Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκάλεσε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», συμφώνα με το όποιο το υπουργείο έχει τον... πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση των μισθολογικών δαπανών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο πολλαπλασίασε αναδρομικά από επτά σε 24 τους υπαλλήλους που μπορεί να έχει στο γραφείο του ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ενώ ο μισθός της διευθύντριας υποδοχής αυξήθηκε από τα 2.604 στα 3.950 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το συγκεκριμένο υπουργείο άφησε επί μήνες απλήρωτους δεκάδες συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, και τους προσφυγές στο έλεος της χειμωνιάτικης κακοκαιρίας.

Απαντώντας, το υπουργειο Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αύξηση του μισθού της διευθύντριας, το υπουργείο διευκρινίζει ότι με κοινή υπουργική απόφαση (23/2/2017) διορθώνεται η εκ παραδρομής ταύτιση της θέσης του διευθυντή της αυτοτελούς υπηρεσίας Υποδοχής με τη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης των υπόλοιπων υπηρεσιών.

Σχετικά με την αύξηση των θέσεων μετακλητών, υποστηρίζει ότι έγινε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.


Πηγή:skai.gr