Νέα τραγωδία στη Λέσβο. Ναυάγιο με μετανάστες
0

Νέα τραγωδία στη Λέσβο. Ναυάγιο με μετανάστες

Τραγωδία στη Λέσβο - Ναυάγιο με τουλάχιστον έξι νεκρούς 



Ναυάγιο με πρόσφυγες σημειώθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου με αποτέλεσμα, τουλάχιστον έξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν από την Frontex. Μέχρις στιγμής θύματα είναι ένας άνδρας ,τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί.  Οι δυνάμεις της Frontex, διέσωσαν μια γυναίκα έγκυο η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης της Άγκυρας ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας το αντίστοιχο Κέντρο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι είχαν λάβει τηλεφώνημα για σκάφος με μετανάστες σε δυσχερή θέση στο Αιγαίο χωρίς να προσδιοριστεί η θέση του ή πόσοι επέβαιναν σε αυτό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου και στις 11.00 το πλήρωμα σκάφους της Frontex εντόπισε ένα πτώμα και λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλα πέντε ενώ βρέθηκε και η έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε στη περιοχή Πέτρα Λέσβου και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και είναι ο άνθρωπος - κλειδί καθώς θα μπορέσει να πει πόσα άτομα ήταν συνεπιβάτες της στο σκάφος και πως συνέβη το ναυάγιο που δεν έχει εξακριβωθεί εάν συνέβη σε ελληνικά ή τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που βρέθηκαν τα πτώματα συνεχίζεται από σκάφη του Λ.Σ, της Frontex, μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος Μη Κυβερνητικής.Πηγη
newpost.gr

Σχόλια

Formulir Kontak