Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

63 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από 9,5 κιλά χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) εντοπίστηκαν σε οικία στο Χαλάνδρι-Σύλληψη 3 ατόμων(φωτογραφίες-βίντεο)


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση-καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου και στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης ( skunk ) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής


Συνελήφθησαν -3- μέλη της


Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε οικία στο Χαλάνδρι


Κατασχέθηκαν -63- δενδρύλλια κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) -9- κιλών και -636,2- γραμμαρίων, καραμπίνα, -2- πιστόλια, -100- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τα χρηματικά ποσά των -40.890- ευρώ και -1.181- δολάρια Η.Π.Α.


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθησομένων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (skunk) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν
, μεσημβρινές ώρες της 2-12-2022 στην περιοχή του Χαλανδρίου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί (72 και 54 ετών) και 43χρονος αλλοδαπός, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων επιδιδόμενων στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου και στην περαιτέρω διακίνηση προϊόντων ακατέργαστης κάνναβης ,μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και εξακρίβωσης χώρων, αποκαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε η δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους, όπως περιγράφονται κάτωθι:

Ø Ο 43χρονος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση κατάλληλου εξοπλισμού για την εγκατάσταση της υδροπονικής καλλιέργειας, την επίβλεψη της λειτουργίας του, την φροντίδα για την ανάπτυξη των φυτών, τη συγκομιδή και αποξήρανσή τους, καθώς και στην μετέπειτα διακίνηση των παραγώγων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής,

Ø
Ο 54χρονος ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της λειτουργίας του εργαστηρίου, τη φροντίδα για την ανάπτυξη των φυτών, τη φύλαξη του χώρου, καθώς και τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα ως οδηγός ταξί και

Ø Ο 72χρονος ήταν αρμόδιος για την ασφαλή φύλαξη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των παραχθέντων ουσιών.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης, την δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου και τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον -75.000- ευρώ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία στο Χαλάνδρι, όπου είχαν εγκαταστήσει τα μέλη του κυκλώματος το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο –φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • -63- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -45- έως -90- εκατοστά,
 • 45 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους -9- κιλών και -636,2- γραμμαρίων,
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • ηλεκτρική συσκευή τυποποίησης νάιλον συσκευασιών,
 • τα χρηματικά ποσά των -40.890- ευρώ και -1.181- δολαρίων ΗΠΑ,
 • Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
 • καραμπίνα,
 • -2- πιστόλια,
 • 100 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 • -4- κινητά τηλέφωνα και
 • ο εξοπλισμός του εργαστηρίου
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
bordernews.grΣυνελήφθη στα σύνορα αλλοδαπός με κλεμμένο πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή


Συνελήφθη την 01-12-2022 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές του Λουξεμβούργου ως «κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν».

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.


bordernews.gr

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δυο γυναίκες και άνδρας) για κλοπές σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής


Εξιχνιάστηκαν -3- περιπτώσεις


Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 1-12-2022, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 23χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαπές γυναίκες (24 και 36 ετών) για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα
, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι την 28-11-2022 διέπραξαν κλοπή σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αναζητούσαν το εν λόγω όχημα, το εντόπισαν πρωινές ώρες της 1-12-2022 στο Γαλάτσι, στο οποίο επέβαιναν και οι τρεις κατηγορούμενοι.

Ακολούθως, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, όπου διερευνούσε τη δράση τους και ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω κλοπή.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, εξιχνιάστηκαν ακόμα -2- περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένη και σε απόπειρα που τελέστηκαν την 1-12-2022 και την 10-11-2022 στο Ηράκλειο και την Αγία Παρασκευή αντίστοιχα.

Περαιτέρω, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • διάφορα κοσμήματα,
 • το χρηματικό ποσό των -85- ευρώ,
 • το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr

Κέρκυρα: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση ηρωίνης


Συνελήφθη ς για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα


Κατασχέθηκαν -235- γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθη, την Παρασκευή (02.12.2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα
, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην πόλη της Κέρκυρας και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ηρωίνη βάρους -235- γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους μετανάστες σε διαμέρισμα και τους εκβίαζαν 

Στην εξιχνίαση μίας ακόμη υπόθεσης παράνομης κράτησης μεταναστών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οκτώ δράστες υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 17 έως 32 ετών, κατακρατούσαν παράνομα, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, δύο παράτυπους μετανάστες από το Μαρόκο. Οι δράστες εκβίαζαν τα θύματά τους και τους ασκούσαν σωματική βία με στόχο να τους αποσπάσουν περισσότερα χρήματα για να τους μεταφέρουν στην κεντρική Ευρώπη.

