Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Σύλληψη δύο ατόμων για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών-Το παράνομο κέρδος 147.000 ευρώ, ενώ η ζημία των εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων συνέλαβαν 47χρονο ημεδαπό καθώς διαπίστωσαν την εμπλοκή του σε «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών


Ο συλληφθείς πωλούσε ηλεκτρονικές συσκευές και παρείχε παράνομη συνδρομή σε προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας


Εντοπίστηκε και συνελήφθη επίσης ο προμηθευτής των προαναφερόμενων συσκευών

Το παράνομο περιουσιακό όφελος ξεπερνά τις 147.000 ευρώ, ενώ η ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ

Στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες (11-11-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα , από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 47χρονος άντρας είχε αναρτήσει τουλάχιστον έντεκα (11) αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι τον εξοπλισμό αυτό προμηθευόταν από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • (33) συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων,
 • (18) μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb ),
 • Πιστόλι κρότου και φυσίγγια που κατείχε ο 50χρονος συλληφθείς,
 • (18) τραπεζικές κάρτες,
 • Συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD ,
 • Χρηματικό ποσό (28.665) ευρώ και
 • (8) κινητά τηλέφωνα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι , από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από (45) δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε (147.000) ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών), ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους.


bordernews.gr

Ροδόπη: Με κλεμμένο αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα 14 μη νόμιμους μετανάστες–Σύλληψη αλλοδαπού


Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (11-11-2022) το βράδυ στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 22-9-2022 στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ όπως διαπιστώθηκε έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 11-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης .

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.


bordernews.gr

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε περιοχές της Κεφαλονιάς


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη συμμορίας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές στην Κεφαλονιά


Εξιχνιάσθηκαν -4- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, καθώς και -1- απόπειρα του ίδιου αδικήματος


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (10-11-2022), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Κεφαλονιά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από οικίες στο νησί της Κεφαλονιάς.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στις οικίες που είχαν στοχοποιήσει και επωφελούμενοι από την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν την πόρτα ή το παράθυρο, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών, χρυσαφικών, εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών ( laptop και φωτογραφικών μηχανών), καθώς και χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -4- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία απόπειρα, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (27.10.2022) έως και την Τετάρτη (09.11.2022), στο Αργοστόλι και σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Η λεία των δραστών από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρήματα ξεπερνά σε αξία το ποσό των -15.000- ευρώ.

Κατά τις έρευνες σε οικίες και λοιπούς χώρους, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.


bordernews.gr

Εγνατία Οδός: Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού μετά από καταδίωξη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών-Τρεις στο πορτ μπαγκάζ


Συνελήφθη 25χρονος άντρας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά ατόμων τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες χθες (11-11-2022), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα στο ύψος των διοδίων Ανάληψης και προσπάθησε να διαφύγει. Έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 25χρονος άντρας, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, τρείς εκ των οποίων εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών.

Προανάκριση
διενεργείται από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr

Με περίπου ένα κιλό χασίς συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας


Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -909- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- ζυγαριά ακριβείας


Συνελήφθη, χθες (11.11.2022) το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο ημεδαπός εντοπίστηκε σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, παραπλεύρως αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -909- γραμμαρίων, -1- ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


bordernews.gr

ΥΠΕΞ Βελγίου: Η Τουρκία υιοθετεί ταραχοποιητική συμπεριφορά στη γειτονιά μας


Η Ελλάδα και το Βέλγιο εκφράζονται με μία φωνή....


Η Ελλάδα και το Βέλγιο εκφράζονται με μία φωνή και σθεναρά υποστηρίζουν τις κοινές αρχές και αξίες που πρεσβεύουν, διαμήνυσε η Βελγίδα υπουργός Εξωτερικών Χάτζα Λαμπίμπ σε κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Αναφερθείσα ειδικότερα στην Τουρκία, είπε πως είναι ένας γείτονας και το γνωρίζει πολύ καλά η Ελλάδα, που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. «Είναι μια συμμαχική χώρα εντός του ΝΑΤΟ και ένας βασικός παίκτης στην περιοχή, που κάποιες φορές, ας το παραδεχθούμε, έχει υιοθετήσει ταραχοποιητική συμπεριφορά στη γειτονιά μας. Αυτό αφορά την Ελλάδα, αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο» υπογράμμισε επιπροσθέτως.

Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου έκανε ειδική αναφορά στη θετική ατζέντα στην οποία συμφώνησε πέρυσι η ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν αυτές οι εντάσεις και έστειλε το μήνυμα πως παραμένει «αν η Άγκυρα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στους κοινούς μας στόχους, την αποκλιμάκωση και τη συνεργασία». Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει πως διμερώς και στο επίπεδο της ΕΕ, το Βέλγιο είναι υπέρ της συνέχισης των διάφορων πολιτικών επαφών και διαβουλεύσεων για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, τις προξενικές υποθέσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τους ξένους τρομοκράτες μαχητές, το μεταναστευτικό, τα οικονομικά και εμπορικά θέματα, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Επίσης, αναφερθείσα στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, η Χάτζα Λαμπίμπ είπε πως ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις «διμερείς εντάσεις στο Αιγαίο» και γνωστοποίησε ότι εξέφρασε τη θλίψη της γι' αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου καταδίκασε τις προκλητικές δηλώσεις και διαμήνυσε πως όλοι πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο.

Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου εξέφρασε την πεποίθηση η «αποκλιμάκωση και ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν αυτού του είδους οι διμερείς διαφορές» και συνεχάρη την Ελλάδα για την εποικοδομητική της στάση σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων, τονίζοντας ότι οι διενέξεις πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Αναφερθείσα στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, η Χάτζα Λαμπίμπ (Hadja Lahbib), η οποία πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, τη χαρακτήρισε παραγωγική και εποικοδομητική.

Αναφερθείσα στην 104η επέτειο από τον τερματισμό των εχθροπραξιών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Χάτζα Λαμπίμπ είπε πως σήμερα, τόσα χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο και τόνισε πως «μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ και στο εξωτερικό έχουμε επιβάλει άνευ προηγουμένου κυρώσεις οι οποίες έχουν περιορίσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να κάνει πόλεμο και επίσης έχουμε προσφέρει υποστήριξη στην Ουκρανία καθώς μάχεται υπέρ της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας και υπέρ της Δημοκρατίας, η οποία έχει το λίκνο της εδώ, αφού γεννήθηκε στη σπουδαία σας χώρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   real.gr

Έλεγχος στις ΜΚΟ από Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής μεταναστών


Για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Λογοθέτης “παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας” ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ “να ενθαρρύνουν τους αιτούντες να προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να ολοκληρώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες καταγραφής τους και ακολούθως επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης ασύλου”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργειου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το ‘Ασυλο, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Διοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας.

ΠΗΓΗ   hellasjournal.com

Λιμενικό: Οι ακοίμητοι φρουροί των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας. Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες


Ασταμάτητες είναι οι επιχειρήσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αποτρέψουν τις προσπάθειες για παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας....
Σεβόμενοι πάντα τη Διεθνή νομοθεσία, τις Διεθνείς συμβάσεις και την ανθρώπινη ζωή...


Ασταμάτητες είναι οι επιχειρήσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αποτρέψουν τις προσπάθειες για παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών. Σεβόμενοι πάντα τη Διεθνή νομοθεσία, τις Διεθνείς συμβάσεις και την ανθρώπινη ζωή , με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ψυχραιμία αλλά και ετοιμότητα, κατάφεραν να διασώσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και να στέκουν πάντα ακοίμητοι φρουροί των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που «χτύπησε» την Ευρώπη, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο πέρασε από τις «πλάτες» του Λιμενικού Σώματος . Όλο αυτό το διάστημα , οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος, όπως καταδεικνύουν οι τόσες επιτυχίες τους, επέδειξαν θάρρος, ψυχραιμία, επαγγελματισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα και αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η Ελληνική Ακτοφυλακή, πάντα στην πρώτη γραμμή συνεργάζεται άριστα με τη FRONTEX , για να υπερασπιστεί με σθένος, τα ιδανικά και τις αξίες μας, στην πιο μεγάλη επιχείρηση φύλαξης των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις Υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου (εκτός των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού), υπηρετούν περισσότερα από 1.200 στελέχη, ενώ περιπολούν συνολικά 57 πλωτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΑΘ – ΠΠΛΣ – ΠΛΣ – Ν/Γ), καθώς και 11 πλωτά του οργανισμού FRONTEX, πέραν των πλοίων και σκαφών Π.Ν. και Ε.Σ. που συνδράμουν ομοίως.

Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που παρασχέθηκε βοήθεια εντός της περιοχής ευθύνης Παροχής Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης της χώρας μας (Search and Rescue Region/SRR), ανέρχεται σε 1.965 άτομα σε 45 περιστατικά το έτος 2022 έως αρχές Νοεμβρίου (07/11/2022) ,σε σχέση με 1215 άτομα σε 26 περιστατικά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2021. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία και όπως επιβεβαιώνει με τη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΣ., Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Νικόλαος, το τελευταίο διάστημα η πίεση από τις μεταναστευτικές ροές είναι καθημερινή και συνεχιζόμενη.

Το καθήκον που επιτελούν οι Λιμενικοί μας είναι ένα καθήκον πολυσχιδές. Η καθοριστική συμβολή τους στην διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, η αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων από τους Τούρκους, η αλληλεγγύη τους προς τις ανθρώπινες ψυχές που τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα στοιβάζουν και στέλνουν στο θάνατο, το κοινωνικό τους έργο με τη στήριξη ευπαθών ομάδων, η μεταφορά ασθενών σε επείγοντα περιστατικά κ.α. συμπεριλαμβάνονται στις καθημερινές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες. Σημαντικό είναι το έργο τους και στην αποτροπή του οργανωμένου εγκλήματος και την επιβολή του νόμου με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή, όπως η εξάρθρωση κυκλωμάτων.


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ. κ. ΚΟΚΚΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υφίσταται συνεχιζόμενη και καθημερινή πίεση στις μεταναστευτικές ροές. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις κάθε φύσεως προκλήσεις, στις εντάσεις των φαινομένων καθώς και στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει αυξήσει σημαντικά τα μέσα και το προσωπικό στις νευραλγικές περιοχές των ανατολικών μας συνόρων. Από Έβρο έως Καστελόριζο έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.200 στελέχη καθώς και περισσότερα από 60 πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα ενώ πολύ σημαντική θεωρείται και η συνδρομή του οργανισμού FRONTEX που μέσω της μεγαλύτερης επιχείρησης που διεξάγει και είναι η επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», έχει διαθέσει εναέρια, πλωτά και χερσαία μέσα.

