Δώδεκα άτομα σε ένα πενταθέσιο μέσω της περιοχής του Görlitz: Ο λαθρέμπορος διέφυγε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και σταμάτησε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας λαθρέμπορος διέφυγε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία με ένα εντελώς υπερφορτωμένο Ford Focus.

Το υπερφορτωμένο πενταθέσιο τράβηξε την προσοχή μιας περιπολίας μεταξύ Großhennersdorf και Oderwitz στην Άνω Λουζατία.

Όμως ο οδηγός αγνόησε το αίτημα και διέφυγε με υπερβολική ταχύτητα στην B 96, ανέφερε η ομοσπονδιακή αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο οδηγός σταμάτησε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και διέφυγε πεζός.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο Ford έντεκα άτομα από την Τουρκία και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων ένα τρίχρονο και ένα τετράχρονο παιδί.

“Οι μετανάστες κυριολεκτικά στοιβάζονταν μέσα στο αυτοκίνητο”, ανέφερε η δήλωση. “Κάποιοι άντρες κρύβονταν μέσα στο πορτμπαγκάζ.”

Κανείς δεν τραυματίστηκε. Εκτός από τα παιδιά, οι μετανάστες είναι επτά άνδρες ηλικίας μεταξύ 24 και 37 ετών από την Τουρκία, ένας 21χρονος Αφγανός, μια 27χρονη Τουρκάλα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του οχήματος, οι τουρκικές ταυτότητες και τα διαβατήρια των μεταναστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων κάτω από τη ρεζέρβα. Ορισμένα έγγραφα είχαν σκιστεί.

Κανείς δεν μπορούσε να επιδείξει βίζα ή άδεια παραμονής. Σύμφωνα με την έρευνα, είχαν διακινηθεί λαθραία μέσω της βαλκανικής οδού και εισήλθαν στη Γερμανία προερχόμενοι από την Τσεχική Δημοκρατία.

Με ένα μπλουζάκι στον B96

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό που διέφευγε δύο ώρες αργότερα στο Niederoderwitz στη Β96.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διεξάγει έρευνα εναντίον του για παραβάσεις του νόμου περί διαμονής.

Ο λαθρέμπορος πρέπει να λογοδοτήσει για τη λαθραία εισαγωγή αλλοδαπών υπό συνθήκες που απειλούν τη ζωή τους. Βρίσκεται τώρα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Γκέρλιτς
.

Πηγή grland.info