Η έφοδος των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο διαμέρισμα της Άνω Πόλης έγινε στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Εντός του εντοπίστηκαν τα δύο θύματα και οι τέσσερις δράστες, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις Αφγανοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, εντοπίστηκαν σε παρακείμενο σπίτι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, στο διαμέρισμα κρατούνταν πάρα τη θέλησή τους, ακόμη 5 αλλοδαποί, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.


Μεταξύ άλλων, οι δράστες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά - προώθηση, αρπαγή, εκβίαση, απείθεια, κ.α.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.ΠΗΓΗ     protothema.gr

Συμμετοχή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε ταυτόχρονες έρευνες που διέταξε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε 14 κράτη - μέλη της Ε.Ε., για την εξιχνίαση διασυνοριακής απάτης περί του Φ.Π.Α., ύψους 2,2 δις ευρώ


Συμμετοχή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε ταυτόχρονες έρευνες που διέταξε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε 14 κράτη - μέλη της Ε.Ε., για την εξιχνίαση διασυνοριακής απάτης περί του Φ.Π.Α., ύψους 2,2 δις ευρώ


Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο εκτέλεσης μέτρου σε διασυνοριακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων της Πορτογαλίας) με την κωδική ονομασία «ADMIRAL», κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συμμετείχε σε επιχειρησιακή δράση που έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε Βέλγιο, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ισπανία, με σκοπό την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία τουλάχιστον από το 2017 είχε συστήσει σε χώρες του εξωτερικού, μια διαδοχική αλυσίδα εταιριών που στόχευαν στην πώληση σε διαδικτυακές πλατφόρμες, εξοπλισμού πληροφορικής, με σκοπό να αποφευχθεί η καταβολή του Φ.Π.Α., που οφείλεται για την πώληση των ειδών στους τελικούς πελάτες, με εκτιμώμενη συνολική ζημία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, υπό την εποπτεία Έλληνα Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας επιτόπιες έρευνες σε οικία στα Νότια Προάστια Αττικής και σε έδρα επιχείρησης στην Αθήνα, όπου υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για την ύπαρξη αποδείξεων αναφορικά με την διενεργούμενη έρευνα από τις Πορτογαλικές Αρχές για φορολογική απάτη.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξαγωγή των δεδομένων που σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση.

Το συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό θα υποβληθεί στο Ελληνικό Γραφείο των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της EPPO .

Τ. Θεοδωρικάκος: Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ιταλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Piantedosi


Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε αναλυτικά τον ιταλό ομόλογό του για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου “Ακρίτας” στον Έβρο, ενώ συμφωνήθηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση της αστυνομικής συνεργασίας των δύο κρατών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Με ανάρτησή του στα media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

“Συναντήθηκα σήμερα στη Ρώμη με τον Υπουργό Εσωτερικών της νέας ιταλικής Κυβέρνησης, Matteo Piantedosi. Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο την αστυνομική συνεργασία των δύο κρατών για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος. Ενημέρωσα αναλυτικά σε αυτό το πλαίσιο τον Ιταλό συνάδελφό μου για την εφαρμογή του Σχεδίου “Ακρίτας” στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης των παράνομων μεταναστών. Μου εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ιταλίας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων στα σύνορα μας”.

ΠΗΓΗ   thestival.gr

Στρατηγός Στεφανής: Ο Ερντογάν πάει γυρεύοντας για επεισόδιο – Από υβριδικό πόλεμο μέχρι αποκλεισμό νησιώνΕρωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να προκαλέσει ένα επεισόδιο, ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι αν και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, «μπορεί να ξεκινήσει από μια υβριδική κατάσταση που μπορεί να είναι εκ νέου εργαλειοποίηση των μεταναστών και πίεση για προώθηση των μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, κάποια ενέργεια του να αποκλείσει κάποιο νησί ακατοίκητο, να βγάλει το πλοίο του έξω και να αρχίσει πάλι τις Navtex και τις έρευνες ή παραβιάσεις που τώρα κάνει μεμονωμένα, ή και όλα αυτά μαζί».

