Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διάρρηξη- κλοπή από οικία στην περιοχή του Κορυδαλλού


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 13-1-2023, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, 37 και 35 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, βία κατά υπαλλήλων, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή του Κορυδαλλού και μετά από διασταύρωση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 37χρονο κατηγορούμενο ως δράστη της ανωτέρω πράξης.

Έπειτα από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 13-1-2023, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα το αυτοκίνητο με το οποίο κινούταν ο 37χρονος με τον 35χρονο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τους κάλεσαν σε έλεγχο, με τους κατηγορούμενους να βιαιοπραγούν σε βάρος των αστυνομικών προκειμένου να ματαιώσουν τη σύλληψη τους, έως ότου και ακινητοποιήθηκαν.

Ακολούθως οδηγήθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος συνιστά συναυτουργό στην εν λόγω κλοπή.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία των κατηγορουμένων, στο αυτοκίνητο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • περίστροφο,
  • -25- φυσίγγια,
  • διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, συσκευή επικοινωνίας, tablet, σκληρός δίσκος, powerbank),
  • διάφορα κοσμήματα (κολιέ, βραχιόλια, ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κλπ),
  • αρώματα,
  • πλήθος ασημικών αντικείμενων,
  • -9- ζεύγη γυαλιών ηλίου,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • τηλεσκόπιο.
Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περιλαμβάνονταν και τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από την οικία στον Κορυδαλλό, ενώ ερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις κλοπών.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για εγκληματική οργάνωση, ενώ ο 35χρονος διέμενε στην Ελληνική επικράτεια στερούμενος σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr