Κατηγορείτε για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια


Ένας 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την Πέμπτη στη Σάμο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έπειτα από σχετικό ένταλμα της δικαστικής Αρχής, κατηγορούμενος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βραδινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου 2022, επιβαίνοντας με άλλους 14 υπηκόους τρίτων χωρών σε λέμβο, η οποία απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια, ο συλληφθείς διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά τους στη Σάμο, “από μη θεσμοθετημένο σημείο και χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο, έναντι μη προσδιοριζόμενου μέχρι στιγμής χρηματικού ανταλλάγματος”.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο ίδιος κατά τον χρόνο του ταξιδιού της λέμβου, συνομιλούσε τηλεφωνικά με μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών μεταναστών, παρέχοντάς του πληροφορίες σχετικά με την πορεία της λέμβου, ρυθμίζοντας και την περαιτέρω μεταφορά των επιβαινόντων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Ζερβού Μυτιληνιών.

Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση.

ΠΗΓΗ   samosvoice.gr