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας εξήγησε ότι το στοιχείο της υβριδικότητας αναλύεται πάντα από τα ελληνικά επιτελεία τονίζοντας ότι καθημερινά βιώνουμε τέτοια περιστατικά. «Το εισπράξαμε και το 2019 και το 2020. ακούσαμε για τον φτωχό μετανάστη που βρέθηκε νεκρός στην Τουρκία και κατηγόρησαν την Ελλάδα για αυτό.

Επίσης, η προπαγάνδα είναι στοιχείο του υβριδικού πολέμου και ο Ερντογάν αυτό έκανε αναρτώντας tweet στα ελληνικά. Προσπάθησε να νιώσει ο κάθε Έλληνας ότι απειλείται», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, για κάθε κίνηση η Ελλάδα έχει σχεδιάσει την αντίδρασή της. «Έχουμε ξεφύγει πλέον από τη σημειακή κρίση και τη σημειακή διαχείρισή της. Το δείξαμε αυτό και στον Έβρο και στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν τι περίμενε; Έφερε ένα πλοίο και το συνόδευσε με 2-3 πολεμικά και περίμενε ότι κι εμείς θα κάναμε το ίδιο.

Δεν κάναμε το ίδιο. Εμείς ενεργοποιήσαμε το σύνολο του αμυντικού μας συστήματος και ενεργοποιηθήκαμε σε σημεία που ξέραμε πως σαφώς υπερτερούμε. Άρα, δε θα αφήσουμε την αντίπαλη πλευρά να πάρει την πρωτοβουλία σε ένα συγκεκριμένο μέρος, να μας πάει εκεί που θέλει και να διαμορφώσει μια κρίση όπως τη θέλει», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, στόχος της Τουρκίας είναι να αναγκάσει την Ελλάδα να πάει σε ένα πλαίσιο συζήτησης έχοντας όλα τα θέματα στο τραπέζι «εκτιμώντας από τα 50,60, 100 θέματα που θα θέσει στο πλαίσιο του ανατολίτικου παζαριού και της διαπραγμάτευσης, θα πάρει 10».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ελλάδα παίζει ρόλο «κομπάρσου», ανέφερε ότι όταν ο όλος ο πολιτικός κόσμος, για παράδειγμα των ΗΠΑ, χαιρετά όρθια, δε χαιρετά έναν κομπάρσο, αλλά έναν πρωταγωνιστή.

Τέλος, ερωτηθείς για τη στάση των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο τέως στρατηγός δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «υψηλά αμειβόμενο υπάλληλο του ΝΑΤΟ που έχει τη δική του ατζέντα και προσπαθεί να την εξυπηρετήσει».

ΠΗΓΗ   evros24.gr

Με αλεξίπτωτο πλαγιάς πέρασε τα σύνορα μετανάστης στην Ισπανία (video)Οι ισπανικές αρχές αναζητούν ένα άτομο το οποίο χρησιμοποίησε ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς για να διασχίσει έναν συνοριακό φράχτη από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια.

Πλάνα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας El Faro δείχνουν ένα άτομο να προσγειώνεται εντός της ισπανικής επικράτειας και στη συνέχεια να φεύγει τρέχοντας, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι να υποπτεύονται ότι το άτομο προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη και βρήκε αυτόν τον ευρηματικό τρόπο για να προσπεράσει τον φράχτη.

Δύο πολίτες ανέφεραν ότι είδαν το αλεξίπτωτο πλαγιάς το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Έντερ Μπαραντιαράν, εκπρόσωπο Τύπου της ισπανικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στη Μελίγια, ένα από τα δύο ισπανικά εδάφη στη βόρεια Αφρική.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του ατόμου παραμένουν άγνωστες, αλλά εικόνες του αλεξίπτωτου πλαγιάς κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.


Δείτε το βίντεο της εντυπωσιακής «πτήσης» στην Ισπανία :
Η Μελίγια έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το καλοκαίρι μετά τον θάνατο 23 ανθρώπων εκεί τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων να διασχίσουν τα σύνορα. Η μαροκινή αστυνομία εξαπέλυσε δακρυγόνα και χτύπησε τους άνδρες με γκλομπ, ακόμη και όταν κάποιοι ήταν στο έδαφος. Οι ισπανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι έσπρωξαν παράνομα ορισμένους ανθρώπους πίσω στο Μαρόκο, παραβιάζοντας το φαιρόμενο δικαίωμά τους να ζητήσουν άσυλο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian.

Αρκετές έρευνες των μέσων ενημέρωσης με βάση βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό του Ιουνίου διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από τους θανάτους μπορεί να έχουν λάβει χώρα σε ισπανικό έδαφος, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Από τους περισσότερους από 29.000 ανθρώπους που πέρασαν στην Ισπανία από ξηρά ή θάλασσα χωρίς άδεια μέχρι στιγμής φέτος, οι 1.300 το έκαναν μέσω της Μελίγια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ   iefimerida.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Πάνω από 1 κιλό χασίς και μίνι οπλοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου-Συνελήφθησαν τρία άτομα(φωτογραφίες)


Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, στο Ρέθυμνο


Κατασχέθηκαν, 2 υποπολυβόλα, 2 πιστόλια, 4 κυνηγετικά όπλα, 9 γεμιστήρες, 395 φυσίγγια και περισσότερα από 1 κιλό κάνναβης


Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (01.12.2022) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Ρεθύμνης τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου ο 46χρονος ημεδαπός να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια να προμηθεύει με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών έτερο 46χρονο ημεδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 50 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 785 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και τρία κινητά τηλέφωνα.


Στη συνέχεια από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας, που χρησιμοποιούσε ο πρώτος 46χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 1.051 γραμμάρια κάνναβης και σε οικία την οποία χρησιμοποιούσε και στην οποία διαμένει και ο τρίτος ημεδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 2 υποπολυβόλα όπλα,
 • 2 πιστόλια,
 • 4 κυνηγετικά όπλα,
 • 9 γεμιστήρες,
 • 395 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
Επιπλέον, στην οικία του δεύτερου 46χρονου κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.


bordernews.gr

Προσποιούμενοι τους λογιστές πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα τα εξαπατούσαν και τα αποσπούσαν χρήματα και τιμαλφή-Σύλληψη 5 ατόμων


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις απατών και απόπειρες αυτών


Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε άτομα


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα μέλη της οργάνωσης

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -4.700- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, εννέα (9) περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, στην Αργολίδα, Αττική, Αχαΐα και Κορινθία.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (1.12.2022) το απόγευμα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν -5 - ημεδαποί, -4- άνδρες, ηλικίας από 19 έως 60 ετών, καθώς και μία 35χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -2- ημεδαπούς, 40χρονη και 41χρονο, αντίστοιχα .

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους έως και την 29.11.2022, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνάσματα, κατάφερναν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι χρηματικά ποσά.

Η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ηγετικό ρόλο είχε ο 60χρονος συλληφθείς, ο οποίος έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τον τρόπο δράσης τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες προσποιούμενοι τους λογιστές, πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι διευθετούν οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά -7- περιπτώσεις απατών και -2- περιπτώσεις απόπειρες απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -4.700- ευρώ.

Τέλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όχημα και -4- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων καθώς και το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

bordernews.gr

Σπάρτη: Μπήκαν στο σπίτι ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό-Σύλληψη τεσσάρων ατόμων


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ληστεία στη Λακωνία


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία


Επιπλέον, δύο εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθησαν, χθες (1.12.2022) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τέσσερα (4) άτομα, -2- ημεδαποί, 43χρονος και 49χρονη, καθώς και -2- αλλοδαποί, 38χρονη και 39χρονος, αντίστοιχα, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία ληστεία, ενώ η 38χρονη και ο 39χρονος κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, προχθές (30.11.2022) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ανωτέρω δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά της οικίας του, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες και στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.

Τέλος, σε οικία και κατάστημα των αλλοδαπών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -5.800- ευρώ, -2- φυσίγγια και -1- ρόπαλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.


bordernews.gr

Εγνατία Οδός: Συνελήφθη διακινητής να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 13 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (1-12-2022) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι έπειτα από έλεγχο τελωνειακών υπαλλήλων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.


bordernews.gr

Συμφωνία συνεργασίας Ράμα – Σουνάκ για το μεταναστευτικό

Σε συνεργασία για το μεταναστευτικό συμφώνησαν οι δύο πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν την παράτυπη μετανάστευση, έναν μήνα μετά την οξεία αντιπαράθεση των δύο κυβερνήσεων με αφορμή τους Αλβανούς αιτούντες άσυλο στη Βρετανία.

