Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου 

Αξιότιμε Υποστράτηγε

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε, για μια ακόμα φορά, να επισημάνουμε μερικά από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εργασίας μας. Ο επαγγελματισμός ,ο ζήλος και το φιλότιμο περισσεύουν και αυτό φαίνεται μέσα από τις επιτυχίες. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια συμβάλλει όλο το Αστυνομικό προσωπικό που εργάζεται στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και τις περισσότερες φορές σε πολύ αντίξοες συνθήκες εργασίας. Η ΥΠΟΜΟΝΗ μας όμως έχει και όρια καθώς η θωράκιση των συνόρων του Έβρου μας και της Χώρας μας έναντι των παράνομων μεταναστευτικών ροών αλλά και η διαχείριση αυτών πραγματοποιείται καθημερινά με βασικότατες ελλείψεις.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους καθημερινά μεγαλώνουν. Ένα από τα βασικά είναι η έλλειψη θερμικών καμερών (με λειτουργία καθημερινά 10-12 ωρών άλλα και των μπαταριών τους) καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην συντήρηση τους . Οι κάμερες είναι πολύ σημαντικές για εμάς καθώς μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας την νύχτα με καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα.

Επίσης ένα ακόμη βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων τύπου Van τα οποία κινούνται συνεχώς κατά το πλείστων σε δύσβατους αγροτικούς δρόμους και δασώδες περιοχές. Τα οχήματα αυτά εδώ και 17 χρόνια είναι σε διαρκή λειτουργία και κίνηση με πολλά χιλιόμετρα και συνεχώς εμφανίζουν σοβαρές βλάβες αλλά και ελλείψεις που τα καθιστούν άκρως ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ για τους συναδέλφους αλλά και για τους πολίτες.

Δεν ζητάμε πολυτέλειες καθώς κατανοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Γενικότερα, όμως , πιστεύοντας πάντα πως ο υλικοτεχνικός μας εξοπλισμός υστερεί κατά πολύ σε σχέση με τις απαιτήσεις της εργασίας μας, την επικινδυνότητα και της γενικότερης σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο οκτάωρο μας, ζητάμε ότι πάντα ζητούσαμε από τους ανωτέρους μας, τα αυτονόητα.