Παράλληλα, λαμβάνονται σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την παροχή συνδρομής σε οποιοδήποτε πρόσωπο που κινδυνεύει. Όλες οι ενέργειές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος διενεργούνται με απόλυτο σεβασμό στην διεθνή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας που αποτελούν παράλληλα και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και αναστολή στο να στοιβάζουν σε τελείως αναξιόπλοα σκάφη όλων των τύπων (φουσκωτά, ιστιοφόρα, αλιευτικά) χωρίς τον στοιχειώδη σωστικό εξοπλισμό, υπεράριθμα άτομα, εγκύους, βρέφη, άτομα με κινητικά προβλήματα και να τα στέλνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε «οργανωμένα ταξίδια θανάτου» από τα τουρκικά παράλια ακόμα και με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Ο Εκπρόσωπος Τύπου Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΣ.
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοκκάλας Νικόλαος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ – ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κ. ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ο Αντιπλοίαρχος Θεόφιλος Τσαγκάρης ανέλαβε καθήκοντα Υπολιμενάρχη στο Λ/Χ Καλύμνου την 01/09/2016 και καθήκοντα Λιμενάρχη στις 22/05/2020. Ο κ. Τσαγκάρης διετέλεσε Διοικητής στην ΑΕΝ Καλύμνου από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2020.
1.Υπάρχει αυξητική τάση όσο αφορά στις μεταναστευτικές ροές τον τελευταίο καιρό. Το ίδιο ισχύει και με τη ρητορική των “γειτόνων” μας οι οποίοι γίνονται όλο και πιο προκλητικοί. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια σχεδιαζόμενη από την Τουρκία απότομη αύξηση στις ροές μεταναστών και να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας ώστε να μην αντικρίσουμε εικόνες όπως στο παρελθόν;Το Λιμενικό Σώμα με τα Μέσα και την τεχνογνωσία που διαθέτει είναι τώρα περισσότερο έτοιμο παρά ποτέ να αντιμετωπίσει καταστάσεις παρόμοιες με αυτές του 2014-2015 όταν η Τουρκία εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό είχε στείλει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα μας. Η ιδιαιτερότητα βέβαια των θαλάσσιων συνόρων έγκειται στο γεγονός πως η προστασία τους είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και η αποτελεσματική τους φύλαξη απαιτεί, όπως έχει αποδειχτεί, την συνεργασία των χωρών και στις δύο πλευρές των συνόρων.

2.΄Eχει συμβάλει η συνεργασία με τη Frontex ουσιαστικά, στις επιχειρήσεις αποτροπής της εισόδου μεταναστών στη χώρα μας;

Η FRONTEX λειτουργεί υποβοηθητικά προκειμένου τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να φυλάξουν αποτελεσματικά τα σύνορά τους. Η FRONTEX με τα Μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό της συνδράμει στις εθνικές προσπάθειες προκειμένου οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης να είναι εξονυχιστικοί και αποτελεσματικοί.

3. Εκτός από τις επιχειρήσεις φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας και διάσωσης μεταναστών, σε ποια άλλα “πεδία” επιχειρεί το Λ.Σ., ποια άλλα ζητήματα είναι στις αρμοδιότητές του;

Το Λιμενικό Σώμα πέρα από την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων είναι επιφορτισμένο με την γενικότερη αστυνόμευση του θαλάσσιου χώρου, των πλοίων και των πάσης φύσεως πλωτών ναυπηγημάτων, των λιμένων και της Χερσαίας Ζώνης αυτών. Το Λ.Σ. καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει ένα εύρος περιστατικών που περιλαμβάνουν ποινικά αδικήματα, ρύθμιση της τροχαίας κίνησης, θαλάσσια ρύπανση, επιβατική κίνηση, ακτοπλοϊκές συνδέσεις, έλεγχο της αλιείας, στελέχωση και επιθεώρηση των πλοίων, παράνομα έργα κ.α.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο κ. Οικονομίκος Δημήτριος είναι Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος-
Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα τελευταία 7 χρόνια υπηρετεί στο Λιμεναρχείο
Καλύμνου ως προϊστάμενος στο πλωτό ΠΛΣ-613.
1. Περιγράψτε μου μια δύσκολη ημέρα δράσης που αποτυπώθηκε στη μνήμη σας όταν χρειάστηκε να επιχειρήσετε για τη διάσωση μεταναστών.Στα 20 χρόνια υπηρεσίας μου στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λόγω του ότι υπηρετούσα πάντοτε σε μάχιμες υπηρεσίες, είναι πάρα πολλές οι ημέρες που θα μπορούσα να τις περιγράψω ως «δύσκολες» αλλά και «επικίνδυνες» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για τη διάσωση μεταναστών . Είναι δύσκολο να επιλέξω να σας περιγράψω μία από αυτές για το λόγο ότι ο βαθμός δυσκολίας τους είναι το ίδιο σχεδόν έντονος σε όλες. Ωστόσο μπορώ να σας πω ότι τη μεγαλύτερη δυσκολία την αντιμετώπιζα όταν κατά τη διάρκεια της διάσωσης και λόγω των έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναγκαζόμουν πολλές φορές να επιχειρώ, η βάρκα των Π.Ε.Π. έπαιρνε νερά και εν τέλει βυθιζόταν με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα μεταξύ των οποίων τις περισσότερες φορές υπήρχαν μικρά παιδιά διαφόρων ηλικιών (από μερικών μηνών έως 15-16 χρονών), γυναίκες εγκυμονούσες ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).