Ο Σούνακ «παραδέχτηκε τη θετική συμβολή της αλβανικής κοινότητας» στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συζήτησαν σχέδια για την ενίσχυση της συνεργασίας και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως να κλείσουν τα «παραθυράκια» που παρεμποδίζουν τον γρήγορο επαναπατρισμό των αιτούντων άσυλο, το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί», πρόσθεσε. «Θα επιταχύνουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και να εμβαθύνουν γενικότερα τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Αλβανία», ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να κατευνάσει τα πνεύματα, έπειτα από την πρόσφατη ένταση που προκλήθηκε, με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν. Πριν από έναν μήνα, η υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για «εισβολή» μεταναστών και αμφισβήτησε τα πραγματικά κίνητρα των Αλβανών μεταναστών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του ΟΗΕ και την οργή της αλβανικής κυβέρνησης.

Κατηγορώντας το Λονδίνο για διακρίσεις, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατήγγειλε τον «παραλογισμό» της βρετανικής κυβέρνησης η οποία χαρακτήριζε τους μετανάστες, ιδίως τους Αλβανούς, «εισβολείς και γκάνγκστερ» για να αποστρέψει την προσοχή «από την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της όσον αφορά τον έλεγχο των συνόρων και την εγκληματικότητα».

«Το να στοχοθετείς μια κοινότητα και να μιλάς για γκάνγκστερ και εγκληματίες δεν ακούγεται, πολύ αγγλικό, αλλά μάλλον σαν κραυγές στο φρενοκομείο», είχε δηλώσει τότε.

Η μετανάστευση θεωρείται προτεραιότητα για τη συντηρητική βρετανική κυβέρνηση η οποία δυσκολεύεται να υλοποιήσει την υπόσχεση του Brexit, να «αναλάβει και πάλι τον έλεγχο» των συνόρων της Βρετανίας. Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 43.000 μετανάστες –αριθμός ρεκόρ– έφτασαν στο βρετανικό έδαφος αφού διέπλευσαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη. Από αυτούς τουλάχιστον 12.000 ήταν Αλβανοί.
Πηγή politic.gr


Στη φυλακή οδηγήθηκε ο κατηγορούμενος ως διακινητής με την Jaguar

Είχε συλληφθεί στις 25 Νοεμβρίου μόλις αποβιβάστηκε στη Ρόδο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 35χρονος διακινητής με την Jaguar, που συνελήφθη από τους Λιμενικούς.

Η σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού από την Παλαιστίνη έγινε στις 25 Νοεμβρίου 2022 μόλις αφίχθηκε με το πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στον Πειραιά και άμεσα μεταφέρθηκε στο νησί μας. Στο ίδιο πλοίο βρισκόταν και το πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο ο 35χρονος κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομους μετανάστες προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σταύρο Σκάρο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως ήρθε στη Ρόδο μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του προκειμένου να συναντήσει κάποιο φίλο του για να συζητήσουν για δουλειά.

Ωστόσο, ο φίλος του είχε φύγει για την Αίγυπτο, χωρίς να το γνωρίζει ο 35χρονος και έτσι επέστρεψε στον Πειραιά. Αναφορικά με τα όσα τον κατηγορούν, ο Παλαιστίνιος εξήγησε ότι πράγματι κάποιος γνωστός του, του ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει για τον Πειραιά, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Οι ισχυρισμοί του όμως αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο 35χρονος αλλοδαπός.

