Σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών στην Κύπρο όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαπές

Σε συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 13,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στην Κύπρο, όπου και συνελήφθησαν δύο ημεδαπές οι οποίες θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βάσει των οποίων εντοπίσθηκαν την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, σε εταιρία ταχυμεταφοράς δεμάτων στην Αθήνα, τρία (3) δέματα που περιείχαν ποσότητα 13 κιλών και 900 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης σε δεκατρείς (13) συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό τη Λάρνακα Κύπρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ημεδαπή, χρησιμοποιώντας εικονικά στοιχεία, παρέδωσε τα ανωτέρω δέματα στην εταιρία ταχυμεταφορών στην Αθήνα, με σκοπό να τα παραλάβει η ίδια στην Κύπρο, σε συνεργασία με έτερη ημεδαπή.

Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διατάξεως, εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και των ενεργειών, συνελήφθησαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 οι δύο ημεδαπές στη Λάρνακα Κύπρου, από την Υπηρεσία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας.

Πληροφορίες για την υπόθεση υπάρχουν και στο σχετικό Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου.

Πηγή astynomia.gr