Όπως καταλαβαίνετε ο βαθμός δυσκολίας σε τέτοιες περιπτώσεις αυξανόταν κατακόρυφα και θα έπρεπε ως προϊστάμενος να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση και να πάρω αποφάσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να μην υπάρξει ούτε μία απώλεια ανθρώπινης ζωής , πράγμα το οποίο το κατάφερνα σχεδόν πάντα με επιτυχία 100%. Εδώ θα πρέπει να σας τονίσω ότι για να έχουμε αυτό το ποσοστό επιτυχίας η συνεργασία που είχα με το πλήρωμά μου ήταν ΄άψογη΄. Γιατί η δουλειά πάνω στο σκάφος μας είναι πάντα ομαδική και ποτέ ατομική. Επιχειρούμε πάντα ως μια γροθιά και ποτέ μεμονωμένα. Παρόλα αυτά υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν κατάφεραν όλοι οι Π.Ε.Π. να αντέξουν την κούραση και το κρύο της θάλασσας και να αναγκαστούμε να τους ανασύρουμε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις τους.


2. Ποιες είναι οι σκέψεις και ποια τα συναισθήματα τις στιγμές αυτές;


Σε τέτοιες στιγμές δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Είμαστε επαγγελματίες και ως
Έλληνες επαγγελματίες Λιμενικοί πρέπει να λειτουργούμε. Κάθε φορά που έπρεπε να ανασύρω νεκρούς από τη θάλασσα η σκέψη μου ήταν μία και μόνο μία. Να συνεχίσω γιατί στο νερό υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι και μόνο εγώ με το πλήρωμά μου είμαι εκεί να τους σώσω.
3. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα όταν πρέπει να αποτρέψετε την είσοδο μεταναστών και δουλεμπόρων.

Στην περίπτωση που έπρεπε να αντιμετωπίσω ένα περιστατικό κατά το οποίο
υπήρχαν δουλέμποροι οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν μετανάστες παράνομα στην Ελληνική επικράτεια αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να εκτελέσω τα καθήκοντά μου σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές που έχω λάβει από την υπηρεσία μου. Να φυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μου και κατ΄ επέκταση τα ευρωπαϊκά σύνορα καθώς και την παροχή της βοήθειας μας σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο.
4. Πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι επιχειρήσεις για τις ζωές σας.

Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης
διάσωσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις ζωές μας. Και αυτό γιατί τις
περισσότερες φορές επιχειρούμε με δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπου υπάρχει
έντονος κυματισμός και έτσι η πιθανότητα να βρεθούμε και εμείς οι ίδιοι στη
θάλασσα ή να έχουμε κάποιο ατύχημα πάνω στο σκάφος είναι μεγάλη, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει ευτυχώς ποτέ στην 20ετή καριέρα μου. Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι το επάγγελμά μου ως Έλληνας Λιμενικός μπορεί να είναι δύσκολο, επικίνδυνο και να απαιτεί πολλές ώρες απασχόλησης τις οποίες τις στερώ από την οικογένειά μου αλλά δεν θα το άλλαζα ποτέ και αυτό θα το έκανα
για την Πατρίδα μου!!!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΚΕΛΕΥΣΤΗ Λ.Σ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Ο Επικελευστής Λ.Σ. Διονυσίου Ιωάννης υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το 2009 έως και σήμερα. Την περίοδο 2014-2016 ως κυβερνήτης στο ΠΛΣ -1012 μαζί με το έτερο ΠΛΣ της Λιμενικής Αρχής ήρθε αντιμέτωπος με το σύνολό των περιστατικών που αφορούσαν μεταναστευτικές ροές από τις έναντι τουρκικές ακτές . Πλέον υπηρετεί ως κυβερνήτης στο νεοαποκτηθέν σκάφος ΠΛΣ 1061 τύπου RAFNAR της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και όπως μας αναφέρει η έλευση των νέων σκαφών έχει αυξήσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πληρωμάτων.
1.Περιγράψτε μου μια δύσκολη ημέρα δράσης που αποτυπώθηκε στη μνήμη σας όταν χρειάστηκε να επιχειρήσετε για τη διάσωση μεταναστών.Από το σύνολο των περιστατικών που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε από το 2014 έως και σήμερα το μόνο περιστατικό, το οποίο μου έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μου και το οποίο θα με στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής μου, ήταν το ναυάγιο που συνέβη στην θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου στις 22-01-2016 όπου ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τις έναντι τουρκικές ακτές και μετέφερε 70 ΠΕΠ, κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες βούλιαξε στην ανωτέρω περιοχή.


Στο συγκεκριμένο ναυάγιο βρήκαν τον θάνατο 35 άτομα μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Την νύχτα εκείνη τα πλωτά της Υπηρεσίας μας με την συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του ΕΚΣΕΔ διεξήγαμε έρευνα και διάσωση από την οποία διασώθηκαν 24 άτομα ενώ 35 άτομα ανασύρθηκαν νεκρά και 11 άτομα ακόμα και σήμερα αγνοούνται. Ανάμεσα στους νεκρούς το πλήρωμα μου και εγώ ανασύραμε την σορό ενός κοριτσιού μόλις τριών ετών. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά μάταια. Εκείνη την στιγμή μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα των τεσσάρων μου κοριτσιών αλλά έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμος προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ στο καθήκον μου. Έκτοτε η εικόνα παιδιών κυριολεκτικά στοιβαγμένων επάνω σε πλωτά φέρετρα πραγματικά με εξοργίζει και ταυτόχρονα με υποκινεί να δράσω όσο πιο άμεσα γίνεται για την σωτηρία τους.


2. Ποιες είναι οι σκέψεις και ποια τα συναισθήματα τις στιγμές αυτές;


Κατά την διάρκεια εκτέλεσης επιχειρήσεων διάσωσης προσπαθώ να αποβάλλω τυχόν συναισθήματα και σκέψεις που μπορούν να δράσουν αρνητικά στην έκβαση του επιθυμητού αποτελέσματος που δεν μπορεί να είναι άλλο από την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.


3. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα όταν πρέπει να αποτρέψετε την είσοδο μεταναστών και δουλεμπόρων.


Κατά την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από παράνομη είσοδο μεταναστών και δουλεμπόρων όπως προανέφερα δεν χωρούν σκέψεις και συναισθήματα διότι πρέπει να εκτελέσω τα καθήκοντά μου σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές που έχω λάβει από την Υπηρεσία μου. Κύριο μέλημα μας είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και η ακεραιότητα των Ελληνικών και συνάμα Ευρωπαϊκών συνόρων.


4. Πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι επιχειρήσεις για τις ζωές σας.


Παρά το γεγονός ότι συχνά αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις που οφείλονται τόσο στην επιθετικότητα της γείτονος χώρας αλλά και στις μεταναστευτικές ροές δεν θυμάμαι να υπήρξε κάποιο χαρακτηριστικό γεγονός κατά το οποίο να απειλήθηκε η σωματική μου ακεραιότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών ,την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό που διέπει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και στις αναβαθμισμένες δυνατότητες που μας παρέχουν τα σύγχρονα μέσα επιτήρησης.

Συγχαίρουμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη, άνδρες και γυναίκες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για το έργο που επιτελούν, υπό αντίξοες συνθήκες , με αυταπάρνηση, εντιμότητα και ψυχραιμία απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις των «γειτόνων» μας.


Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής-Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον Αντιπλοίαρχο κ. Κοκκάλα Νικόλαο για την έγγραφη έγκριση προκειμένου να ασχοληθούμε με το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τη δράση της και για τα στοιχεία που μας προσκόμισε, όπως επίσης το ΛΣ Καλύμνου και τον Λιμενάρχη κ. Τσαγκάρη Θεόφιλο για την ουσιαστική συμβολή του.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟΠΗΓΗ   voicels.gr

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Παράταση βραχείας άδειας Αστυνομικού Προσωπικού έτους 2022

 
Εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1647/22/2357325 από 11-11-2022 διαταγή Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία παρατείνεται ο χρόνος διάνυσης δικαιούμενων ημερών βραχείας άδειας, έτους 2022, μέχρι και την 31/03/2023


bordernews.gr

Έκλεβε μοτοσυκλέτες τις αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο-συνεργείο του και παραποιούσε τον αριθμό πλαισίου και κινητήρα-Σύλληψη ενός ατόμου


Εντοπίστηκε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών με πληθώρα κλεμμένων ανταλλακτικών


Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, ενώ εξιχνιάσθηκαν επτά υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών στην Πάτρα


Κατασχέθηκαν (2) πιστόλια κρότου, (120) φυσίγγια -τροποποιημένα - πυροβόλου όπλου – κρότου, (2) χειροβομβίδες καπνού, (6) δίκυκλες μοτοσυκλέτες και πληθώρα εξαρτημάτων μοτοσικλετών

Εντοπίστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στην Πάτρα, παράνομο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών και απόκρυψης κλεμμένων δικύκλων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων και περί όπλων, καθώς και για πλαστογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία - εργαστήριο του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

ΟΠΛΑ

 • (2) πιστόλια κρότου, (2) κενούς γεμιστήρες
 • (25) φυσίγγια τροποποιημένα, (11) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, (84) φυσίγγια κρότου, (6) μη πυροδοτούμενοι κάλυκες
 • (2) χειροβομβίδες καπνού
 • (1) αναδιπλούμενο σουγιά
ΔΙΚΥΚΛΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

 • (6) μοτοσυκλέτες
 • (1) κινητήρας μοτοποδηλάτου
 • (5) ζάντες μοτοσικλετών και δύο ελαστικά
 • (1) πλαίσιο μοτοσικλέτας με αποξεσμένο τμήμα
 • (3) ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι
 • (3) ανορθωτές μηχανής
 • (1) ανεμοθώρακας μοτοσικλέτας
 • Εξαρτήματα μοτοσικλετών ( δισκόφρενο, τρόμπα βενζίνης, σέλα, δυο εξατμίσεις, ντεπόζιτο βενζίνης, κοντέρ, φανάρι, δυο πιρούνια, δαγκάνες δισκοφρένων, δείκτες αλλαγής πορείας φλας, πατητήρια συνεπιβάτη, τμήματα τιμονιού, λεβιές φρένου, δυο καρμπιρατέρ)
Από την συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως την 25/10/2022 είχε διαπράξει έξι κλοπές μοτοσικλετών, ενώ από ακόμα μια μοτοσικλέτα είχε αφαιρέσει το κοντέρ με ενσωματωμένο εγκέφαλο, συνολικής αξίας περίπου (8.000) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο - συνεργείο του, και τις παραποιούσε αποξαίνοντας τον αριθμό πλαισίου και του κινητήρα. Στη συνέχεια πωλούσε τις μοτοσικλέτες ως ανταλλακτικά ή τοποθετούσε τα μέρη τους, σε άλλες κλεμμένες μοτοσυκλέτες, που είχε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.