Οι συλλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα ξεκίνησαν στις 24 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα, όταν πριν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής για τον Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισε το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος από την Παλαιστίνη. Σε έλεγχο που έγινε σε αυτό διαπιστώθηκε ότι στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας αλλοδαπός και στη θέση των αποσκευών επιμελώς κρυμμένοι άλλοι τρεις, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Τελικός προορισμός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους αλλοδαπούς ήταν η ενδοχώρα και ο 28χρονος από την Παλαιστίνη φέρεται ως ο άνθρωπος που θα τους βοηθούσε. Βάσει δε των καταθέσεων που έχουν δώσει οι παράνομοι μετανάστες, για αυτή τους τη μετακίνηση μέσα στο πλοίο, κατέβαλλαν το ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο ήταν βουλγαρικό ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε Έλληνα, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή τους σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Οι δε παράνομοι μετανάστες ήταν ένας από την Παλαιστίνη και τρεις από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 28χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα φέρεται να είπε ότι ήρθε στο νησί μας δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του μαζί με άλλον αλλοδαπό και συγκεκριμένα τον 35χρονο Παλαιστίνιο που απολογήθηκε χθες, και δύο αυτοκίνητα με σκοπό ακριβώς να μεταφέρουν στον Πειραιά παράνομους μετανάστες.

Ο ίδιος είχε πει πως για τη δουλειά του αυτή θα ελάμβανε όταν ολοκληρωνόταν, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, ενώ πρόσθεσε πως νωρίτερα είχε προλάβει και είχε επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής ο 35χρονος αλλοδαπός με τη Jaguar. Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου ενημέρωσε τους συναδέλφους του στον Πειραιά και έτσι μόλις το πλοίο κατέπλευσε εκεί, συνέλαβαν τον 35χρονο Παλαιστίνιο και κατασχέθηκε η ασημί Jaguar.

Ο 35χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε με πλοίο της γραμμής στις 26 Νοεμβρίου στη Ρόδο και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται – σύμφωνα με πληροφορίες- και μαρτυρίες παράνομων μεταναστών οι οποίοι αναφέρουν πως είχαν συνεννοηθεί για τη μεταφορά τους από τη Ρόδο στην ενδοχώρα και πως είχαν καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ, για αυτό τον σκοπό.

Τέλος σημειώνεται πως και ο 28χρονος Παλαιστίνιος μετά την απολογία του προχθές, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή rodiaki.gr

Προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική με απολυτήριο λυκείου

Με διαδοχικές προκηρύξεις ανοίγει ο δρόμος για 3.600 προσλήψεις μονίμων στην πυροσβεστική σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις εργασίας κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

Πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να προγραμματίσει προσλήψεις πριν την αντιπυρική περίοδο.

Όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023 η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι οργανικές θέσεις Πυρονόμων - Αρχιπυροσβεστών - Υπαρχιπυροσβεστών - Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προσαυξάνονται κατά τρεις θέσεις και καταλαμβάνονται από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια συμβούλια προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011.

Αντιστοίχως, καταργούνται 3 οργανικές θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και οι εναπομείνασες οργανικές θέσεις αυτών ανέρχονται σε 1.557.

Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη στις (30-11-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή astynomia.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Δημοτική Αστυνομία: Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που έχουν «κλειδώσει» 213 μόνιμες θέσεις (λίστα)


Σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου ή την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία το ΥΠΕΣ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.


Με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου στις αρχές Δεκεμβρίου για τη Δημοτική Αστυνομία θα καθοριστούν οι νέες αρμοδιότητες και ο ρόλο της.

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο είναι και το καθεστώς της μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που θα προκηρυχθούν.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εντός του 2023 θα γίνουν και 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.
Ωστόσο από τις συγκεκριμένες 1.264 μόνιμες θέσεις, έχουν ήδη «κλειδώσει» 213 θέσεις από 34 δήμους που ήδη έχουν καταθέσει αιτήματα το προηγούμενο διάστημα για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, τα οποία μάλιστα έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικό προγραμματισμό των μόνιμων προσλήψεων του 2023 στο δημόσιο τομέα.

Οι 34 δήμοι

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών οι 34 δήμοι που έχουν αιτηθεί την πρόσληψη μόνιμων δημοτικών αστυνομικών είναι:

