Συνελήφθησαν (4) άτομα στη Λαμία, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα


Κατασχέθηκαν συνολικά (625) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και (2) κιλά & (600) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθησαν, χθες (01-02-2023) το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνολικά τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί, μία αλλοδαπή και μία ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ένας εκ των συλληφθέντων ημεδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να εξέρχεται της οικίας του και να παραδίδει στον δεύτερο συλληφθέντα ημεδαπό (20) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία του ημεδαπού, στην οποία διαμένει και η αλλοδαπή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (600) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην ανωτέρω οικία προσήλθε η ημεδαπή, στην κατοχή της οποίας, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • (52) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (2) κιλών & (600) γραμμαρίων, καθώς και
  • (5) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.
Τα κατασχεμένα καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.


bordernews.gr