bordernews.gr

Με περίπου 11,5 κιλά χασίς και 64,6 γραμμάρια κοκαΐνης συνελήφθη αλλοδαπή στον Κολωνό


Συνελήφθη αλλοδαπή για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας


Κατασχέθηκαν -11- κιλά και -405- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης και -64,6- γραμμάρια κοκαΐνης


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 10-11-2022 αλλοδαπή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αλλοδαπή, κατηγορούμενη για παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση της κατηγορούμενης στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας , επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, ο εντοπισμός της και η πιστοποίηση της δράσης της.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 10-11-2022, κατελήφθη στον Κολωνό , να κατέχει με σκοπό την διακίνηση, ποσότητες ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα στην οικία της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • -11- κιλά και -405- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης
 • -64, 6 - γραμμ. κοκαΐνης
 • -320- ευρώ
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 • κινητό τηλέφωνο
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr


Με περίπου δύο κιλά χασίς συνελήφθη ένα άτομο σε οικισμό της Δράμας


Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών


Κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη χθες (10-11-2022) το πρωί σε οικισμό της Δράμας, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε ποιμνιοστάσιο του δράστη εντόπισαν έξι (6) γυάλινα βάζα και δέκα (10) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.927,7 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα κάνναβης, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


bordernews.gr

Ροδόπη: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (10-11-2022) το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.


bordernews.gr
Βέλγιο: Ένας νεκρός αστυνομικός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι – «Υποψίες» για τρομοκρατική επίθεση


Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη


Σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο, υπάρχουν υποψίες ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο ύποπτος δράστης «εξουδετερώθηκε» μετά την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η βελγική αστυνομία, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Le Soir.

«Μία από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν στη συνέχεια ενισχύσεις. Ένας αστυνομικός από μια άλλη περίπολο χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον επιτιθέμενο».

Δικαστικός αξιωματούχος που δεν μπορούσε να αναφερθεί ονομαστικά επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε στο Associated Press ότι υπάρχει «υποψία τρομοκρατικής επίθεσης». Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες.

«Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η αστυνομία. Η Le Soir δήλωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε από τα τραύματά του.

Η εφημερίδα Het Laatste Nieuws ανέφερε ότι ο ύποπτος είχε πάει σε αστυνομικό τμήμα το πρωί της Πέμπτης προειδοποιώντας ότι θα σκότωνε έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Allahu akbar», την αραβική φράση που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 19:15 τοπική ώρα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο ανάρτησε μήνυμα στο Twitter στο οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αστυνομικού, και την ελπίδα ότι η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού θα εξελιχθεί καλώς.

«Οι αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών μας», ανέφερε. «Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει αυτό για άλλη μια φορά».

Η υπουργός Εσωτερικών Ανλίς Βερλίντεν δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον δήμαρχο των Βρυξελλών, τον αρχηγό της αστυνομίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας για να συντονίσει την αντίδραση στην επίθεση. «Τέτοια βία κατά του λαού μας είναι απαράδεκτη», δήλωσε η ίδια.

Σοκαρισμένη από τη δολοφονία του αστυνομικού στις Βρυξέλλες «την ώρα του καθήκοντος» δήλωσε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Βελγική Αστυνομία έχει δουλέψει τόσο στενά με το Ευρωκοινοβούλιο μέσα στα χρόνια που αυτό που έγινε το αισθανόμαστε ως προσωπικό. Όλες οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε αυτούς, τους αγαπημένους τους και όλους στο Βέλγιο», σημείωσε η κ. Μέτσολα.

ΠΗΓΗ   ertnews.gr

Κομισιόν: Ανάγκη για κοινές και ευρωπαϊκές λύσεις μέσα από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

«Προτείναμε το Σύμφωνο πριν από δύο χρόνια και παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να ανανεώσουμε την έκκλησή μας στα κράτη-μέλη και το κοινοβούλιο να προωθήσουν τις εργασίες για την υιοθέτησή του», σημείωσε η Εκπρόσωπος της Επιτροπής για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Αννίτα Χίπερ.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει ότι «η κατάσταση στο πλοίο (Ocean Viking) έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο και γνωρίζουμε επίσης ότι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση υπάρχει νομική υποχρέωση για διάσωση και διασφάλιση των ζωών στη θάλασσα. Αυτή είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση ανεξάρτητα από τις συνθήκες που οδήγησαν τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε η Εκπρόσωπος της Επιτροπής για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Αννίτα Χίπερ.

Η κ. Χίπερ σημείωσε ότι αυτό που λαμβάνει χώρα φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια «την επείγουσα ανάγκη του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο για δομημένες, κοινές και ευρωπαϊκές λύσεις που πρέπει να εφαρμόζονται».