1) Αλεξανδρούπολης
2) Αλιάρτου – Θεσπιέων
3) Βύρωνα
4) Γλυφάδας
5) Διονύσου
6) Δίου & Ολύμπου
7) Δυτικής Αχαϊας
8) Ελευσίνας
9) Κάσου
10) Ιεράπετρας
11) Ιστιαίας – Αιδηψού
12) Καλαμαριάς
13) Κηφισιάς
14) Λαμιέων
15) Λεβαδέων
16) Λυξουρίου
17) Μεγανησίου
18) Μονεμβασιάς
19) Μυτιλήνης
20) Νέστου
21) Νικολάου Σκουφά
22) Παπάγου – Χολαργού
23) Πειραιά
24) Περάματος
25) Πύλου – Νέστορος
26) Ραφήνας – Πικερμίου
27) Σιθωνίας
28) Σίφνου
29) Σπάρτης
30) Σπετσών
31) Σύρου
32) Τριπόλεως
33) Φιλοθέης – Ψυχικού
34) Χανίων

Έρχεται εγκύκλιος για τις υπόλοιπες θέσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές για τις υπόλοιπες 1.051 θέσεις στη δημοτική αστυνομία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα καλεί τους δήμους της χώρας να καταθέσουν τα αιτήματα τους για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων που θα προκύψουν μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr , στόχος είναι η σχετική προκήρυξη να έχει βγει από το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμους.


ΠΗΓΗ  aftodioikisi.gr

Είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές της Πιερίας -Σύλληψη μιας γυναίκας(φωτογραφίες)


Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε διάφορες περιοχές της Πιερίας


Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη μία ημεδαπή γυναίκα στην Ημαθία και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των 3 συνεργών της


Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 45.000 ευρώ

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 20 διαρρήξεων σε σταθμευμένα οχήματα, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (30 Νοεμβρίου 2022) σε περιοχή της Ημαθίας μία ημεδαπή γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 συνεργών της (ένας ημεδαπός άνδρας και 2 ανήλικοι ημεδαποί), για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα.


Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν διάφορα οχήματα και όπως προέκυψε 2 ημεδαπές γυναίκες είχαν παραχωρήσει οχήματα στην εγκληματική ομάδα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.


Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2022 διέπραξαν συνολικά 20 διαρρήξεις οχημάτων και σε 15 από αυτά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν σε ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε άλλον ημεδαπό άνδρα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στην κατοχή ημεδαπής γυναίκας συνεργού τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • το χρηματικό ποσό των 4.665 ευρώ,
 • μέρος των κλοπιμαίων,
 • 14 κινητά τηλέφωνα,
 • διαρρηκτικά εργαλεία και
 • διάφορα αντικείμενα, όπου διερευνάται η νομιμότητα της κατοχή τους.
Επίσης κατασχέθηκαν και δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


bordernews.gr

Με 766 γραμμάρια ηρωίνης συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 766 γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθη σήμερα (1 Δεκεμβρίου 2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • 2 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 766 γραμμαρίων,
 • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
 • 1 κινητό τηλέφωνο.
Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook , στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/540559017592983

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


bordernews.gr

Με περίπου 4,5 κιλά χασίς συνελήφθη 40χρονος στην περιοχή του Κερατσινίου


Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Κερατσινίου


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -4- κιλά και -419- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 30-11-2022 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα
, στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση του κατηγορούμενου στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στο Κερατσίνι και σε γειτονικές περιοχές, επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού "προφίλ", ο εντοπισμός του και η πιστοποίηση της δράσης του.

Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο ενεργηθείσας έρευνας κατελήφθη στο Κερατσίνι , στο διαμέρισμα του και στο υπόγειο της πολυκατοικίας, να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση, (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -4- κιλά και -419- γραμμάρια, (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό -100- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


bordernews.gr

Περιστέρι: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 30-11-2022 στο Περιστέρι, μετά από αναζητήσεις και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, πράξεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολών σε κατοικίες σε βάρος των ενοίκων τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr


Είχε στην κατοχή του πάνω από 3.000 συσκευασίες με λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού-Σύλληψη 66χρονου(φωτογραφίες)


Συνελήφθη 66χρονος που εμπλέκεται σε περίπτωση λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων


Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από (3.000) συσκευασίες τσιγάρων και καπνού


Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 66χρονου ημεδαπού, που εμπλέκεται σε περίπτωση εμπορίας λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (30-11-2022) στο κέντρο της πόλης, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.000) πακέτα τσιγάρα και (300) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία παρέλαβε έπειτα από συνεννόηση με συνεργό του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται (29χρονος αλλοδαπός).


