Το bloko.gr έγινε αποδέκτης από αναγνώστη μιας πολύ σημαντικής διαταγής του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στην οποία -εάν σωστά ερμηνεύουμε, εμπερικλείονται 
εκτός από τις ολόθερμες ευχαριστίες του primus inter pares του σώματος και πολλά μηνύματα, καθώς και κυρίως παροτρύνσεις ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα.

Για το συγκεκριμένο ακριβώς λόγο όπως θα εξηγήσουμε, διακόπτουμε προσωρινά την 24ωρη απεργία, θεωρώντας κι εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια εκτός διάταξης κοινωνική συμβολή του bloko.gr, στο να διαβαστεί όπως ακριβώς έχουν δομηθεί τα συστατικά, το πνεύμα και το βαθύ νόημα της, αφήνοντας το στην κριτική και στην ερμηνευτική κρίση του αναγνώστη για όσο ακριβώς διάστημα της αξίζει για να μελετηθεί.  

Στη διαταγή του ο κ. αρχηγός, με θέμα, "Επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 - " Έκφραση ευαρέσκειας προς το προσωπικό", επισημαίνει ότι η αστυνομία ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω σε άλλη μια δύσκολη για την ίδια χρονική περίοδο διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων. Μια περίοδο που για λόγους ιστορικής συνοχής, ήρθε να διαδεχτεί μια άλλη περίοδο ισοδύναμης διάρκειας απανωτών και πολύ σημαντικών εξιχνιάσεων υποθέσεων κι εξαρθρώσεων συμμοριών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρρέαζαν την καθημερινότητα και διαμόρφωναν το κοινό αίσθημα ασφάλειας.

Και όλα αυτά έχουν επιτευχθεί, όπως άμεσα και άλλοτε έμμεσα υπογραμμίζει ο κ. αρχηγός, χάρη στην προσφορά και στη δημιουργική ενέργεια ενός φαινομενικά ακαταπόνητου προσωπικού, που προσφέρει το 100% και πάνω των δυνατοτήτων και των αντοχών του. Όμως, όλα έχουν ένα όριο.

Και δυστυχώς για το προσωπικό της αστυνομίας και με την προϋπόθεση ότι ερμηνεύουμε σωστά την τρίτη, την έκτη και την όγδοη παράγραφο της διαταγής, όλα όσα πέρασε -ευχάριστα και δυσάρεστα η ΕΛΑΣ το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο, τα δύσκολα έρχονται, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κείμενο ν' αποτελεί καταπίστευμα και παρακαταθήκη για κάθε αστυνομικό που θα υποστεί τη σκληρή βάσανο της αδήριτης δοκιμασίας. Ψυχικής και σωματικής.

Και τα δύσκολα αυτά που προοιωνίζονται έχουν ένα όνομα. Πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί λοιπόν θα είναι ότι πιο δύσκολο και ψυχοφθόρο έχει διαχειριστεί ποτέ ο αστυνομικός. Γιατί πέρα από τη μήνη και την αποδοκιμασία που θα προέλθει μέσα από την ξέχειλη αγανάκτηση κι απελπισία, ο αστυνομικός και ο κάθε αστυνομικός, όπως άλλωστε έχουμε γράψει στο bloko.gr, θ' αναλάβει την βασανιστική για κάθε άνθρωπο υποχρέωση ν' αποτελέσει το μακρύ χέρι της κάθε τράπεζας, της κάθε εφορίας και του κάθε ιδιώτη, που θα κλειδώσει κόσμο και κοσμάκι έξω από το σπίτι του. Ίσως δε, ο κάθε αστυνομικός, να κληθεί να κάνει βίαια έξωση στο συνάδελφο του, στο συγγενή και στο φίλο του. Είναι το διάσημο πλέον μοντέλο της ισπανοποίησης στις εκθεμελιώσεις οικογενειών.

Για το συγκεκριμένο αυτό καθαυτό λόγο, η διαταγή του κ. αρχηγού αποκτά ιδιαίτερο νόημα και τεράστια σημασία, καθώς εκτός από οδηγό διαχείρισης ψυχών κι απελπισμένων συνειδήσεων που δεν έχουν πια τίποτα άλλο να χάσουν, αποτελεί -εάν την ερμηνεύουμε σωστά- κι ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Να μην αποκαθηλώσει την αστυνομία από το βάθρο της κοινωνικής εκτίμησης κι αποδοχής. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας οι εξώσεις. Δουλειά της αστυνομίας είναι η διατήρηση της οικιακής γαλήνης του πολίτη. Κι αυτό επιτέλους ας το κατανοήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας. Πηγή:bloko.gr