«Προτείναμε το Σύμφωνο πριν από δύο χρόνια και παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να ανανεώσουμε την έκκλησή μας στα κράτη-μέλη και το κοινοβούλιο να προωθήσουν τις εργασίες για την υιοθέτησή του» επισήμανε.

Aπό την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναντ, σημείωσε ότι «η θέση μας μέσα στα χρόνια και αυτές τις μέρες, δεν έχει αλλάξει, ήταν πάντα η ίδια: η προτεραιότητα είναι να φέρουμε τους ανθρώπους στην ασφάλεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό αφίξεων και αναζητούμε ευρωπαϊκή λύση σε αυτό».

Πηγή naftemporiki.gr

Συνελήφθησαν 47χρονος ημεδαπός και 40χρονος αλλοδαπός μέλη συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Αθήνας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 9-11-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός και 40χρονος αλλοδαπός ως μέλη συμμορίας που διέπρατταν ληστείες κατ΄ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, συνελήφθησαν 33χρονη ημεδαπή και 41χρονη αλλοδαπή κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και υπόθαλψη εγκληματία.

Στο πλαίσιο καταγεγραμμένων περιστατικών ληστειών με απειλή όπλου και μαχαιριού σε καταστήματα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Κολωνού και του Αγίου Παντελεήμονα, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Στο πλαίσιο επιχείρησης από ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό τους στην Αθήνα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω, με τον 40χρονο να προσπαθεί να διαφύγει.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 • πιστόλι ρέπλικα,
 • μαχαίρι-ξυφολόγχη με μήκος λάμας -30- εκ.,
 • σουγιάς,
 • 2 φυσίγγια,
 • σπρέι πιπεριού,
 • 39 γραμμ. κάνναβης,
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
 • ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.
Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν συνολικά (5) περιπτώσεις ληστειών σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιείο, κατάστημα ψιλικών και ενεχυροδανειστήριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή astynomia.gr

Φρίκη στη Θήβα: Συνελήφθη 31χρονος για τον βιασμό της κόρης του – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το βιασμό της κόρης του και για ασέλγεια σε βάρος άλλων τεσσάρων κοριτσιών σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Θήβα προχώρησε την Τετάρτη η ΕΛΑΣ.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές πράξεις:

α) του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκου,


β) της κατάχρησης ανηλίκου με την μορφή της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη από οικείο κατ’ εξακολούθηση και

γ) της αιμομιξίας – γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον:

(Επ.) KARIMI (Ον.) ALIJAN του ABDOL HAKIM και της ZARMINE , γεννηθέντα την 01-01-1991 στο Αφγανιστάν:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22620 – 82185 και 22620 – 82180, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή indicator.gr

Οι χώρες της ΕΕ έλαβαν ασυνήθιστα πολλές αιτήσεις για άσυλο τους τελευταίους μήνες, τονίζει με ανακοίνωσή του ο EUAA

Οι χώρες της ΕΕ έλαβαν ασυνήθιστα πολλές αιτήσεις για άσυλο τους τελευταίους μήνες, τονίζει με ανακοίνωσή του ο EUAA


Νέο υψηλό επίπεδο καταγράφουν οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ, μετά την προσφυγική κρίση του 2015-2016, σύμφωνα με τον Οργανισμό της ΕΕ για το Άσυλο (EUAA).

Οι χώρες της ΕΕ έλαβαν ασυνήθιστα πολλές αιτήσεις για άσυλο τους τελευταίους μήνες, τονίζει με ανακοίνωσή του ο EUAA. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2022 οι αιτήσεις έφθασαν περίπου τις 84.500, ένα νέο υψηλό επίπεδο από την προσφυγική κρίση του 2015/2016.

Από την αρχή του 2022, οι χώρες της ΕΕ έχουν λάβει περίπου 564.000 αιτήσεις ασύλου, αυξημένες κατά 62 % σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός ατόμων που εγκατέλειπαν την Ουκρανία συνέχισαν να ζητούν καθεστώς προσωρινής προστασίας στην ΕΕ. Τον Αύγουστο, έγιναν περίπου 255.000 εγγραφές για προσωρινή προστασία, σχεδόν αποκλειστικά από Ουκρανούς πολίτες. Μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4,6 εκατομμύρια εγγραφές. Συνολικά, οι αιτήσεις ασύλου και οι εγγραφές για προσωρινή προστασία μέχρι στιγμής το 2022 έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια.

Από Αφγανούς και Σύρους οι περισσότερες

Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου που υπεβλήθησαν τον Αύγουστο στην ΕΕ, προέρχονται από Αφγανούς (περίπου 12.100) και Σύρους (11.900), αριθμός που αυξήθηκε και για τις δύο εθνικότητες κατά 30 % από τον Ιούλιο. Στους 12 μήνες από την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν (Αύγουστο 2021), οι Αφγανοί έχουν υποβάλει περίπου 127.000 αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ. Την ίδια περίοδο, οι αιτήσεις ασύλου από τη Συρία αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό. Τον Αύγουστο, οι Σύροι υπέβαλαν τις περισσότερες αιτήσεις από τον Οκτώβριο του 2016 και από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, οι Σύροι υπέβαλαν περισσότερες αιτήσεις για πρώτη φορά από τους Αφγανούς.