Ακολούθως έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία του 29χρονου συνεργού στο κέντρο της πόλης, καθώς και του συλληφθέντα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • (1.780) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και
 • (1) συσκευασία καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού.


bordernews.gr

Τ.Δ.Μ. Καβάλας - Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή γένους θηλυκού...


Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης


Συνελήφθη χθες (30-11-2022) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, μία ημεδαπή, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά η δράστιδα δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία της, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες και η ημεδαπή συνελήφθη.

Κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.ΠΗΓΗ   xanthinea.gr

Συνελήφθησαν 3 διακινητές σε Ξάνθη και Καβάλα με συνολικά 13 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 29 και 30-11-2022, σε περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 29-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Πηγή evros24.gr

Έβρος: Για το νέο ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, προορίζονται 70 απ΄ τους 240 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες

Την πρακτική τους εξάσκηση θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι 240 νέοι Συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν για το νομό Έβρου και ήδη εκπαιδεύονται εντατικά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Ήδη μάλιστα έχει καθοριστεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού Έβρου που θα κάνει την πρακτική του εξάσκηση κάθε ένας ή καθεμιά από τους νεοπροσληφθέντες Συνριοφύλακες και εννοούμε τα Τμήματα Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ισαακίου Διδυμοτείχου, Χειμωνίου, Μεταξάδων και Κυπρίνου.

Να ξεκαθαρίσουμε πάντως, ότι τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που θα εκπαιδευτούν πρακτικά οι 240 νέοι Συνοριοφύλακες, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως εκεί θα τοποθετηθούν όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους. Οι θέσεις που θα βρεθούν για να ξεκινήσουν την κανονική τους καριέρα ως Συνοριοφύλακες, θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι 125 από τους νέους Συνοριοφύλακες θα τοποθετηθούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (Ισαάκιο, Κυπρίνος, Χειμώνιο, Μεταξάδες) και οι υπόλοιποι 115 στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες). Οι περισσότεροι μάλιστα θα ανήκουν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, αλλά δυστυχώς οι 70 από τους συνολικά 240 νεοπροσληφθέντες, προορίζονται για να επανδρώσουν θέσεις στα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αλλά και στη νέα δομή που ουσιαστικά δημιουργείται ακριβώς απέναντι από όλα αυτά και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Αν σε αυτούς τους 70 προστεθούν και κάποιοι που επίσης από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου χρησιμοποιηθούν στα δυο Τελωνεία Ορμενίου, Καστανεών και το ένα συνοριακό σημείο διάβασης της Κυπρίνου-Ιβαήλοβγκραντ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς, πως… ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι οι 240 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες για υπηρεσία στην… πρώτη γραμμή, προκειμένου να γίνεται αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα μας. Μπορεί τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και άλλοι υπουργοί της Κυβέρνησης να επικαλούνται την πρόσληψη των 240 λέγοντας ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα φρούρησης και αποτροπής των ελληνοτουρκικών συνόρων, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Evrow-news.gr, τουλάχιστον το 1/3 από αυτούς μόνο εκεί δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Πηγή evros-news.gr

Είχε καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδό του στη χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Μαυροματίου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτή είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πηγή epiruspost.gr

Μηταράκης: Εθνική προτεραιότητα η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι κρίσεις, οι οποίες επιδεινώνουν το μεταναστευτικό είναι πολλές, όπως η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και η επισιτιστική ανασφάλεια.

«Είναι εθνική μας προτεραιότητα να εντοπίσουμε και να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην 113η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στη Γενεύη.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι κρίσεις, οι οποίες επιδεινώνουν το μεταναστευτικό είναι πολλές, όπως η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και η επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα σημείωσε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, ανθρωπιστικές βίζες όπου απαιτείται καθώς και νόμιμες οδούς μετανάστευσης, με την Ελλάδα, όπως σημείωσε να είναι έτοιμη να συμβάλει, αρκεί αυτές οι προσπάθειες να είναι σύννομες με το Διεθνές Δίκαιο και να μοιράζουν τις ευθύνες δικαίως ανάμεσα στις χώρες.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του συστήματος ασύλου και της Σύμβασης της Γενεύης «παρέχοντας άσυλο σε όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας, επιστρέφοντας με ασφάλεια και αξιοπρέπεια όσους έρχονται παράτυπα και δεν δικαιούνται προστασία».

Πηγή real.gr