Ενώ γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες - από φήμες - , πως η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νέο μισθολόγιο για τους  ενστόλους, αδυνατούσαμε να πιστέψουμε πως μια αριστερή  Κυβέρνηση θα
μπορούσε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος που  θα είχε  ως αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση κάθε παραγωγικής τάξης στα Σώματα ασφάλειας της Χώρας. 
       Αδυνατούμε να πιστέψουμε, καθώς οι προεκλογικές της εξαγγελίες, μας έπειθαν πως όχι μόνο θα διατηρούσαν  το σημερινό μισθολόγιο αλλά και θα το αποκαταστούσαν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
        Αδυνατούσαμε να πιστέψουμε, καθώς πριν λίγο καιρό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμευόταν δημοσίως για την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου, και σήμερα καταργεί σειρά επιδομάτων.
        Αδυνατούμε γιατί οι ίδιοι που μιλούσαν για ληστρικά μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αυτοί σήμερα τα υλοποιούν με την καλύτερη μαεστρία.
         Αδυνατούμε να πιστέψουμε, τον Υπουργό μας που λέει «δεν χάνεται ούτε ένα ευρώ από το νέο μισθολόγιο» γιατί απλά ήτανε καλά κρυμμένο τόσους μήνες.
         Γίνεται πασιφανές πως η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μειώσει και να βάλει φραγμό σε κάθε εξέλιξη έστω και μακροχρόνια του μισθολογίου μας. Η πλήρη μυστικότητα για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το σύνολο των ενστόλων της Χώρας, αποτελεί από μόνη της βασική αιτία αμφισβήτησης των «καλών» προθέσεων της.
         Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει απέναντι στις προθέσεις αυτής της  αναξιόπιστης Κυβέρνησης, με κάθε μέσο που της παρέχεται και να ενώσει την φωνή της μαζί με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές εκφράσεις, ώστε να επανέλθει η δικαιοσύνη και η αξιοπιστία.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΕΛΑΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ
Πηγή:bloko.gr