Η ΠΟΣΥΦΥ καταδικάζει με το παρακάτω δελτίο τύπου την άνανδρη και δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.  
                                                   


           

                                                                                                         Θεσσαλονίκη     10 . 01 . 2017
Αριθμ. Σχετ . : 01   /2017

                             Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ     
  Η ΠΟΣΥΦΥ καταδικάζει την αιματηρή επίθεση στη διμοιρία της Υ.Α.Τ.

     Η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της  για  την εγκληματική επίθεση με  Καλάσνικωφ   τα ξημερώματα σε αστυνομικούς της διμοιρίας της Δ.Α.Ε.Α. που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  ενός  συναδέλφου  Ειδικού Φρουρού.  Εκφράζει την στήριξη στον ίδιο και την οικογένεια του και  του εύχεται  ταχεία  ανάρρωση.
      Σε διάστημα λίγων εβδομάδων οι επιθέσεις κατά  αστυνομικών παίρνουν  ανεξέλεγκτες διαστάσεις φτάνοντας στο σημείο να τους ενδιαφέρει  μόνο η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Συνθήκες - όπως ανεκτικά διαμορφώνονται - δημιουργούν στην καρδιά της Αθήνας περιοχές – άβατου και ασύλου για τους τρομοκράτες, που σε κάθε περίπτωση εγκυμονούν κινδύνους για την πολιτεία αλλά και τον ένστολο αστυνομικό. 
      Τονίζουμε την ανάγκη,  η συντεταγμένη πολιτεία να θωρακίσει επιτέλους  την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των αστυνομικών και καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα  να  περιβάλουν με πολιτική στήριξη και σεβασμό τον Έλληνα Αστυνομικό.
    Επισημαίνουμε τέλος, πως συντασσόμαστε και ενισχύουμε κάθε φωνή που απαιτεί πλέον συνθήκες ασφάλειας για το εργασιακό περιβάλλον του αστυνομικού αλλά και συνθήκες ευνομίας  για ολόκληρη την κοινωνία.
  

      

 πηγη www.posyfy.gr