Μπαλούρδος  Νίκος  -  ΔΣ   ΠΟΣΥΦΥ
   Οι μισθολογικές προαγωγές απ΄ότι πληροφορούμαι «παγώνουν» ή θα «παγώσουν». Αυτό εξάλλου διαχέεται διαδικτυακά αλλά και ευνοείται και από τις … καιρικές συνθήκες. Προσωπική  εκτίμηση είναι ότι είμαστε πολύ κοντά στο να «παγώσουν» αρχικά και εν συνεχεία να κοπούν και οι βαθμολογικές προαγωγές και να πληρωνόμαστε με  «ότι φοράμε». Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση το τι σημαίνει αυτό  όσων αφορά τις οικονομικές απολαβές όλων των αστυνομικών υπαλλήλων. 
    Δεν ξέρω αν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας γνωρίζουν, αλλά η ΠΟΣΥΦΥ εδώ και αρκετό καιρό , έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή του βαθμολογίου για τους αστυνομικούς που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες, πιστεύοντας ότι αυτές οι προτάσεις θα βρουν ευήκοα ώτα και θα συμπαρασύρουν προς τα «πάνω» και τους υπόλοιπους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς υπαλλήλους, ανεξάρτητα από τον τρόπο προσλήψεως τους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Σώμα το οποίο θα αποτελείται από βαθμοφόρους.  Θεωρούμε όμως ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πρωτίστως  οι οικονομικές συνθήκες στην Χώρα και δευτερευόντως η άδικη αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας προς το αστυνομικό προσωπικό όσων αφορά την βαθμολογική του εξέλιξη, σε σχέση με τους συναδέλφους των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. 
     Η αλλαγή του βαθμολογίου του αστυνομικού προσωπικού ειδικά την σημερινή περίοδο θα εξασφαλίσει σε έναν βαθμό τις μικρότερες οικονομικές απώλειες στη μισθοδοσία του αστυνομικού, θα του δώσει την ηθική ικανοποίηση της αναγνώρισης της προσφοράς του υπαλλήλου προς το Σώμα και την Ελληνική κοινωνία και θα μικρύνει την διαφορά του αστυνομικού που έχει τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας με τον αντίστοιχο συνάδελφο που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας.
     Σίγουρα την αλλαγή του βαθμολογίου πρέπει να ακολουθήσει  η αλλαγή του καθηκοντολογίου και όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα.  Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για αλλαγές από την παρούσα περίοδο. Όπως όλα δείχνουν η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Σώματος είτε μας αρέσει είτε όχι μπήκε στην τελική της ευθεία και λίαν συντόμως θα είναι γεγονός. Άρα δεν βλέπω τον λόγο να μην ασχοληθεί η Πολιτική και Φυσική ηγεσία με ένα τόσο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού. Ας αφήσουμε όλοι τους μικροεγωισμούς που λένε οι «συνοριακοί  χωρίς κανένα βαθμό» , «να μην περάσουν αυτοί στο βαθμό» κλπ , και ας δούμε συλλογικά το κοινό καλό ή το λιγότερο κακό που έρχεται. Πόσο δε μάλλον όταν το βαθμολόγιο της Αστυνομίας υστερεί έναντι των άλλων Σωμάτων και οι απώλειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πληρωμής αναλόγως του βαθμού που κατέχεις αργά ή γρήγορα θα έρθει.
     Είναι αναγκαία πλέον, να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καλύτερης βαθμολογικής εξέλιξης για το κατώτερο προσωπικό και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να δει αυτό που πρέπει και είναι αναγκαίο να γίνει.
Ας προστατέψει λοιπόν και η Πολιτεία αυτούς που την προστατεύουν...  

             Μπαλούρδος Ν.
          Μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ 











             www.posyfy.gr