Μια πρόσφατη έκθεση της EUAA διαπίστωσε ότι οι Αφγανοί χρησιμοποιούσαν κυρίως τη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων προς την ΕΕ. Με βάση τα στοιχεία του Frontex, οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων από Αφγανούς σε αυτή τη διαδρομή έχουν αυξηθεί κάπως τους τελευταίους μήνες, ενώ για τους Σύρους, έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο (κοντά στις 10.000 τον Αύγουστο). Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλοί Σύροι αιτούντες προέρχονταν από την Τουρκία, όπου αντιμετωπίζουν όλο και πιο αβέβαιες προοπτικές.

Οι Τούρκοι ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων τον Αύγουστο (περίπου 4 600), συνεχίζοντας μια ανοδική τάση αφίξεων που καταγράφεται από τον Μάρτιο.

Οι Ινδοί υπήκοοι (4 200) συνέχισαν να υποβάλλουν ραγδαία περισσότερες αιτήσεις, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό τον Αύγουστο (+46 % από τον Ιούλιο) και έγιναν η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα.

Ακολουθούν οι Πακιστανοί (3 800), οι Βενεζουελάνοι (3.600), οι Κολομβιανοί (3.500) και οι αιτήσεις από τους Μπαγκλαντές (3.300).

Ως περιφερειακή ομάδα, οι βορειοαφρικανικές χώρες της Τυνησίας, του Μαρόκου, της Αιγύπτου, της Αλγερίας και της Λιβύης μαζί αντιπροσώπευαν περίπου 6.400 αιτήσεις τον Αύγουστο, τις περισσότερες καταγεγραμμένες.

Οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι από το 2015

Οι αιτήσεις από ασυνόδευτους ανηλίκους εκτινάχθηκαν σε σχεδόν 4.700 τον Αύγουστο, αυξημένες κατά 28% από τον Ιούλιο και φθάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ από το 2015. Οι κύριοι παράγοντες της αύξησης αυτής ήταν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν (σχεδόν 2 300 τον Αύγουστο, +40 % από τον Ιούλιο) και τη Συρία (1 100, +49 %).

Πηγή skai.gr

Ελ. Βενιζέλος: Διπλό θρίλερ με πτήσεις της Emirates – Δεν βρέθηκε ύποπτος που αναζητούσε η CIA

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης (10.11.2022) από την Αθήνα, καθώς – σύμφωνα με πληροφορία από τη CIA – υπήρχε ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής σε πτήση της εταιρείας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ελληνικές Αρχές ανακοίνωσαν πως δεν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε άλλο στα δύο αεροσκάφη στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δύο αεροσκάφη της Emirates είχαν προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα. Πληροφορία από τη CIA μιλούσε για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής που βρισκόταν σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πρώτη πτήση πήρε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη με προορισμό το Ντουμπάι καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή της. Οι επιβάτες της κλήθηκαν να αποβιβαστούν μαζί με τις αποσκευές τους και πέρασαν από αυστηρό έλεγχο, πριν δοθεί άδεια για αναχώρηση, που έγινε στις 22:06 το βράδυ της Πέμπτης. Κάποιοι από τους επιβάτες όμως αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν, μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter μέσα από το αεροσκάφος της Emirates, καταγράφουν τη στιγμή που το εκκενώνουν οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα, όπου η πτήση είχε ανταπόκριση. Ωστόσο, όσοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντουμπάι, παρέμειναν στο αεροπλάνο για να περάσουν τον έλεγχο των αρχών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπως και οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμα του για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση ΕΚ209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας. Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή στα μαχητικά να απογειωθούν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Πηγή thestival.gr

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Έκλεψαν εκκλησιαστικά είδη και καμπάνες από Ιερούς Ναούς και εξωκλήσι σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία-Σύλληψη 2 ατόμων(φωτογραφίες)


Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία


Συνελήφθησαν 2 άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές


Αφαίρεσαν διάφορα εκκλησιαστικά είδη και καμπάνες, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 43.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (9 Νοεμβρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 2 ημεδαποί άνδρες, για διαρρήξεις – κλοπές σε 10 Ιερούς Ναούς και 1 εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά είδη και μία καμπάνα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από 3 Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ημαθίας.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούλιο του 2022 είχαν διαπράξει άλλες 7 διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και μία διάρρηξη σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, αφαιρώντας 3 καμπάνες, διάφορα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη (κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους κ.α.) και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε
και τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των Ιερών Ναών.

Επίσης στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κόφτες μετάλλων, λοστοί, πένσα, βαριοπούλα, κατσαβίδι, γάντια και μία μικρή σκάλα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


bordernews.gr

Με περίπου 55 κιλά χασίς και με όπλο συνελήφθη μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών(φωτογραφίες)


Συνελήφθη μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών


Στην κατοχή του ανευρέθηκαν περισσότερα από 54.000 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε στη σύλληψη μέλους διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών το οποίο εισήγαγε ποσότητες παράνομων ουσιών από γειτονική χώρα με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 21χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ο 21χρονος που είχε ως ρόλο την παραλαβή, μεταφορά, απόκρυψη -αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών σε συνεργασία με έτερα άτομα, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες (09-11-2022) στην περιοχή των Μαλγάρων.


Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του οχήματός του ανευρέθηκαν :

 • Ταξιδιωτικοί σάκοι με (49) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 54.880 γραμμαρίων,
 • Ένα πιστόλι,
 • Ένας γεμιστήρας με 6 φυσίγγια,
 • Ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του μαζί με ένα πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και
 • Μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης με στοιχεία άλλου ατόμου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr