωτογραφίες

Ο «Τζούλιο» όμως κατάφερε και επιτέθηκε στη γυναίκα αστυνομικό, με στόχο να την χτυπήσει με το κατσαβίδι στο κεφάλι. Η ίδια πρόλαβε και έβαλε μπροστά το χέρι της, τραυματίζοντας την ελαφρότερα. Προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος της η αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του τραυματίζοντάς τον.

Ο συνάδελφος της στην προσπάθεια του να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό, δέχτηκε επίθεση από την μητέρα του που ήταν στο σημείο, ενώ η ίδια χτύπησε και την τραυματισμένη αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Πριν τη «συνάντηση» του 30χρονου «Τζούλιο» με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο, ο αρχηγός της συμμορίας είχε μεταβεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου φέρεται να φώναζε προς τους σκοπούς του Τμήματος:

«Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι».

Αμέσως μετά τις απειλές αποχώρησε από το τμήμα, με κατεύθυνση την πύλη της Πολυτεχνειούπολης.

Αλέξανδρος Καλαφάτης


ΠΗΓΗ newsbomb.grΒούλα: Δύο ανήλικοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε 14χρονο μαθητή έξω από σχολείο – Σύλληψη δύο ατόμων


Συνελήφθη 15χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος ως δράστης επίθεσης, από κοινού με έτερο 13χρονο, σε βάρος 14χρονου που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι εξωτερικά σχολικού συγκροτήματος στη Βούλα


Επίσης, συνελήφθη γονέας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 29-9-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, 15χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης, συνελήφθη γονέας του ανωτέρου ανηλίκου για την παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα
, μεσημβρινές ώρες της 29-9-2022 εξωτερικά σχολικού συγκροτήματος στη Βούλα και μετά τη λήξη των μαθημάτων, ο 15χρονος από κοινού με έτερο 13χρονο, προσέγγισαν τον παθόντα και εξαιτίας προσωπικών τους διαφορών, τον απείλησαν με χρήση μαχαιριών που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια ο 13χρονος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, προκάλεσε αμυχή στην κοιλιακή χώρα του 14χρονου παθόντα και διέφυγαν από το σημείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

«Άλωσε» ξανά το Σπάρταθλον ο Αστυνομικός - Αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος(φωτογραφίες-βίντεο)


Μεγάλος νικητής και φέτος, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του αγώνα


Ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος δρομέας υπεραποστάσεων κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, πετυχαίνοντας χρόνο 21:50:00 και βγήκε νικητής του «Σπάρταθλον 2022» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα!

Να θυμίσουμε
 ότι ο Φώτης Ζησιμόπουλος έκανε επιπλέον 7 χιλιόμετρα, εξαιτίας μιας λανθασμένης υπόδειξης η οποία τον οδήγησε σε λάθος διαδρομή, παρόλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και να πετύχει το «ακατόρθωτο»!

ΠΗΓΗ policenet.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Εντοπίστηκε οργανωμένη χασισοφυτεία με 1738 φυτά σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Σφακίων(φωτογραφίες)


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στα Χανιά


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν χίλια επτακόσια τριάντα οκτώ (1738) δενδρύλλια κάνναβης


Εντοπίστηκε χθες (29.09.2022) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Σφακίων φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από χίλια επτακόσια τριάντα οκτώ (1738) δενδρύλλια κάνναβης.


Ειδικότερα
, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες (29.09.2022) το πρωί οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.


Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Σφακίων φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα επίπεδα συνολικά χίλια επτακόσια τριάντα οκτώ (1738) δενδρύλλια ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως δύο μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.


bordernews.gr

Φλώρινα: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκου


Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση


Συνελήφθη σήμερα (29-09-2022) το πρωί στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου και της ασέλγειας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.


bordernews.gr

Σύλληψη 4 διακινητών(οι δύο με κλεμμένο αυτοκίνητο κι ο άλλος προπομπός) για παράνομες μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθησαν την 29-9-2022 σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του παραπάνω οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κλοπή την 29-9-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.


Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο ημεδαπός ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων .


Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


bordernews.gr

Χίος: Σύλληψη 50χρονου για κλοπή


 Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση κλοπής στη Χίο

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε στις (28-09-2022) στη Χίο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη την (29-09-2022) στη Χίο, 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στις (28-09-2022) στην παραπάνω περιοχή, ο δράστης μπήκε σε κατάστημα σε ώρες λειτουργίας του και αφαίρεσε τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ, κάρτες τραπέζης, ατομικά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα ημεδαπού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.


bordernews.grΕγνατία Οδός: Σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παράτυπους μετανάστες


Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη στις (29-09-2022) πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός είχε παραλάβει νωρίτερα από περιοχή της Αθήνας τους αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει σε προγενέστερο χρόνο παράνομα στη χώρα, με σκοπό να προωθηθούν στην Αλβανία.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


bordernews.gr

Επιφυλακή στο Αιγαίο: Ο κρίσιμος ρόλος των Αμφίβιων Καταδρομέων της πρώτης γραμμής - 24ωρη ετοιμότητα για επέμβαση σε νησιά και βραχονησίδες

Η συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.


Έχουν ίσως τον πιο κρίσιμο ρόλο σε ενδεχόμενη προσπάθεια αιφνιδιασμού των Τούρκων για τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Αφού έχουν επιφορτιστεί να αναλάβουν άμεση δράση είτε για να αποτρέψουν είτε για να αποκαταστήσουν την Ελληνική Κυριαρχία και στον τελευταίο βράχο του Αρχιπελάγους. Την ώρα που η Άγκυρα όχι απλά κλιμακώνει τις προκλήσεις της αλλά αμφισβητεί ευθέως πλέον την Κυριαρχία της Ελλάδας σε μικρότερα αλλά και στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου όπως η Λέσβος και η Σάμος, οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των Ειδικών Τμημάτων Εθνοφυλακής όπως ονομάζονται οι Επίλεκτες Μονάδες της ΑΣΔΕΝ ανεβάζουν αντανακλαστικά. «Σαρώνουν» τα θαλάσσια σύνορα, παρακολουθούν κάθε κίνηση και μετακινούνται μέχρι και στην τελευταία νησίδα.
Ούτως ή άλλως βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ετοιμοπόλεμοι και Προετοιμασμένοι να κινηθούν είτε με ταχύπλοα είτε με ελικόπτερα για να φτάσουν άμεσα σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Άλλωστε γνωρίζουν κάθε βράχο αφού καθημερινά εκπαιδεύονται πάνω σε αυτούς χειμώνα-καλοκαίρι κάτω από όλες τις συνθήκες. Αποτελούν την αιχμή του δόρατος των φρουρών του Αρχιπελάγους με δυνατότητα διεξαγωγής τόσο ειδικών αμφίβιων όσο και αεροκίνητων επιχειρήσεων. Είναι το «ισχυρό χαρτί» κάθε τοπικού Διοικητή και η πρώτη του επιλογή σε κάθε σενάριο ανορθόδοξου πολέμου.
Ταυτόχρονα οι κομάντος των Αμφίβιων Μοιρών Καταδρομών οι οποίες εδρεύουν σε όλα τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τακτικές χερσαίες δυνάμεις. Όμως έχουν εκπαιδευτεί και σε μια σειρά από σενάρια στα οποία απαιτείται συνεργασία τόσο με τα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας όσο και με τις Μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Αφού διαθέτουν εξειδικευμένα Στελέχη JTAC (Joint Terminal A ttack Controller) τα οποία θα καταδείξουν με ακρίβεια στόχους στα «Γεράκια» της HAF τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα. Με ανάλογο τρόπο συνεργάζονται με τα πλοία του Στόλου.
Οι Αμφίβιοι Καταδρομείς διαθέτουν την εκπαίδευση προκειμένου να εκτελέσουν επιχειρήσεις αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και υβριδικού πολέμου. Συλλογή κρίσιμων πληροφοριών για τις εχθρικές δυνάμεις όπως διάταξη, high value targets (πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, αντιαεροπορικά συστήματα, ραντάρ, εγκαταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου και αποθήκες πυρομαχικών) αποτελούν αντικείμενα που γνωρίζουν άριστα οι κομάντος των ΕΤΕΘ.
Τα τελευταία χρόνια εξοπλίζονται συνεχώς με σύγχρονο οπλισμό και υλικά όπως plate carrier, high cut κράνη, διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης, θερμικές διόπτρες, τυφέκια Ελεύθερου Σκοπευτή και καταδυτικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Εξοπλισμός που τους δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσουν μια σειρά από αποστολές σε ξηρά και θάλασσα ακόμα και εντός εχθρικού εδάφους. Ενώ έχουν ενισχυθεί και με «νέο αίμα». Επαγγελματίες οπλίτες οι οποίοι έχουν επιλέξει τις Ειδικές Δυνάμεις και εκπαιδευτεί προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των Επίλεκτων Μονάδων Αμφίβιων Καταδρομέων.
Μπορούν να δράσουν είτε προληπτικά είτε άμεσα απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια και σενάριο μπορεί να στήσουν οι Τούρκοι Επιτελείς με στόχο τα νησιά του Αιγαίου. Οι περιπολίες που εκτελούν ημέρα και νύχτα αλλά και η ρεαλιστική εκπαίδευση στα πεδία όπου θα κληθούν να επιχειρήσουν έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξοικείωση στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου. Ο εκνευρισμός άλλωστε των γειτόνων στην εικόνα των πάνοπλων ‘’αστακών’’-κομάντος των ΕΤΕΘ πάνω σε κάθε βράχο έως το ακριτικό Καστελόριζο είναι ενδεικτικός.

Πηγή newpost.gr

Συνελήφθησαν 5 διακινητές σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη με συνολικά 33 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 28-9-2022 σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων εντοπίσθηκε ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη ο αλλοδαπός – οδηγός του, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του οχήματος.
Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην τέταρτη περίπτωση, επίσης το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει ανάμεσα σε εμπορεύματα στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Ξάνθης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή evros24.gr

Φολέγανδρος: €10.000 έκαστος είχαν πληρώσει οι 37 μετανάστες για να πάνε στην Ιταλία

Οι 37 μετανάστες (23 άνδρες, 5 γυναίκες -εκ των οποίων μία εγκυμονούσα- και 9 ανήλικοι) εντοπίστηκαν χθες στην ενδοχώρα της Φολεγάνδρου

Στη ενδοχώρα της Φολεγάνδρου εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι 37 μετανάστες (23 άνδρες, 5 γυναίκες -εκ των οποίων μία εγκυμονούσα- και 9 ανήλικοι).

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία βρέθηκε προσαραγμένο και εγκαταλελειμμένο στη θαλάσσια περιοχή "ΚΑΤΕΡΓΟ".

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με επιβατηγό πλοίο στη νήσο Ίο, ενώ προέκυψε ότι πλήρωσαν χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ιταλία.


Πηγή protothema.gr

Κλοπή μαμούθ σε κοσμηματοπωλείο στη Σκόπελο

Έρευνες προς σκόρπιες κατευθύνσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου για το μεγάλο κόλπο με κλοπή σε παλιό κοσμηματοπωλείο στο νησί, που σημειώθηκε ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει όμως λιγοστά στοιχεία στα χέρια του, αφού το χρυσοχοείο δεν έχει κάμερα, ούτε συναγερμό και κανένας από τις διπλανές επιχειρήσεις δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Οι δράστες παραμένουν άφαντοι και το πιθανότερο είναι να έχουν φύγει από το νησί την επομένη κιόλας της κλοπής. Ισως να έχουν ακόμη και δικό τους σκάφος.

Το «χτύπημα» στο κοσμηματοπωλείο έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου από ανθρώπους, που είχαν μελετήσει τον στόχο τους.

Μέχρι τις 2, ξημερώματα Σαββάτου, όλα τα καταστήματα δούλευαν. Το κοσμηματοπωλείο έκλεισε στις 22:00, όμως υπήρχε πολύς κόσμος στην περιοχή.

Οι δράστες περίμεναν να σβήσουν τα φώτα των επιχειρήσεων και στη συνέχεια έδρασαν αθόρυβα και διακριτικά.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ούτε οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που μένουν στο ίδιο κτίριο, στο οποίο λειτουργεί το κοσμηματοπωλείο.

Οι αστυνομικοί μελετούν με προσοχή κάθε στοιχείο της υπόθεσης και προσπαθούν να πιάσουν την άκρη του νήματος.

Οι δράστες αφαίρεσαν τα πάντα από το κατάστημα. Αδειασαν τις προθήκες, τα ράφια, άρπαξαν αντικείμενα μεγάλης αξίας, ακόμη και συλλεκτικά κομμάτια δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια έγιναν καπνός δίχως να αφήσουν πίσω τους στοιχεία.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Σήμανση έλαβε αποτυπώματα, αστυνομικοί αναζητούσαν υλικό από κάμερες διπλανών επιχειρήσεων, μαρτυρίες που να αφορούν στους δράστες.

Εντούτοις, επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κανείς δεν είδε ύποπτη κίνηση ατόμων. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν σημειώθηκε κλοπή με λεία ανάλογου περιεχομένου όπως αυτή στο κοσμηματοπωλείο, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Η κλοπή συζητιέται ευρέως στη Σκόπελο με τους επιχειρηματίες του νησιού να είναι προβληματισμένοι και να ανησυχούν και εκείνοι για τις επιχειρήσεις, αν και θεωρούν ότι το πιο λογικό είναι οι δράστες να έχουν φύγει από τη Σκόπελο.


