Χαρέλας στο Newsbomb.gr για την αποκάλυψη της πλεκτάνης στον Έβρο: Δικαίωση για τους συνοριοφύλακες


Νέες αποκαλύψεις για το «θέατρο» που στήθηκε στον Έβρο με το δήθεν νεκρό κοριτσάκι βγήκαν στη δημοσιότητα. Τέτοια περιστατικά αποτελούν πάγια τακτική των διακινητών μεταναστών, όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων.

Στην αποκάλυψη της πλεκτάνης για το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή είναι η πάγια τακτική των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

«Δικαιωνόμαστε μετά από τόσους μήνες, αφού διασυρθήκαμε, γιατί έχει αποδειχτεί αφενός ότι ούτε νεκρό παιδί υπήρχε ούτε ήταν σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο κ. Χαρέλας στο Newsbomb.gr. Εξήγησε, επίσης, ότι αυτές είναι οι τακτικές των κυκλωμάτων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να πετυχαίνουν την είσοδο των μεταναστών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι σαν κι αυτό το περιστατικό υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. «Θέλησαν να μας ρίξουν στην παγίδα και να δημιουργηθεί είτε ένα θερμό επεισόδιο ειτε δυσμένεια για τη χώρα μας σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τις παγίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στον Έβρο έχουμε πλέον μειωμένες ροές μεταναστών.

Η αποκάλυψη της πλεκτάνης

Ένας από τους 38 μετανάστες που βρέθηκαν στη νησίδα στα σύνορα του Έβρου μαρτύρησε ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί και το σκηνικό το έστησαν οι ίδιοι, όπως τους συμβούλευσαν, καταρρίπτοντας έτσι οριστικά το ρεπορτάζ του Spiegel. Υπενθυμίζεται ότι το Spiegel αναγνώρισε το λάθος του και απέσυρε τα άρθρα για το θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, ο Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και δημοσίευε πληροφορίες και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, έβαψαν ένα παιδί με μέικ-απ και του έβαλαν φαγητό κοντά στο στόμα του για να φαίνεται σαν να πέθανε από δηλητηρίαση, από δάγκωμα σκορπιού. Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.

Μετά τη φωτογράφηση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία, όπως ανέφερε ο μάρτυρας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο παιδί γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ   newsbomb.gr