Πηγη taxydromos.gr

Θωμάς Μπόζιαρης : Ακόμη ένα πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών από το Τ.Δ.Μ. Αττικής


Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα ενάντια στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, κατάφεραν πάλι τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής με τη σύλληψη ηγετικου στελέχους.

Είναι καθημερινές οι επιτυχίες, οι οποίες έρχονται μέσα από μεθοδική προσεκτική και αποτελεσματική δουλειά.

Η Πάταξη των κυκλωμάτων αυτών, η Σύλληψη, Φύλαξη, Διαχείριση και εν τέλει η Επιστροφή - Απέλαση των αλλοδαπών που στερούνται εγγράφων είναι μερικές από τις '' Δράσεις '' της Δ/νσης Αλλοδαπών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους μου.

ΥΣ: Αξίζει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην
 εξαιρετική και σημαντική δουλειά που γίνεται από το προσωπικό της Δ/νσης Αλλοδαπών


bordernews.gr 
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τοτονίδης Ι. (Γ.Γ. Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ ) : Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών προκαλούν με την θρασύτητα τουςΤα κυκλώματα διακινητων συνεχίζουν να προκαλούν με την θρασύτητά τους, λες και η Ελλάδα είναι δική τους μόνο για "μπίζνες" οργώνοντας όλη την επικράτεια.

Από Έβρο σε Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη στη Δυτική Μακεδονία αλλά και την ενδοχώρα.Για άλλη μια φορά όμως, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις από την Ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού εγκλήματος του ΤΣΦ Μεσοποταμίας σε συνεργασία με άνδρες του ΤΔΜ Ημαθίας, άλλοι δύο διακινητες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Με δρομολόγια από Έβρο έως την δυτική Μακεδονία , κατάφερναν να προωθούν στο εσωτερικό μετανάστες έναντι αδράς αμοιβής.

Ο αγώνας κατά των κυκλωμάτων διακίνησης συνεχίζεται μέχρι την ολική πάταξή τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμβάλλουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Σύλληψη διακινητών στην ΚαστοριάΣυνελήφθησαν σήμερα (29-09-2022) το πρωί, σε περιοχή της Κοζάνης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Ημαθίας -2- αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 31 ετών, για παράνομη μεταφορά δέκα (10) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε σήμερα (29-09-2022) τις πρωινές ώρες από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 27χρονο και συνοδηγό τον 31χρονο, να αποβιβάζουν μέσα από αυτό, σε περιοχή της Καστοριάς, -10- αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Ακολούθως, το ανωτέρω όχημα απομακρύνθηκε από τη περιοχή με κατεύθυνση την Κοζάνη.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Κοζάνης και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι διακινητές, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού παράνομα τους ανωτέρω αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα έφερε μη νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ, -2- κινητά τηλέφωνα και -3- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΠΗΓΗ   svouranews.gr

Εν ενεργεία αστυνομικός έχασε τη ζωή του - Πένθος στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.


Νέο πένθος για την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr σήμερα λίγο μετά τις 12.00 σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη αστυνομικός που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και οδηγούσε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Δυστυχώς, ο αστυνομικός (γεν. το 1990) έχασε τη ζωή του.

Το δυστύχημα έγινε στην Αττική Οδό, ωστόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Υπηρεσία Προστασίας επισήμων.

Το bordernews.gr εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΠΗΓΗ   policenet.gr

Φλώρινα: Ο.Δ.Δ.Ε. του Τ.Σ.Φ. Κρυσταλλοπηγής - Συνεχόμενες οι συλλήψεις διακινητώνΣυνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε περιοχή της Φλώρινας, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν αλλοδαπό


Κατασχέθηκαν το ανωτέρω αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της μεταφοράς, το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ και-3- κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν χθες (28-09-2022) το βράδυ, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 23χρονο και συνεπιβάτη τον 24χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα από κοινού, έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε προηγουμένως εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ και τα -3- κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΠΗΓΗ   fonikastorias.gr

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός πέφτει πάνω σε βάρκα με μετανάστες

Σε βίντεο - ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται τουρκική ακταιωρός να πέφτει πάνω σε μία φουσκωτή λέμβο γεμάτη με μετανάστες. Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που ουρλιάζουν από τον φόβο.

Τα σωσίβια που έχουν στη διάθεσή τους είναι ελάχιστα.


Σε άλλο σημείο φαίνεται το τουρκικό σκάφος να δημιουργεί τεχνητό κυματισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός ναυαγίου, που ενδεχομένως και να επιδιώκουν (σ.σ. οι Τούρκοι) πάνω στη θαλάσσια συνοριογραμμή με την Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.
Πηγή ethnos.gr